Jump to content

Trizomu

Moderators
 • Content Count

  1478
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Posts posted by Trizomu


 1. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit bedoelt

  ff01.JPG

  Indien u de standaard startpagina van FF heeft moet u iets aanpassen en dat doet u door naar Opties te gaan en Startpagina te selecteren

  ff02.JPG

  Hier vinkt u Topwebsites aan

  ff03.JPG

  Klik nu bovenaan in de FF op het huisje (firefox startpagina) en dan zou u de startpagina zoals in de eerste afbeelding moeten zien, hoewel die bij u misschien iets kan afwijken dan de afbeelding die door mij gemaakt is. Om nu het door u beoogde bedoeling te bereiken volgt u de volgende stappen:

  1: Als u op de nieuwe startpagina bent gaat u met de muis naar de aanwezige Topwepsites dan dan ziet u rechts 3 stippen verschijnen, hier selecteert u Topwebsite toevoegen

  ff04.JPG

  Wat u dan te zien krijgt legt zichzelf uit

  ff05.JPG

  Dit is het resultaat:

  ff06.JPG

  • Like 1

 2. 45 minuten geleden zei Duken:

  dat is vreemd? Eventueel kan je een applicatie excluden in de client. Maar je download snelheid via PIA is top :) Je kan nu ook lekker met Netflix gebruik maken van andere content uit andere landen idpv Nederland / Belgie.

  Beide werken nu normaal, al lijkt het iets trager te zijn maar eenmaal opgestart werken ze normaal. Trouwens twee maanden gratis gebruik zoals aangegeven in de startpost


 3. Heb meteen maar een jaar abbo afgenomen maar ik kan er wel bij vermelden dat de mailcliënt Thunderbird en mail (van W10) er niet blij mee waren, dus de les voor mij is/was indien ik mijn mails wil checken PIA dus even op non actief zetten. Voor de rest lijkt het surfen dus gewoon te gaan. De snelheidstest is ietsje anders dan dat ik gewoon ben maar voor België mag het resultaat er zijn.

  Knipsel.JPG

  Voor België is het mogelijk van te betalen via bankcontact, dit wou ik er wel even bijvermelden


 4. Die lockdown is hier een lachertje, twee weken zeggen ze om de mensen te sussen. Heb vandaag nieuws gekregen vanuit het UZ Gent dat daar alle afspraken voor niet dringende en ernstige aandoeningen met 12 weken(3maand) opgeschoven worden. En dan durven ze spreken van 2 weken verlenging lockdown, niet geloven. Waarom het bij jullie zolang duurd weet ik niet maar lang kan het toch niet meer duren.

  Condoomtekort dreigt doordat 's werelds grootste fabrikant productie staakt

  Bron: Nu.nl

  Disappointed Team Fortress 2 GIF by MOODMAN  


 5. 22 minuten geleden zei William:

  De lockdown komt vast ook nog in Nederland. Maar kan je niet naar je 2de woning reizen? Dat is zeker streng, ik dacht dat je wel nog naar je werk, boodschappen, buiten sport en eventueel een '2de' woning mocht rijden. Sterke man

  Nee we kunnen hier in België (mogen) niet naar een 2e verblijf rijden, indien men je tegenhoud bij een politie controle kan het zijn dat je een bekeuring oploopt en dan moet je ook nog meteen opletten hoe je de politie te woord staat of er kan nog een rechtzaak van gemaakt worden wegens het moedwillig maken van een verplaatsing die niet nodig is. Echt ... die lockdown.


 6. Strijd tegen corona doet stroomverbruik fors dalen

  Strijd tegen corona doet stroomverbruik fors dalen

  Het stroomverbruik in ons land is de voorbije dagen gevoelig gedaald, blijkt uit nieuwe cijfers van de Belgische hoogspanningsbeheerder Elia.

  Het piekverbruik ligt sinds de nieuwe, strengere maatregelen van dinsdag – onder meer een samenscholingsverbod – 10 tot 15 procent lager dan gewoonlijk. Dat is vergelijkbaar met de terugval van het stroomverbruik tijdens het weekend.

