Spring naar bijdragen

  • Herken de dropshipper: laat je niet bedonderen

     Delen


    Handige huishoudhulpjes en wonderproducten voor lange wimpers, stevige borsten en een volle haardos. Social media en verkoopsites staan vol met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Vaak zijn de verkopers dropshippers die veel winst maken over jouw rug, door spotgoedkope spullen uit China met een flinke prijsopslag aan te bieden. Ontdek hoe dropshippers te werk gaan en hoe je ze herkent.

    Wat is dropshipping?

    Dropshipping houdt in dat een webwinkel spullen verkoopt, maar er zelf geen voorraad op nahoudt. De artikelen bestel en betaal je via de winkel, maar de producten komen rechtstreeks uit het magazijn van een ander bedrijf. Op zichzelf is daar niks mis mee. Iedereen met een goed idee kan via dropshipping zonder opslagruimte artikelen aan de man brengen.

    Het wordt anders als de verkoper geheimzinnig doet over zijn manier van werken. Of dat er van alles wordt verzonnen over bijvoorbeeld de geschiedenis van een webwinkel. En het wordt al helemaal vervelend als iemand artikelen aanbiedt die van een goedkope Aziatische site komen zonder dit te melden. De verkoper geeft het artikel een andere (merk)naam en hangt er een flink prijskaartje aan. De argeloze koper moet wekenlang op zijn artikel wachten, dat vaak van dubieuze kwaliteit is – en bovendien veel duurder dan bij de originele verkoper (Ali, Temu).

    1.jpg

    Hoe gaan dropshippers te werk?

    Een populaire manier (onder vaak jonge mensen) is om een webshop te beginnen rondom één product, laten we zeggen haarstylingstools die sprekend lijken op die van Dyson, maar dan voor een fractie van de prijs. Ze bedenken een naam voor hun winkel, registeren een domeinnaam en zetten aan de hand van een kant-en-klaar pakket in een dag de webshop op. Flink adverteren op social media en de orders stromen binnen.  

    Waar vind je dropshippers?

    De dropship-winkeltjes staan uiteraard op internet, en ze adverteren voornamelijk op social media. Maar ook verkoopsites als Bol en Amazon staan vol met dropship-artikelen. Je kunt er dus niet zomaar van uitgaan dat verkopers die je daar vindt, te vertrouwen zijn. Een tijd terug kwam in het nieuws dat er ook verkopers zijn die bijvoorbeeld vaatdoekjes van de Action tegen een woekerprijs op Bol zetten. Dat is geen dropshipping, maar wel iets om in de gaten te houden. Is de prijs veel hoger of lager dan je verwacht? Dan is er mogelijk iets niet pluis.

    2.jpg

    Dropshippers leren herkennen

    Je begrijpt het al: dit soort onbetrouwbare webshops moet je zien te vermijden. Aangezien ze flink investeren in online advertenties en er vaak enthousiaste reacties onder de posts staan, kan het lastig zijn om ze te herkennen. Daarom vind je hier tips om te ontdekken of een aanbieder een dropshipper is. Weet je dat eenmaal, dan kun je zelf bepalen wat je met die informatie doet.

    Kijk naar de bezorginformatie

    Leuk koopjes tegengekomen? Open de site van de verkoper en ga op zoek naar informatie over bezorgtijden. Vaak staat er in wat wollige taal dat ze om zo goedkoop te kunnen leveren, werken met een externe leverancier (ja, die uit China dus). De bezorgtijden zijn 5 tot 15 werkdagen of iets in die orde van grootte. Dit geeft al aan dat de spullen uit een ver land komen. Bij retourinformatie vind je dan dat de artikelen die tegenvallen ook weer direct naar de groothandel moeten (ja, terugsturen naar China dus – begin er maar aan).

    Zoek de producten zelf op

    Weet je nog niet helemaal zeker of je te maken hebt met een overpriced artikel? Zoek dan zelf op sites als Ali Express en Temu. Gebruik niet de genoemde merknaam, maar een beschrijving van het artikel. Bijvoorbeeld ‘fohn voor krullen’ bij het voorbeeld van de nep-Dyson. Je ziet dan al snel of het artikel of iets wat erop lijkt ook daar te vinden is. En je ziet de originele prijs. Is het iets wat je toch wilt hebben? Koop het dan bij de originele verkoper.

    Check de startdatum van de verkoopsite

    Een veelgebruikte truc door dropshippers is de mededeling dat ze ofwel heel lang bestaan en wat te vieren hebben, of dat ze na jarenlange successen hebben besloten te stoppen, en daarom alles aanbieden met nog meer korting.

    Via de website www.sidn.nl controleer je heel makkelijk wanneer een website van start is gegaan. Typ de url in de zoekbalk bij Check hier je domeinnaam. De mededeling verschijnt dat de sitenaam al in gebruik is. Klik dan op Toon mij de gegevens, ga akkoord met de voorwaarden en kijk in het nieuwe venster bij Registratiedatum. Daar zie je wanneer de domeinnaam is geregistreerd. Dat geeft een goed beeld van hoelang de site al bestaat. Hint: vaak kort – want als het succes afneemt, begint de verkoper gewoon een nieuwe shop.

    Negeer reviews

    Zie je een advertentie op bijvoorbeeld Facebook met honderden likes? Laat je niet misleiden: de webshop kan heel makkelijk alle negatieve reacties verwijderen zodat alleen de mensen die iemand taggen of die iets besteld hebben, nog te zien zijn. Het aantal reacties zegt dus niet veel over de kwaliteit van het artikel of de betrouwbaarheid van de webwinkel.

    Tot slot

    Met al deze tips kun je zelf beter beoordelen of je te maken hebt met een fijne webwinkel of iemand die snel geld wil verdienen met producten die je zelf veel voordeliger kunt vinden.

    Bron : https://id.nl


    Drifter
    • Gebruiksgemak: Makkelijk Taal: Nederlands OS: Windows
    • Leuk 1
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Piraatje

    Geplaatst 18 uur geleden

    Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

    De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...