Jump to content

Monkie

Full members
 • Posts

  3,031
 • Joined

 • Days Won

  173

Everything posted by Monkie

 1. Leuk om te lezen. Ik was nog vergeten te melden dat Orion ook een ingebouwde Adblock-functie heeft, en extension support (Firefox / Chrome). Protonmail werkt inderdaad geweldig. De Protonmail app werkt ook prima. Proton Calendar ziet er ook goed uit. Al wacht ik nog even met de overstap. Helaas is er nog geen losse Proton Calendar app voor macOS. Ik heb een tijd geleden het abonnement geüpgraded naar Unlimited. Om te kijken of ProtonVPN iets was. Waar ik tegenaan liep was dat me printer en NAS niet meer zichtbaar waren. Dit ondanks dat de optie 'Allow LAN connections' stond aangevinkt. De killswitch uitschakelen was de enige optie om dit te verhelpen. Raar. maar waar. Daarom (weer) overgestapt naar Mullvad, en dat werkt prima. Hieronder nog even een voorbeeld van Kagi en gepersonaliseerde resultaten: Op de eerste afbeelding zijn de resultaten niet gepersonaliseerd. Op de tweede afbeelding wel. Op deze tweede afbeelding heb ik Tweakers 'vastgezet', waardoor de zoekresultaten (indien van toepassing) van Tweakers bovenaan komt te staan. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je opzoek bent naar hardware.
 2. Een dagje verder en ice is een blijvertje. Werkt perfect. Gelijk even een donatie gedaan.
 3. Mooie analyse. $10 per maand (ik gebruik het professional plan) is natuurlijk een flinke prijs, maar dat is het me tot nu zeker waard. Als dit echt een blijvertje wordt, dan stap ik over op een jaarlijkse betaling. Scheelt weer 10%. We zouden het natuurlijk ook wat breder kunnen trekken dan alleen zoekmachines. Zelf ben ik al een tijdje aan het kijken naar (open-source) privacy-vriendelijke alternatieven. Het begon een paar jaar geleden met e-mail. Outlook > Protonmail Youtube > Piped video (overstap mede door blokkeren van adblockers door Youtube) Safari > Orion browser (macOS, iPadOS & iOS)- Gebasseerd op Safari (WebKit). Zero telemetry. 1st party ads/trackers & 3rd party ads/trackers worden standaard geblokkeerd. Maps (Google / Apple) - OpenStreetMap & Organic Maps (iOS).
 4. Middag allemaal. Dat is toch weer even geleden dat ik hier actief was op het forum. Laatst op het werk hadden we het over zoekmachines. Wie welke gebruikt en waarom. Was een leuke discussie. Bij iemand kwam de betaalde privacy-vriendelijk zoekmachine Kagi ter sprake. Zelf had ik nog niet eerder van deze zoekmachine gehoord. Maar ja, 'betalen voor een zoekmachine' dacht ik al snel. Aan de andere kant, bij een 'gratis' zoekmachine zijn wij het product. Besloten om het als test voor een maand te betalen. En ik moet zeggen, ik heb er tot nu toe geen spijt van. Prima zoekresultaten en ik hoef eigenlijk nooit terug te vallen naar een andere zoekmachine. Zeker de mogelijk tot gepersonaliseerde resultaten deden het onder andere voor mij. Dan kun je websites blokkeren (waardoor je geen zoekresultaten ziet van de betreffende site) Een site pinnen (Resultaat komt bovenaan te staan. Vind ik zelf erg handig als ik specefieck iets zoek). Ook url-doorverwijzingen vind ik een mooie functie. Dit gebruik ik zelf voor Youtube (vanwge het blokkeren van adblockers). Een zoekresultaat van een Youtube filmpje verwijst dan in mijn geval door naar Piped video. Tot nu toe ben ik erg enthousiast. Misschien maak ik binnenkort weer eens een review. Wellicht leuk om het er hier ook eens over te hebben? Welke zoekmachine(s) gebruiken jullie. Zijn jullie bereid om voor dit soort dingen (in de toekomst) te betalen.
 5. Wat ook handig kan zijn om te vermelden: Je maakt gebruik van 2 Payservers om te downloaden. Het is belangrijk dat deze Payservers niet afhankelijk zijn van dezelfde backbone. Simpel gezegd: Beide Payservers moeten niet afhankelijk zijn van dezelfde supermarkt. Op een download kan namelijk een takendown zitten. Mocht het zo zijn dat je een betreffende download door dit takedown-verzoek niet meer binnenkrijgt, dan zullen beide Payservers met dezelfde backbone hier vroeg of laat last van hebben. Via deze website kun je zien welke Payservers van welke backbone afhankelijk zijn. Ook zie je direct welke takeldown policy er wordt toegepast. Met een programma als SABnzbd kun je tevens ook instellen met welke Payserver er als eerste moet worden gedownload. Mocht Payserver A een download niet (volledig) binnenkrijgen, dan neemt Payserver B het over. Edit: Ik had een eerder bericht waarin je vermelde welke Payservers je gebruikt, even over het hoofd gezien. Usenet (Omicron backbone) en XS News (Abavia backbone)
 6. Daar heb je natuurljk volkomen gelijk in. Momenteel ben ik Ice aan het testen.
