Jump to content

 • Duken
  Duken

  Ruim 1000 Amerikanen aangeklaagd voor downloaden London Has Fallen

  Sign in to follow this  

  Een groot aantal mensen dat vorige week de film London Has Fallen heeft gedownload, heeft een geautomatiseerde boete van 300 dollar ontvangen. Meer dan duizend Amerikanen zouden bovendien al aangeklaagd zijn voor het illegaal downloaden van de film.

  London Has Fallen is een Amerikaanse actiethriller, geregisseerd door Babak Najafi. Op 4 maart kwam deze film in Amerika uit, maar vorige week zou de thriller door honderdduizenden mensen gedownload zijn. Reden voor Millennium Films en LHF Productions, verantwoordelijk voor het maken van de film, om juridische stappen te nemen tegen de filesharers.

  Steen des aanstoots is volgens TorrentFreak de Blu-Ray-versie die een paar dagen terug al online kwam, ruim een week voor de officiële release. Die hoge kwaliteits versie zou sindsdien door honderdduizenden illegaal binnengehaald zijn. Om de verliezen te compenseren - van dit nieuwe lek en eerdere lekken - heeft LHF Productions in de afgelopen weken tegen ruim duizend mensen aanklachten ingediend.

  Het zou gaan om individuen van wie alleen het IP-adres bekend is. Het productiebedrijf dagvaardt daarop de ISP's om hun identiteit te achterhalen. Als dat gelukt is, stuurt LHF Productions ze een aanbieding om een regeling te treffen, die tot duizenden dollars kan oplopen. Via deze DMCA-kennisgevingen regelt het bedrijf de compensatie buiten de rechtbank om, wat als een ongebruikelijk directe aanpak geldt.

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...