  Het stroomverbruik was overigens al voor dinsdag aan het dalen. Vorige week, na een eerste reeks maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, viel het elektriciteitsverbruik onmiddellijk terug met 5 tot 10 procent.

  De woordvoerder van Elia, Marleen Vanhecke, kan niet meteen zeggen wie in België minder stroom verbruikt. Het ziet ernaar uit dat het verbruik van de grote industriële bedrijven voorlopig op peil blijft. De sluiting van heel wat winkels, restaurants en andere horecazaken zou weleens de reden kunnen zijn van de daling, geeft ze aan.Italië en Spanje

  België is niet het enige land waar het stroomverbruik de jongste dagen daalt, zegt Vanhecke. Maar de impact van de maatregelen tegen de corona-uitbraak op het elektriciteitsverbruik loopt sterk uiteen van land tot land.  In Italië werd de afgelopen week een vijfde minder elektriciteit geconsumeerd, terwijl er in Spanje geen enkel effect waar te nemen valt. In Duitsland werd de voorbije week 5 procent minder stroom verbruikt en in Frankrijk 10 procent minder. 

  Toch is het volgens de woordvoerder van Elia niet duidelijk of het verminderde verbruik nu ligt aan de lockdown of aan het zeer zachte weer voor de tijd van het jaar.

  Bron: De standaard

  Heeft men hier dan rekening gehouden met het feit dat er nu waarschijnlijk meer gebruik zou kunnen gemaakt worden van o.a. het internet of de tv, want het lijkt me toch dat nu juist meer zou kunnen gekeken worden naar streaming diensten zoals Netflix e.d. . Zelf merk ik dat mijn tijd op het net toch wel is toegenomen, zeker als het gaat over zakelijke betrekkingen, om toch enig contact te houden met vrienden en familie. Zakelijk is het een ramp daar er voor ons vele privé, al dan niet allemaal, evenementen afgelast zijn of worden maar ook voor privé zaken is er ook het een en ander veranderd. Zo waren we van plan om tegen de zomer een buitenverblijf op Texel te kopen, ook voor mijn moeder die er graag gaat hoewel zij zwaar ziek is en ook onder palliatieve zorgen is, en nu op zeer losse schroeven staat zo niet als afgeschreven plan moet gaan beschouwd worden. Gelukkig waren en zijn er geen definitieve afspraken gemaakt geweest, maar het plan en het idee blijft wel hangen en we hopen als alles over is we het opnieuw kunnen opnemen. De tijd zal het uitwijzen en voorlopig blijven we dus in ons stulpje in België, we kunnen zelfs niet gebruik maken van onze 2e woning aan de Belgische kust wegens de lockdown hier.

  • Sad 1

 7. Gisteren gedownload, niet verder vertellen, ondertitels gevonden en even door  ConverdXtoDVD laten gaan - 1 pak chips - 1 emmer popcorn en de nodige frisdrank. Hoewel we niet zo fan zijn van Star Wars vonden we het toch een mooie film, zeker de grondgevechten. En nu we in België zo goed als in lockdown zijn, gaan we ook alle films en series bekijken van een bekende reeks met het woord Star ... in en ja ook de nieuwe serie. Maar het was leuk star Wars nog eens te zien en eerlijk gezegd voor mij was dit de beste.


 8. discord.jpg

  De laatste dagen hoor ik nogal eens dat er problemen zijn met Discord in verband met het updaten en verbinden, dit met de desktop versie, met de webversie zijn geen problemen. Dit heeft te maken met het veiligheidsprogramma dat men heeft en bij mij was/is dat met Kaspersky Total Security of deze problemen zich ook voordoen met andere anti-virus/firewall programma's kan ik niet bevestigen, maar de oplossing die Discord naar voren schuift helpt in ieder geval niet voor Kaspersky misschien wel voor andere. Hierna plaats ik de oplossing die Discord voorstelt,

