Jump to content

Trizomu

Moderators
 • Content Count

  1394
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Posts posted by Trizomu


 1. Om je online accounts te beveiligen, heb je sterke en unieke wachtwoorden nodig. Speciale tekens, kleine letters en hoofdletters door elkaar en het liefst zo lang mogelijk. Al deze wachtwoorden onthouden, is niet te doen. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van een wachtwoordmanager: een digitale kluis die al je wachtwoorden bewaart.

  metronieuws.tcdn.nl_field_image_inline_mt_00252494dcc7753b7ee36e4d97a1584d.jpg

  Dankzij deze kluis hoef je slechts één sterk hoofdwachtwoord te onthouden. Dit vormt de toegang tot alle andere wachtwoorden. Er zijn echter veel verschillende wachtwoordbeheerders op de markt, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo bestaan er verschillen in de beschikbare functies, gebruiksvriendelijkheid en de manier van beveiligen.

  De meeste gebruikers bewaren de wachtwoordenkluis in de cloud, wat een reden is om kritisch naar de veiligheid en privacy te kijken. Hierbij ben je namelijk ook afhankelijk van de beveiliging van de betreffende clouddienst.

   

  Kluis ook offline te bewaren

  Toch zijn er ook managers die de kluis offline bewaren, zoals KeePass. Het voordeel is dat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging en plek waar de wachtwoorden opgeslagen zijn. Een nadeel van de offline variant is dat de gebruiker wel op de versleutelingstechniek van de betreffende beheerder moet vertrouwen.

  Toch is het gebruik van een wachtwoordmanager veiliger dan je wachtwoorden opslaan in een bestand op je pc, in je browser of ze simpelweg te onthouden. De kluis is doorgaans goed versleuteld en de bedrijven achter de wachtwoordmanagers beweren dat jij de enige bent die het hoofdwachtwoord weet. Om je op weg te helpen bij het kiezen, lees je hieronder een aantal voor- en nadelen van veelgebruikte managers.

  Zie ook zo kies je een stek wachtwoord   

  pcmweb_dashlane.jpg

  Dashlane

  Dashlane is een van de bekendste en populairste managers op de markt. Deze staat bekend als een erg gebruiksvriendelijke manager met veel voordelen, waaronder:

  • Het is geschikt voor alle besturingssystemen.
  • Ingebouwde VPN-verbinding waarmee je op openbare netwerken altijd een beveiligde, anonieme verbinding kan opzetten. Zo voorkom je dat iemand met je meekijkt en je gegevens steelt.
  • Software die op het internet en darkweb naar jouw gegevens zoekt en het meldt zodra er iets mis is.
  • Software die automatisch wachtwoorden en (betaal)gegevens invult, aanpast en ordent. Ook kun je veilig andere gegevens en documenten delen met derden.
  • Een wachtwoordgenerator die nieuwe wachtwoorden bedenkt. Wel zijn de meningen verdeeld over de kwaliteit van de gegenereerde wachtwoorden.

  Toch kent deze manager ook nadelen. De premiumversie kost zo’n 40 euro per jaar. Ga je voor de gratis versie, dan kun je de dienst slechts op één apparaat gebruiken, omdat synchronisatie niet wordt ondersteund. Ook kan de versie voor mobiel een stukje gebruiksvriendelijker.

  LastPass.jpg

  LastPass is net als Dashlane een van de meest gebruikte wachtwoordmanagers. Ook deze kent een aantal voordelen:

  • Het is beschikbaar op alle apparaten en ondersteunt alle browsers. Hierdoor is het mogelijk om je back-up op elk apparaat te synchroniseren, waardoor je altijd overal bij je wachtwoorden kunt.
  • Het integreert volledig in je browser. Een fijne bijkomstigheid, omdat je daar vaak de meeste wachtwoorden invult.
  • Het ondersteunt vingerafdrukken, mits het apparaat dat je gebruikt dit ook doet. Zo kun je dus inloggen met je vingerafdruk en hoef je geen wachtwoord meer te onthouden.
  • Net als bij Dashlane kun je naast je wachtwoorden ook andere documenten en (betaal)gegevens veilig opslaan en delen met derden.
  • Het is beveiligd met onder andere lokale encryptie en tweestapsverificatie (2FA).

