Spring naar bijdragen

  • 'Widevine Dump': gelekte code downloadt HD-video van Disney+, Amazon en Netflix

     Delen


    Een GitHub-gebruiker met de naam "Widevinedump" heeft verschillende repositories gepubliceerd waarmee mensen HD-video kunnen downloaden van populaire streamingplatforms, waaronder Disney+, Amazon en Netflix. De code lijkt de echte deal, maar het 'gratis' gebruik is vrij beperkt en mogelijk ook niet erg veilig.

    Met meer manieren om online video te streamen dan ooit tevoren, blijft het beschermen van video een belangrijk punt voor auteursrechthouders.

    disney-netflix-prime.jpgDit wordt vaak bereikt door Digital Rights Management, waarnaar vaak wordt verwezen met de initialen DRM. In een notendop, DRM is een tool tegen piraterij die bepaalt wanneer en waar toegang tot digitale inhoud kan worden verkregen.

    Widevine DRM is een van de toonaangevende spelers in het veld. De technologie van Google wordt gebruikt door veel van de grootste streamingdiensten, waaronder Amazon, Netflix en Disney+. Als zodanig is het van vitaal belang om het veilig te houden.

    Widevine DRM

    Widevine DRM is er in verschillende niveaus. De L1-variant is het veiligst, gevolgd door L2 en L3. Hoewel de laatste inhoud nog steeds beschermt tegen gemakkelijk downloaden, is het zeker niet onmogelijk om te omzeilen, zoals piraten herhaaldelijk hebben aangetoond.

    4K-lekken zijn ook niet zo uniek meer. De tools om de strengste bescherming te omzeilen worden beschikbaar gesteld via privékanalen en sinds een paar dagen zweven ze ook in het openbaar rond.

    Een ontwikkelaar genaamd " Widevinedump " plaatste een verzameling downloadtools op GitHub. Deze omvatten de 'DISNEY-4K-SCRIPT', 'Netflix-4K-Script', 'WV-AMZN-4K-RIPPER', 'HBO-MAX-BLIM-TV-Paramount-4k-Downloader', 'APPLE-TV- 4K-Downloader' en verschillende anderen.

    widevinedump-1.jpgTorrentFreak sprak met een bron die bevestigde dat deze scrips inderdaad de echte deal zijn. Dat gezegd hebbende, lijken het relatief oude stukjes code te zijn die misschien niet de meest veilige zijn. Het gebruik van deze tools kan iemand verbannen door een streamingplatform, of misschien erger.

    Betalen om te gebruiken?

    Er is nog een belangrijk probleem dat argwaan oproept. De meeste downloadtools worden niet geleverd met de Content Decryption Module (CDM) die is meegeleverd om 4K-content te downloaden. Om daar toegang toe te krijgen, moeten mensen het kopen van de leaker, die schrijft dat mensen via e-mail contact met hen kunnen opnemen.

    readmecdms.png

    Dat gezegd hebbende, is er ook een gratis L1 Content Decryption Module geplaatst in de 'LenovoTB-X505X-L1-KEY' repository. Een vertrouwde bron bevestigde aan TorrentFreak dat deze CDM inderdaad werkt. Zoals Widevinedump echter ook opmerkt, is het mogelijk niet veel langer actief.

    “Werkende L1 CDM VOOR NETFLIX & ALLE SITES |AMZN-DSNP-geblokkeerd|. Merk op dat deze CDM binnen 2-3 dagen zal branden, dus gebruik zoveel je kunt ...", schrijft Widevinedump

    Straf

    Hoewel deze lekken een grote klap zijn voor de streamingplatforms, die er alles aan doen om hun inhoud veilig te houden, heeft de ontwikkelaar een andere agenda. Naast het verkopen van CDM's, is de code blijkbaar gelekt om sommige mensen op Discord te "straffen", waarvan we aannemen dat ze deze privé hebben gedeeld.

    "Hoi! Mijn naam is WVDUMP. Ik ben de CDM aan het lekken om het te verbranden en enkele idioten te straffen die zichzelf als dicord lords [sic] beschouwen", schrijft de ontwikkelaar.

    Onnodig te zeggen dat het gebruik van deze tools tot allerlei problemen kan leiden en duidelijk in strijd is met de antiontwijkingsbepalingen van de DMCA. Als zodanig betwijfelen we of ze veel langer op GitHub zullen blijven.

    Dat gezegd hebbende, als er iets op internet lekt, is het over het algemeen vrij moeilijk om de geest weer in de fles te krijgen.

    Video geplaatst door Widevinedump

     

     



    Duken
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  8 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...