Spring naar bijdragen
Drifter

Ray DonovanRecommended Posts

ce742d950ca63a98d59ecec5eba0da2e_XL.jpg

Ray Donovan

De serie is gestart in 2013 en seizoen 6 is begonnen in Oktober 2018. De seizoenen 1 t/m 5 bestaan uit 60 afleveringen  (12 afleveringen per seizoen) met de volgende hoofdrolspelers: Liev Schreiber als Raymond Donovan, Paula Malcomson als Abby Donovan, Eddie Marsan als Terrence Donovan, Dash Mihok als Brendan Donovan, Pooch Hall als Daryll Donovan, Steven Bauer als Avi Rudin, Kerris Dorsey als Bridget Donovan, Devon Bagby als Conor Donovan, Jon Voight als Mickey Donovan.

De serie draait om een Iers-katholieke familie uit Boston met criminele antecedenten, die in Hollywood is terechtgekomen. Ray Donovan is een fixer die alle problemen van de elite inwoners van L.A. als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. De enige problemen die Ray maar niet weet op te lossen, zijn de problemen veroorzaakt door zijn eigen familie. Vooral zijn vader is hem een doorn in het oog.

Ray Donovan werkt bij een groot advocatenkantoor in Los Angeles. Hij knapt het vuile werk van rijke en beroemde mensen op zodat de media geen lucht krijgen van de schandalen. Heeft een van zijn cliënten bijvoorbeeld een onenightstand die de volgende ochtend dood in bed ligt door een overdosis. Ray lost het op. Maar zijn werk heeft ook een keerzijde, want terwijl Ray andermans problemen wegpoetst, is zijn eigen privéleven een zooitje. Zijn vrouw Abby is gefrustreerd omdat Ray te weinig tijd doorbrengt met zijn gezin en hun twee kinderen Bridget en Conor zijn opstandig en maken het er niet gezelliger op.

In de familie speelt ook het nodige. Zijn broers Terry, Brendan en Daryll runnen een boksschool en hebben aan de lopende band gesodemieter. En dan is er nog zijn criminele vader Mickey (Jon Voight), die zo zijn eigen manieren heeft om problemen op te lossen (die hij hoofdzakelijk ook zelf veroorzaakt heeft) met wie hij een nogal problematische band heeft. Tel daar een jeugdtrauma door misbruik in de kerk bij op en het drama is compleet.

Dit is een serie die valt in de categorie Misdaad Drama dat word gecombineerd met veel rauwe actie en een beetje de trekjes heeft van de serie The Sopranos. Absolute aanrader voor iedereen die wel van een serie houd met een misdadig karakter. Ik heb deze serie gevolgd vanaf seizoen 1 en ben nog geen moment verveeld geweest.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Seizoen 6 start met Ray de fikser die in een soort roes zijn overleden vrouw Abby achterna loopt in een trappenhuis van een gebouw op Staten Island naar het dak en vervolgens naar beneden springt. Hij komt terecht in het water en wordt gered door een agent, waar hij tijdelijk bij gaat inwonen. Deze zelfmoordpoging loopt als een rode draad door de 12 afleveringen van dit seizoen wat weer uit elkaar spat van complot theorieën en het nodige geweld waar de hele van oorsprong Ierse familie aan mee doet. Voor de liefhebbers weer een seizoen wat je niet mag missen. :goed:

  • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...