Jump to content


Recommended Posts

Baantjer het Begin

Baantjer het Begin

About

 • Released


 • Rating


  6
 • Genre


  • Misdaad

Overview

De Cock, met ceeooceekaa, komt terug, maar dan in een nieuwe jas. Het decor wordt gevormd door de roerige jaren 80 in Amsterdam. De kijker maakt kennis met een jonge Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra. Het verhaal begint als De Cock (dan eind 30) net rechercheur is geworden. De Cock en zijn partner Montijn stuiten op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.


Trailer

Credits

 • Waldemar Torenstra
  Waldemar Torenstra
  Jurre de Cock
 • Tygo Gernandt
  Tygo Gernandt
  Tonnie Montijn
 • Jelka van Houten
  Jelka van Houten
  Wachtcommandant Selma
 • Fedja van Huêt
  Fedja van Huêt
  Bob Donkers
 • Ruben van der Meer
  Ruben van der Meer
  Detective van Kemenade
This page uses the themoviedb.org API.

Baantjer : het begin

De beste en/of populairste schrijvers komen uit de praktijk. Dit verklaart wellicht waarom de boeken van oud-politierechercheur Appie Baantje zo geliefd zijn bij het lezerspubliek. De naam Baantjer is een begrip geworden en dat gaat ook op voor de op zijn boeken gebaseerde televisieserie die van 1995 tot en met 2006 te zien was. Baantjers boeken over rechercheur De Cock en zijn rechterhand Vledder verliepen altijd volgens een vast stramien en eindigden steevast in een aha-moment waardoor de fictieve rechercheur de moord kon oplossen

Toch is het een knappe prestatie dat de makers de nagedachtenis van de tv-serie hebben weten te respecteren zonder er afbreuk aan te doen of de fans voor het hoofd te stoten. Het lijkt wel alsof de twee Baantjes zich in parallelle universums bevinden. Dit is gewoon een lekkere Nederlandse politiefilm, met een iets te theatrale en flauwe ontknoping, maar met voldoende ruwheid en zwarte humor om een breed bioscooppubliek te kunnen vermaken. 

Afbeeldingen

baantjer-het-begin-2e4-thumb.jpg baantjer-het-begin-b66-thumb.jpg

baantjer-het-begin-c53-thumb.jpg baantjer-het-begin-068-thumb.jpg

Baantjer : het begin downloaden via Torrent / NZB / Stream

Directe links naar websites voor Baantjer : het begin NZB, Torrent, stream of download bestand zijn en mogen op Duken.nl niet worden geplaatst. Discussiëren, overleggen en tips over het (online) kijken zijn wel toegestaan. 
 
Meer informatie in onze huisregels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  


×
×
 • Create New...