Spring naar bijdragen

oʞᴉlʞ

Full members
  • Aantal bijdragen

    507
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Nieuwsbericht Reacties geplaatst door oʞᴉlʞ

  1. 17 hours ago, Rikkert. said:

    Voor een 'casual' gamer, iemand die een paar uurtjes per week gamed, zal het vast leuk zijn. Je hebt eigenlijk geen goede hardware nodig. Gewoon je krekke Windows lappie zal voldoen. Controllertje eraan en gaan met die banaan.


    Als 'hardcore gamer' lijkt het mij eigenlijk niks.

    Voor 1800 euro heb je een leuke game PC. Dat is 1800 uur gamen bij PixelStellar, pak em beet 5 uur per dag.
    Echter, na een jaar ga je weer 1800 euro betalen om 1800 uur te kunnen gamen, 5 uur per dag.
    Terwijl jij met je PC makkelijk 2-3 jaar kan, of zelfs wel langer.
    Daarnaast, 200GB SSD? Fallout 4, PUBG, RB6 en Hitman, en je zit op ongeveer 170GB. Aldus, niet veel games vind ik.

    Dus nee dankje, voor 1800 euro per jaar ga ik mijn PC wel elk jaartje upgraden B)

    Heb nu even enkel naar PixelStellar gekeken en mijn gedachten uitgeschreven :P 

    Als bij hen 1800 betaald per jaar, dan is dat bij liquidsky 1800/20 is toch 90 maanden oftewel 7,5 jaar of in uren 32400+ uren je eigen games spelen bij LiquidSky (Als je het volhoud om 7,5 jaar lang 24 uur per dag te gamen, en dan heb je nog een paar dagen pauze omdat ik uitga van maanden van 30 dagen alleen) , binnen die 7,5 jaar is het sowieso allang tijd voor een upgrade, vandaar dat ik die LiquidSky toch zie als een betere oplossing ;)

    Of een meer heledere berekening, een jaar bij LiquidSky is 240 dollar, kan je oneindig je games spelen ook op de beste settings, nou, voor 240 dollar haal je dus niet eens een oude tweedehands pc die het redelijk doet. Oftewel, LiquidSky is ten alle tijden voordeliger dan de aanschaf van een Game PC. Zelfs als je uitgaat van 4 jaar met 1 game pc, ben je bij LiquidSky in die 4 jaar tijd niet eens 960 dollar kwijt oftewel +/- 800 euro, voor 800 euro haal je amper een goede PC waarmee je 4 jaar alle games op de beste settings kan spelen, en als dat wel zo is, dan moet je alsnog upgraden, of een hele nieuwe pc kopen terwijl je bij liquidsky gewoon door kan gamen zonder problemen.

    En dan kan je met LiquidSky ook nog overal spelen, op je phone en tablet.

    En nee, ik heb geen aandelen in LiquidSky :D

    EDIT: Wat ik ook nog vergeet is dat LiquidSky in meerdere datacenters zitten op verschillende plekken dus je kan ook nog eens het datacenter aanpassen waar je zit afhangende van de lag etc vanaf jouw lokatie.

    • Leuk 1
  2. 14 hours ago, Duken said:

    Toch ben ik ook erg benieuwd naar het concept in de praktijk. Hoe werkt het met lag? Als ik online een Shooter speelt telt elke milliseconde. 

    Singleplayer heeft weer minder last van eventuele lag. 

    Idee is wel mooi. Ze moeten ons een trail account geven als testje ;)

     

    Ja ik vind dat elke site waar je kan streamen, gamen, downloaden, etc ons gewoon gratis accounts moeten geven kunnen wij alles wel uitproberen en vertellen of het leuk is of niet :D

  3. LiquidSky.com doet dit al enige tijd, en werkt opzich ook gewoon op elk apparaat dat netflix kan streamen, en als je een maandje neemt is het cheaper dan een euro per uur, je kan het ook per uur betalen, en ook je eigen steam, origin, blizzard games of van andere soort gelijke platformen zijn beschikbaar, dus je eigen games en niet een voorgeschotelde lijst games die je niet wilt spelen.

    En bij liquidsky kost het nog geen 25 eurocent per uur, als je kiest om per uur te betalen...