  1) Temporarily disable antivirus programs and firewalls > Terminate all Discord processes in Task Manager
  2) Completely remove and clear Discord from your system by deleting these two folders:
  %AppData%\Discord
  %LocalAppData%\Discord
  (You can find these folders by following the steps in this support article)
  3) Restart your PC > Disable antivirus programs and firewalls one more time
  4) Run the Installer

  Op het forum van Discord werd een tweede mogelijke oplossing voorgesteld, die gelijkaardig is:

  1. delete %AppData%\Discord
  2. i moved that (0.0.306) folder to my desktop
  3. delete %LocalAppData%\Discord
  4. Restart my PC
  5. Temporarily disable my windows defender
  6. Download current version of discord from the homepage
  7. Automatically the discord will update the (maybe in my case) corrupted data
  and now its run perfectly normal

  Hierbij wel een opmerking van mijn kant: delete de map 0.0.306 van je desktop die word toch opnieuw aangemaakt. Echter na een klein onderzoek heb ik gemerkt dat niet alles van Discord weg is en blijft er nog héél wat achter, dit heb ik aan de hand van Revo Uninstaller Pro gedaan (betaalde versie, de gratis versie wist niet zo goed gegevens) die al wat achterbleef van Discord effectief verwijderde. Ik wil nu echt geen reclame maken maar het programma is echt zijn weinige geld waard indien met iets effectief wil verwijderen, zelfs de ingebouwde mogelijkheid in W10 doet het niet zo goed.

  Echter beide aangegeven mogelijke oplossingen werken niet voor Kaspersky Total Security, de volgende wel:

  Allereerst zorg dat discord effectief verwijderd is van de pc, maar mogelijk werkt de oplossing ook zonder het verwijderen van discord dit heb ik eveneens getest en werkt ook dus is het aan u voor de kiezen welke mogelijkheid u kiest persoonlijk heb ik voor de veiligheid gekozen en verwijderd, en installeer Discord opnieuw hier zal u opmerken dat het probleem zich blijft voordoen  dus nu de oplossing:

  Ik zal het proberen van uit te leggen aan de hand van mijn Kaspersky, mijn versie is wel in het Nederlands, met foto's. 1: kies linksonder INSTELLINGEN

  discord kas 1.JPG

    2: kies bescherming

  discord kas 2.JPG

   3: kies hier programma controle

  discord kas 3.JPG

    4: Kies programmas beheren

  discord kas 4.JPG

    5: Zoek naar Discord en Github en zet aan de rechtsekant netwerk op VRAGEN OM ACTIE, dan zouden de vraagtekens in het oranje moeten komen te staan

  discord kas 5.JPG

  Het is niet nodig om Kaspersky opnieuw op te starten en Discord zou nu normaal moeten werken indien u het opstart.

  • Thanks 1

 9. Op 27-2-2020 om 07:12 zei Duken:

  Ja, wat een data wordt er ook opgeslagen. Je kan vanaf een film een op adres achterhalen en dan vanaf het op adres zien wat er gedownload wordt.

  Nou is een Disney film niet heel spannend, maar als er wat erotische content straat welke je liever niet deelt en iemand kan de vertalen maken van het ip adres naar de persoon is dat niet erg fijn ;)

   

  Nou, de (hoe zeg men dat nu deftig 😆) foute films die ik download staan er niet tussen hoewel ik die ook binnenhaal met torrents of met een video converter voor een vriend (bar) en ja ook wel eens voor ons beiden. Nog geen enkele keer gemarkt dat die er tussen stonden en gebruik geen  vpn of zo. En niet alleen de foute films staan er niet tussen maar ook de nieuwste (meestal NL ondertiteld) gewone films staan er niet bij, ook de nieuwste Star Trek serie niet al is die dan wel niet ondertiteld. Ik denk dat ik door de mazen van het net glip.


 10. Op 27-1-2020 om 16:58 zei Drifter:

  Helaas staat er vandaag een artikel op Tweakers.net over Avast en dochter AVG waarvan je verwacht dat ze (beveiliging) software leveren die jou bescherming moeten bieden, maar overduidelijk ook eens een gigantische boete aan hun kont moeten krijgen.

