Jump to content

Nieuwjaarsactie: PIA VPN voor slechts €1,79 per maand & 3 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 3 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up


Monkie

Full members
 • Posts

  2946
 • Joined

 • Days Won

  166

Everything posted by Monkie

 1. Mogge allemaal. Beterschap @Duken.
 2. Een fout in de Safari-browser van Apple kan ertoe leiden dat persoonlijke gegevens of de browsegeschiedenis van gebruikers uitlekken. Dat blijkt uit bevindingen van FingerprintJS, een bedrijf dat software ontwikkelt om online fraude tegen te gaan. De fout werd gevonden in Safari's IndexedDB, een browserprogramma om gegevens op te slaan. IndexedDB kan onder meer door websites worden gebruikt om te zien welke pagina's een bezoeker opent. Normaal gesproken zou die informatie alleen beschikbaar zijn voor de bezochte website zelf, maar door de bug kunnen websites ook aflezen welke andere websites de gebruiker heeft bezocht. Zo kan de browsegeschiedenis van een bezoeker in kaart gebracht worden. De informatie via IndexedDB kan ook meer persoonlijke gegevens bevatten. Zo kunnen sites via de fout Google User ID's aflezen van bezoekers die een Google-account gebruiken. Daarmee kan een (kwaadwillende) websitebeheerder toegang krijgen tot bijvoorbeeld een Google-gebruikersnaam of een profielfoto van de bezoeker om de identiteit van een persoon te achterhalen. Vervolgens is het bijvoorbeeld mogelijk om een profiel te maken van websites waar de bezoeker graag komt. FingerprintJS schrijft dat de fout onder meer te vinden is in Safari 15 voor de Mac en in Safari voor alle versies van iOS 15 en iPadOS 15. Op de iPhone en iPad hebben ook andere browsers last van de bug, doordat Apple ontwikkelaars van andere browsers dwingt bepaalde software te gebruiken. De bug is vorig jaar op 28 november aan Apple doorgegeven, maar er is nog geen oplossing. Gebruikers kunnen een andere browser dan Safari gebruiken op een laptop of desktopcomputer, maar mensen met een iPhone kunnen alleen wachten tot het probleem is verholpen.
 3. Dat was hier in het ziekenhuis in het begin ook toen ik op bezoek ging. Op dat moment werden ze uitgedeeld en begonnen ze ook moeilijk te doen als je er zelf eentje bij je had. Na enkele weken maakte het niet uit of je zelf een eigen mondkapje bij je had, of dat je er eentje uit het doosje bij de ingang pakte.
 4. Geen dank. Hou er trouwens ook rekening mee, dat als je ogen geschikt zijn voor een uitgebreid vooronderzoek, dit onderzoek vaak zo rond de €100 kost. Ik heb het geld er ook zeker voor over. Een bril had ik vroeger ook. Wat was ik bij toen ik die contactlenzen had. Heerlijk, weg met die klote bril. Nu heb ik in al die jaren totaal geen klachten over me contactlenzen. Maar het lijkt me gewoon geweldig om niet meer afhankelijk te zijn van die dingen. We gaan het meemaken
 5. Inderdaad gewoon in Nederland. Het kan in het buitenland wel goedkoper zijn, maar de komt je vlucht en hotel er ook nog eens bij. De basisverzekering vergoed dit inderdaad niet. Aanvullend vaak wel. Ik zit nu bij ZieZo (onderdeel ZilverenKruis). Ik zou dan voor ZilverenKruis moeten kiezen en een aanvullende verzekering met 3 sterren. Dan krijg je maximaal 500 euro vergoed. Al kost deze aanvullende verzekering op jaarbasis €447 😛. Wat krijgt u vergoed? de meerkosten van een andere lens dan een monofocale kunstlens bij lensimplantatie. De monofocale kunstlenzen kosten €2.800 per oog. Torische voorzetlenzen kosten dus €2,975 per oog. Verschil €175 per oog = €350. Dan ben je een dief van je eigen portemonnee.
 6. De prijs zal per kliniek, behandeling (lensimplantie / lenswissel) en soort lens verschillen. Zelf ga ik naar de focuskliniek van het oogziekenhuis. Ik heb zelf torische contactlenzen. Mochten me ogen geschikt zijn, dan ga ik er vanuit dat ik een lensimplatatie behandeling krijg met torische voorzetlenzen. In dat geval is de prijs €2.975 per oog, Een lenswissel voeren ze volgens mij alleen uit bij mensen vanaf 50 jaar.