  Deze manager heeft een gratis versie en een betaalde variant, die zo'n 32 euro per jaar. Gebruikers die betalen, krijgen bovenop de gratis versie onder meer 1 GB aan versleutelde opslag en zien geen advertenties meer.

   

  keepass-2.png

  KeePass is een vreemde eend in de bijt. Er zijn verschillende varianten van deze manager, waaronder diverse browseruitbreidingen en Android-apps. Ook is je kluis niet opgeslagen in de cloud, maar op je computer. Wil je je wachtwoorden en gegevens toch synchroniseren op meerdere apparaten, dan heb je daarvoor een aparte clouddienst nodig, zoals Dropbox. Een aantal voordelen:

  • Ondersteund door veel besturingssystemen, waaronder Windows, Mac en Linux.
  • Het is compleet gratis.
  • Beveiligd door tweestapsverificatie (2FA).
  • Automatisch invullen van gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Het geeft aan hoe veilig je gekozen wachtwoord is.

  Op het gebruiksgemak valt wel het een en ander aan te merken: inloggen en wijzigen van wachtwoorden gaat niet automatisch, maar vereist meer handelingen. KeePass is een aanrader voor de ervaren gebruiker die op het gebied van privacy en veiligheid graag zelf de touwtjes in handen houdt.

   

  Overige managers

  Natuurlijk zijn er nog tal van andere manangers, waaronder Enpass, 1Password en Keeper Individual. Let bij het kiezen vooral op de punten die voor jou belangrijk zijn: wel of geen opslag in de cloud, al dan niet betaald, synchronisatieopties en de mogelijkheden voor op je telefoon.

   

   


  Toon volledig nieuwsbericht


 2. Op 3-10-2019 om 14:15 zei Theodor:

  Uploader is geen helpdesk,reactie zal zijn pech gehad.

  Nero start niet op omdat hij met zijn server in verbinding staat en die ziet dat hij niet legaal is.

  Zo simpel is het punt.

  Ik ga niet zeggen dat het juist of onjuist is maar er is een maar, raar maar waar, ik heb verschillende versies van Nero in bezit ( waarvan één maar legaal is). Indien ik een Nero installeer bij iemand, die het niet veel gebruikt heb ik geen enkel probleem om het zonder enig probleem werkend te hebben, het ligt er enkel aan hoe men het gebruikt en waarvoor. Ik ben het wel eens dat men wel eens tegen een probleem kan aanlopen indien men alle functies wil gebruiken die een legale versie heeft, maar indien het is een een dvd/cd te branden heeft men die bijkomende functies niet nodig. Dan is enkel Nero Express van belang en eventueel Nero CoverDesingner. Wat wel van belang is is dat Nero zeker geen toegang mag hebben naar internet toe. Heb zelf jaren zo gewerkt zonder enig probleem, toen ik bijna dagelijks dvd's brandde maar uiteindelijk toch aangeschaft omdat ik over het gebruik content was en nu meer mogelijkheden heb.


 3. Nog een lekker kopje Marokkaanse thé en dan lekker slapen gaan, net naar de nieuwe Avengers en X-Men gekeken (uitstekend Nederlandstalig ondertitelt) in onze vernieuwde mediakamer. De Avengers komt traag op gang maar na een goed kwartier komt de actie erin en is een een pracht van een film, de X-Men is ook goed maar het is verwarrend als je al de andere gezien hebt. Zeker door het sterven van Raven en Jean die je dan weer in andere X-Men films ziet die zich later afspelen. Van mij zouden beide op de schaal van 10 een 8.5 krijgen.

