Jump to content
Duken

Handleiding - Popcorn time tips voor gebruikRecommended Posts

Welkom bij de informatie pagina van Popcorn time met handige tips. Met dit programma is het mogelijk om films en series direct te bekijken zonder dat je deze eerst download.

In dit artikel geven we een introductie en een 10-tal handige tips voor optimaal gebruik maken van Popcorn time. Alle tips zijn te gebruiken op Windows computers en veel van de tips op de overige systemen zoals Linux, Apple en Andriod.

Wat komt er aan bod op deze pagina?

 • Wat is Popcorn Time?
 • Het instellingen menu
 • Popcorn Time in het Nederlands
 • Vergroot de ondertitels in Popcorn time
 • Downloaden met Popcorn time
 • Film categorieën in Popcorn time
 • Mijn favorieten en laatst bekeken films en series
 • VPN verbinding gebruiken om films en series te kijken
 • Kies je kwaliteit om films en series te bekijken
 • Nederlandse ondertiteling gebruiken en toepassen.
 • Popcorn time op je TV

Wat is Popcorn Time

Popcorn time is in Nederland één van de populairste “download / stream” methodes. Het programma laat door middel van een gebruiksvriendelijke "Netflix achtige¨ interface de laatste films en series bekijken. De films en series kan je met een druk op de knop bekijken. Het programma kan worden gebruikt op Windows computers, Linux computers, Apple OS X, Andriod en zelfs iOS7.

Het aanbod is echter illegaal, waardoor het gebruik ervan ook illegaal is.  De videostreamingdienst is illegaal omdat het gebruikmaakt van torrents. Meer informatie over Popcorn time is hier te vinden. In dit artikel delen wij handige tips voor het gebruik van het programma. Hoewel het een heel populair programma is hebben wij wat tips welke bij de vele Popcorn gebruikers nog niet bekend zijn. Popcorn time is te downloaden op http://popcorn-time.to/.

Het instellingen menu

Doordat Popcorn time gelijk werkt na de installatie weten veel gebruikers niet dat er een instellingen knop beschikbaar is waar we wat goede mogelijkheden kunnen vinden welke ook in deze handige tips naar voren komen. Handige tip 1 is de “geheime” instellingen knop. De instellingen knop vinden wij rechtsboven in Popcorn Time welke eruit ziet als en tandwiel.
popcorn-google

popcorn-google

Popcorn Time in het Nederlands

Aangezien wij nu weten hoe we bij de instellingen kunnen komen is het verstandig om de applicatie in het Nederlands te zetten. Hierna is een groot deel van de Popcorn time applicatie in het Nederlands. Ga daarvoor na de instellingen knop (tandwiel) .
Selecteer bij Default language “Dutch”. Hierna in de applicatie grotendeels in het Nederlands. Het woord “Films” verschijnt nu ook links boven in de applicatie.

popcorn-google

Vergroot de ondertitels in Popcorn time

Bijna alle films op Popcorn time zijn Engels gesproken. Veel film kijkers willen een Nederlandse ondertiteling in de film wat mogelijk is in Popcorn time. Via het instellingen menu is er ook een “Subtitles” optie welke de grote van je ondertitels kan aanpassen. Je kan bijvoorbeeld met de optie Large grote ondertitels instellen.

popcorn-google

Downloaden met Popcorn time

Hoewel Popcorn time veelal wordt gebruikt om films en series te streamen weten veel gebruikers niet dat de film in werkelijkheid ook word gedownload en op je harddisk / computer staat. Je kan de film vanuit zijn cache folder kopiëren / gebruiken voor al je apparaten zonder Popcorn time.
Ga naar het instellingen menu om te zien waar Popcorn time de film welke jij kijkt “cached” (tijdelijk opslaat). Druk op de knop Open folder.

popcorn-google

Na het openen van de folder bevinden zich hier de folders van de films en series die je hebt bekeken. Dit bestand kan je afspelen via de bekende mediaspelers of kopiëren naar andere mediaspelers. Handig he?!

popcorn-google

Film categorieën in Popcorn time

Standaard laat Popcorn time de lijst zien met de meest populaire films. Toch is er een verstopte categorieën lijst welke je kan gebruiken zodat je kan zien welke actiefilm, humor of juist liefdes films er beschikbaar zijn.