 7. Bovenstaande review gaat over Bartender 3. Toch lijkt het me handig om onderstaand bericht toch ook even hier te plaatsen. Wellicht kan een admin een sticky van deze reactie maken? Ik maak al 8 jaar met veel plezier gebruik van Bartender voor macOS. Eerder vanmorgen kwam ik onder andere op Reddit en MacRumors berichten tegen dat Bartender een nieuwe eigenaar heeft. Eerder vanavond alles even op mijn gemak gelezen. Van dit soort berichten word ik nu niet echt vrolijk. Momenteel zit ik nog op versie 5.0.48 en ben ik blij dat ik Bartender nog niet heb geüpdatet naar de laatste versie 5.0.52. Deze laatste versie bevat trackers van Amplitude. In eerste instantie had ik alle uitgaande verbindingen van Bartender geblokkeerd in Little Snitch. Nog even overwogen om dan bij versie 5.0.48 te blijven, maar ik heb toch besloten de app te verwijderen en te kijken naar een alternatief. Better safe than sorry 🙂
 8. Af en toe reclame is tot daar aan toe en begrijpelijk. Al vind ik persoonlijk een filmpje naar het einde spoelen en het geluid uitschakelen, net wat te ver gaan. Open-source alternatieven zijn er natuurlijk ook. Zelf gebruik ik al een geruime tijd Piped en dat bevalt me prima.
 9. Mogge allemaal. Gisteren met de hond naar de dierenarts geweest voor de biopsie. Op dit moment gaat de dierenarts er niet vanuit dat het kwaadaardig is. Het gaat zeer waarschijnlijk om een abces. De boel is nu opgestuurd naar het lab voor uitgebreid onderzoek. Uitslag over ongeveer een week. Mocht het abces niet uit zichzelf openbreken, dan zal er een drain worden geplaatst om alle rotzooi eruit te halen.
 10. Mogge allemaal. De dierenarts gaf 2 weken geleden aan dat het mogelijk een abces zou kunnen zijn. De kuur sloeg op zich goed aan, maar de bult verdween toch niet helemaal. Nu begint 'ie weer te groeien en is de volgende stap een biopsie.
 11. Middag allemaal. De bal/bult bij me hond is helaas weer gegroeid nadat de kuur was afgelopen. Nu een afspraak gemaakt om een biopsie te laten uitvoeren. Los van deze bal/bult, gaat het verder goed met me hond. Geen koorts, eet, drinkt en doet z'n behoefte. Hopelijk blijft dat allemaal zo, anders trek ik meteen aan de bel.
 12. Middag allemaal. Afgelopen maanden was ik wat aan het stoeien met me hond. Vervolgens voelde ik bij z'n keel/kaak ineens een grote harde bal. De dierenarts de volgende ochtend gebeld om een afspraak te maken. Het is waarschijnlijk een abces. Een kuur antibiotica en pijnstillers voor een week meegekregen. Dit lijkt aan te slaan. De bal lijkt kleiner te worden.
 13. Dat dacht ik inderdaad ook altijd dat SSL en VPN is een goede combi is wat betreft het downloaden via Usenet. Was het ook niet zo dat het er ook aan ligt of je gebruik maakt van een buitenlandse payserver (even los of deze wel of niet logt) wat betreft brein?
 14. Staat in me favorieten. @SkeletorHier totaal geen last van die pop-up bij nzbserver, wordt netjes geblokkeerd.
 15. Mogge allemaal.
 16. Middag allemaal. Vakantie staat bijna voor de deur. Dus ik dacht, ik ga eens bellen voor een uitgebreid vooronderzoek om erachter te komen of me ogen geschikt zijn voor lensimplantaten. Is er pas in oktober een plekje beschikbaar. Ach ja, dan nemen we die dag gewoon vrij. Dat onderzoek duurt 2 uur en je ogen worden gedruppeld. Om daarna dan nog achter een computerscherm te gaan zitten....
 17. Middag allemaal.
 18. Als je een donatie doet van 10 of 20 euro wordt deze niet automatisch verlengd. maar verloopt deze na een jaar. Vervolgens kun je zelf bepalen of je opnieuw een donatie wilt doen.
 19. Prima site. Eind november was de site ook open voor registratie. Gelijk gebruik van gemaakt. Toen hadden ze ook een leuke deal van 18 maanden.
 20. Mogge allemaal.
 21. Versie 7 werkt inderdaad merkbaar sneller. Ik wacht rustig af totdat versie 7.1 automatisch wordt geïnstalleerd.
 22. Avond allemaal. Zeker de moeite waard inderdaad. Ik was eindelijk verlost van die horizon mediabox (wat een klote ding was dat) en een CI+ module. Ik geloof dat ik ruim 20 euro per maand goedkoper uit was.
 23. In een rustig voorstadje van Kopenhagen doet de politie een vreselijke ontdekking: op een speelplaats wordt een op brute wijze vermoorde jonge vrouw gevonden. Een van haar handen wordt vermist. Boven haar hangt een klein mannetje, gemaakt van kastanjes. De zaak wordt aan de jonge en ambitieuze detective Naia Thulin en haar nieuwe partner, Mark Hess, toegewezen. Ze ontdekken vlug dat een raadselachtig bewijsstuk op het mannetje leidt naar een meisje dat een jaar eerder vermist werd, en voor dood werd gehouden: de dochter van de politica Rosa Hartung.
 24. Het komt je vast bekend voor: Een menubalk vol met icoontjes van allerlei apps die je gebruikt. Persoonlijk vind ik dat helemaal niets. Daarom ben ik een aantal jaar terug gaan zoeken naar een app die het mogelijk maakt om dit aan te passen. Na een aantal van dit soort apps te hebben getest, heb ik uiteindelijk gekozen voor Bartender 3. Bartender 3 is een menubalk manager app voor macOS. Hiermee kun je zelf bepalen welke icoontjes wel of niet zichtbaar zijn in je menubalk. In deze korte review lees je welke mogelijkheden Bartender 3 allemaal te bieden heeft.
×
×
 • Create New...