Spring naar bijdragen

Ventoux (2015) - Download / Torrent / NZB


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  26218
  • Waardering:   2934
  • Prestatiepunten:  25058
  • Dagen gewonnen:  265
  • Lid sinds:  12/17/11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

[table][th]

Ventoux (2015)

[/th][/table]

ventoux-521-thumb.jpg

[table][th]Algemene informatie:[/th][th][/th][th]Extra informatie:[/th][th][/th]

[td2]Taal:[/td2][td2]Nederlands[/td2][td2]Film link:[/td2][td2]Zie topic[/td2]

[td2]Regisseur:[/td2][td2]Zie onderstaand[/td2][td2]Release datum:[/td2][td2]Vanaf heden in de bioscoop[/td2][/table]

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de ‘spoken’ uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Cast Abbey Hoes (jonge Laura), Maruschka Detmers (Laura), Jonas Smulders (jonge André), Bram Verrecas (jonge David), Wim Opbrouck (David), Jip van den Dool (jonge Joost), Leopold Witte (Joost), Alex Hendrickx (jonge Bart), Kasper van Kooten (Bart), Wilfried de Jong (André), Martijn Lakemeier (Peter), Bart de Graauw (toeschouwer voorstelling), Joni Oomen (toeschouwer voorstelling)

Ontstaan Filmmaakster en fietsfanaat Nicole van Kilsdonk (49) beklom op haar dertigste de Mont Ventoux en maakte in 2007 de Telefilm Zadelpijn, over een groepje vrouwen dat in Frankrijk gaat fietsen. Het idee om een film over fietsende mánnen te maken stamt uit 2010, maar project Ventoux kreeg pas vaart toen het gelijknamige boek van Bert Wagendorp in 2013 een bestseller werd. Ventoux is geen gewone boekverfilming: het door Nicole van Kilsdonk en producent Hans de Wolf opgestarte project was oorspronkelijk als filmscript bedoeld. Maar toen de financiering op zich liet wachten, maakte de voor het script benaderde schrijver Bert Wagendorp er alvast een boek van, over vier mannen van rond de vijftig die de Mont Ventoux beklimmen om een trauma van dertig jaar eerder te verwerken. Dat werd vervolgens een bestseller.

Verschillen tussen boek en film: in het boek is David bijvoorbeeld een Surinamer, maar de regisseur wilde Wim Opbrouck in de hoofdrol. De laatste acte van de film is anders: in het boek draait het om een onthulling, in de film gaat het meer over de sfeer van de vriendschap tussen de mannen onderling.

Voor de opnamen werd de berg Mont Ventoux vijf dagen afgesloten.

Facts Actrice Maruschka Detmers is groot in Frankrijk, in Ventoux speelt ze pas haar eerste Nederlandse rol.

Pers

'Elsevier': "(...) De beelden van de berg, die zijn prachtig, de flashbacks naar de eerste trip handig in elkaar gezet. Daarbij blijft het, want van verregaande identi­ficatie van de kijker met de hoofdpersonen wil het maar niet komen. Aardig idee, zo’n fietsfilm, zeker nu de Tourstart in de lucht hangt. Helaas houdt Ventoux zich op de vlakte."

Bor Beekman op 'de Volkskrant.nl' op 12 mei 2015: "(...) Er is iets demonstratiefs aan Ventoux de film, alsof de personages zich bewegen in een vast stramien. Zo refereert de jonge Joost net iets te vaak aan de fysica, zoals Peter twee dichtregels te veel declameert. Toch haalt Van Kilsdonk, die eerder al de vrouwenfiets-Telefilm Zadelpijn regisseerde, veel uit de scènes met de jonge acteurs, die gemiddeld fijnzinniger acteren dan de oudere generatie. Van Kooten is een sympathiek, maar weinig suggestief acteur: je krijgt wat je ziet. (...) Ventoux is dichtgesmeerd met muziek. Dat werkt uitstekend wanneer de muziek ook daadwerkelijk ín de film zit - de jongens koesteren hun cassettebandjesmixen - maar even vaak dienen de liedjes wel heel nadrukkelijk om het gezochte sentiment te versterken. De veronderstelling dat de mannen onderling zwijgen over hun gevoelens berust op een misvatting: deze vrienden zijn open zenuwen. Van Kilsdonk treft het wezen van de verstilde mannenvriendschap wel in de tussenmomenten: de ene renner die de benen van de ander scheert, met een vanzelfsprekende intimiteit.Als het grote geheim eindelijk ter sprake komt, in een door Detmers wat hoekig geacteerde scène, gebeurt dat zo plompverloren dat de tragiek onder Ventoux als een ballonnetje leegloopt. Tegelijk is die deceptie ook functioneel: hier moeten de mannen het dan maar mee doen. Het verleden blijkt minder verheven dan gedacht. Dus dan maar weer gezamenlijk de berg op fietsen. Zien of dat helpt."