  Avast verkoopt data van gebruikers gratis antivirussoftware onder pseudoniem

  Beveiligingsbedrijf Avast verkoopt op grote schaal gepseudonimiseerde data van gebruikers van de gratis versie aan adverteerders. Het gaat onder andere om de browse geschiedenis, die onder andere aan grote bedrijven zoals Google, Microsoft, Pepsi en McKinsey wordt verkocht.

  Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Vice en PCMag. De sites kregen documenten zoals contracten en uitgelekte data in handen. Het onderzoek komt nadat eerder al ophef ontstond over de diensten van Avast. Onder andere Mozilla verwijderde de extensie van het antivirusbedrijf en van dochterbedrijf AVG uit Firefox nadat bleek dat de add-on veel meer informatie verzamelde dan de bedoeling was. Avast reageerde daarop door te zeggen dat de data onder pseudoniem werd verzameld. Het bedrijf zei ook dat het was gestopt met de dataverzameling. Ondertussen ging het echter door met het verzamelen van gegevens via de gratis versie van de desktopvariant van de antivirussoftware.

  Bron: Tweakers.net

  Avast stopt met verkopen gebruikersdata

  Beveiligingsbedrijf Avast stopt met het verkopen van gebruikersgegevens aan bedrijven. Het bedrijf kwam eerder deze week onder vuur te liggen vanwege het verzamelen van gepseudonimiseerde data. Het bedrijf biedt excuses aan.

  In zijn blogpost biedt Vlcek zijn excuses aan. "Als ceo van Avast voel ik me persoonlijk verantwoordelijk", schrijft hij. "Mensen beschermen is onze topprioriteit en al het tegenovergestelde dat we doen, is onacceptabel." Volgens Vlcek heeft het bestuur van Avast besloten dat Jumpshot stopt met het verzamelen van data en wordt het bedrijf opgedoekt. Dat gebeurt per direct. Vlcek geeft ook uitleg over hoe hij tot deze beslissing is gekomen. Hij suggereert dat hij daar zelf mee kwam. "Toen ik zeven maanden geleden aantrad als ceo heb ik veel tijd besteed aan het herevalueren van al onze zakelijke diensten. Daarbij kwam ik tot de conclusie dat dataverzameling niet past in onze privacyprioriteiten voor 2020 en verder." Vlcek zegt dat Avast in 2015 begon met Jumpshot omdat 'cybersecurity een big data game zou worden'. Hij zegt dat het bedrijf altijd binnen de juridische kaders is gebleven en dat het zich altijd aan wetten als de AVG heeft gehouden.

  Bron: Tweakers.net

   


 11. 'Slimme Ring-deurbel sluist persoonlijke gegevens door naar adverteerders'

  De Ring, een populaire slimme deurbel waarmee je vanop afstand kan zien wie er aanbelt, zou via trackers persoonlijke data doorsturen naar adverteerders. Dit moet blijken uit onderzoek van de EFT, een Amerikaanse stichting die zich bezighoudt met online privacy en vrijheid.

  Niet het eerste privacyprobleem

   

  De Ring-app is niet de enige applicatie die op een dergelijke wijze data verzamelt over zijn gebruikers. Maar het is volgens de EFT eerder uitzonderlijk dat het voorkomt bij een commercieel product: het instapmodel van de Ring-videodeurbel kost 99 euro, het duurste model heeft een prijskaartje van bijna 500 euro. Gebruikers betalen bovendien een abonnementskost van (minstens) 30 euro per jaar.

  Voor Ring, sinds 2018 in handen van e-commercegigant Amazon, is het niet het eerste privacyprobleem - mochten de bevindingen van de EFT kloppen. Begin vorig jaar kwam de deurbel in opspraak nadat bleek dat ontwikkelaars ongestoord toegang hadden tot een grote hoeveelheid geüploade video's van gebruikers. Verder zijn Amazon en zijn dochterbedrijf in de VS recentelijk aangeklaagd door een huiseigenaar in de staat Alabama, die meent dat het apparaat door een ontwerpfout kwetsbaar is voor cyberaanvallen.

  Ring en moederbedrijf Amazon hebben nog niet op de aantijgingen van de Electronic Frontier Foundation gereageerd.

