Spring naar bijdragen

Nieuwsservers gebruiken, best ingewikkeld


Eagles

Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  4.321
  • Waardering:   20
  • Prestatiepunten:  0
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  19-04-06
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  40

Nieuwsservers gebruiken, best ingewikkeld !!

________________________________________

1 Het begin.

Het Internet wordt beschikbaar gesteld door je Internet leverancier (provider) met wie je een contract hebt. Providers hebben zelf om de verbindingen met de internet wereld te krijgen grote computers (servers) draaien. NB: er zijn ook providers waar je geen toegang tot nieuwsservers krijgt!

Een deel van deze servers is ingericht als service voor de klanten. De bestanden zijn verzameld in nieuwsgroepen veelal binaries genoemd. Maar er zijn ook vele andere groepsnamen. Alle providers in de wereld hebben dezelfde indeling en koppelen hun bestanden aan elkaar. Daardoor zijn de nieuwsgroepen grotendeels gelijk van naam en inhoud. Bestanden blijven echter niet lang staan, meestal een dag of 3, soms 10 en bij payservers wel 30 tot 50.

De beste uitleg vind je bij binaries4all en Weet het , link video volgen of vraag het op DUKEN.NL

Oh ja de HARDWARE. Wat U hier gaat doen stelt hoge eisen aan Uw computer. Ik denk tenminste een AMD Athlon 1600 of Intel Pentium P3 processor en tenminste 256 Kb intern geheugen. Hoe hoger, hoe meer, hoe sneller.

________________________________________

2 De nieuwsserver.

Je moet eerst de toegangscode hebben voor de nieuwsserver van jouw provider. In je aanmeldings/ bevestigingsbrief heb je een aantal toegangen en codes gekregen. Zo niet vraag er dan naar bij je provider. In dit voorbeeld heet de nieuwsserver:

Name: news.internet.nl

Host: news.internet.nl

Port: 119.

Uw persoonlijke code is 'Janssens'

en wachtwoord 'qwerty'.

Als je wat geld wilt besteden neem dan een payserver met onbeperkt downloadqoutum. Bijv. Eweka simpel via je bankrekening vooraf betalen of Tweaknews , usenet etc.

Met deze gegevens kunt U de nieuwsserver benaderen en het zou handig zijn als je er ook gelijk op kunt zoeken.

Daar zijn natuurlijk een aantal programma's voor.

________________________________________

3 Download- of leechprogramma.

TIP: Voor gebruikers en gevorderden adviseren wij GRABIT. Er zijn ruim voldoende gratis download=leech programma's. Ook het tegenwoordige NZB zoeken en downloaden gaat zo goed en snel dat betaald programma's en betaalde zoeksoftware overbodig zijn.

Er zijn overzichten van serverdownload programma's, maar veel gebruikte programma's zijn Newsleecher, GrabIt, Newsbin, BNR2 ea. Hier nog even de nederlandse handleiding van BNR2.

Niet nodig maar wel handig is de 'supersearch' van zowel Newsleecher (kopen) als Grabit.

Grabit is gratis te gebruiken en 4 x per dag een gratis supersearch en/of download. Grabit blijft echter een eenvoudig te gebruiken programma waar je prima mee kunt downloaden en die ook prima met NZb's omgaat.

Newsleecher (30 dagen free trial) moet je kopen ($ 34,95- na een jaar geen updates meer) en voor de search apart betalen ($2,49 per maand). (Geregeld kan je ook een werkende newsleecher downloaden maar zonder werkende supersearch.)

Met je zoekprogramma heb je nu toegang de nieuwsgroepen.

Maar hoe vind je iets dat voor jou de moeite waard is???

________________________________________

4 Hoe vind je leuke onderwerpen?

---Zoeken met een programma---

Een heel goed zoekprogramma (downloaden dus) dat goede informatie geeft is FTD.

Eerst installeren en daarna aanmelden. Nadeel is dat je je moet aanmelden en dat je er slecht tussenkomt. Via deze link, kan je zien of er plaats is. Hou de wijzigfrequentie in de gaten en als er plek is heb je slechts enkele uren om je aan te melden.