Eric le Duc op 'Telegraaf.nl' op 13 mei 2015: "(...) Met Ventoux heeft Van Kilsdonk een vakkundige, maar conventionele en zielloze vriendenreünie afgeleverd. De regisseuse springt te vaak en te onrustig van heden naar verleden waar op gemakzuchtige wijze de kiem voor een groot, dubbel verdriet wordt gelegd. De flashbacks naar de jaren tachtig hebben oubollige beeldtaal (daar is de Rubiks-kubus weer!) en worden overschreeuwd door iets te veel eighties hits van The Cure en Herman Brood. Schrijnender is de chemie tussen de vrienden, of beter gezegd: het gebrek daaraan. De camaraderie komt geforceerd en zelfs schurend over. Zijn deze maatjes wel maatjes? Ze vinden elkaar vooral een lul, egoïst of fraudeur. Alleen Kasper van Kooten wekt sympathie als de bedrogen sul Bart. Verder komt de lol, warmte en emotie uit Wagendorps boek nauwelijks uit de verf. Voor een film die naast wielrennen vooral over vriendschap gaat, is dat tamelijk funest."

Mark Moorman in 'Het Parool' van 13 mei 2015: "(...) In Ventoux worden de twee tijdlijnen door elkaar gevlochten, waarbij de jeugdige scènes het best werken. Vooral de jonge acteurs Alex Hendrickx en Martijn Lakemeier (zijn zoveelste sterke rol) als elkaars tegenpolen zijn overtuigend. De makers maken schaamteloos, en effectief, gebruik van de muziek van de vroege jaren tachtig waarin The Jam, The Cure, The Stranglers en onze eigen Brood zonder moeite de weemoed van die langzaam verkleurde zomers laten binnenwaaien. De oudere generatie (met Kasper van Kooten, Leopold Witte, Wilfried de Jong en Wim Opbrouck) komt minder uit verf, al was het maar omdat zij niet alleen het plot moeten rond krijgen (wat is er dertig jaar geleden gebeurd?), maar ook wat schetsmatig worden neergezet. Zo is er een subplotje waarin Leopold Witte een wetenschapper is die na het winnen van de Spinozaprijs ontmaskerd wordt als fraudeur, een knipoog naar nu. En dat is niet de enige overtollige bagage die de volwassen personages meeslepen. Meeste ontroering komt van de oudere Laura, gespeeld door Maruschka Detmers, in diezelfde vroege jaren tachtig de muze van Jean-Luc Godard in Prénom Carmen (1983). Een idee dat je naar de strot vliegt zodra ze in beeld komt. Uiteindelijk gaan de mannen, met hun uiteenlopende levenswandel, de strijd met de berg weer aan - de Mont Ventoux als de grote gelijkmaker - en speelt Wilfried de Jong, de enige acteur met een wielerlijf, iemand die Kasper van Kooten voor moet laten gaan."

