Jump to content

downloadfreak

Full members
 • Posts

  425
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by downloadfreak

 1. Naar mijn weten gebruikt thunderbird hier de appdata map voor, thunderbird heeft hier een map "profiles" waar ze in staan. Wil je toevallig overstappen naar een ander programma, of de emails verplaatsen naar een ander systeem?
  Om gemakkelijk mails van thunderbird naar een ander systeem met thunderbird over te zetten is het wellicht het best om het programma mozbackup te gebruiken, dit programma kan voor meerdere mozilla software pakketten (waaronder thunderbird) een backup maken met alle gegevens. Voor thunderbird kan je dan gemakkelijk de mails, instellingen van mail adressen, agenda etc. back-uppen en gemakkelijk overzetten, dan heb je ook geen problemen met opnieuw instellen van de mail en dergelijke.

  Edit: Mijn bericht was tegelijk geplaatst met het bericht van DukeN. In de bovenstaande uitleg van DukeN wordt de profielen map wat uitgebreider uitgelegd. De rest van mijn bericht is dan evt ter aanvulling

  • Thanks 1
 2. Goedemiddag,

  Dit zal te maken hebben met de veiligheid. Hoe ze het precies doen zou ik niet weten, maar ik vermoed dat dit te maken heeft met zorgen dat iedereen maar 1 account kan registreren. Door mensen via hun eigen ip te laten registreren kunnen ze zien of er al een account op het ip is en of deze mogelijk ook al een keer verbannen is. Bij registratie via VPN kunnen ze dit niet zien aangezien het ip adres hier wordt gedeeld (wat voor de gebruiker inderdaad weer zorgt voor de veiligheid van de VPN, doordat het ip adres gedeeld is, is niets naar 1 persoon te herleiden).

  • Like 1
  • Thanks 1
 3. De rechter heeft bepaald dat ook de providers KPN, T-Mobile, Tele2, Zeelandnet en Caiw over moeten gaan tot blokkade van The Pirate Bay, net als eerder Ziggo en Xs4all na een actie van Brein. De blokkade moet binnen tien dagen actief zijn.

  Die blokkade geldt voor ongeveer 150 domeinen waarop de site bereikbaar is, zo maakt Brein bekend. Providers Vodafone en Online zouden de eerdere uitspraak tegenover Ziggo en Xs4all al zijn gevolgd. Doen de bedrijven dit niet, dan wordt een dwangsom van 10.000 euro opgelegd voor iedere overtreding. Elke dag dat er vervolgens niet wordt geblokkeerd resulteert in een dwangsom van nog eens 2000 euro met een maximum van een miljoen euro, zo is op te maken uit de uitspraak.

  Als Brein nieuwe ip-adressen of domeinen aan de providers aanlevert, moeten ze deze ook binnen drie dagen blokkeren. De blokkade duurt voort totdat de Hoge Raad uitspraak heeft gedaan in de bodemzaak die momenteel loopt. In juli van vorig jaar bleek dat Brein nog voor de uitspraak van de Hoge Raad wilde afdwingen dat providers The Pirate Bay moesten blokkeren.

  Begin 2012 oordeelde de rechtbank van Den Haag al dat Ziggo en Xs4all The Pirate Bay moesten blokkeren, maar in 2014 werd dat vonnis vernietigd. In november 2015 werden onderdelen van die beslissing onjuist geacht en ook het Europese Hof van Justitie zorgde sindsdien voor nieuwe uitleg die invloed heeft op de zaak en de weg heropende voor een blokkade. In juni besliste dat hof namelijk dat het aanbieden en beheren van een onlineplatform voor het delen van bestanden gezien moet worden als een 'mededeling aan het publiek'. Daarmee is The Pirate Bay aansprakelijk voor de inbreuk.


  Toon volledig nieuwsbericht

 4. Denk dat ik binnenkort voor onbepaalde tijd ook naar PIA ga, heb hier nog een paar vragen uitstaan voor de aankoop, maar dan zal deze voor mijn doeleinden helemaal goed zijn.

  Echt geweldig dat jullie zoveel tests doen en alle (of tenminste grote spelers en meer dan genoeg om te kiezen) providers bijhouden. Juist met dit soort diensten moet je hem eigenlijk uitproberen om te weten of het goed is. Juist dan zijn echte ervaringen geweldig om de keuze te maken, dus dank!

  • Like 1
 5. Ik ben in Amsterdam in de CoolBlue winkel geweest. Was redelijk Amerikaans qua service, bij binnenkomst wordt je direct begroet en vragen ze of ze kunnen helpen. Had een aantal specifieke vragen en de kennis was gewoon ok/goed.

 6. Hoeveel Google weet houden wij vermoedelijk niet meer voor mogelijk. Zelf probeer ik ze ook niet te ontwijken want ik denk niet dat dit heel veel verschil zal maken, ze kennen me inmiddels toch al. Als je het dan zakelijk en academisch ook nog eens veel gebruikt dan kunnen ze het hele plaatje maken

  • Like 1
 7. Gebruik zelf nu al sinds de release de OnePlus two, direct gekocht van OnePlus. Eigenlijk ben ik er enkel tevreden over, ook na twee jaar doet hij het nog helemaal goed, denk eigenlijk nog helemaal niet aan een nieuwe telefoon. Vervang nu een keer de screenprotector en de bumper en dan kan hij er weer een tijdje tegenaan.