  • Like 1

 4. Op 3-9-2019 om 12:03 zei Ismail Antar:

  ze zijn inderdaad best wel raar nu opeens weer een fout waardoor ik niet kan updaten 

  Krijgt u een foutcode en zo ja welke? Misschien dat er help voor is. Maar het is ook mogelijk op te lossen door de probleemhelper die u kan vinden op het blad van Windows Update, klik op problemen oplossen en kies daarna voor Windows update onder de sectie aan de slag.

  • Like 1

 5. Update: 01/10/2019

  Vanaf de datum van installatie van de nieuwe versie 1903 heb ik via de Windows Update 4 updates aangeboden gekregen en blijkbaar heeft dit mijn probleem opgelost, hopelijk blijft het zo.

  Rare jongens toch bij Microsoft, één dag na installatie van nieuwe versie meteen 4 updates en het probleem is verholpen.


 6. Update:

  Gisteren de nieuwe versie 1903 aangeboden gekregen, wel met vertraging tegen W10 Home omdat ik met de Pro versie werk en die Windows Update ingesteld staat op Semi Annual Kanaal (wat betekend dat indien er voor mij een update is die geschikt is voor algemeen gebruik in organisaties) op de pc die als enige nog niet draait op Enterprise, alles ging goed bij het installeren en de hele dag werken. Tot, deze morgen ik opnieuw een blauw scherm of dood kreeg en dus hetzelfde voorhad als de startpost. Deze maal update de pc gewoon zonder te melden dat de nieuwe update/upgrade naar versie 1903 klaarstond. Iedereen heeft dit probleem misschien niet maar bij deze is het dus medegedeeld dat het nog steeds mogelijk is, Gemeld aan Microsoft maar nog steeds geen antwoord gekregen, verdere updates worden medegedeeld.


 7. Zelf heb ik Telenet, aan de hand van enkele afbeeldingen hoop ik u te kunnen helpen.

  1- Ga naar mijn Telenet

  2- kies Internet

  telenet 01.JPG

  3- Kies je thuisnetwerk

  telenet 02.JPG

  4- Onder de afbeelding van de modem klikken op de link Modem Details

  telenet 03.JPG

  5- Kies Geavanceerde Instellingen

  telenet 04.JPG

  6- eens de geavanceerde instellingen aangeklikt te hebben ziet u Netwerk in het oranje staat dat verandert u door de keuze ernaast te kiezen

  telenet 05.JPG

  telenet 06.JPG

  Hier kan u de poorten die u wil openen veranderen, eenmaal u dat gedaan heeft dient u natuurlijk wel alles op te slaan. Zoals u kan zien staat er bij mij een poort open die ik gebruik voor Utorrent. Wat heel belangrijk is is dat u goed kijkt wat er in de voorlaatste afbeelding staat bij opgelet, indien er iets misloopt dient u contact op te nemen met Telenet die dan van bij hun de modem kunnen resetten. U zal wellicht opmerken op de afbeeldingen dat er een paar dingen zijn weggehaald, maar dat zijn mijn MAC-ID's en mijn adres (om begrijpelijke redenen). Tevens ziet u dat het een Wireless Modem 3.0 (DOCSIS) betreft, maar ik werk met een LAN-verbinding en dus niet via wifi.

  • Thanks 1

 8. Welkom op het forum, het forum dat er is om te proberen van vragen te beantwoorden en/of problemen op te lossen. U bent natuurlijk van harte welkom en kijk gerust even rond, heeft u vragen dan kan u die stellen en er zal wel steeds iemand bereid zijn deze te proberen te beantwoorden.

