Spring naar bijdragen

  • Shogun: nieuwe bloedstollende serie Disney+

     Delen


    Shogun is een opwindende nieuwe serie,die exclusief beschikbaar zal zijn op Disney+. Hoewel de serie pas wordt uitgebracht op 27 februari, heeft deze al een perfecte score van 100% ontvangen op Rotten Tomatoes. Deze historische dramaserie vertelt het verhaal van Lord Yoshii Toranaga en speelt zich af in het jaar 1600 in Japan.

    Shogun is gebaseerd op een gelijknamig fictieboek uit 1975 dat al miljoenen exemplaren heeft verkocht. Het verhaal draait rond John Blackthorne, een Engelse zeiler die gestrand raakt in Japan. Daar ontmoet hij Lord Yoshii Toranaga en Lady Mariko, een vrouwelijke samoerai zonder familie. Toranaga strijdt voor zijn leven terwijl zijn vijanden hem proberen te verslaan en de macht over te nemen.

    Samen hebben Blackthorne, Toranaga en Mariko een gemeenschappelijk doel: de machtsbalans verschuiven. Blackthorne beschikt over informatie die Toranaga kan helpen, terwijl Mariko een persoonlijke reden heeft om te strijden, namelijk haar vader eren.

    Shogun op Disney+ biedt kijkers een visuele geschiedenisles die fictieve elementen combineert met echte gebeurtenissen uit de geschiedenis. De serie belooft een prachtige mix van Japanse cultuur, geschiedenis, actie en drama te zijn. Het personage van Blackthorne is gebaseerd op de historische Engelse navigator William Adams, die een gerespecteerde samoerai werd onder Tokugawa Ieyasu, op wie Toranaga's personage is gebaseerd.

    De perfecte score van Shogun op Rotten Tomatoes is een veelbelovende indicatie van de kwaliteit van de serie volgens critici. Het wordt beschreven als een meeslepend verhaal over eer, politieke macht en nalatenschap. De vormgeving van de serie ontvangt veel lof, met een bijna volledig Japanse cast, prachtige kostuums en indrukwekkend verhalenvertelling die het Japan van de zeventiende eeuw perfect weergeeft.

    Als je fan bent van historische en culturele drama's, mag je Shogun absoluut niet missen. Zorg ervoor dat je op 27 februari klaar zit met Disney+ geopend, zodat je het spektakel vanuit het comfort van je eigen huis kunt ervaren.

     



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...