Jump to content


Recommended Posts

Grietje & Hans

Grietje & Hans

About

 • Released


 • Rating


  5.9
 • Genre


  • Horror
  • Fantasie
  • Thriller

Overview

In een periode waarin de pest heerst en er sprake is van hongersnood verlaten Hans en zijn oudere zus Grietje hun huis. Tijdens hun reis stuiten ze op een vriendelijke jager. Later ontmoeten ze een oudere vrouw, genaamd Holda. Zij geeft de jonge kinderen onderdak, maar heeft hiervoor zo haar eigen redenen.


Credits

 • Sophia Lillis
  Sophia Lillis
  Gretel
 • Samuel Leakey
  Samuel Leakey
  Hansel
 • Charles Babalola
  Charles Babalola
  The Hunter
 • Alice Krige
  Alice Krige
  Holda
 • Ian Kenny
  Ian Kenny
  Mounted Knight
This page uses the themoviedb.org API.

Gretel & Hansel

Sophia Lillis (Stephen King’s It) stapt in de schoenen van Gretel en bewandelt de vertrouwde weg van het alom bekende sprookje met haar broertje Hansel (Samual Leakey). Wanneer ze op het huis van de heks (Alice Krige) stuiten ontvouwt zich een verhaal dat natuurlijk op de bekende naargeestige situaties zal uitdraaien. Het script van Perkins en Rob Hayes biedt een versie van het sprookje die de rode lijn verrijkt met wat nodige complexiteit, zonder daarbij radicaal af te wijken van hetgeen we van zo’n moderne herbewerking kunnen verwachten.

De gekunstelde wereld van Gretel & Hansel wisselt naadloos af tussen de aardetinten van herfsttijd en neonverlichte duisternis. Het huis van de heks is een tijdloze mengelmoes van authentieke en vervreemdende moderne accenten. De film schept met zulke verfrissende verassingen een geheel eigen realiteit, losgetrokken van de geschiedenis. 

Gretel & Hansel is een schaamteloze uiting van “style over substance” die voor veel kijkers nogal kitscherig en bizar zal aanvoelen. Desondanks valt het niet te ontkennen dat Perkins een film met een sterke eigenzinnige identiteit heeft afgeleverd. Een relatief zwak einde daargelaten is zijn visuele nachtmerrie doordrenkt met stijlvolle atmosfeer en beschikt zijn werk over een artistiek doelbewustzijn waar veel films een voorbeeld aan kunnen nemen. Een moderne horror-adaptatie van Hans en Grietje had veel kunnen zijn, maar ik vermoed dat niemand deze tegendraadse nachtmerrie zag aankomen.

bron: ign.com/gretel-and-hansel/120151/review/gretel-hansel-filmrecensie

Downloaden

Als Gretel & Hansel online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken; ook zonder internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en de eventuele ondertiteling zit er dan bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon.

Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handiger om de film te streamen via Pathe Thuis.

 • Gretel & Hansel.mkv (Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen of te downloaden)

Afbeeldingen

 

Gretel & Hansel downloaden via Torrent / NZB / Stream

Directe links naar websites voor de film Gretel & Hansel 2020 NZB, Torrent, stream of download bestand zijn en mogen op Duken.nl niet worden geplaatst. Discussiëren, overleggen en tips over het (online) kijken zijn wel toegestaan. 
 