  Animated GIF

  • Haha 1

 9. 1 uur geleden zei IsmailAntar:

  Goedemorgen allemaal,

  Weer even een korte update, mijn laptop gaf gisteren aan dat die beschikbaar was voor de 1903 update, duurde wel even (6 uur) 

  Maar hij doet het nu weer hellemaal top ik ben benieuwd of die bij jullie ook al gered is 

  Nou 6 uur is toch wel lang, dat jou laptop het nu weer helemaal top doet is goed en leuk voor jou. Dat wil dus zeggen dat hij nu wel degelijk de juiste update/upgrade beschikbaar had voor jou hardware, zelf werk ik niet meer zoveel met een laptop (mijn oude HP laptop is ook al bijna 9 jaar) en draait nog steeds fijn op de 1809 pro versie en die heeft de nieuwste versie nog niet aangeboden gekregen. Misschien wordt het wel even tijd om die te vervangen door een nieuwe, maar ja die werkt nog steeds naar behoren en was in die tijd toch een behoorlijke investering van om en bij de 3000€. Voornamelijk werk ik op vaste desktops waar de nieuwste versie van Windows ook nog niet is op aangeboden, dus dat is even afwachten.

  Maar, fijn om te horen dat de upgrade naar de nieuwste versie bij jou goed is verlopen en dat alles goed werkt.

  • Like 1

 10. Ik zou voorlopig bij de versie 1809 blijven, heb ik ook maar dan W10 pro versie, tot de Mei versie zichzelf aanbied via Windows Update. Indien u er zelf zou voor kiezen om de nieuwste versie te hebben dan kunt u dit via de update assistent , hou er wel rekening mee dat indien men zo de versie installeert (wat heel goed gaat, deed het bij mij ook tot ik het probleem kreeg) er fouten zouden kunnen zijn die er zouden zijn indien het gebeurd via het gewone kanaal.


 11. 9 uur geleden zei Trizomu:

  Wie op de eerste link klikt Windows 10, version 1903 and Windows Server, version 1903 (dit is wel in het Engels) zal zien dat ze werken aan de mogelijke/bestaande problemen die kunnen optreden indien men niet update/upgrade via het gewone update kanaal van MS. Wie op de 2e link klikt zal zien dat het probleem dat ik vermeld er niet tussen staat maar ook hiervan zijn ze bewust van het probleem dat kan optreden, de oplossingen die geboden worden op het MS forum zijn echter verouderd en daardoor niet betrouwbaar of dit zou kunnen helpen dit zou moeten verholpen zijn indien het moment er is als de update/upgrade zich gewoon aanbied via het normale Windows Update kanaal, ook al staat de instelling in de (voor de pro versie) geavanceerde opties op Semi Annual Kanaal (targeted) (wat voor de meeste gebruikers geld, W10 Home weet ik niet omdat ik de Pro versie gebruik) of Semi Annual Kanaal wat betekend dat deze klaarstaat voor algemeen gebruik in organisaties. 

  Idd. het zou zelfs kunnen gebeuren dat er voor mensen die een versie hebben die niet einde leven is in november de update/upgrade er niet doorkomt, dat die dus een versie zullen overslaan, indien ze niet tijdig de fouten er uit krijgen. De enige oplossing is dat die mensen die bijna einde leven van hun versie zijn alsnog beter zijn dat de mei update/upgrade geïnstalleerd wordt en dat de fouten eruit gehaald worden via gewone veiligheidsupdates. Niet iedereen heeft er blijkbaar last van of hebben andere problemen, en de update/upgrade  naar versie 1809 is niet meer beschikbaar. Dus ja, het is beter wachten tot de nieuwe versie zich aanbied via de gewone Windows update.

  • Like 1

 12. Update: 23/07/2019

  Waarvan ik ergens wel al het vermoeden had is bevestigd in het antwoord dat ik heb gekregen op het forum van MS, wat ik hierna integraal vermeld:

  Microsoft-agent Beheerder

  Dag , 

   

  Meestal kun je het beste wachten totdat de update zichzelf aanbied.  Windows zal eerst detecteren of het apparaat geschikt is. Als er iets niet geschikt is, wat ook wel een block genoemd wordt, zal de aanbieding op te upgraden later komen totdat er een aanpassing is zodat het wel werkt. Je kunt enkele van deze blocks bekijken op: Windows 10, version 1903 and Windows Server, version 1903  (Engelstalig). 

