Jump to content

 • Meh Meh
  Meh Meh

  Downloaden met NZBget

   Gebruiksgemak: Gemiddeld Snelheid: Gewoon Aanbod bestanden: Alles Taal: Engels OS: Windows 7, Windows 8, Windows 10, Apple OS X, Linux / overig Stream mogelijkheid: Nee

  Welkom bij de handleiding van NZBget. Met dit programma is het mogelijk om te downloaden uit nieuwsgroepen.

  In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van NZBget. 

  Wat komt er aan bod deze handleiding?

  • Downloaden met NZBget en zoeken met nzbserver
  • Pluspunten, NZBget is snel, zeer uitgebreid en geschikt voor vrijwel alle besturingssystemen.
  • Installatie in woord en beeld
  • Configuratie en tips van programma-naam na de installatie voor optimaal gebruik

  Wat is NZBGet

  NZBGet is een nieuwsreader om te downloaden vanaf Usenet. Het programma werkt vanuit je webbrowser. Je kunt met NZBGet namelijk eenvoudig downloaden van Usenet met behulp van NZB-bestanden. Er zijn redelijk veel newsreaders. Grabit, Newsleecher en SABnzbd zijn het meest bekend. Maar niet veel mensen kennen NZBGet.

  Plus- en minpunten van programma-naam

  Pluspunten

  • Het programma laadt erg snel
  • Heeft vele extra opties
  • Is geschikt voor bijna alle besturingssystemen

  Minpunten

  • Voor beginners bevat NZBget misschien iets teveel opties

  NZBGet voor ieder platform

  NZBGet is geschreven in C++ waardoor het programma razendsnel is. Een groot voordeel van NZBGet is dat het geschikt is voor vrijwel alle besturingssystemen. Het programma werkt uitstekend op zowel Windows, Mac, Linux, Android en zelfs BSD. Een ander voordeel is dat NZBget open source is. Dat betekend niet alleen dat het helemaal gratis is maar ook dat je het programma mag aanpassen.

  Hoe werkt NZBget?

  Het programma heeft veel weg van Grabit en SABnzbd. Om het te kunnen gebruiken moet je eerst het installatiebestand downloaden. Dat kan je doen door naar de download pagina te gaan op nzbget.net of om deze bij ons te downloaden. Kies het juiste installatiebestand, als je Windows gebruikt dan heb je het installatiebestand voor WIndows nodig. Na het downloaden van het installatiebestand kan de installatie van NZBget beginnen.

  Je ziet het installatievenster met de tekst "Welcome to the NZBget Setup Wizard". Onderaan dit venster zie je "Next". Klik op Next om de installatie te starten. De installatie loopt vanzelf door, je hoeft niets te doen tot de installatie is afgerond.

  installatie-nzbget.jpg

  Onderaan het venster zie je de tekst "Associate With NZB Files". Vink deze optie aan, dan worden nzb bestanden automatisch in NZBget geladen, wat wel makkelijk is. Nu is de installatie afgerond. Je kan "Run NZBget" aan laten staan, dan start het programma vanzelf wanneer je op een nzb bestand klikt. Klik onderaan het venster op "Finish".
  laad-nzb.jpg

  Het programma draait in een browservenster. Er zijn talloze opties maar eigenlijk is het als eerste van belang dat je je nieuwsserver gegevens invoert. Informatie over nieuwsservers vind je hier. Onder "Setttings" zie je talloze opties aan de linkerkant

  nzbget-browser.jpg

  Er zijn veel dingen die je kan instellen maar het belangrijkste is "NEWS-SERVERS". Klink hierop en er zal weer een nieuw venster openen waar je eindelijk je nieuwsserver gegevens kan invoeren en enkele andere nieuwsserver instellingen kan aanpassen.

  nieuwsserver-instellen.jpg
  Halverwege de pagina zie je nu "Server1.Host" staan. Voer hier het nieuwsserver adres in dat je van je provider hebt gehad. Daarna moet je naar "Server1.Username" gaan, voer hier de gebruikersnaam in die je hebt ontvangen van je provider. Voer het wachtwoord in bij "Server1.Password".  Helemaal aan de onderkant van de pagina staat "Test Connection". Het is handig om te kijken of de verbinding werkt, dus klik hier op. Zie je "Connection Successful"? Dan is NZBget op de juiste manier ingesteld. Klik nu op ""Save Changes".

  nieuwsserver-adres.jpg

  Zoeken naar een NZB spot

  Nu NZBget is ingesteld kunnen we gaan zoeken naar iets om te downloaden. Laten we in dit voorbeeld gebruik maken van nzbserver om een download te vinden.

