Spring naar bijdragen

  • Nintendo klaagt hacker "Bowser" aan om verkoop illegale Switch-software

     Delen


    Nintendo heeft de Amerikaan Gary Bowser aangeklaagd om het verkopen van software en apparaatjes waarmee de Nintendo Switch gehackt kan worden, zodat illegaal gekopieerde games zijn te spelen.

    De rechtszaak richt zich tegen Gary Bowser, de vermeend leider van de hackgroep Team Xecuter, en teamlid Max Louarn, meldt Polygon. Bowser werd vorig jaar al gearresteerd wegens het inbreken op de Switch. Nintendo beschuldigt de hackers nu van smokkel van illegale apparatuur en software en copyrightschending. De praktijken van Bowser en consorten wordt omschreven als "een internationale piratenring".

    Nintendo eist een schadevergoeding van 2500 dollar voor elk gehackt apparaat en 150.000 dollar voor elke copyrightschending. Omdat eigenaren van een gehackt apparaat geen legitieme games meer hoeven te kopen, is de schade voor Nintendo en andere game-ontwikkelaars volgens het bedrijf groot.

    De naam Bowser

    Bowser is ook de naam van de aartsrivaal van Super Mario, het bekendste personage van Nintendo. Het is de tweede keer dat een echt persoon met de naam Bowser iets met Nintendo te maken heeft. In 2019 werd de bekende Amerikaanse Nintendo-topman Reggie Fils-Aime opgevolgd door Doug Bowser.

    2004317694.png

     



    Duken
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...