  Eventueel voor problemen met een blauw scherm bezoek je: Problemen met een blauw scherm oplossen  

  Het kan mogelijk helpen, voordat je gaat upgraden, de website van de fabrikant van je pc/laptop te bezoeken en daar de laatste drivers te downloaden voor Windows 10.  Deze kun je vervolgens installeren.   

  Mocht je hierop terug willen komen laat het gerust weten. 

  Met vriendelijke groet, 

  Robert

   

  Dus mijn advies is nog steeds van niet te updaten/upgraden via de update assistent en te wachten tot de nieuwe versie zich aanbied via het gewone update kanaal van Windows. Wie op de eerste link klikt Windows 10, version 1903 and Windows Server, version 1903 (dit is wel in het Engels) zal zien dat ze werken aan de mogelijke/bestaande problemen die kunnen optreden indien men niet update/upgrade via het gewone update kanaal van MS. Wie op de 2e link klikt zal zien dat het probleem dat ik vermeld er niet tussen staat maar ook hiervan zijn ze bewust van het probleem dat kan optreden, de oplossingen die geboden worden op het MS forum zijn echter verouderd en daardoor niet betrouwbaar of dit zou kunnen helpen dit zou moeten verholpen zijn indien het moment er is als de update/upgrade zich gewoon aanbied via het normale Windows Update kanaal, ook al staat de instelling in de (voor de pro versie) geavanceerde opties op Semi Annual Kanaal (targeted) (wat voor de meeste gebruikers geld, W10 Home weet ik niet omdat ik de Pro versie gebruik) of Semi Annual Kanaal wat betekend dat deze klaarstaat voor algemeen gebruik in organisaties. 

  Mvg. Trizomu


 13. Daar het niet echt geschikt is om dit in Café de download of ergens anders te plaatsen en het toch een besturingssysteem betreft maak ik hiervoor een nieuw topic aan betreffende een probleem dat ik met de nieuwste versie van W10 ben tegen gekomen.

  Daar de update/upgrade naar de Mei 2019 versie uitbleef via Windows Update wou ik deze installeren op één van mijn pc's via de update assistent , standalone dus niet verbonden met mijn eigen netwerk, om deze te testen gedurende een paar weken/maanden ging alles eigenlijk (schijnbaar) goed tot ik het eerste Blue screen of DEAD kreeg met de mededeling dat er data verzameld werd en dat ik zou moeten gaan naar site van microsoft/stopcode en de code  memory_management moest ingeven om te weten wat het probleem zou kunnen zijn. Echter wordt door mijn browser, de nieuwste Firefox, gemeld dat deze site niet zou bestaan. Ben dan maar teruggegaan naar een vorige versie van mijn Windows 10 pro met versie 1809 en nu blijkt alles normaal te werken.

  Wat is eigenlijk de bedoeling dat ik dit meld: indien men wacht op deze update/upgrade en en deze wordt nog steeds niet aangeboden via de gewone weg van de Windows Update doe het niet via de assistent, niet iedereen krijgt misschien met dit probleem te maken maar het is beter nog even te wachten tot het moment dat die via de gewone weg wordt aangeboden. Ik heb rond gezocht op het net en nergens een zinnig antwoord gevonden op de vele site's die een antwoord zouden geven, wil u echter één van deze zogenaamde oplossingen volgen hou er dan echter rekening mee dat u dit zou doen op eigen verantwoordelijkheid omdat er regelmatig oplossingen bij zijn die schadelijk kunnen zijn voor niet alleen het OS maar ook voor uw privacy.

  Ik heb een vraag gepost op het officiële forum van Microsoft, zowel in het Engels als in het Nederlands, en zo gauw ik daar een antwoord op krijg die leidt naar een bevredigende oplossing laat ik jullie dat weten. Tot op dat moment is de enige oplossing van terug te gaan naar een vorige versie van W10, wat bij mij de versie 1809 was/is.

  Mvg. Trizomu


 14. 3 uur geleden zei William:

  Even doen met tracert -4 duken.nl

  Dan gebruik je IPV4, je doet nu een tracert met IPV6. Dat gebruikt de host niet, daarbij zitten we op Cloudflare ;) https://www.cloudflare.com/

  Hoe is het met -4 ?