Druk op het balkje in het midden, links in Popcorn time

popcorn-google

Hierna komt er een mooi menu tevoorschijn met alle gewenste en bekende film categorieën. Wat een fijne optie!

popcorn-google

Mijn favorieten en laatst bekeken films en series

Door een film een “hartje” te geven wordt hij opgeslagen als je favoriet. Handige optie als je een film later wilt kijken maar niet in Popcorn time wilt opzoeken. Geef de film / serie een hartje door er met je muis op te staan. Hierna is hij zichtbaar in je favorieten overzicht. Deze kan je benaderen via het Hartje welke rechtsboven in de applicatie staat.

Een leuk extra is dat je hier ook je geschiedenis van Popcorn time kan zien. De laatst afgespeelde films zijn zichtbaar onder de Historie paneel.

popcorn-google

VPN verbinding gebruiken om films en series te kijken

Via VPN lijkt het alsof een computer in een ander land staat, waardoor de gebruiker niet kan worden getraceerd. Dit is een mooie optie omdat Popcorn time niet legaal is in Nederland. Je bent door een VPN verbinding minder makkelijk te traceren. De VPN optie is gratis maar het bekijken van films en series gaat minder snel.

Update 10-2016
- Helaas is de VPN mogelijkheid uit de applicatie van Popcorn Time verwijderd.Om gebruik te maken van een VPN mogelijkheid kan je deze handleiding gebruiken.

Druk op het Slot icoontje rechts boven om de VPN optie aan te zetten via de knop Connect. Hierna staat het slotje dicht. Je kan nu gewoon gebruik maken van Popcorn time i.c.m. een VPN verbinding. Het starten van een film of serie duurt langer als dat je gewend bent maar het is wel “veiliger”.

popcorn-google

Kies je kwaliteit om films en series te bekijken.

Je kan films bekijken in Full HD (1080p), HD Ready (720p) en soms ook 3D. Kies jou gewenste kwaliteit. Bij het selecteren van de kwaliteit komt er ook een batterij icoon naar boven. Hoe meer “peers” er beschikbaar zijn hoe sneller de film bekeken kan worden.

popcorn-google

Uitleg over het torrent protocol vind u hier.

Nederlandse ondertiteling gebruiken en toepassen

Voordat je de film start kan je via het ondertiteling menu de taal kiezen van je ondertitels. Kies de optie Dutch om de film te voorzien van Nederlandse ondertiteling. Indien deze niet aanwezig is bestaat ook de mogelijkheid om deze handmatig toe te voegen.

popcorn-google

Selecteer daarvoor als de film afspeelt “Subtitles off”. In dit menu is de optie <Custom Subtitles> beschikbaar. Custom (Nederlandse) ondertitels kan je onder andere downloaden op de bekende website: http://www.nlondertitels.com of http://www.ondertitel.com . Dit bestand kan je selecteren zodat de film afspeelt met Nederlandse ondertiteling als Popcorn time deze zelf niet aanbied.

popcorn-google

Popcorn time op je TV

Popcorn time is te downloaden voor diversen apparaten. Via de Google Chromecast kan je de film / serie streamen naar je Televisie. De Chromecast, een slimme HDMI Dongle van Google welke je je in je TV kan steken. Hierdoor wordt je TV een “slimme / smart” TV. De applicatie Popcorn Time herkent dat er een Chromecast in de buurt zit waardoor je een extra optie krijgt om de flim welke je aan het bekijken bent kan “doorsturen” naar je televisie. Op dat moment heb je beeld van Popcorn Time op je eigen grote TV.
Als je de Chromecast hebt aangesloten kan je drukken op het TV icoontje, rechts onder bij het afspelen van een film. Hierna komt er een menu op met apparaten waar je de film op kan afspelen. Kies je TV en binnen enkele ogenblikken heb je de film / serie op je TV in full HD! Genieten dus!

popcorn-google

Tot zover de handige tips van Popcorn time! Heb jij nog tips of vragen, laat het weten in de reacties.