    EDIT: Dit nieuws bericht is erg misleidend, ze geven namelijk aan dat je met elk apparaat wat netflix kan streamen die games erop kan spelen, dit is echter onjuist als je op hun website kijkt staat er duidelijk " PixelStellar allows you to play any PC game on any Windows® device, no matter what graphics hardware you have.", dat is dus niet elk toestel wat netflix kan streamen, zoals LiquidSky eigenlijk wel is omdat je het zelfs op je telefoon en tablet kunt spelen. LiquidSky is ook in zee gegaan met Nvidia alsmede Microsoft, IBM, Samsung en AMD. Tevens doen ze net alsof dit iets nieuws is, dat is het dus niet, en ook doen ze net of het voordelig is, wat het dus echt niet is.

    • Bedankt 1
  4. Ach, ik blijf zeggen dat ik het een goede zaak vind. Niet het blokkeren opzich, maar dat mensen gewoon omwegen gaan zoeken en op die manier met VPN's, Proxy's, Smart DNS etc in contact komen en eens gaan nadenken over hun privacy online.

    Hoe meer ze blokkeren, hoe meer uploaders en downloaders ze aanpakken, deste minder ze in de toekomst kunnen omdat iedereen zich gewoon gaat verstoppen achter een VPN, Proxy en whatever.

    Als ze dan straks VPN's verbieden zoals in China gaan mensen gewoon overschakelen naar een VPN provider welke OBFSPROXY gebruikt om ervoor te zorgen dat ze niet eens meer kunnen zien dat je uberhaupt op een VPN zit.

    Tegenwoordig zitten zelfs senioren op VPN's om lekker te kunnen downloaden via torrents, prachtig toch? :)

    • Leuk 1
  5. 25 minutes ago, Meh Meh said:

    Als Netflix niet moeilijk zou doen over een VPN, zou ik er weer graag voor betalen. 
    Ze hebben enkele fantastische series. Aanzetten in HD met ondertiteling en kijken. Jammer.

    Er zijn nog wel diensten waarmee je het kunt deblokkeren hoor, ik wou vandaag een artikel posten in handige tips maar ben door mijn eigen stomheid dat hele artikel kwijt, was bijna klaar, had het nog open staan en klik na het eten gewoon effe de browser dicht, oeps...... Morgen nog een kans :D

    • Leuk 1
    • Verdrietig 1
  6. 7 minutes ago, Rikkert. said:

    Dan mag je met veel geld aankomen zetten.
    Netflix ongeveer 60 milijard dollar
    Hulu (staat er niet tussen) 
    HBO, van Time Warner, ongeveer 76 milard dollar
    Showtime is van CBS?, ongeveer 30 miljard dollar.
    Cinemax hoort bij HBO
    Walt Disney is 178 miljard waard (krijg je ook de pretparken, altijd leuk)

    (https://www.forbes.com/global2000/list/#tab:overall)

    Dus eventjes grof weg een dikke 350 miljard, en dan een paar miljardjes voor Hulu.
    Als er 10 miljoen mensen investeren, pakken even 375 miljard totaal.
    Dan moet je per man 37500 dollar betalen.

    (ja ik heb niks te doen)

    Kost wat maar dan heb je ook wat :D

    Hulu is trouwens 25 miljard dollar, net opgezocht :)

    Hulu is trouwens een joint venture van Disney, 21st century fox, Comcast en Time Warner

    • Haha 1
  7. 21 minutes ago, Duken said:

    Hoe dan ook, er zijn te veel diensten om de content te kunnen kijken. Volgens mij was de 150 euro van Mehmeh een voorbeeld. ;) 

    Persoonlijk zou ik er wel 50 euro per maand voor overhebben als de diensten maar gemakkelijk en samenwerken. Ik wil niet inloggen op Netflix om te zien of film A er is of serie B. Om daarna op Hulu verder te zoeken om er dan achter te komen dat ik op NLziet moet zijn.

    Gewoon 1 interface. Laat al die mediabedrijven een API maken om hun content te kunnen kijken voor x euro en laat andere tools maken om hier tegen aan te kletsen tegen x bedrag per maand. Wat zou dat mooi zijn. Een API van de mediaboeren :heart:

    Ja dat zou een mooie wereld zijn, alleen gaat dat never nooit niet zo werken met 1 API, het is ook niet in die bedrijven hun eigen belang om samen te werken op die manier, elke dienst wil zijn eigen pro's onderstrepen en op die manier accounts verkopen. Stel je maakt 1 dienst voor alle bedrijven, dan hebben ze allemaal een winst van bijna niets. Het is overleven voor die bedrijven en strijden om klanten te krijgen.