Als je FTD hebt installeerd dan de watchdog plugin. Watchdog heeft geen eigen downloadmirror.

Het kon niet uitblijven, het FTD succes krijgt een vervolg in het soortgelijke programma XDP.

Er is ook een code vermeld en met deze code ga je weer verder zoeken. De code voer je in de zoekmogelijkheden die je hebt en zoeken maar.

---Zoeken op een website---

Andere manier is websites met meldingen te gebruiken. Ik noem hier FTA. Inschrijven, aanmelden, klaar. Ook FTR,FTN(2day), FTC zijn hele goede sites. Zelf maar even zoeken.

Op deze sites moet je je aanmelden voor een onderwerp, waarna je een verborgen code te zien krijgt. Met deze code kan je weer zoeken.

---Zoeken met een binarie zoekmachine---

Inmiddels is er ook een nederlandstalige google-achtige nieuwsserver zoekmachine genaamd YABSE

In Yabse ook de help even lezen!

---Zoeken in Usenet met Binsearch---

Je kan rechtstreeks en gratis zoeken in alle nieuwsgroepen met BinSearch. Je moet hier een beetje spelen met je trefwoord maar de site werkt zeer snel en is zeer compleet.

________________________________________

5 De code Zoeken en downloaden.

Je start nu je leechprogramma op, bijvoorbeeld GraBit.

Maar eerst nog even bedenken hoe je vondst er uit moet zien. Stel je wilt bestand 'xxxxx' en op de regel zie je ook staan svcd of dvd en regelnummers eindigend op 001.rar. Er zijn een heleboel regels met gelijke inhoud maar met oplopende nummering zo van (001/091) tot (091/091) Ongeveer de laatste tien regels eindigen niet op .rar maar op par. Dit is een volledig bestand en kan je downloaden. Neem de .par altijd mee want deze bevatten reparatie bestanden en die heb je later nodig.

---Nieuwgroepen binnenhalen---

Je kan een nieuwsgroep selecteren op max aantal posts of specifiek voor jouw doel. In je leechprogramma kies (subscribe)je een nieuwsgroep die afhankelijk van de grootte (soms wel 30 minuten) wordt geladen in je PC. Je ziet nu alleen de zogenaamde headers (regels met bestandsinfo), deze headers geven bestandsinfo. De posten die je wilt voorzie je van een kruisje en na afloop druk je op Grab/ connect of iets dergelijks. Onderin je leechprogje zie je dat er verbinding wordt gemaakt met de server en het downen start.

---Zoeken met XPAT---

Sommige downloadprogramma's, Newsleecher wel en Grabit niet, bieden zoeken met xpat aan. XPAT zoeken is zoeken op tekststrings binnen een nieuwsgroep. In Newsleecher via Groups, more, manually kan je een group toevoegen zonder de headers te downloaden. Via de button 'Usenetsearch'en het veld 'containing the substring' kan je zoeken naar bestanden en vervolgens downen.

---Zoeken met de supersearch.---

De downloadprogramma's GrabIt (4xgratis) en Newsleecher(kopen) hebben een supersearch, die door alle nieuwsgroepen zoekt en direct resultaat geeft. Deze supersearch is niet te kraken.

De bestanden die op jouw trefwoord zijn gegeven, kan je aanvinken (vink de bovenste regel aan, druk de shift toets in, scrol naar het laatste bestand, vink die ook aan en alle tussenliggende bestanden zijn ook aangevinkt). Neem ook de incomplete mee, veelal rood gedrukte bestanden. Druk nu op de grab of download knop van het programma en de rest gaat vanzelf.

________________________________________

5.1 Handig om te weten bij het downloaden.

Oh ja, het zoeken gebeurt niet op de server van je provider (behalve xpat) maar op het grote Usenet. Als je dus iets vind wil dat nog niet zeggen dat je provider het nog of al op z'n server heeft staan. Of anders gezegd: een post die je hebt gevonden en ga downloaden hoeft dus niet aanwezig te zijn op jouw server. Op payservers veeal wel aanwezig.  

Een gangbaar contract heeft circa 2500 kbps lijnsnelheid (kilo bit per seconde) wat zich vertaald in ca 310 kBps downloadsnelheid (kilo Byte per seconde).