   

  Bron: Knack

   


 12. Microsoft heeft geen einddatum vastgesteld voor een mogelijkheid waarmee consumenten alsnog gratis hun computer kunnen upgraden naar Windows 10, meldt een woordvoerder namens het bedrijf aan NU.nl.

  maxresdefault01.jpg

  Het gaat om een hulpprogramma met de naam Media Creation Tool (MCT) dat door Microsoft op zijn website wordt aangeboden. Consumenten kunnen met het programma hun computer met een geldige licentie voor Windows 7 of Windows 8 gratis upgraden naar Windows 10.

  Formeel bood Microsoft klanten tot 29 juni 2016 de mogelijkheid om hun computer gratis naar Windows 10 te upgraden, maar het hulpprogramma is de afgelopen maanden beschikbaar gebleven voor consumenten.

  Meerdere gebruikers van reactieplatform NUjij hebben aan NU.nl laten weten dat zij op die manier hun Windows 7-computer succesvol hebben weten te upgraden. Zo ook Marie Louise Kutík-Veldman, systeembeheerder van beroep, die het hulpprogramma zowel zakelijk als voor privégebruik heeft gedownload.

  "Er wordt niet om een productcode gevraagd, tenzij er geen geactiveerde productcode op de machine aanwezig is", zegt zij. "Ik had toevallig maandag zo'n geval, maar als het goed is heb je die wel in je bezit. In mijn geval stond die op een sticker op de machine. Zonder deze code kom je niet verder in het proces, aangezien de MCT de code direct verifieert."

  De Microsoft-woordvoerder benadrukt dat de Media Creation Tool formeel niet voor consumenten bedoeld is, maar alleen voor zakelijke klanten. "We raden consumenten echt af om Windows 10 via deze tool te activeren, omdat het een niet-ondersteunende route is."

  Consumenten ontvangen ook Windows 10-updates

  Gebruikers die hun Windows-versie upgraden wordt aangeraden om voor de zekerheid een back-up te maken. De NUjij'ers die van de het hulpprogramma gebruik hebben gemaakt, laten in aanvullende reacties in alle gevallen weten vervolgens ook de beveiligingsupdates te ontvangen.

  Ook krijgen zij de tweejaarlijkse updates met nieuwe functies als daar in hun situatie al sprake van was. Microsoft geeft Windows 10 doorgaans in het voor- en najaar zo'n grote update.

  "De Media Creation Tool wijst zichzelf en is erg makkelijk in gebruik", zegt Kutík-Veldman. "Met het programma voer je een volledige update van het besturingssysteem uit.

  Je installeert dus een volledige versie, zoals je ook zou hebben als je deze los zou kopen. Uiteraard horen hier beveiligingsupdates bij, want het gaat hier om een legitieme volledige Windows 10-versie die Microsoft gewoon onderhoudt."

  Vanaf 2023 wordt alleen Windows 10 nog ondersteund

  Op 14 januari stopte Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Daardoor ontvangen apparaten met het besturingssysteem geen beveiligingsupdates meer. Vanaf 2023 geldt dat ook voor Windows 8. Vanaf dat moment is Windows 10 het enige systeem dat nog door Microsoft met updates ondersteund wordt.

  Microsoft benadrukt dat gebruikers die Windows 10 installeren zonder gebruik te maken van een geldige licentie wel beveiligingsupdates missen en daardoor een verhoogde kans op risico's lopen.

   

   


  Toon volledig nieuwsbericht

  • Like 1

 13. Pff, voorbereidingen de hel van het jaar. Het wordt een weinig slapen feestdagen voor ons, kerst- oudejaarsavond buiten bbq met vrienden en kennissen en daarna feestje in onze eigen kleine privé dancing. Op kerst- nieuwjaarsdag bij de ouders en in de avond opnieuw feestje. Zal blij zijn als die dagen voorbij zijn zodat we op 3 januari kunnen vertrekken naar Aspen, om uit te rusten 🤭

  Ps: prettige feestdagen

  IMG_0277.JPG


 14. images1.persgroep.net.jpg

  Het Systeem Risico Indicatie (SyRI), een algoritme dat fraudeurs moet opsporen, is de winnaar van de Big Brother Award. Daarnaast is minister Sander Dekker volgens het publiek de grootste privacyschender van het afgelopen jaar.