    De mediamarkt gaat ook niet een api maken samen met bol.com en andere bedrijven om het de consument gemakkelijker te maken, ze willen gewoon hun eigen producten pushen. Het zou niet in het belang van mediamarkt of bol.com zijn om zoiets samen te doen.

    De enige reden dat Nlziet bestaat is omdat ze netflix en soort gelijke diensten als een bedreiging voor hun inkomsten zien in Nederland, anders hadden die Nederlandse media bedrijven ook nooit samen gaan werken, wat opzich al best bijzonder is in mijn ogen dat ze uberhaupt samen werken op deze manier.

    En omdat elk land zijn eigen media bedrijven heeft, en eigen takken van verschillende media bedrijven zullen voorlopig alle licenties ook gewoon per land zijn en niet voor de hele wereld. Het zou ook een hele dure licentie zijn om content over de hele wereld uit te mogen zenden, ergens begrijp ik dat wel, maar leuk vind ik het niet voor mijzelf als consument.

    EDIT: Ergens ben ik ertegen maar de enige manier dat dit opgelost wordt is als 1 groot bedrijf al die anderen gewoon opslokt en samen voegt, dus Netflix koopt bijvoorbeeld HBO en Showtime etc.

    • Leuk 1
  8. 12 minutes ago, Rikkert. said:

    Ik had laatst voor grap eens gekeken naar Hulu.

    Wat een aanbod staat daar op. Niet normaal. Helaas werkt het niet in Nederland...

    Edit: wel.met vpn

    Hulu gebruik ik nog steeds, dat is een van de weinige streaming diensten die ik nog steeds heb. Hulu en HBO Now en de nederlandse Nlziet.
    Ik zat nog te twijfelen om ook Showtime erbij te nemen maar vind er niet genoeg content op staan die ik graag wil zien.

    Ik heb wel echt alle diensten die ik genoemd heb geprobeert en nog meer zelfs, behalve dan die DisneyLife omdat die redelijk nieuw is en ik niet zoveel Disney dingen kijk :)

    MAar alsnog download ik redelijk veel dingen naast dat ik NLziet, Hulu en HBO heb

    EDIT: Hulu werkt trouwens niet met elke VPN, zij proberen net als Netflix VPN gebruik ook tegen te gaan...

    EDIT2: Enige waar je wel tegenaan gaat lopen als je die diensten wilt gebruiken is dat je jezelf niet kan registreren zonder amerikaanse credit card vaak, of amerikaans paypal account oid. Enige omweg is om dan een virtuele credit card te gebruiken, die te registreren op een amerikaans adres, je dan in te schrijven, en dan als de dienst het toe laat gift cards gebruiken om het account steeds te verlengen. Of natuurlijk steeds je virtuele credit card op waarderen als die het toe laat, of steeds nieuwe virtuele kaart aaanschaffen :D

    EDIT3: Amazon en Netflix in Nederland zijn sowieso karig, ik gebruik of de Amerikaanse versie of gewoon helemaal niet. Kan me nog herinneren dat Netflix niet eens in Nederland was, toen gebruikte ik het al, enige reden waarom ik heb opgezegd is omdat zij wel echt heel moeilijk doen over VPN gebruik in het begin kon je bij Netflix met echt elke VPN, Proxy of Smart DNS gewoon bij de Amerikaanse database, Hulu en die andere diensten kom je nog wel om die blokkades heen maar bij Netflix was het echt irritant, de ene na de andere vpn en smart dns werkte niet meer, en als ze dan wel werkte dan soms weer niet soms weer wel etc etc, heel irritant, dan maar gewoon ermee kappen

    • Haha 1
  9. On 9/18/2017 at 2:31 PM, Meh Meh said:

    Ja, belachelijk. Er is vraag, er is geld, maar er is geen aanbod. Ik denk dat een echte all-in-one dienst zeer lucratief zou kunnen zijn voor de 'rechthebbenden'.
    Biedt mensen een volledig aanbod aan en laat ze daaruit kiezen. Wel series of niet, wel games of niet. Ik zou een all-in-one abonnement nemen, al kost dat mij 200 per maand.

