Jump to content
Sign in to follow this  
Marlyvk

Kleuren van RGB naar CMYK overzettenRecommended Posts

Hallo allemaal,

Op mijn computer heb ik Photoshop Elements 8.0 staan waarmee ik hobbymatig wat drukwerk mee aan het maken ben om het door flyeralarm te laten drukken. Om het materiaal te kunnen drukken dienen de kleuren van RGB naar CMYK omgezet te worden. En dat blijkt nu een probleem te zijn, want Photoshop Elements ondersteunt dat niet. Heel frustrerend. Deze conversie is namelijk wel mogelijk bij programma's als Photoshop, Indesign en Illustrator, maar daar betaal je je scheel voor.

Welke mogelijkheden heb ik nu nog?

- ik ken niemand met de juiste software

- illegale programmadownload zie ik niet zitten

- software kopen is ook geen optie, veel te duur

- door de drukker converteren is geen optie, want deze service biedt flyeralarm niet

Na zoeken op internet naar andere mogelijke oplossingen kwam ik op de site http://www.rgb2cmyk.org/ terecht. Klinkt wel goed om een afbeelding eenvoudig en gratis van RGB naar CMYK te converteren. Alleen vraag ik mij af of de kwaliteit hetzelfde of iig voldoende is in vergelijking met echte bewerkingsprogramma's. Iemand ervaringen met deze of dergelijke sites?

EDIT: heb ondertussen de conversie via genoemde site gedaan en de gevormde tif ziet er op zich goed uit, maar dat is op beeld natuurlijk... Heb de default settings (SWOP2006 Coated 300% V2 Generic Profile) gekozen, iemand een idee of dit de beste keuze is? Geen idee wat deze setting precies inhoudt en Flyeralarm geeft dergelijke richtlijnen voor tif bestanden voor zover ik weet niet. Maar ik ben ook niet zo thuis in deze termen.

Andere oplossingen zijn ook meer dan welkom!

Alvast bedankt!

Groeten Marly

Edited by Duken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je het bestandje even stuurt wil ik hem wel omzetten, das geen enkele moeite.

Ik hoor het wel!

Mvg, Marc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Marc,

Bedankt! Maar ik kijk eerst of ik het met een trialversie van het programma kan oplossen of dat ik de gok waag en het laat drukken. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik zal doen. Als het niet lukt doe ik graag een beroep op jou :-)

Niemand weet hier overigens of converteren via genoemde internetapplicatie goede kwaliteit geeft? Ik heb opgemerkt dat bij heel goed kijken de zone rond letters bij het geconverteerde bestand waziger is geworden. Dat is op beeld zo, maar of dat voor druk ook geldt?

Groeten Marly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wie kan mij helpen? Ik heb helaas geen photoshop, nu heb ik 2 afbeeldingen die van formaat gewijzigd moeten worden en van RGB overgezet moeten worden naar CMYK.

Formaat moeten worden A6 Formaat met afloop 111x154 Schoongesneden formaat 105 x 148

Is er een photoshopper die me wil/kan helpen. Alvast hartelijk dank!!!!

post-79407-0-60219300-1360409168_thumb.j

post-79407-0-64319800-1360409180_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  


 • Latest news

 • Nu op het forum

  • Ik wil er ook nog wel een paar,mis mijn tijdschriften echt heel erg Oow ja,ik ben een vrouw,weet niet of ik een dame ben
  • Windows 10-update-ellende gaat door: bug trekt wifi onderuit. Microsoft krijgt geen grip op updates voor Windows 10 1903. De lijst met issues van de september-patch van Windows 10 groeit maar door. Na problemen met het startmenu, de zoekfunctie en geluid, verdwijnt nu het wifi-apparaat in sommige machines. Volgens de softwaremaker doen de problemen zich voor bij machines met Intel Centrino 6205/6235 en Broadcom 802.11ac-chips. De update naar Windows 10 1903 breekt de wifidriver en het apparaat kan vervolgens geen contact leggen met het draadloze netwerk. Het probleem doet zich voor sinds de cumulatieve update van deze maand. De problemen begonnen al eind augustus toen Microsoft een buggy patch uitrolde voor vroege vogels die regelmatig updaten. Deze leverde diverse problemen op. De update van september pakte enkele van de grootste klachten aan, bijvoorbeeld de onnodige CPU-belasting, maar zorgde weer voor andere problemen. Onder meer het startmenu en de zoekbalk klapten er bij sommige gebruikers geregeld uit. Ook ontstonden er geluidsproblemen bij diverse gebruikers na het invoeren van een compatibiliteitswijziging voor multi-channel audio. "Na feedback van klanten draaien we deze wijziging terug omdat sommige games en sommige apparaten multi-channel audio niet zoals verwacht leveren. Dat resulteert in games die anders klinken dan wat klanten gewend zijn en waarbij mogelijk kanalen ontbreken." Oplossingen en workarounds: Eind deze maand hoopt Microsoft dat probleem te hebben aangepakt, staat in de uitdijende lijst van issues voor 1903 . Voor het wifi-probleem werkt Microsoft aan een oplossing voor 'de volgende release', blijkbaar verwijzend naar de najaarsupdate die in oktober moet verschijnen. Mocht je het wifi-probleem ondervinden, is er een vrij simpele oplossing die helaas alleen voor je huidige sessie werkt. Ga naar Configuratiescherm > Apparaatbeheer > Netwerkadapters, zoek je wifi-adapter (sinds de update voorzien van een geel uitroepteken), rechtsklik en kies voor Apparaat uitschakelen. Kies daarna voor Apparaat inschakelen. Wifi zou dan weer moeten werken totdat je herstart en je deze procedure moet herhalen. Bron: Webwereld
  • Hallo 66 jarige karel1953, Welkom op Duken.nl en als je behalve lezen ook af en toe wat TV-series kijkt, kan je misschien je mening eens delen in de onderwerpen die voorbij komen in onze De TV-Series Club
 • ThreadStarter: Movies: Recently Created

  It 2

  • Horror
  • Komedie

  Angel Has Fallen

  • Actie

  Blinded by the Light

  • Drama
  • Komedie

  The Angry Birds Movie 2

  • Animatie
  • Komedie

×
×
 • Create New...