  C:\Users\Gebruiker>tracert -4 duken.nl

  Tracing route to duken.nl [104.27.155.29]
  over a maximum of 30 hops:

    1     2 ms     3 ms     1 ms  192.168.0.1
    2     9 ms     8 ms     8 ms  78-22-0-1.access.telenet.be [78.22.0.1]
    3    11 ms    11 ms    14 ms  dD5E0CEE1.access.telenet.be [213.224.206.225]
    4    10 ms    11 ms    14 ms  dD5E0FA73.access.telenet.be [213.224.250.115]
    5    12 ms    13 ms    13 ms  dD5E0FA24.access.telenet.be [213.224.250.36]
    6    13 ms    13 ms    15 ms  dD5E07D1F.access.telenet.be [213.224.125.31]
    7    24 ms    11 ms    12 ms  81.20.71.70
    8    11 ms    12 ms    12 ms  104.27.155.29

  Trace complete.

  De -4 was ik even vergeten, is menselijk nietwaar, omdat ik normaal zulke instellingen niet wijzig. Standaard zit ik dus met ipv6, bedank dat je me even wijste op de -4


 15. Heb deze morgen, wegens werkzaamheden, even met CMD commando's bezig geweest en ook eens losgelaten op Duken.nl en dit was het resultaat:

  C:\Users\Gebruiker>tracert duken.nl

  Tracing route to duken.nl [2606:4700:30::681b:9b1d]
  over a maximum of 30 hops:

    1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  ptr-g7bqu5qasuhvhw4ceql.18120a2.ip6.access.telenet.be [2a02:1812:1c06:9400:5e35:3bff:fe26:a99d]
    2    12 ms     9 ms    10 ms  ptr-377whsqmpljw91wrh5a9.18120a2.ip6.access.telenet.be [2a02:181f:0:80e1::1]
    3     *        *        *     Request timed out.
    4     *        *        *     Request timed out.
    5     *        *        *     Request timed out.
    6     *        *        *     Request timed out.
    7     *        *        *     Request timed out.
    8     *        *        *     Request timed out.
    9     *        *        *     Request timed out.
   10     *        *        *     Request timed out.
   11     *        *        *     Request timed out.
   12     *        *        *     Request timed out.
   13     *        *        *     Request timed out.
   14     *        *        *     Request timed out.
   15     *        *        *     Request timed out.
   16     *        *        *     Request timed out.
   17     *        *        *     Request timed out.
   18     *        *        *     Request timed out.
   19     *        *        *     Request timed out.
   20     *        *        *     Request timed out.
   21     *        *        *     Request timed out.
   22     *        *        *     Request timed out.
   23     *        *        *     Request timed out.
   24     *        *        *     Request timed out.
   25     *        *        *     Request timed out.
   26     *        *        *     Request timed out.
   27     *        *        *     Request timed out.
   28     *        *        *     Request timed out.
   29     *        *        *     Request timed out.
   30     *        *        *     Request timed out.

  Trace complete.

  Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik denk dat het resultaat in Nederland wel beter zal zijn.

  Voor diegene die niet weten hoe ze het moeten doen:

  1. Open het Command Prompt
   • Windows 10
    • Click or tap zoek icon in de taskbar en type cmd
    •  
  2. Op de Command Prompt window, type: tracert target.website.com. Als voorbeeld tracert duken.nl
  3. Wacht voor de traceroute compleet is
  4. Klik rechts op het scherm
  5. Druk op Press the Select all optie
  6. Selecteer te tekst (resultaat) en gebruik de combinatie ctrl+c
  7. Plak dit via ctrl+v in notepad, of andere tekstverwerker, en sla de file op met eigen de kiezen naam
  8. op aanwijzen van Duken het volgende: indien u standaard ipv6 gebruikt kan u ook de -4 optie gebruiken dus is het tracert -4 duken.nl
  • Haha 1
×
×
 • Create New...