André Nientied op NU.nl op 13 mei 2015: "(...) De filmversie van Ventoux komt sneller ter zake dan het boek, dat eerst vooral de sfeer van de jaren tachtig beschrijft. Die zomerse sfeer van 1982 zit nog wel overtuigend in de film, dankbaar geholpen door de muziek van toen (The Cure, The Jam!) maar de nadruk ligt toch op het heden. De vier volwassen acteurs zijn prima op elkaar ingespeeld - je gelooft door het ouwe jongens krentenbrood-sfeertje meteen dat ze elkaar al jaren kennen. In de jaren tachtig-scènes worden alleen Bart en Peter personages van vlees en bloed, maar ze zijn dan ook de hoofdpersonen. Ook Abbey Hoes is uitstekend als Laura en overtuigender dan Maruschka Detmers als de volwassen Laura. En de wielerscènes op de berg waar de film zijn titel aan ontleent zijn prachtig gefilmd. Ventoux is - ook voor wie het boek heeft gelezen - een mooi drama over mannenvriendschap, bergop én bergaf."

Filmuziek Melcher Meirmans, Joris Oonk, Chrisnanne Wiegel

Camera Anton Mertens

Montage Moek de Groot

ProdDesign Ben Zuydwijk

Distributeur September Film

[table]

[th]Informatie over de download[/th]

[td2]Directe links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en tips zijn toegestaan. Meer informatie in onze huisregels.[/td2]

[/table]

  • Leuk 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2.9k
  • 26.2k
  • 265

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden

Mededelingen


  • Recent nieuwsbericht

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Eater

    Geplaatst

    Fallout TV-serie Seizoen 2 krijgt releasedatum, en Seizoen 3 is al bevestigd De langverwachte tweede seizoen van de Fallout TV-serie staat gepland voor een première in december, en het goede nieuws houdt daar niet op: een derde seizoen is al bevestigd. Dit meldt Variety, die maandag het nieuws de wereld in bracht. De populaire adaptatie van de iconische videogame, geproduceerd door Amazon MGM Studios, Bethesda Game Studios en Kilter Films, zal binnenkort weer te zien zijn. Vernon Sanders, de wereldwijde hoofd van televisie bij Amazon MGM Studios, sprak zijn enthousiasme uit: “We zijn ontzettend blij dat onze Prime Video-klanten wereldwijd zich verder kunnen verdiepen in de wonderbaarlijk surrealistische en betoverende wereld van ‘Fallout’.” De hoofdrolspelers, Ella Purnell als Lucy MacLean en haar medespelers, hebben al aangegeven dat het tweede seizoen de verwachtingen zal overtreffen. “Seizoen 2 zal het eerste seizoen letterlijk en figuurlijk ‘uit het water blazen’,” aldus de sterren van de serie. De productie van het tweede seizoen is onlangs afgerond, en het lijkt erop dat de wachttijd van post-productie tot de release korter is dan bij veel andere grote series. Ter vergelijking: de tweede seizoen van de eveneens populaire serie The Last of Us op Max voltooide zijn productie in augustus 2024, maar de première vond pas plaats op 13 april 2025. De snelle doorlooptijd van Fallout is opmerkelijk en toont de efficiëntie van het team achter de schermen. Dit is een teken dat de makers vastbesloten zijn om fans niet te lang in spanning te houden. Met de combinatie van een sterke cast, een gepassioneerd productie-team en de rijke lore van de Fallout-franchise, belooft het tweede seizoen een spannende en meeslepende ervaring te worden. Fans kunnen zich voorbereiden op een duik in een wereld vol avontuur, intrige en de unieke charme die deze serie zo geliefd maakt. Blijf ons volgen voor meer updates over de Fallout TV-serie en andere spannende projecten in de toekomst!