Meer informatie in onze huisregels.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor het delen, ik ga deze zeker kijken!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  


 • Latest news

 • Nu op het forum

  • De RCMloader is een apparaat wat lijkt op een USB-stick, waarmee "elke" Nintendo Switch-console in slechts een paar stappen kan worden ontgrendeld. Ik heb een website gevonden die de meest uitgebreide uitleg over dit apparaat geeft, maar dat is in het Engels en te vinden onder deze link. Je kan natuurlijk in Google ook deze site even vertalen waardoor het meeste misschien wel wat beter te begrijpen is. De rest van jouw vragen zullen beantwoord moeten worden door leden die zelf gebruik maken van dit apparaatje.
  • Ik heb een vragen over de RCM loader. Wat kan je precies met de RCM loader? Hoe "veilig" is het gebruiken van een RCM loader?  Kan je er gratis games mee spelen en als met het speciale kaartje voor de Nintendo DS? Zo ja ,Zijn de games makkelijk te verkrijgen? Alvast bedankt voor de info!  
  • Ziggo stopt met usenet (dat wil zeggen: het zelf aanbieden van nieuwsgroepen) omdat te weinig klanten er gebruik van maken. “Op zich goed nieuws”, zegt BREIN directeur Tim Kuik. Het is immers algemeen bekend dat Usenet al jaren één groot piratenhol is. Gebruikers nemen meestal een betaald abonnement bij een commerciële usenet provider. Dat kan nog steeds. Ziggo geeft (helaas) een paar voorbeelden waar gebruikers naartoe kunnen en vertelt er ook bij waarom gebruikers dat zouden willen.   “Met nieuwsgroepen kun je heel gemakkelijk bestanden downloaden, zoals films, series en muziek. Nieuwsgroepen bevinden zich namelijk niet op het wereldwijde web, maar op een eigen netwerk, dat gebaseerd is op het Usenet-protocol.”  Helaas vertelt Ziggo er niet bij dat het vrijwel uitsluitend om illegaal aangeboden films, series en muziek gaat. Rechthebbenden geven namelijk geen toestemming aan usenet providers en wederverkopers om hun werk aan te bieden. Die wordt immers via legale platforms aangeboden zoals Spotify, Deezer, Videoland, Disney+ of Netflix. Het zijn gebruikers die de illegale content naar usenet uploaden. Usenet providers hevelen die content vervolgens over op hun eigen servers. Tegen betaling kunnen gebruikers toegang tot die servers krijgen en alles downloaden wat hun hartje begeert. Daarvoor verkopen de providers of hun wederverkopers abonnementen. Het blijkt dat de uploaders zelf de opgeslagen content niet meer mogen verwijderen.   “De commerciële usenet providers eigenen zich de content toe en houden die beschikbaar voor betalende abonnees.  De makers, rechthebbenden en legale platforms zien er geen cent van terug. Het is je reinste diefstal”, aldus Kuik.  Een ding is zeker: het idealistische usenet van weleer waar mensen vragen konden stellen en antwoord kregen, bestaat niet meer. Dat is al lang geleden overgenomen door het internet.  “Op zich is het goed nieuws dat een grote internet provider zoals Ziggo nu ook stopt met het aanbieden van usenet omdat te weinig klanten er gebruik van maken. Er is dan ook ruim voldoende legaal aanbod en daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Het was wel passend geweest om daarnaar te verwijzen.”  BREIN heeft de afgelopen jaren al veel nzb link-sites afgesloten die naar uploads van illegale content op usenet verwezen. Ook een wederverkoper werd voor de rechter gedaagd. Uiteindelijk bleek die volgens uploaders ook de geldschieter en eigenaar van de twee grootste illegale link-sites van Nederland. Daarnaast loopt een civiele procedure tegen de inmiddels gestopte commerciële usenet provider NSE. Daarin zijn door de hoogste Nederlandse rechter vragen van uitleg gesteld aan de hoogste Europese rechter in Luxemburg. Het gaat er kort gezegd om of NSE door haar aanbod zelf inbreuk maakte en daarvoor aansprakelijk gehouden kan worden. Er is in Luxemburg nog geen zittingsdatum gepland. Toon volledig nieuwsbericht
 • ThreadStarter: Movies: Recently Created

  De grote slijmfilm

  • Familie
  • Avontuur

  Little Women

  • Drama
  • Romantiek

  Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

  • Actie
  • Misdaad

  21 Bridges

  • Misdaad
  • Actie

×
×
 • Create New...