 7. Met me gezondheid is verder niets aan de hand. Ik denk er al een tijdje over om voor lensimplantaten te kiezen, zodat ik niet meer afhankelijk ben van contactlenzen. Hiervoor heb ik een afspraak gemaakt voor een quickscan. Tijdens deze test moet het duidelijk worden of het mogelijk is om een uitgebreid vooronderzoek te gaan. Zo ja, dan hoor ik na dit uitgebreide vooronderzoek of me ogen wel of niet geschikt zijn voor lensimplantaten.
 8. Goed nieuws. Het is dat ik tot nu toe geen problemen heb met de Connectbox Giga en ik dit jaar overstap op glasvezel. Anders was ik zeker van plan om een FritzBox kabelmodem aan te schaffen.
 9. Middag allemaal Zo, afspraak voor een quikscan is gemaakt. Ben benieuwd.
 10. Middag allemaal. Ik zit al een tijd te denken aan lensimplantaties. Niet afhankelijk zijn van contactlenzen lijkt me geweldig. Binnenkort maar eens bellen om een afspraak te maken voor een quikscan. Hopelijk komt hieruit naar voren dat een uitgebreid vooronderzoek mogelijk is en krijg ik te horen of me ogen wel of niet geschikt zijn.
 11. Middag allemaal. Wat een gezeik weer, @Duken. Sinds dat hier het AOP vorig jaar is vervangen, is de verbinding weer stabiel. Daarvoor had ik ook regelmatig last van een wegvallende verbinding. Moet zeggen dat ik op zich wel tevreden ben over de Giga Connectbox. Hoe de wifi is van dit ding weet ik niet, dat heb ik niet geprobeerd. Dat regelt me access point. Met andere modems was wifi hier altijd om te janken.
 12. Synthesizer muziek vind ik ook geweldig. Vangeis en Jean Michel Jarre zijn hier twee voorbeelden van. Al vind ik de synthesizer muziek van Kebu en de band 'Peru' ook heerlijk om naar te luisteren. Sommig nummers van Peru herkende ik meteen toen ik deze voor het eerst hoorde. Werd ook gebruikt in de serie Bassie en Adriaan: Het Geheim van de Schatkaart. Eeuwig zonde dat er later is besloten om andere achtergrondmuziek te gebruiken.
 13. Inderdaad. Wat een energie had 'ie toen. Zeker als je dan de laatste video uit 1991 bekijkt. Daar ziet Freddie er zo mager en bleek uit. Daar schrik je dan wel van. Hij is al 30 jaar niet meer onder ons. Wat gaat de tijd toch snel. Trouwens, de podcast 'De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury' is ook zeker de moeite waard om naar te luisteren vind ik zelf.
 14. Mogge allemaal.
 15. Leuk idee, @Meh Meh. Zelf is Queen - Radio Ga Ga toch wel een van mijn favoriete nummers. Geen nummer, maar dit blijf ik ook echt zo geweldig vinden:
 16. Ik ben er zelf erg tevreden over. In beide gevallen is er een gratis account beschikbaar met 5 downloads per dag. DrunkenSlug heeft momenteel ook een open registratie zie ik. Waarschijnlijk vanwege de feestdagen. Normaal gesproken heb je een invite nodig.
 17. Naast nzbserver.com maak ik zelf ook gebruik van DrunkenSlug en NzbFinder.
 18. Met 'bron' bedoelde ik eigenlijk of je meerdere NZB sites / indexers gebruikt. Dat wil ook nog wel eens helpen is mijn ervaring. Een film die je via site A niet binnen krijgt, kun je via site B wellicht nog wel binnen krijgen. De tip van @Skeletoris uiteraard ook iets om te proberen. Zelf gebruik ik Usenapp en ik heb ook vrijwel geen problemen om iets binnen te halen via Newshosting. Net eens bij de statistieken gekeken. Even gefilterd op de afgelopen 3 maanden. In deze periode hoefde de back-up payservers niet in actie te komen. Ook hier gaat het voornamelijk over recent spul.
 19. Dat heb ik hier ook wel eens. Al valt het in mijn geval reuze mee. Het meeste komt zonder problemen binnen met NewsHosting. Zo niet, dan heb ik 2 andere payservers via een andere backbone die het proberen.) Als het niet lukt om iets te downloaden via bron A, probeer je de film dan binnen te halen via bron B?
 20. Middag allemaal
×
×
 • Create New...