    Aanbod is er zeker wel, alleen niet voor een kleine markt als Nederland, dat is meer het probleem...

  10. 3 minutes ago, Duken said:

    Ja dat klopt. Maar ik kan mij niet voorstellen dat Brein groot genoeg is om dit wel te kunnen inzien. Ik kan mij voorstellen dat de FBI of andere geheime diensten meer kunnen zien als dat wij denken. 

    Maar dit tegen kinder p0rno, extremisten en terroristische aanslagen . Naar mijn idee niet tegen Johan de Vries welke films upload. :)

    Mjah Brein probeert ISP's ook buiten de rechter om te bewegen om mee te werken, waar ze nauwelijks succes bij hebben, maar je weet niet wat de eigenaar van een Datacenter of een andere soort providers doen... Daar hoor je eigenlijk bar weinig over.

  11. 1 hour ago, Meh Meh said:

    Ik denk dat sommige mensen, omdat ze trots zijn, er te makkelijk over praten.
    Of ergens een digitale voetafdruk achterlaten.
    Misschien is het een VPN provider die stiekem toch logs bijhoudt en deze na het zien van een loze dreigbrief direct overdraagt.
    Het kan aan talloze zaken liggen. Werken in een team is niet altijd praktisch. Henkie loopt ontevreden of boos weg, mailt Brein waarop Tim en Anita, Klaasje en Pietje de sjaak zijn.

    Mjah wat je ook in je achterhoofd moet houden met die "No Log VPN's" is dat wellicht zijzelf geen logs bij houden, maar wat voor servers gebruiken ze? Zijn dat hun eigen baremetal servers? Zijn dat dedicated servers die ze gehuurd hebben of is het een VPS? In de laatste twee gevallen kan het zeer zeker zo zijn dat zijzelf geen logs bijhouden, maar wat doet hun provider waar ze die huren? Of het datacenter zelf? Daar heb je geen zicht op.

    Cryptostorm is volgens mij de enige die adverteerd met het feit dat al hun servers hun eigen bare metal servers zijn met een eigen gecompilde linux kernel, want dat is ook nog eens zo, als je niet zelf je Linux kernel compiled heb je natuurlijk eigenlijk geen zicht op wat er precies bij gehouden wordt en/of er niet een backdoor in zit. Wellicht installeerd de provider wel een Linux versie met een voor geinstalleerde backdoor? Het verhaal van Yahoo is bekend dat zij mee moesten werken aan het installeren van een backdoor en van de rechter te horen gekregen hebben dat ze dat niet publiekelijk mochten delen zodat alle ingaande en uitgaande emails naar hun email servers gecheckt konden worden.

    • Bedankt 1
  12. 49 minutes ago, Meh Meh said:

    Ik denk dat sommige mensen, omdat ze trots zijn, er te makkelijk over praten.
    Of ergens een digitale voetafdruk achterlaten.
    Misschien is het een VPN provider die stiekem toch logs bijhoudt en deze na het zien van een loze dreigbrief direct overdraagt.
    Het kan aan talloze zaken liggen. Werken in een team is niet altijd praktisch. Henkie loopt ontevreden of boos weg, mailt Brein waarop Tim en Anita, Klaasje en Pietje de sjaak zijn.

    Mjah het is bij de meeste VPN providers heel makkelijk accounts te linken aan bepaalde gebruikers.
    Het kan aan heel veel dingen liggen, het kan zijn dat ze hun eigen email adres gebruiken bij inschrijven op het forum of dat ze dat email adres op meerdere plekken gebruikt hebben of, dat ze dezelfde username gebruiken op meerdere plekken en op die manier achterhaald worden. Verder is het ook heel erg mogelijk om verbindingen te monitoren als je echt zou willen, als jij naar VPN x connect op een land in node X, dan gaat jou verkeer via die node ook richting het forum ,zo kan je traffic vergelijken en erachter komen wie het is, door gewoon ingaand verkeer en uitgaand verkeer te monitoren. Plus veel VPN's worden betaald met iDeal en/of Paypal of en andere betaal mogelijkheid waarbij je identiteit altijd achter gelaten is. Het ligt er een beetje aan hoe ver ze gaan om die mensen te achterhalen en dat weet eigenlijk niemand exact behalve zij zelf.