Toon volledig handleiding

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

wij krijgen geen ondertitels meer.

is dit normaal??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij geen elke film en serie meer? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Marilyn

Ik kom niet voorbij het VPN account. Creditcard heb ik niet. Toch heb ik ooit wel eens een film via Popcorn Time gezien, maar zijn de regels nu zo streng geworden?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas is de VPN functionaliteit uit popcorn Time verwijderd. Deze krijg je dus binnen popcorn Time niet meer werkend . 

Om toch gebruik te kunnen maken van popcorn Time samen met een VPN verbinding kan je deze handleiding gebruiken:

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Maron

Bovenstaande tips gelden die ook voor Android want ik heb popcorntime op mijn smartphone maar zoveel opties heb ik niet bij instellingen 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sommige kan je gebruiken voor Popcorn time op de andriod. Maar veel is niet hetzelfde door de andere interface en mogelijkheden. Dat zal je zelf even moeten proberen. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan je Popcorn time veilig (zonder VPN) gebruiken in Frankrijk? (veilig = zonder een boete te krijgen)

Edited by Wiemes

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 uur geleden zei Wiemes:

Kan je Popcorn time veilig (zonder VPN) gebruiken in Frankrijk? (veilig = zonder een boete te krijgen)

Helaas niet, ook in Frankrijk is het niet meer toegestaan en werken ze volgens mij met de three-strike wet. Een VPN is dus een must, maar goed te doen voor die paar euro per maand. 

http://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minuten geleden zei Draakie:

Helaas niet, ook in Frankrijk is het niet meer toegestaan en werken ze volgens mij met de three-strike wet. Een VPN is dus een must, maar goed te doen voor die paar euro per maand. 

http://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/

 

Als ik op Popcorn time zit in Frankrijk is dit op een ander netwerk aangezien ik hier zelf geen Wi-Fi heb, kunnen ze je locatie kunnen traceren of komt dit bij de persoon die beheerder is van het netwerk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit komt terecht bij de eigenaar van  de verbinding. Stel wij nemen een huis met studenten. De internet verbinding is aangesloten en staat op naam van student A en student B doet minder legale activiteiten op de internet verbinding kan student A een brief ontvangen. 

Wel kan student A aangeven dat de activiteiten niet van hemzelf waren maar die van een andere student. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Pipo

Mijn dochter kijkt graag disney films in het nederlands. Zoals Vaiana/Moana. Kan ik Popcorn Time instellen dat de film nederlandstalig afgespeeld word?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee helaas is dat niet mogelijk. De films bevatten de Engelse audio streams. Nederlandse ondertiteling is wel mogelijk aar Nederlandse audio in Popcorn time niet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Max2theMax

Zijn er in Nederland al boetes uitgedeeld aan particulieren voor het gebruik van PopcornTime zonder VPN? Ik heb nog niemand in mijn omgeving gehoord die een boete heeft gehad in Nederland. Ik weet wel van een collega uit Duitsland dat hij een boete heeft moeten betalen van meer dan €2K. Klopt het dat in Nederland de gebruiker méér beschermd is door privacy-wetten, dan in andere landen zoals Duitsland? Hierdoor zou de filmindustrie of een andere piraterij-opspoorder in Nederland meer moeite hebben om IP-adressen te achterhalen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi max, nee in Nederland (gelukkig) nog steeds niet. In Duitsland gaat het er anders aan toe. Maar hier in Nederland zijn we (nog) beter beschermd kwa privacy.

Leuk artikel:

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/14/2017 at 11:55 AM, Guest Max2theMax said:

Zijn er in Nederland al boetes uitgedeeld aan particulieren voor het gebruik van PopcornTime zonder VPN? Ik heb nog niemand in mijn omgeving gehoord die een boete heeft gehad in Nederland. Ik weet wel van een collega uit Duitsland dat hij een boete heeft moeten betalen van meer dan €2K. Klopt het dat in Nederland de gebruiker méér beschermd is door privacy-wetten, dan in andere landen zoals Duitsland? Hierdoor zou de filmindustrie of een andere piraterij-opspoorder in Nederland meer moeite hebben om IP-adressen te achterhalen?

