Spring naar bijdragen

  • Winkelier niet aansprakelijk voor piraterij via gratis wifi

     Delen


    Winkeliers of horecaeigenaren kunnen niet aansprakelijk worden gesteld wanneer gebruikers van hun gratis wifinetwerk auteursrecht schenden door bijvoorbeeld het uploaden van een film.

    Dat concludeert althans advocaat-generaal Maciej Szpunar van het Europese Hof van Justitie. De conclusie van een advocaat-generaal is niet bindend, maar wordt wel vaak grotendeels overgenomen door de rechters. 

    De zaak draait om een bedrijf in licht- en geluidstechniek in de buurt van München, dat gratis wifi aanbiedt. In 2010 werd via dat netwerk illegaal muziek aangeboden waar Sony over de rechten van beschikt. 

    Desondanks kan de aanbieder van gratis wifi wel via een rechterlijk bevel worden verplicht de inbreuk op auteursrecht te stoppen of voorkomen. 

    Volgens advocaat-generaal Szpunar kan echter in zo'n geval niet van de ondermemer worden verwacht dat hij of zij de internetverbinding uitschakelt, beveiligt of controleert om het illegaal aanbieden van bijvoorbeeld films of muziek te voorkomen. 

    Ook moet de rechter aantonen dat de maatregelen doeltreffend zijn en dat ze specifiek bedoeld zijn om een specifieke inbreuk te beëindigen of te voorkomen.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...