  De Big Brother Awards worden jaarlijks uitgereikt door burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. Met de prijzen wil de stichting aankaarten welke mensen, bedrijven of organisaties volgens de activisten de privacy van burgers schenden.

  SyRI is een algoritme dat op basis van onder meer privégegevens vaststelt of burgers een groter risico vormen om te frauderen zonder sociale zekerheid. Als het algoritme vaststelt dat er sprake is van risico, wordt een overheid daarvan op de hoogte gesteld.

   

  Het systeem was in oktober onderwerp van een rechtszaak tussen de overheid en een aantal actiegroepen. In februari spreekt de rechtbank Den Haag zijn oordeel uit over de vraag of SyRI onrechtmatig is.

  Dekker wint publieksprijs voor betaalprofielen CJIB

  Minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft de publieksprijs gewonnen. Hij was genomineerd omdat hij betaalprofielen van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) breder wil toepassen.

  Om schulden "effectiever en efficiënter" te kunnen innen, worden profielen van mensen met schulden gemaakt. Zij worden op basis van persoonlijke gegevens in groepen ingedeeld, waarna algoritmes deze personen in een betaalprofiel indelen.

  In september gepubliceerd onderzoek naar betaalprofielen werd gesteld dat "privacywetgeving de uitwisseling en het gebruik van dergelijke persoonsinformatie limiteert."

  "Dat de minister het maatschappelijke belang van privacy volledig negeert, leverde hem een nominatie op", aldus Bits of Freedom.

  "Vast niet bedoeld als compliment", reageert Dekker op Twitter over de ontvangst van de prijs. "Niettemin trots op het feit dat we daarmee veel persoonlijk leed voorkomen."

   

   


  Toon volledig nieuwsbericht


 15. 2 uur geleden zei Duken:

  Kan het toevallig niet zo zijn dat je nas op een powersave modus gaat staan? Soort standby waardoor hij na een paar uur in slaapstand staat en niet meer te bereiken is? Heb je power opties in je menu?

  Heb ik vroeger ook gehad en vanaf het moment dat de powersafe uitgeschakeld was nooit dat probleem meer gehad, toen ik onlangs een kleine nas van WD My Cloud in dienst stelde (na een ongelukje met een hd die end of life was) was ik natuurlijk vergeten om die powersafe uit te schakelen en liep ik tegen het probleem van niet te kunnen benaderen opnieuw aan dus snel even aanpassen in zijn browserpagina en weg was het(na een herstart van de nas).


 16. Op 22-11-2019 om 16:50 zei Guardian:

  Hoi @Ismail Antar,

  Wat een narigheid allemaal. Ik draai zelf nog op Windows 8.1 en ik huiver nu al bij de gedachte dat ik ooit ook over moet naar Windows 10 met alle problemen van dien. Ik heb in de afgelopen maanden alleen maar over 1 bak problemen gelezen met de updates in Windows 10. Ik neem aan dat je vanuit de geavanceerde herstel instellingen wel je Windows terug kan zetten naar de Fabrieks instellingen of Windows volledig opnieuw installeren, maar dat gaat natuurlijk ook ten koste van alle bestanden die je op de laptop had staan. Misschien is er nog iemand op Duken.nl die dit ook een keer heeft meegemaakt en je nog een goede tip kan geven.

  Ik draai op al mijn desktops/laptops W10 sinds de eerste versie, wel PRO of Enterprize, en heb er eigenlijk nooit noemenswaardige problemen mee gehad. Behalve toen ik overging naar versie 1903 maar dit bleek dan een fout te zijn van MS dat verholpen was met een update.

