Jump to content

Duken

Oud-beheerder
 • Posts

  26,218
 • Joined

 • Days Won

  264

Posts posted by Duken

 1. Beste lezer, 

  bay (1).jpgMeer dan 20 jaar geleden in het mooie jaar 2002 ben ik ooit begonnen aan Duken.nl. Een website om bezoekers te leren downloaden; wat toen de tijd niet meer als normaal was en waarmee de internet providers zelfs hun diensten verkochten (Sneller films downloaden? Kom naar de snelste provider ABC). Als ik nu zie hoe mijn kinderen omgaan met content kijken is het bijzonder dat wij vandaag de dag nog bestaan. Nooit had ik kunnen bedenken dat Duken.nl zoveel jaren actief zou zijn op de wondere wereld van het internet maar dat is voornamelijk te danken aan de loyale leden, moderators en de fijne bezoekers. Helaas moeten aan sommige zaken binnen onze community ook een einde komen.

  De afgelopen jaren is het een bijzondere tijd geweest voor de “download-piraat”. Zo mag ik ons toch wel noemen? Met de komst van (soms) goede legale alternatieven en het (niet altijd vrijwillige) vertrek van grote download communties binnen het Torrent en NZB landschap is de wereld van het downloaden steeds kleiner geworden. Ook op Duken.nl is dit merkbaar, zeker in de bezoekers aantallen en activiteit binnen het forum.

  De activiteit op het forum groeide hier weer als er andere download community verdween maar hier bleken ook de meeste problemen uit te voort te komen. Of het komt door de veranderende internetcultuur, het feit dat we aan het verharden zijn en/ of niet meer lief voor elkaar.  Er worden op Duken.nl zaken geplaatsen welke uitroepen tot minder fijn gedrag en daar wil ik absoluut buiten blijven. Wij bestaan uit een bijzonder klein team waarbij ik altijd hebt gezegd dat Privé altijd voor gaat. Helaas betekende het wel dat er berichten langer bleven staan welke daar niet thuishoorde. Wat altijd problemen met zich meebracht.

  En nu? Er komt steeds minder voldoening uit de site en krijg met het drukke privé leven het niet voor elkaar om de juiste energie & tijd hierin te steken. Het lezen van de reacties, op tijd modderen of het plaatsen van nieuwe handleidingen en nieuws lukt mij helaas niet meer. De avonden achter de laptop duiken en politie agentje spelen past mij al helemaal niet. Je doet het uiteindelijk altijd fout…. :help:

  Om de druk weg te halen worden er simpele maar harde aanpassing gedaan op Duken.nl. Laat ik eerst nog zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de mooie discussies en hulp die de leden onderling hebben gegeven over de afgelopen jaren. Los van het downloaden was het ook een plek waar leden vrienden hebben mogen maken en we in een ver verleden zelfs uitjes hadden. :wub:

  Alle content blijft hier bestaan en leesbaar. Het reageren op forum berichten, artikelen, links, handleidingen etc. is niet meer mogelijk. Ook het aanmaken van nieuwe (privé) berichten of topics gaat niet meer. We stappen over in een “alleen lezen” stand. Rust… lijkt het toverwoord. :lui:

  We begrijpen dat dit een teleurstelling zal zijn voor de vele leden die mooie bijdragen hebben geleverd en we kunnen iedereen verzekeren dat de beslissing niet ondoordacht is genomen. Het doet stiekem ook een beetje heleboel boel pijn. 

  Bedankt voor het lezen en ik hoop ook op jullie begrip. Blijf positief en maak er wat moois van en wie weet wat de toekomst nog brengt.  :kusje: Het was een mooie vaart.

  Duken out.
  It’s time to kick ass and chew bubble gum...and I’m all outta gum. 

   

  Toon volledig nieuwsbericht

   

  • Thanks 1
 2. Ik heb geen zin in geweldig lang weekend met modereren over wellus, nietus, hij, wij, speculaties etc. Dus ik hou het kort. 