  Ook de support van het bedrijf heb ik eigenlijk niks over te klagen, ze geven netjes en correct antwoord en zijn ook gewoon behulpzaam. Een reparatie heb ik (gelukkig) niet gehad, maar wel is het mij gelukt om de laadkabel kapot te krijgen, ik vroeg ze eigenlijk enkel om de specificaties dat ik er een in NL kon halen, maar onder de "garantie" (sinds wanneer heb je die als je zelf de kabel kapot krijgt...) hebben ze ze een nieuwe opgestuurd.
  Kortom, ik ben een tevreden gebruiker.

  Heel veel sterkte kliko, je hebt wel pech! Gelukkig kunnen de tandartsen tegenwoordig zoveel dus het moet snel weer goedkomen

  • Like 1
 8. Goedemorgen!

  Ja @Trizomu the day after kan altijd wat vermoeiend en zwaar uitpakken. Leuk dat je ook echt draait, dat doe ik je niet na.

  Edit: alhoewel ik vandaag al bezig ben geweest en al zeker flink wat koffie op heb moet ik bekennen dat het me was ontschoten dat het al middag is. Vandaar bij deze een correctie: goedemiddag! :)

  • Haha 1
 9. 20 uur geleden zei Duken:

  Ik heb weer wat leuks. Geleend van  mijn broer, dat dan weer wel. Maar toch. Ik heb hem even ;)

  xEcho-Dot-White-Low-Angle-Front-On-II.jp

  Alexa echo dot. 

  https://www.google.nl/amp/s/androidworld.nl/amp/review/amazon-echo-dot/

  De Echo Dot is een apparaat waarmee de slimme assistent Alexa bediend kan worden. Dit apparaat is gemaakt door Amazon en staat al een tijdje in de woonkamer. 

  Voornamelijk in gebruik om Spotify mee af te spelen thuis. :)

  Heel cool! Kan je er ook de lampen mee besturen, of daar heb je zeker weer aparte hardware voor nodig? Heb je ook al geprobeerd om je telefoon er mee te besturen?

  • Like 1
 10. Mijn persoonlijke ervaring is dat de meeste moderne pakketten qua beveiliging wel goed zitten. Op Windows 10 heb ik vooral ervaring met F-secure (ook via de provider, dus iets andere interface), en eigenlijk doet deze altijd wat hij moet doen. Verder vond ik Bitdefender ook goed werken, die hebben ook een mooi pakket met extra functies, echter heb je daar natuurlijk enkel wat aan als je ze gebruikt ;)

  Voor gratis antivirus gaat het, naar zover ik weet, meestal tussen Avira en Avast die veel genoemd worden. Zelf heb ik hier (ook met Windows 10) dan weer meer ervaring met Avira. Ben er niet ontevreden over. Ze hebben echter wel vrij irritante meldingen met de vraag om up te graden, verder is het in sommige extra functies iets minder uitgebreid, puur omdat ze willen dat je voor die functies betaald.

  Wat ik eigenlijk zou adviseren met een dergelijke pc, is om toch te gaan voor een betaald pakket van een van de aanbieders die goed bekend staan. Met een dergelijke pc als die je gaat halen kan ik me voorstellen dat naast dat het fijn is dat de beveiliging "zo goed mogelijk" is, dat je geen gezeur over upgraden te zien krijgt en dat je ook bijvoorbeeld een game mode hebt. De game mode zet je aan als je gaat gamen en dan gaat de AV minder systeem resources gebruiken. Eigenlijk is dat meer wat ik zou kiezen, maken die extra functies en gezeur over upgraden je minder uit dan zit je totaal niet onveilig met Avira.

  Misschien ook nog handig om te kijken of er een pakket is waar je een korting kan krijgen. Ik weet dat er in studentenwinkels vaak iets ligt. Veel providers hebben een deal met F-Secure, bij Bitdefender kan je opeens een korting krijgen als de trial versie aan het aflopen is etc.

  • Like 1
 11. 8 uur geleden zei Meh Meh:

  Ja, ik baal er behoorlijk van. Het wachten op de PC en de 99,- extra zijt zo. Waar ik mij kapot aan erger is dat ik €2099,- betaal en ze email niet eens normaal beantwoorden.
  Helaas hebben ze niets in dezelfde prijsklasse dat erop lijkt, tenzij ik 2 weken wil wachten.

  Mailen ze niet eens dat ze er mee bezig zijn? Als ik na een mail geen (correcte) reactie krijg dan erger ik me daar ook altijd enorm aan. Dat er een keer iets is en het even duurt kan ik altijd wel begrijpen, zolang ze maar netjes blijven communiceren

  • Like 1
 12. 5 minuten geleden zei Duken:

   Maar toch is het best knap om bij HBO in te breken. Volgens mij zijn die jongens beter beveiligd dan een gemiddelde overheidsinstelling.

   

  Ongetwijfeld, zou ook eerder denken dat het toch een beetje van binnenuit is gegaan. Iemand met te veel toegang, een verkeerd wachtwoord wat te achterhalen was of zo iets.

  In ieder geval wisten ze hoe ze het moesten aanpakken, HBO zal zeker de "makkelijkste" niet zijn geweest

×
×
 • Create New...