    Eater

    Geplaatst

    Het boek *De Machine*, dat de fascinerende en complexe geschiedenis van e-commercereus Booking.com onthult, krijgt een nieuwe leven als een zesdelige tv-serie. Deze serie, die naar verwachting ergens in 2026 of 2027 op de buis zal verschijnen, belooft een diepgaande en dramatische verkenning van de opkomst, de hoogtij dagen en het morele verval van dit invloedrijke bedrijf. Dit nieuws werd onlangs bekendgemaakt door een van de auteurs, die de kijkers alvast nieuwsgierig maakt naar wat komen gaat. Het boek, geschreven door drie gerenommeerde Nederlandse journalisten, biedt een onthullend kijkje achter de schermen van Booking.com. De beschrijving van het boek schetst een verhaal vol extravagante feesten, uit de hand gelopen internetexperimenten, bedrogen aandeelhouders, handtastelijke managers en verhitte discussies in de boardroom. Dit alles vormt de achtergrond van een bedrijf dat niet alleen de hotelboekingsindustrie heeft getransformeerd, maar ook een complex web van morele dilemma’s en zakelijke intriges heeft gecreëerd. In een enthousiaste post op LinkedIn deelt NRC-journalist Stijn Bronzwaer zijn vreugde over de verfilming van hun boek. “Zo vet dat dit er echt van komt! Ons boek over Booking, *De Machine*, wordt verfilmd in een tv-serie van zes afleveringen bij BNNVARA,” schrijft hij. Hij voegt eraan toe dat de productie in handen is van het getalenteerde team dat ook verantwoordelijk was voor de succesvolle serie *Het Jaar van Fortuyn*, die de politieke strijd van begin deze eeuw dramatisch in beeld bracht. Bronzwaer, samen met mede-auteurs Merijn Rengers en Joris Kooiman, heeft de afgelopen tijd een rol gespeeld in het ontwikkelen van het script voor de serie. Booking.com, dat inmiddels een van de rijkste en meest invloedrijke internetbedrijven in Europa is, blijft een fascinerend onderwerp. Ondanks zijn wereldwijde bekendheid blijft het bedrijf een mysterie. “Iedereen kent de website, maar niemand kent de mensen en verhalen achter dit oer-Hollandse bedrijf in Amerikaanse handen. Tot nu,” aldus de uitgeverij Lebowski. In *De Machine* wordt het wrange verhaal verteld van een idee dat eind jaren negentig werd geboren door een groep techniekstudenten uit Twente en uitgroeide tot het grootste hotelboekingsplatform ter wereld. De auteurs reconstrueren gedetailleerd hoe dit 'internetsprookje' zich heeft ontwikkeld, en hoe het succes van Booking.com gepaard ging met een aantal schimmige praktijken en morele vraagstukken. De serie belooft een onthullend kijkje in de wereld van Booking.com, met een focus op de dualiteit van zijn succes. Het verhaal gaat niet alleen over de indrukwekkende groei en winstgevendheid van het bedrijf, maar ook over de schaduwzijden van de bedrijfsvoering. “Dit is het niet eerder vertelde verhaal van de opkomst, hoogtij en het morele verval van Booking, vol extravagante feesten, uit de hand gelopen internetexperimenten, bedrogen aandeelhouders, handtastelijke managers en ruzies in de boardroom,” aldus de auteurs. Het boek en de aankomende serie benadrukken de paradox van een bedrijf dat een ongeëvenaarde online geldmachine heeft gecreëerd, maar in zijn eindeloze zoektocht naar meer de mensen achter de machine vergat. Het is een verhaal dat ons dwingt na te denken over de ethiek van succes in de moderne zakenwereld. Met de verfilming van *De Machine* in het vooruitzicht, kijken we uit naar een serie die niet alleen entertainend zal zijn, maar ook zal aanzetten tot nadenken over de impact van technologie en de morele verantwoordelijkheden die daarmee gepaard gaan. De combinatie van journalistiek onderzoek en dramatische vertelling belooft een krachtige en meeslepende kijk op een van de meest invloedrijke bedrijven van onze tijd. De serie zal ongetwijfeld de nieuwsgierigheid wekken van kijkers die geïnteresseerd zijn in de complexe wereld van e-commerce en de verhalen van de mensen die aan de basis stonden van deze digitale revolutie. Het is een kans om niet alleen de feiten te leren, maar ook de emoties en de morele dilemma's die de ontwikkeling van Booking.com hebben gevormd. Met de rijke achtergrond van het boek en de gedrevenheid van de makers, belooft deze serie een onvergetelijke ervaring te worden die de kijkers zal meeslepen in de intrigerende wereld van Booking.com. Houd je agenda gereed voor 2026/2027, want deze serie wil je niet missen!
  • Recente prestatie

    • Mazi heeft zojuist een badge verdient
      3 jaar actief
  • Recente actieve topics

  • Populaire bijdragers

  • Willekeurige films

  • Willekeurige link

×
×
  • Nieuwe aanmaken...