Jump to content

 • Duken
  Duken

  Winkelier niet aansprakelijk voor piraterij via gratis wifi

  Winkeliers of horecaeigenaren kunnen niet aansprakelijk worden gesteld wanneer gebruikers van hun gratis wifinetwerk auteursrecht schenden door bijvoorbeeld het uploaden van een film.

  Dat concludeert althans advocaat-generaal Maciej Szpunar van het Europese Hof van Justitie. De conclusie van een advocaat-generaal is niet bindend, maar wordt wel vaak grotendeels overgenomen door de rechters. 

  De zaak draait om een bedrijf in licht- en geluidstechniek in de buurt van München, dat gratis wifi aanbiedt. In 2010 werd via dat netwerk illegaal muziek aangeboden waar Sony over de rechten van beschikt. 

  Desondanks kan de aanbieder van gratis wifi wel via een rechterlijk bevel worden verplicht de inbreuk op auteursrecht te stoppen of voorkomen. 

  Volgens advocaat-generaal Szpunar kan echter in zo'n geval niet van de ondermemer worden verwacht dat hij of zij de internetverbinding uitschakelt, beveiligt of controleert om het illegaal aanbieden van bijvoorbeeld films of muziek te voorkomen. 

  Ook moet de rechter aantonen dat de maatregelen doeltreffend zijn en dat ze specifiek bedoeld zijn om een specifieke inbreuk te beëindigen of te voorkomen.  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By fvoske
   Goede dag,
   Het volgende probleem heb ik en wie kan mij helpen.   Op de camping in Spanje heb ik een schotel voor TV ontvangst.   Een SAB Titan III combo HD zorgt voor TV-signaall.
   Er is een zwak wifi signaal welke ik wil gebruiken en versterken voor koppeling aan de TV, zodat ik daar NETFLIX kan ontvangen. Afstand van wifi-punt naar caravan is ca. 40 m.
   Een kabel aanleggen is GEEN optie, maar ik mag van het signaal gebruik maken. Hoe nu verder???  Ik heb daar verder geen apparatuur en wat zou ik
   moeten kopen???  Hopelijk is er iemend die mij kan adviseren.
   Met vriendelijke groeten  Frans
  • By klavertje4
   Hallo heren,
   sinds kort heb ik problemen met mijn draadloze WiFi, valt om de haverklap uit! Windows probleem oplossing uitgevoerd dat is het voor een minuut of 5, 10 weer in orde!
   bekabeld geen probleem! Van alles geprobeerd, niets helpt! Probleem doet zich op mijn pc, IPhone en iPad niet!
   hebben jullie een oplossing voor me?
   hartelijk dank,
   klavertje4
  • By Ayke
   Hallo ik heb een vraag hoe hack je wifi on gezien op android en pc 
    
   Groetjes ayke
×
×
 • Create New...