  Overige sites met NZB files vind je ook in ons overzicht.

  download-nzb.jpg

  Ga naar nzbserver.com en zoek naar een download. Download het nzb bestand van de spot die je wilt downloaden. Als het nzb bestand niet automatisch wordt geopend kan je er 2 keer op klikken. NZBget zal nu beginnen met downloaden. Na het downloaden vind je het gedownloade bestand in de folder van NZBget downloads.

  download-nzb.jpg

  Heb je vragen? Stel ze gerust we helpen je graag.

  • Thanks 1


  User Feedback

  Recommended Comments

  hallo,ik heb getracht nzbget te installeren op mijn nas.

  volgens het pakkagecentrum is hij geinstalleerd en ingeschakeld.

  in het hoofdmenu zie ik alleen maar nzbmegasearch staan en geen nzbget.

  wat doe ik verkeerd?

  of misschien ook niet.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Welk besturingssysteem gebruik je op je NAS?

  NZBMegaSearch is een uitstekende manier om usenet te doorzoeken maar NZBget moet apart worden geïnstalleerd.
  Weet je zeker dat je NZBget hebt geïnstalleerd?
  Heb je dat via de website van NZBget gedaan?

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  4 uur geleden zei Pieter10:

  Hoe zet ik vóórdat ik ga downloaden het eventueel gevraagde  ww bij de nzb file ? 

  Volgens mij kan je als je download met de rechtermuis knop op de download een password toevoegen. Klopt dat @Meh Meh

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  11 uur geleden zei Duken:

  Hoe zet ik vóórdat ik ga downloaden het eventueel gevraagde  ww bij de nzb file ? 

  Ik gebruik SabNZB en ik plak het wachtwoord direct achter de NZB naam.

  Bijvoorbeeld NZB naam is  Knightfall-S02E07-1080p-AMZN-WEB-DL-DDP2-0-H-264-NTb-NLsub en het wachtwoord is savalespost. De NZB naam vul ik dan aan met .password=savalespost

  De volledige NZB naam wordt dan Knightfall-S02E07-1080p-AMZN-WEB-DL-DDP2-0-H-264-NTb-NLsub.password=savalespost. De NZB wordt dan helemaal gedownload en uitgepakt. Deze manier heeft alleen nut als je de NZB op een site aanklikt en die dan opslaat in een mapje. (Dus niet instellen dat de NZB download gelijk start met het programma wat daarvoor wordt gebruikt. De aangepaste NZB naam kan je na aanvulling met .password= daarna toevoegen in je download programma om de download te starten.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Aangezien ikzelf al jaren sabnzb gebruik is mij dit wel bekend. Echter ik heb twintig lijntjes van hitnews en Sabnzb zit alleen maar te zeuren bij het downloaden "teveel verbindingen met de server.  Vandaar even over naar NZBget. Snel en zeurt niet over teveel verbindingen. Wat mehmeh bedoeld kan ik niet vinden of uitvoeren.

  in ieder geval bedankt voor het meedenken

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Wat ik op het Engelstalige NZBget forum lees, is dat wanneer de NZB in de download wachtrij staat, je er op kan klikken (waarschijnlijk rechtermuisknop) en dan onder "Postprocess" het wachtwoord in moet kunnen vullen. Link naar NZBget Forum post

  • Like 1
  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Sabnzb vaarwel gezegd en nu definitief NZBget geïnstalleerd. Draait perfect en zeurt niet dat je teveel ssl of andere verbindingen hebt. Werd er niet goed van. Elke dag weer en voornamelijk in de weekenden wanneer Ziggo sowieso al de snelheid knop omdraait. Geen problemen met ww erbij zetten in het postprocess. Gewoon op de DL link gaan staan, rechts muisknoppie indrukken en er verschijnt e.e.a. waarbij je het gevraagde ww kunt inzetten. 

   

  image.png.fa7d7d74ab736c7bf27511a0bd8a22e3.png

   

  image.png

  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Fijn dat je de wachtwoord mogelijkheid even deelt. Bedankt.

  Bekend wachtwoord trouwens ;)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ik krijg als maar deze melding TLS handshake failed for reader.easyusenet.nl: error:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol Kan mijn iemand mijn helpen hier  mee wat doe ik fout

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  16 uur geleden zei atm:

  Ik krijg als maar deze melding TLS handshake failed for reader.easyusenet.nl: error:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol Kan mijn iemand mijn helpen hier  mee wat doe ik fout

  Download je het bestand met een PC (Desktop / Laptop) of met een NAS. In de instellingen van NZBget zitten een paar mogelijkheden om te testen welke SSL poort werkt die je eerst zal moeten uitproberen en niet vergeten SSL aan te vinken. Het is ook mogelijk dat het Antivirus programma de connectie blokkeert waardoor je deze melding krijgt.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Hiermee kan je veilig internetten en anoniem downloaden. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...