Spring naar bijdragen
Trizomu

Battlefield V mogelijk centraal in lespakket bij herdenking Tweede WereldoorlogRecommended Posts

Battlefield-V-Logo.jpg

De Stichting Herdenking 14 mei 1940 wil Battlefield V mogelijk gaan inzetten om jongeren te informeren over de Tweede Wereldoorlog.

De Stichting organiseert elk jaar de herdenking van het bombardement van Rotterdam. Organisatoren overwegen Battlefield V te gebruiken om jongeren te leren dat Rotterdam er voor het bombardement uitzag zoals in het spel.

"We zijn geen fan van oorlogsgames", zegt een woordvoerder. "Het is nooit leuk om een game te zien over de verwoesting van de stad, die zo erg is geweest. Maar misschien kan het juist de ogen openen. Het feit dat deze game zich deels in Rotterdam afspeelt, vestigt de aandacht hierop bij een groep die wij als stichting moeilijk bereiken."

Het is nog niet duidelijk of Battlefield V daadwerkelijk als les wordt opgevoerd. Tegenstanders stellen dat de game niet realistisch genoeg is. "Oorlog is gruwelijk en wreed en de werkelijkheid kan gelukkig niet benaderd worden", zegt onderzoeker Marc van Berkel, gespecialiseerd in nationaalsocialisme en de Holocaust. "Angst, trauma's en de continue dreiging kun je niet nabootsen."

Battlefield V verschijnt op 20 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One


Toon volledig nieuwsbericht

  • Bedankt 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Lijkt mij een prachtig spel. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb Battlefield one gekocht en daar een uurtje of 6 in zitten. Pakte me niet, veel te druk en chaos. Daarbij met het leveren van je poppetje kon ik niet winnen tegen de kiddo's die wel 16 uur per dag aan het gamen zijn. ;) 

  • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat had ik met Battlefield 4. Erg mooi, maar de besturing (engine) beviel niet. Ik kon er niet inkomen.
Daarnaast is het inderdaad lastig voor een ouwe geit als ik om tegen 15 jarigen die de hele dag spelen te moeten opboksen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Reeds bestelde het spel, vorm de beoordelingen tot nu toe gemengde gevoelens laten zien

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


  • Recent nieuwsbericht

  • Nu op het forum

    • Bah... Die bel is niet zo lekker. Met de andere trafo gaat mijn tingel niet af...beetje onzin zo. Maar goed, we spelen er verder mee. Anders dient hij als VoIP camera. BTW, 4.4 is uitgegeven!!! Uitrol is nog niet uitgegeven, maar die komt 1 deze dagen.  
    • Jammer dat 4.4 nog even op zich laat wachten en als al je bellen werken zou ik daar maar heel erg zuinig op zijn want voor dat geld mogen ze wel 50 jaar meegaan. 
    • Nou 4.4 blijkt nog wat foutjes te hebben waardoor ze de versie nog niet uitgeven. Ppffff Ik had een slimme deurbel besteld, kosten 45 euro. Pakketje is door de douane opgepikt, kan gebeuren na die 62936 bestellingen. Maar even 21 euro bijbetalen bij ophalen pakket. Blijk dat ik batterijen moet hebben voor dat ding, a 12 euro totaal. En nu moet ik op nog een andere bel trafo moet hebben voor stroom toevoer a 16 euro.... Lekker dan 🤐 (eigen schuld overigens)  
×