Jump to content


Recommended Posts

Arctic

Arctic

About

 • Released


 • Rating


  6.2
 • Genre


  • Thriller
  • Drama
  • Avontuur

Overview

Een man strandt op de Noordpool en wacht totdat hij eindelijk gered wordt. Wanneer het ernaar uitziet dat hulp onderweg is gebeurt er een ernstig ongeluk en zijn kans op redding is verkeken. Nu moet hij een belangrijke beslissing maken: in het kamp blijven waar het relatief veilig is, of eropuit trekken en het onbekende tegemoet gaan, hopende redding te vinden.


Trailer

Credits

 • Mads Mikkelsen
  Mads Mikkelsen
  Overgård
 • Maria Thelma Smáradóttir
  Maria Thelma Smáradóttir
  Young Woman
This page uses the themoviedb.org API.

Arctic

Het is eigenlijk best spijtig dat Arctic uitkomt nu de winter definitief voorbij lijkt te zijn. Het IJslandse drama is namelijk niet bijzonder rijk aan plot of thematiek, maar leunt vooral op het invoelbaar maken van de ervaring van de hoofdpersoon. Diens ervaring van kou welteverstaan. Je hoeft uiteraard niet zelf te verkleumen om daar volledig in mee te kunnen gaan, maar het helpt zeker als je gezicht nog halfbevroren is van de fietsrit naar het filmtheater. Misschien van tevoren aan het bioscooppersoneel vragen of de airconditioning wat extra koude lucht de zaal in kan blazen?

Arctic heeft genoeg in huis om anderhalf uur de aandacht vast te houden, maar erg diep wordt niet gegraven. Dat is geen enorme tekortkoming, maar in het lichtelijk kaalgegraasde landschap van overlevingsfilms (een genre dat sinds de financiële crisis een enorme golf nieuwe titels heeft voortgebracht) is het ietwat spijtig dat er niet veel meer wordt gedaan dan 'man loopt door de kou van A naar B'. Films als The Grey en The Revenant hadden dezelfde basis, maar wisten die nog wel wat grondiger uit te bouwen. Voor de geoefende kijker zal Arctic aldus niet veel meer zijn dan een degelijk uitgevoerd tussendoortje, maar hij maakt zeker benieuwd naar wat debuterend regisseur Joe Penna (een Braziliaan, opvallend genoeg) van zijn volgende film zal maken. Die zou draaien om een verstekeling tijdens een ruimtereis naar Mars, wat klinkt als een concept waar hij waarschijnlijk nog wel wat steviger mee kan uitpakken.

Download bestand

 • Arctic.2019.BRRip.XviD.AC3-EVO.avi
 • Grote 1.4 GB

Afbeeldingen

b978f5e09d86f737c6c63de17607439e.th.png

203211711bfcf59afcd0df7622952c90.th.png

d2905ec1825b1aab0516f30b686e3e2b.th.png


Arctic downloaden via Torrent / NZB / Stream

Directe links naar websites voor de film Arctic NZB, Torrent, stream of download bestand zijn en mogen op Duken.nl niet worden geplaatst. Discussiëren, overleggen en tips over het (online) kijken zijn wel toegestaan. 
 
Meer informatie in onze huisregels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  


×
×
 • Create New...