Toelichting: Let op het verschil is de letter b of B. In digitaal (0 of 1) dataland praat men over bit en Byte. De informatie (0 of 1) staat in een bit (soort lampje dat brand of niet brand). Het transporteren van bitjes over de kabel is veel te lastig. Het is erg handig om 8 bitjes bij elkaar te doen in een denkbeeldig doosje en die als eenheid te transporteren. Het denkbeeldige doosje van 8 bitjes noemen we een 1 Byte.

________________________________________

6 De eerste bewerkingen.

De download die je nu hebt bestaat altijd uit een reeks .rar en vaak ook .par bestanden. Je hebt nu twee programma;s nodig namelijk Winrar. en Quickpar.

De .par gebruik je om de .rar te repareren en de .rar moet je uitpakken. De .rar kan je dus niet afspelen!!!

Installeer de progjes met met aanduiding in het scrolmenu van verkenner. Gaat automatisch hoor.

Na installatie eerst op het .par bestand klikken dat begint met 000. Ik denk trouwens dat het niet uitmaakt op welke .par u klikt want dat zoekt het programma verder wel uit. Verwonder U over het razendsnelle test/ reparatie programma.

Daarna gaat U uitpakken met winrar. Klik daarvoor op .rar001 of op de .rar als er alleen 001r en 002r is. Kies met rechtermuisklik voor hier uitpakken. Zie je alleen .001, .002 enz dan het programma winrar starten en via de tab 'uitpakken in' de boel starten.

Het programma repareert eventuele fouten, geeft ontbrekende bestanden aan en maakt een nieuw bestand of map aan met daarin het resultaat.

-----------------------

7. Extensies

AVI/MPG/WMV/MPEG. deze behoren tot de DIVX groep. Een dergelijk format speel je af op je computer. Met een TV out op je PC en een coax kabel naar je TV kan je het bestand af spelen op je TV. Ook de tv zender/ontvanger van de aldi a 25 euro is handig als je zonder kabels wilt werken.

Een gewone DVD speler kan dit niet afspelen, wel een divx speler of een dvd speler met divx functionaliteit. Er is binnen de divx groep nog verschil in mpeg 2 t/m 4. De speler die ik bovenaan noem bij hardware speelt ook mpeg4.

Om dit af te spelen op je divx speler moet je het originele bestand als data wegbranden.

Je kan de DIVX wel als SVCD op een CD branden en deze in je DVD speler afspelen. Het handigste gaat dit met NERO(laatste versie mrt 2005), keuze CD/DVD kiezen voor SCVD (mpeg 2 plug in Nero vereist en in de download)en branden in Nero Burning ROM. Gaat dat niet kies dan voor VCD branden. De file wordt geconverteerd en aansluitend gebrand. Zowel uitleg als de Nero plug in kan je vinden op svcd branden en mpeg2 plugin. Volg in de linkerkolom 'branden'.

Je kan de divx ook omzetten naar een DVD. Hier staat het DivXnaarDVD pakketje. Originele bestand inlezen, nieuwe bestemming aanwijzen, half uurtje wachten en klaar. Het bestand wordt wel een beetje schokkerig en is minder fraai.

-----------------------

Map VIDEO TS en AUDIO TS

Je herkent het ook aan de .BUP .IFO en .VOB bestanden. Dit is een DVD. Gebruik NERO branden, DVD tabblad daarna DVD/Video branden. De inhoud van de map Video TS slepen (of met de tab ADD) toevoegen links in de rode map Video TS (openklikken). Map Audio wordt in principe meegenomen maar je kan de bestanden (meestal leeg) uit Audio TS ook meeslepen naar de te branden bestanden. Ik doe het niet maar anderen wel.

-----------------------

ISO. Meest simpele is branden met Alcohol 120% of Nero burning ROM. Nero opstarten uit programma's, New wegklikken en via Recorder; burn image opstarten. Via het Start Smart menu is lastiger en werkt soms ook niet. Je krijgt nu een DVD welke op zowel de DVD speler als op de PC is af te spelen.

