Jump to content

Wil je anoniem en veilig internetten, downloaden en streamen? Gebruik dan een VPN provider. Private internet access is verkrijgbaar voor €2.50 per maand.

Los dat de dienst en client erg snel en prettig werkt is dit ook één van de veiligste providers.

We hebben een stap voor stap handleiding.

Sign in to follow this  


Recommended Posts

Bloody Marie

Actie

Bloody Marie

About

 • Released


 • Genre


  • Actie
  • Drama
  • Thriller

Bloody Marie

Actie

Overview

Marie Wankelmut, ooit succesvolle striptekenaar, woont tussen de prostituees op de Wallen in Amsterdam. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze tegenwoordig van het ene conflict in het andere. Een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis bij haar directe buren dwingt haar om in actie te komen.


Credits

 • Susanne Wolff
  Susanne Wolff
  Marie Wankelmut
 • Dragoș Bucur
  Dragoș Bucur
  Dragomir
 • Teun Luijkx
  Teun Luijkx
  Ferry
 • Mark Rietman
  Mark Rietman
  Jos
 • Jan Bijvoet
  Jan Bijvoet
  Oscar
This page uses the themoviedb.org API.

bloody-marie-fc0-thumb.jpgBloody Marie (2019)
Regie Guido van Driel, Lennert Hillige
Release 28 februari 2019
Duur 83 minuten

Verhaal

De ooit succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont tussen de prostituees op de Amsterdamse wallen. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze tegenwoordig van het ene conflict in het andere. Een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis bij haar directe buren dwingt haar om in actie te komen.

Cast

Susanne Wolff (Marie Wankelmut), Dragos Bucur (Dragomir), Mark Rietman (Jos), Teun Luijkx (Ferry), Jan Bijvoet (Oscar), Murth Mossel (Lucas), Aart Staartjes (buurman), Alexia Lestiboudois, Therese Affolter (moeder Marie), Kim Hertogs (Radka), Leny Breederveld (tante Mela), Dennis Rudge (Eelco), Valentijn Dhaenens (Hans), Martijn van der Veen (Karel), Sytske van der Ster (Lisa), Fow Pyng Hu (werknemer drankwinkel), Urmie Plein (politieagente), Jack Monkau (barman)

Review

Mike Peek in 'Het Parool' van woensdag 27 februari 2019: "(...) In de laatste akte ontpopt BLOODY MARIE zich bijna tot wraakthriller, waarin Marie als een soort van Liam Neeson de strijd aangaat met de Amsterdamse onderwereld. De meer poëtische scènes van het begin verdwijnen daardoor naar de achtergrond. Dat is jammer, want zeker haar ontmoetingen met een goedlachse cafébezoeker zijn bijzonder. De verwijten die Maries overleden moeder aan haar dochter maakte, zijn haar eigen verwijten geworden, legt hij haar op straat uit. En dus de motor achter haar neerwaartse spiraal. "Uw moeder heeft u allang vergeven.""

Berend-Jan Bockting op Volkskrant.nl op 27 februari 2019: "(...) Meer nog dan in De wederopstanding van een klootzak leggen Van Driel en Hillege een verband tussen film en strip; de af en toe opduikende tekeningen van Van Driel, waarin de zoveelste onheilstijding wordt samengevat, zijn een mooie vondst. Dat Bloody Marie nooit gaat vliegen, en de hoekig Nederlands sprekende Duitse hoofdrolspeler Susanne Wolff (vorige maand nog te zien in zeilfilm Styx) wellicht door de taalbarrière nooit helemaal vat op haar personage krijgt, is door die hoogst persoonlijke stempel vrij eenvoudig door de vingers te zien."

Afbeeldingen

bloody-marie-2fe-thumb.jpgbloody-marie-767-thumb.jpgbloody-marie-ca4-thumb.jpgbloody-marie-596-thumb.jpgbloody-marie-8db-thumb.jpgbloody-marie-e0e-thumb.jpg

Trailer

Bloody Marie (2019) Download - Torrent / NZB en Stream

Directe links naar websites voor een NZB, Torrent, stream of download bestand van de Nederlandse film Bloody Marie zijn en mogen op Duken.nl niet worden geplaatst. Discussiëren, overleggen en tips zijn wel toegestaan. 
 
Meer informatie in onze huisregels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...