  Indien de laptop vroeger goed gedraaid heeft op W10, naar ik me meen te herinneren van wel, moet er iets gebeurd zijn met de bestanden die Windows nodig heeft om op te starten en hier help meestal de herstel optie wel. Echter komt het zelden, zeer zelden, voor dat dit niet lukt omdat bepaalde bestanden zodanig corrupt zijn geraakt of missend zijn en kan het helpen om de vorige versie terug te plaatsen maar aangezien dat u in het scherm komt dat u aangeeft zal ook deze mogelijkheid niet beschikbaar zijn omdat de vorige versie reeds verwijderd is van de computer. Wat hier dus wel help is zoals @Guardian aangeeft of terug naar de fabrieksinstellingen of W10 volledig opnieuw installeren(cleaninstall) , met het laatste zou het kunnen zijn dat u alle actuele driver verloren bent. Indien u geen cleaninstall doet dan bent u iets veiliger. Het veiligste van alles is terug te gaan naar de fabrieksinstellingen en dan Windows opnieuw te updaten.

  • Like 1

 17. gisteren was echt om te wenen, ik wou in het weekend net een nieuwe back-up maken, een externe hd veranderd uit zichzelf zijn indeling naar RAW i.p.v. NTFS. Zat ik daar lekker te Sad Dramaserie GIF by BNNVARA

  Weg waren 2miljoen mp3s, gelukkig had ik ergens nog een speciaal recovery programma (oef) en dat los gelaten op die schijf. Het scannen heeft maar eventjes 5h geduurd, de hd was zo maar eventjes 11jaar oud en één van de eerste 1.5Terabyte grote. Nu weet/wist ik dat indien een hd van zichzelf omzet naar RAW indeling dat de schijf zo goed als zeker bijna einde leven is en of dat er snel problemen kunnen ontstaan. Dus even snel naar een oplossing gezocht en al snel gevonden had nog ergens een niet gebruikte kleine nas liggen van 4T en die dan maar aangesloten, om de (gelukkig) 100% gerecoverde mp3s over te pompen (met veel koffie bij de hand).

  starbucks life GIF

  Zo zie je maar dat zelf indien men back-ups neemt, en niet synct, een ongeluk om de hoek zit te kijken en te wachten op het moment om toe te slaan op het moment dat men het niet verwacht. Het heeft me een nachtje werk gekost maar alles is toch tot een goed einde gekomen. Dit gaan we vanavond vieren met een wijntje.

  Fun Yes GIF by UtopiaNL

  • Like 1

 18. Om je online accounts te beveiligen, heb je sterke en unieke wachtwoorden nodig. Speciale tekens, kleine letters en hoofdletters door elkaar en het liefst zo lang mogelijk. Al deze wachtwoorden onthouden, is niet te doen. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van een wachtwoordmanager: een digitale kluis die al je wachtwoorden bewaart.

  metronieuws.tcdn.nl_field_image_inline_mt_00252494dcc7753b7ee36e4d97a1584d.jpg

  Dankzij deze kluis hoef je slechts één sterk hoofdwachtwoord te onthouden. Dit vormt de toegang tot alle andere wachtwoorden. Er zijn echter veel verschillende wachtwoordbeheerders op de markt, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo bestaan er verschillen in de beschikbare functies, gebruiksvriendelijkheid en de manier van beveiligen.

  De meeste gebruikers bewaren de wachtwoordenkluis in de cloud, wat een reden is om kritisch naar de veiligheid en privacy te kijken. Hierbij ben je namelijk ook afhankelijk van de beveiliging van de betreffende clouddienst.

   

  Kluis ook offline te bewaren

  Toch zijn er ook managers die de kluis offline bewaren, zoals KeePass. Het voordeel is dat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging en plek waar de wachtwoorden opgeslagen zijn. Een nadeel van de offline variant is dat de gebruiker wel op de versleutelingstechniek van de betreffende beheerder moet vertrouwen.

  Toch is het gebruik van een wachtwoordmanager veiliger dan je wachtwoorden opslaan in een bestand op je pc, in je browser of ze simpelweg te onthouden. De kluis is doorgaans goed versleuteld en de bedrijven achter de wachtwoordmanagers beweren dat jij de enige bent die het hoofdwachtwoord weet. Om je op weg te helpen bij het kiezen, lees je hieronder een aantal voor- en nadelen van veelgebruikte managers.

