Jump to content

Monkie

Full members
 • Posts

  3,031
 • Joined

 • Days Won

  173

Nieuwsbericht Comments posted by Monkie

 1. ProtonVPN ziet er zeker goed uit. Protonmail gebruik ik al naar volle tevredenheid. De speciale deal (Protonmail + ProtonVPN) spreekt me wel aan.

  Vooralsnog stap ik niet over naar ProtonVPN. De reden? Zodra je killswitch inschakelt, kun je lokale devices niet benaderen.

  De optie 'LAN-verbindingen toestaan' kan ik wel inschakelen, maar dan wordt tegelijkertijd killswitch weer uitgeschakeld. 

  • Like 2
 2. Netflix Games moeten op iOS afzonderlijk geïnstalleerd worden

  Netflix-abonnees met een iPhone of iPad zullen alle games op de streamingdienst afzonderlijk moeten installeren. Dat blijkt uit de code die enkele Amerikaanse journalisten hebben ingezien.

  Netflix Games werd vorige week aangekondigd en wordt op dit moment wereldwijd uitgerold voor Android-apparaten. Voor iOS zal het gamen anders worden.

  Gebruikers met een Android-apparaat kunnen games rechtstreeks vanuit de Netflix-app downloaden en starten. De iOS Netflix-app zal daarentegen gewoon fungeren als een toegangspoort tot de App Store, waarbij gebruikers elke titel afzonderlijk zullen moeten installeren.

  Dat elke Netflix-game afzonderlijk geïnstalleerd moet worden, komt door Apples strenge beleid rondom de distributie van apps en games op iOS.

  Het bedrijf uit Cupertino staat erom bekend dat het de distributie van apps en games op iOS in een wurggreep houdt omdat ontwikkelaars die apps aanbieden in de App Store, per verkoop 30 procent aan Apple betalen en zelf 70 procent houden. Dit leidde eerder al tot een enorme rechtszaak tussen Apple en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games.

  Netflix Games is op dit moment alleen beschikbaar in de VS en biedt abonnees vijf speelbare titels aan: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Teeter Up en Card Blast.

  Bron: Nu.nl

 3. Bovenstaand bericht is niet heel erg duidelijk als het aankomt op welke Macs er precies geschikt zijn.

  Daarom is hieronder  te zien welke Macs er precies geschikt zijn voor macOS 12 Monterey:

  • iMac (eind 2015 en nieuwer)
  • iMac Pro (2017 en nieuwer)
  • MacBook Air (begin 2015 en nieuwer)
  • MacBook Pro (begin 2015 en nieuwer)
  • MacBook 12-inch (begin 2016 en nieuwer)
  • Mac Pro (eind 2013 en nieuwer)
  • Mac mini (eind 2014 en nieuwer)
 4. Belachelijk inderdaad. Dit zal bij Disney vast naar meer smaken. Mulan is uiteindelijk ook een grote hit geworden, ondanks dat je daar 22 euro voor moest neerleggen.

  Zal me niets verbazen dat we dit in de toekomst bij meer grote filmtitels zullen gaan zien.  

  Nu is het nog zo dat, bij  films waar je 22 euro extra voor moet betalen, op een later moment voor alle Disney+-abonnees beschikbaar zijn. Iets in mij zegt dat ze dat ook wel eens kunnen gaan veranderen.

 5. 30 minuten geleden zei Vampire Inspector:

  Ben benieuwd naar wat jullie doen tegen ADS/Tracking..... Gebruiken jullie hiervoor extenties zoals ADGUARD / Ublock?? Is er volgens jullie ervaring een gouden Tip?

  Ik gebruik hiervoor al een tijd Wipr (Safari macOS en iOS) en het werkt prima. De boel op proces-niveau blokkeren (ads/tracking) doe ik doormiddel van 2 rule group subscriptions die ik aan Little Snitch heb toegevoegd.

 6. Die boetes zijn voor Facebook vaak een lachertje.  Wij hebben in de EU de AVG. Al zal het me niets verbazen dat je over een tijdje hoort dat Facebook 'geheel per ongeluk' toch gegevens heeft gedeeld.

  Om mij heen hoor ik ook dat men wil overstappen naar bijvoorbeeld Signal. Uiteindelijk doen ze dat dan niet, omdat niet alle contactpersonen willen of kunnen overstappen.

  Zelf heb ik hier zowel Whatsapp als Signal. Zit er toch steeds meer aan te denken om Whatsapp definitief vaarwel te zeggen en volledig over te stappen op Signal.

  De mensen in me lijst die dat niet willen of kunnen hebben dan maar pech. Stuur dan maar een sms'je of bel me maar.

   

×
×
 • Create New...