Ik geef er de voorkeur aan de ISO eerst te controleren. Dat kan met ISObuster(S)VCD Met engineering kan je zien of de ISO inhoud heeft en met extractie of bestand goed is.

Met dit progje kan je van de ISO ook een MPG maken.

-----------------------

Bin/Ceu file In de bin zit het bestand en in de ceu de index. Om te branden de cue laden en de bin gaat automatisch mee. Meest simpele is branden met Alcohol 120% of Nero burning ROM. Nero opstarten uit programma's, New wegklikken en via Recorder; burn image opstarten. (Op de een of andere manier werkt het niet als je direct via Smart Start kiest voor Image branden) Je krijgt nu een CD (SVCD format) welke op zowel de DVD speler als de PC is af te spelen.

Of je gebruikt bin to iso dan kan je het iso bestand uitpakken met winrar, dan krijg je bestanden die je kunt branden op de manier die je gewent bent Dus dan kan je ze naar de map video ts slepen en branden maar met nero. Mis je het ceu file of ziet de ceu de bin niet dan kan je zelf eenvoudig de ceu wijzigen of maken. Kijk op fugazzi4all

-----------------------

IMG De extensie .img wijzigen in .iso (via verkenner/wijzigen) en branden met alcohol120% of Nero volgens de hierbovenstaande ISO methode. Of het uitgepakte bestand uit elkaar halen met ISObuster en daarna de map video TS branden.

-----------------------

MDS/MDF of MDS/ISO bestand. Met Alcohol 120% branden. Het kleine MDS file laden en rest gaat vanzelf.

-----------------------

NRG Dit is een Nero image. Branden met Nero volgens methode bovenvermeld bij ISO of branden met Alcohol 120 %. Of het uitgepakte bestand uit elkaar halen met ISObuster en daarna de map video TS branden.

---Verdere bewerkingen---

AFSPELEN: Het bewerkte resultaat eerst op de PC afspelen. Doet het resultaat het op je PC dan hoogstwaarschijnlijk ook op de DVD/TV speler. Maar welke speler moet je gebruiken? Gebruik niet de in windows standaard meegeleverde media player. Buiten de diverse problemen vreet de windows player te veel capaciteit van je PC.

Gebruik voor de rechtstreekse DVD (herkenbaar aan de mappen Audio TS en Video TS) de Media Player Classic.

Gebruik voor alle andere formats, de VLC player. Kies voor windows en vervolgens download bij TU Twenthe.

Dit spelertje speelt werkelijk alles en geeft veel keuzemogelijkheden. (Alleen voor DVD's de afzonderlijke VOB's kiezen.)

Images (img en nrg) met menu kunnen problemen geven. Op de PC kan je de play knop dan niet bedienen. het uitgepakte bestand laden in (mounten) met Daemon tools en afspelen met Media player classic.

-----------------------

BRANDEN

Je hebt nu een programma nodig voor het branden van je cd/ dvd. Ik ga ervan uit dat de meeste Nero hebben. Goed en leuk pakket, kan werkelijk alles branden, maar in de achtergrond erg samengesteld. Haal de laatste updates via je startscherm van Nero.

Handig maar niet nodig is het image brand programma Alcohol120%. 30 dagen free trial. Bevalt het gewoon kopen. (Natuurlijk kan je ook dit progje geregeld downloaden.)

Een hele mooie en handige brander CD Burner XPpro.

Images (img en nrg) met menu kunnen problemen geven. Op de PC kan je de play knop dan niet bedienen. Het uitgepakte bestand laden in (mounten) met Daemon tools en branden zoals je gewend bent maar dan als bron de Deamon tools lade.

-----------------------

Games

Games die het niet rechtstreeks doen moet je mounten met bijv. Deamon Tools. (Mounten=laden in een virtuele -niet echt bestaande- harde schijf) Het bestand inlezen met Deamon tools en vervolgens opstarten.

-----------------------

Vind je iets dat hier niet bij staat ga dan met de extentie even zoeken in Google. Waarschijnlijk vind je in de bovenste regel al het antwoord.

________________________________________

8 Problemen oplossen

Wel beeld, geen geluid, of andersom. Maar waarschijnlijk mis je een codec.(Codeer en decodeer programma).

95% van alle Codecs kan je hier halen.