  Zie ook zo kies je een stek wachtwoord   

  pcmweb_dashlane.jpg

  Dashlane

  Dashlane is een van de bekendste en populairste managers op de markt. Deze staat bekend als een erg gebruiksvriendelijke manager met veel voordelen, waaronder:

  • Het is geschikt voor alle besturingssystemen.
  • Ingebouwde VPN-verbinding waarmee je op openbare netwerken altijd een beveiligde, anonieme verbinding kan opzetten. Zo voorkom je dat iemand met je meekijkt en je gegevens steelt.
  • Software die op het internet en darkweb naar jouw gegevens zoekt en het meldt zodra er iets mis is.
  • Software die automatisch wachtwoorden en (betaal)gegevens invult, aanpast en ordent. Ook kun je veilig andere gegevens en documenten delen met derden.
  • Een wachtwoordgenerator die nieuwe wachtwoorden bedenkt. Wel zijn de meningen verdeeld over de kwaliteit van de gegenereerde wachtwoorden.

  Toch kent deze manager ook nadelen. De premiumversie kost zo’n 40 euro per jaar. Ga je voor de gratis versie, dan kun je de dienst slechts op één apparaat gebruiken, omdat synchronisatie niet wordt ondersteund. Ook kan de versie voor mobiel een stukje gebruiksvriendelijker.

  LastPass.jpg

  LastPass is net als Dashlane een van de meest gebruikte wachtwoordmanagers. Ook deze kent een aantal voordelen:

  • Het is beschikbaar op alle apparaten en ondersteunt alle browsers. Hierdoor is het mogelijk om je back-up op elk apparaat te synchroniseren, waardoor je altijd overal bij je wachtwoorden kunt.
  • Het integreert volledig in je browser. Een fijne bijkomstigheid, omdat je daar vaak de meeste wachtwoorden invult.
  • Het ondersteunt vingerafdrukken, mits het apparaat dat je gebruikt dit ook doet. Zo kun je dus inloggen met je vingerafdruk en hoef je geen wachtwoord meer te onthouden.
  • Net als bij Dashlane kun je naast je wachtwoorden ook andere documenten en (betaal)gegevens veilig opslaan en delen met derden.
  • Het is beveiligd met onder andere lokale encryptie en tweestapsverificatie (2FA).

  Deze manager heeft een gratis versie en een betaalde variant, die zo'n 32 euro per jaar. Gebruikers die betalen, krijgen bovenop de gratis versie onder meer 1 GB aan versleutelde opslag en zien geen advertenties meer.

   

  keepass-2.png

  KeePass is een vreemde eend in de bijt. Er zijn verschillende varianten van deze manager, waaronder diverse browseruitbreidingen en Android-apps. Ook is je kluis niet opgeslagen in de cloud, maar op je computer. Wil je je wachtwoorden en gegevens toch synchroniseren op meerdere apparaten, dan heb je daarvoor een aparte clouddienst nodig, zoals Dropbox. Een aantal voordelen:

  • Ondersteund door veel besturingssystemen, waaronder Windows, Mac en Linux.
  • Het is compleet gratis.
  • Beveiligd door tweestapsverificatie (2FA).
  • Automatisch invullen van gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Het geeft aan hoe veilig je gekozen wachtwoord is.

  Op het gebruiksgemak valt wel het een en ander aan te merken: inloggen en wijzigen van wachtwoorden gaat niet automatisch, maar vereist meer handelingen. KeePass is een aanrader voor de ervaren gebruiker die op het gebied van privacy en veiligheid graag zelf de touwtjes in handen houdt.

   

  Overige managers

  Natuurlijk zijn er nog tal van andere manangers, waaronder Enpass, 1Password en Keeper Individual. Let bij het kiezen vooral op de punten die voor jou belangrijk zijn: wel of geen opslag in de cloud, al dan niet betaald, synchronisatieopties en de mogelijkheden voor op je telefoon.

   

   


  Toon volledig nieuwsbericht

×
×
 • Create New...