Njah, enige wat ik kan zeggen uit mijn ervaring uit de tijd dat mijn werk oa. bestond uit het beantwoorden van de emails in de abuse box van een grote ISP, is dat er de hele dag constant meldingen binnen komen over mensen die torrents aan het downloaden zijn. Deze worden automatisch gegenereerd, ze vissen die IP adressen uit de torrents zelf als mensen aan het downloaden en/of uploaden zijn, vervolgens kijken ze automatisch van welke provider dat ip is, en sturen een automatisch bericht uit met als melding dat er illegale content gedownload wordt met de vraag of ze daar wat aan willen doen. Momenteel doen ze er niets mee, maar ga er maar vanuit dat als je iets met Torrents doet, of het nou Popcorn time is of wat anders, jouw providers heeft al lang meerdere meldingen over je gehad. Momenteel worden die emails allemaal genegeerd door alle providers, maar ze krijgen die meldingen/waarschuwingen daadwerkelijk wel binnen constant. Je vraag is nu eigenlijk, hoe lang kan ik doorgaan met deze content te downloaden zonder dat mijn ISP/overheid er wat aan doet. Dat kan dus totdat ze ergens besluiten downloaders aan te pakken. Met andere woorden, je kan beter voor die tijd al zorgen dat je je eigen ip niet meer verspreid via torrents.

Edited by kliko
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei kliko:

Momenteel worden die emails allemaal genegeerd door alle providers, maar ze krijgen die meldingen/waarschuwingen daadwerkelijk wel binnen constant. 

 

Klopt. Alles is volledig geautomatiseerd tegenwoordig. In Duitsland krijgen mensen zelf vorderingen binnen zonder dat er iemand naar gekeken heeft.
Mogelijk gebeurd dat hier ook binnenkort. Maar nu nog niet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met als extra toevoeging, tot hoelang behouden ze en morgen ze oude data logs bewaren en gebruiken. 

Leuk om te lezen hoe het bij een isp loopt. Maar blijkbaar zijn er al alerts alleen zijn ze nog vrijblijvend. Gelukkig maar :)

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat we over 20 jaar alleen toegang tot het internet hebben met een paspoort. Enkele zware aanslagen die zogenaamd gekoppeld zijn aan het vrije internet, zullen alles in beweging zetten.
Momenteel zijn online grenzen fictief, vrijheid is relatief. Alles zal veranderen... Het ISO (TCP/IP) model zal worden aangepast. Lach mij nu uit, kom over 20 jaar terug en bekijk deze post dan nog eens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Meh Meh said:

Ik denk dat we over 20 jaar alleen toegang tot het internet hebben met een paspoort. Enkele zware aanslagen die zogenaamd gekoppeld zijn aan het vrije internet, zullen alles in beweging zetten.
Momenteel zijn online grenzen fictief, vrijheid is relatief. Alles zal veranderen... Het ISO (TCP/IP) model zal worden aangepast. Lach mij nu uit, kom over 20 jaar terug en bekijk deze post dan nog eens.

Ach, dat dachten ze 10, 20 jaar geleden ook dat we nu meer gecontroleerd internet zouden hebben, maar het feit is dat gebruik van VPN's, proxies en andere manieren om "anoniem" te blijven meer mainstream geworden zijn. Het is makkelijker geworden om encryptie te gebruiken, er zijn ook meer mensen die tegenwoordig encryptie gebruiken dan 10-20 jaar terug. Er zullen altijd landen zijn waar ze geen invloed op hebben of weinig invloed, je ziet ook dat die VPN en veilige email diensten steeds meer naar azie en zuid amerika verplaatsen, buiten het bereik van USA/UK/EU. Ze hebben geen invloed op de wet overal, ze kunnen niet elk land dwingen om alles zomaar voor ze te doen.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zowel wat mehmeh zegt als kliko vind ik kloppen. Doordat de toegang en de privacy van het internet momenteel aan het veranderen is komen diensten als een VPN en proxies. Met andere woorden, we zoeken naar een nieuwe oplossing omdat er vanuit de overheid een controle slag gemaakt wilt worden. 

Maar eigenlijk zouden VPN en proxies helemaal niet nodig moeten zijn als het internet net als "vroeger" open bleef. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Draakie said:

Zowel wat mehmeh zegt als kliko vind ik kloppen. Doordat de toegang en de privacy van het internet momenteel aan het veranderen is komen diensten als een VPN en proxies. Met andere woorden, we zoeken naar een nieuwe oplossing omdat er vanuit de overheid een controle slag gemaakt wilt worden. 