Nog niet goed? Of wil je gewoon kijken welke codecs in je file zitten, kijk dan bij Gspot.

Werkt alleen voor AVI format.

------------------------

Stilstaand of haperend beeld? Als je een stilstaand of haperend beeld ziet op je PC (na het uitpakken), kan je er niets meer aan doen. Accepteren of weggooien.

Een stilstaand/ haperend beeld na het branden op je cd/ dvd wordt voor 99% veroorzaakt door het opstarten van zware programma's tijdens het branden. Ik heb het getest door 1 minuut na aanvang branden Quickpar op te starten, naast een constant lopende norton av en op de dvd op aanvang van 1 minuut na branden, haperde het beeld. Ook een 3Ghz processor wordt te zwaar belast met branden en gelijktig downen en parren naast de av scan. Tip:Tijdens het branden niets anders doen en de virusscan even uitzetten.

________________________________________

En nog veel meer allerhande tips.

Meerdere uitgepakte bestanden op 1 DVD

AVI etc.

1 Bouw je .avi om naar een .mpg met TMPGenc.

2 Voer de .mpg file(s) in TPGenc-DVD author in.

3 Maak (ook in dezelfde author) een menu.

4 Branden van deze author of Nero en klaar.

Andere oplossing: Brandt je .avi als data weg op een dvd en speel af met een divx speler.(werkt niet altijd ivm om- en uitwisselingsproblem tussen formats en apparatuur.)

DVD etc. Kleiner DVD files max. 1.5 Gb etc kan je met een menu samenvoegen en branden op 1 DVd mbv dvdremake. 

-----------------------

Routerproblemen. Oudere routers, Sweex 000020LB, of met een lage transportsnelheid zijn ongeschikt voor dit werk. Daarnaast hebben de diverse providers een file format dat je apart kan/moet instellen op je router.

-----------------------

Serienummer nodig?? Gebruik Cracksearcher. Zoeken met Google op 'cracksearcher downloaden'. Volgens bitdefender is cracksearcher een trojan-backdoor en wordt geblokkeerd.

-----------------------

Veel info kan je ook vinden door met Google te zoeken.

Kom je er nog niet uit vraag het dan op een technisch forum. Kijk eens bij doom9, ftn, binaries4all of ftd forum. En met vragen kom je natuurlijk naar DUKEN.NL

-----------------------

GrabIt wil een enkele keer weleens bestanden met de extentie .txt geven. Het originele bestand is dan niet gedecodeerd omdat de poster geen gangbaar format heeft gebruikt. Probeer de .txt te hernoemen naar .bn en en te decoden met B-news decoder.

-----------------------

wil je verkleinen (bijv van DVD9 (7GB) naar DVD5(4,7GB) kijk dan 's naar Dvd Rebuilder Easy 1.95 van Bavaria (inclusief CCE) en dan minimaal een 6 pass CCE doen bij recoden. Geeft betere resulatetn dan DVD Shrink.

-----------------------

Muziek uit je DVD halen wordt rippen genoemd. Daarna zet je het als MP3 op een cd voor in de auto. Gebruik de progjes van Xilisoft of Imtoo. Helaas kan je de freeware versie maar 5 minuten gebruiken. Zoek eens in de nieuwsgroepen op DVD audio rip. Niet gevonden? Je kan 3 soorten muziek rippen, veelal is 2 channel stereo voldoende. Bitrate instelbaar en het progje maakt er gelijk mp3 van.

-----------------------

Wel eens geprobeerd op MP3 in jouw volgorde gebrand te krijgen?

Dat kan dus niet als gevolg van internationale afspraken tussen fabrikanten van spelers en de ontwikkelaars van formats, vastgelegd in het zogebnaamde gele boekje. MP3 files worden in alfabetisch volgorde gebrand. Wil je dat anders voeg dan in de filenaam met windows, verkenner, naam wijzigen voorloopnnummers toe. 001-titel.mp3, 002-titel.mp3 enz.

Met Vriendelijke groet

DUKEN TEAM

Met dank aan “krasjeknorâ€Â

Bewerkt door Eagles

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 20
  • 4,3k
  • Reacties 0
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...