    Een oplossing om nog meer verborgen te blijven is gebruik te maken van een token based VPN welke je kan betalen met Bitcoins en de token aanschaft bij een onafhankelijke reseller. Je hebt dan geen account bij de VPN provider zelf en dus geen username en de VPN provider heeft dus verder geen persoonlijke gegevens van je, en je krijgt voor elke maand een nieuwe token dus een nieuwe identiteit op het netwerk. Een voorbeeld hiervan is Cryptostorm.is. Je kan bij hun ook connecten naar een node in land X en dan vanaf een andere node in land Y het internet op gaan om te voorkomen dat bepaalde traffic gelinkt wordt aan jouw huis verbinding. Volgens mij heeft Proxy.sh ook een soort gelijke dienst.

    • Leuk 1
    • Bedankt 1
  13. 9 minutes ago, Meh Meh said:

    Leuk idee. Dat kan makkelijk met een goedkope, VPS zonder traffic en opslag limiet. Of gewoon thuis. 
    Ik stream bijna alles, of ik download het, zet het op een USB stick en prop die later in een smarttv.

    Je kan natuurlijk ook altijd Plex installeren, ik weet niet of je het kent maar daar is ook een KODI plugin voor :)

    Ik gebruik Plex om overal bij mijn muziek te komen maar kan ook films aan enzo

  14. On 9/11/2017 at 6:57 AM, Duken said:

    In principe staan de porno stream sites vol illegale content. 

    Volgens mij is alle gemaakte p0rn films voorzien van een copyright. Op amateur meuk na dan. En dat is allemaal te vinden en te bekijken. 

    Maar wat ik begrijp kliko is dat je als porn producent er weinig aan kan doen. Ze hebben geen take down on notice of it's dergelijks? 

    @Trizomu iedereen bezoekt die porn stream sites zo nu en dan ;)

    Ze moeten een youmovies of movietube of xmovies maken ;) zo een stream site met alle films. Dat zou handig zijn...... :P

     

    Ik heb ooit een tijdje mijn eigen prive youtube clone gedraaid waar ik alleen bij kon, daar poste ik zelf mijn series en films die ik wou zien, dan kon ik vanaf werk en bij vrienden inloggen (maar vooral vanaf werk, tijdens nachtdiensten) om te kijken wat ik wou :D

    • Leuk 1
    • Haha 1
  15. 6 hours ago, Trizomu said:

    :sweat: Nog niets van dit op PornHub van gezien ( Kijk daar wel eens, wie niet? :bloos:) althans geen gewone (? :sweat:) films. Maar als ik een :bloos: film wil maak ik gebruik van een andere site voor een torrent (via vpn wel te verstaan) .

    Het is grappig dat je het noemt, maar, pr0n sites zoals Pornhub staan vol met "illegale" content van andere sites, heel lang probeerde zij zich hiertegen te verweren ook omdat het bedrijf erachter in geld zwemt komen ze heel ver met hun advocaten.

    https://torrentfreak.com/court-orders-pornhub-to-expose-copyright-infringers-170405/

    Dat is al een bericht van eerder dit jaar, maar nog steeds klagen vele copyright houders dat hun content constant verschijnt op Pornhub en andere soort gelijke sites.

    • Leuk 1
  16. 15 hours ago, Meh Meh said:

    Nee, klopt, erg vreemd. Maar er stonden echt 2 dingen in de lijst, die ik op dat tijdstip heb gedownload. De datum, bestandsgrootte waren correct.
    Maar het was met een VPN ontdekte ik later. Er zaten zelfs adult films tussen... Waarschijnlijk heeft een andere VPN gebruiker precies op hetzelfde moment dezelfde dingen gedownload van een torrent site.

    Zouden er dan toch meer mensen intresse hebben in die Geiten Pr0n? :D

  17. On 8/28/2017 at 0:33 PM, Meh Meh said:

    Ik zie een enorme lijst als ik met een VPN download maar slechts 1 iets zonder. En dat heb ik nooit gedownload.
    Een VPN helpt dus wel. Usenet downloads komen er niet in voor.

    Maar tis ook logisch dat Usenet niet voor komt in de lijst, de enige die weet welke ip's wat downloaden zijn de Usenet providers zelf. Alleen als je torrents download wordt je ip gespammed :P

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...