  Er zijn geen officiële berichten. Die komen vast in de loop van de aankomende dagen naar buiten. Feit is dat er diversen torrent sites offline zijn en dat vinden veel bezoekers en leden vervelend. Dat mag gerust worden vertelt en aangegeven maar zolang er geen officiële berichten naar buiten zijn gekomen gaan we hier niet wijzen.

  Berichten welke gedoe opleveren worden verwijderd. Denk een beetje na voordat de boel hier weer op slot gaat.

 3. Vannacht is er inderdaad bijzonder veel geplaatst... Het lijkt wel een bot o.i.d.? Ik zal er een limiet op zetten.

  Maar verder wil ik de modules graag behouden, ik hoop juist op wat extra activiteit door de content, zowel door bezoekers als door leden. Maar we zijn inderdaad van oorsprong een download forum alleen is daar de doelgroep steeds kleiner van. Tenslotte downloaden we allemaal steeds minder, daarom ook "meer dan downloaden". 

  Overigens is er wel een filter binnen de activiteit om gegevens binnen de films te negeren:

  image.png

   

 4. 42 minuten geleden zei grandma:

  Muziek is emotie en al naar de emotionele staat waarin je verkeerd, raakt een nummer je positief of negatief en blijft de muziek  je wel of niet bij.
  Het voor mij beste Nederlandstalige nummer ooit is Meisje en afkomstig van de LP Rob de Nijs uit 1978.  Niet voor Rob zelf want die heb ik tot op de dag van vandaag op andere manier nooit gemogen maar het betreffende nummer, de tekst, het tempo, de saxofoon die over gaat naar de elektrische gitaar..... Luister en geniet.

  Dank je wel, het nummer kon ik niet. Heb er van genoten. Kwam binnen als een blok. Mooi mooi mooi.

  I Love You Reaction GIF by Demic

 5. Misschien een vetbult oid? Maar goed dat je naar de dierenarts gaat. Wij gaan maandag even langs, onze hond is aanhet glijden. Iets met kind op de grond kopen.....

  Dit weekend werken in de tuin, bakken maken etc. Dus dat wordt blubber eten. 😄

   

 6. Over pijn gesproken, afgelopen dinsdag wezen sporten maar iets te fanatiek met mijn rug. Die is nu helemaal stuk 😞 onderrug doet bizar pijn. Een weekje volhouden dan zal het weer zakken maar slapen lukt niet zo lekker. Pfff

 7. 18 uur geleden zei floppie:

  Ik heb ook spotnet classic V1908 geinstalleerd.

  Alleen ik kan geen bijwerken ,krijg te zien code 502 authentication failed (502)

  Ik snap dit niet terwijl de gegevens van de provider wel kloppen.

  Hebben jullie een idee wat hiervan de oorzaak is.

  Vast bedankt voor reactie

  Kan je eens je credentials testen met news server tester?

  Werkt de authenticatie dan wel goed?

 8. Op 14-8-2022 om 02:30 zei Simon_62:

  Over 5 jaar ken je internet niet meer terug. Anoniem surfen is dan onmogelijk waarschijnlijk,. Je kan alleen het internet op via je digital ID. Alles wat je doet wordt gevolgd en opgeslagen. Alles wat je zegt of schrijft wordt door AI gemodereerd. Zeg je iets wat het regime niet bevalt automatische melding en staat de politie voor je deur. VPN toegang verboden/afgeschermd door je provider. Dark web zal niet meer bestaan. Zoiets zie ik voor me. De trend is duidelijk.

  Brrrr laten we het niet hopen. Maar aan de kant van internet vrijheid gaat het niet goed 😞Ik ben benieuwd waar we over 5 jaar staan, maar VPN providers zullen dan vast ook verboden zijn in de huidige staat zonder logging. 

  • Agree 1
×
×
 • Create New...