Maar eigenlijk zouden VPN en proxies helemaal niet nodig moeten zijn als het internet net als "vroeger" open bleef. 

Ja, het heeft inderdaad twee kanten, maar ik ben wel van mening dat het ze niet gaat lukken alles aan banden te leggen op het internet. Ik vind het een slechte zaak dat het moet, maar een goede bijzaak vind ik dat mensen eindelijk eens (gedwongen of niet) gaan nadenken over hun privacy online.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By MV33
   Hallo allemaal,
   Ik weet niet of ik dit onder het juiste topic heb geplaatst....
   Zijn er hier leden die Plex gebruiken met een NAS? Ik wil namelijk graag een NAS gaan gebruiken in combinatie met Plex en kan daarom wel een aantal aanbevelingen goed gebruiken.
   Ik wil dat mijn bestanden in 1080p te streamen zijn en dat de server 24/7 draait/beschikbaar is...
   Ik hoor het graag!
   Gr MV33
  • By Inkie
   Ik heb eeb vraag, ik moest de nieuwste popcorn time downloaden, maar nu heb ik wel beeld, maar geen geluid meer bij de films. Dat had ik voorheen wel. Als ik de trailers afspeel heb ik gewoon geluid . hoe kan dit en hoe kan ik dit oplossen. Ben een leek met zulke dingen . Wie kan mij helpen 
  • By Patrickj
   Goedemiddag, hebben jullie enig idee wat op dit moment de beste/veiligste versie is van popcorntime? Ik heb de .sh versie(3.10) alleen bij tv-series heb ik alleen audio en blijft het beeld zwart. Films kan ik wel kijken alleen in de loop van de film lopen de audio en beeld niet helemaal synchroon.. zag op reddit het zwarte beeld bij series al wel aangekaart worden, maar nog geen reacties. Hopelijk weet iemand van jullie iets?

 • Latest news

 • Nu op het forum

  • 'Slimme Ring-deurbel sluist persoonlijke gegevens door naar adverteerders' De Ring, een populaire slimme deurbel waarmee je vanop afstand kan zien wie er aanbelt, zou via trackers persoonlijke data doorsturen naar adverteerders. Dit moet blijken uit onderzoek van de EFT, een Amerikaanse stichting die zich bezighoudt met online privacy en vrijheid. Niet het eerste privacyprobleem   De Ring-app is niet de enige applicatie die op een dergelijke wijze data verzamelt over zijn gebruikers. Maar het is volgens de EFT eerder uitzonderlijk dat het voorkomt bij een commercieel product: het instapmodel van de Ring-videodeurbel kost 99 euro, het duurste model heeft een prijskaartje van bijna 500 euro. Gebruikers betalen bovendien een abonnementskost van (minstens) 30 euro per jaar. Voor Ring, sinds 2018 in handen van e-commercegigant Amazon, is het niet het eerste privacyprobleem - mochten de bevindingen van de EFT kloppen. Begin vorig jaar kwam de deurbel in opspraak nadat bleek dat ontwikkelaars ongestoord toegang hadden tot een grote hoeveelheid geüploade video's van gebruikers. Verder zijn Amazon en zijn dochterbedrijf in de VS recentelijk aangeklaagd door een huiseigenaar in de staat Alabama, die meent dat het apparaat door een ontwerpfout kwetsbaar is voor cyberaanvallen. Ring en moederbedrijf Amazon hebben nog niet op de aantijgingen van de Electronic Frontier Foundation gereageerd.   Bron: Knack  
  • @Wous er komen vast weer kortingscodes. Ze staan ook soms op pepper. Ik zou deze zonder twijfel weer kopen. Hij werkt nog steeds elke dag geweldig. Wat een uitvinding, nooit verwacht dat het zo fijn zou werken
 • ThreadStarter: Movies: Recently Created

  Just Mercy

  • Drama
  • Historisch

  Bad Boys For Life

  • Thriller
  • Actie

  Dolittle

  • Familie
  • Komedie

  1917

  • Oorlog
  • Drama

×
×
 • Create New...