Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • 20 jaar geleden begon LimeWire als download applicatie

     Delen


    Een paar maanden na de nieuwe millenniumwisseling zag een nieuw stuk software genaamd LimeWire het licht. In die tijd was Napster nog steeds de dominante tool voor het delen van bestanden en de grootste bedreiging voor de muziekindustrie. Het duurde echter niet lang voordat LimeWire het overnam en alle andere P2P-applicaties in de schaduw stelde. Twee decennia later praten we met verschillende ontwikkelaars die het allemaal uit de eerste hand hebben meegemaakt.

    limewire-logoTwintig jaar geleden begon een nieuwe trend, file-sharing genaamd, het internet te veroveren.

    Wat vroeger een nicheactiviteit was, alleen voorbehouden aan technisch ingestelde mensen, werd plotseling een populair tijdverdrijf voor de massa.

    Rond de eeuwwisseling was Napster de eerste die op grote schaal werd omarmd , en dat gebeurde precies rond de tijd dat mp3-spelers ook populair werden.

    Deze nieuwe deelcultuur intrigeerde niet alleen muziekminnende tieners. Het bood ook voor veel ontwikkelaars grenzeloze inspiratie. In het jaar na de release van Napster werden andere P2P-applicaties zoals Direct Connect, iMesh, eDonkey2000, Freenet en LimeWire gelanceerd.

    Napster bleef aanvankelijk de meest populaire toepassing, maar deze regering eindigde in de zomer van 2001, toen het werd opgedragen door een Amerikaanse federale rechtbank te sluiten. Tegen die tijd stonden zijn opvolgers echter in de rij om het over te nemen, en LimeWire viel op.

    LimeWire begon langzaam in 2000

    LimeWire is opgericht door ondernemer en hedgefondsbeheerder Mark Gorton . De applicatie is gemaakt onder de vleugels van Lime Group, LLC, door een kleine groep ontwikkelaars met een grote interesse in peer-to-peer-technologie.

    Volgens de online geschiedenisboeken werd de op Gnutella gebaseerde software voor het eerst uitgebracht op 3 mei 2000. Destijds heette het echter nog niet LimeWire. De applicatie zoals mensen die kennen, de op Gnutella gebaseerde bestandsuitwisselingsclient, kwam een paar maanden later uit.

    “Zeggen dat we een trage start hadden, was een understatement. Destijds vierden we elke 100 downloads en daarna elke duizend, maar dat was maar een druppel in de emmer ”, herinnert Greg Bildson, voormalig CTO / COO van LimeWire, en medewerker van het eerste uur zich .

    "Nieuwere klanten zoals LimeWire waren zeker een verbetering ten opzichte van het Gnutella-netwerk, maar we waren nog maar een klein deel van het netwerk", voegt hij eraan toe.

    Limewire-interface
     
    limewire-interface

    Die trage start moet in perspectief worden gezien. Terwijl de officiële Gnutella-client van Nullsoft al vroeg veel populairder was, haalde LimeWire het snel in. Binnen een jaar werden meer dan drie miljoen exemplaren van de software gedownload, iets waar de meeste ontwikkelaars alleen maar van konden dromen.

    De explosieve groei van LimeWire

    Gedurende de tijd dat het delen van bestanden floreerde, groeide LimeWire sneller dan andere applicaties. Deze groei werd ondersteund door de sluiting van concurrenten zoals Napster en Grokster. Ook was de site minder agressief op advertenties en werkbalken dan sommige concurrenten.

    Dit betekent natuurlijk niet dat het geen nadelen had. Het Gnutella-netwerk had bijvoorbeeld te maken met spam en vervalsingen, waarbij de bestanden niet altijd waren wat ze beloofden.

    Veel voormalige gebruikers zullen bekend zijn met de frustratie van het downloaden van een muzieknummer, om te beseffen dat het na een halfuur downloaden niet was wat de titel beloofde. Dat hoorde toen allemaal bij het spel.

    Ondanks de nadelen werd LimeWire de dominante tool voor het delen van bestanden tijdens het eerste decennium van dit millennium. Terwijl BitTorrent meer verkeer genereerde, sprak LimeWire een breder publiek aan van informele bestandsdragers.

    Een op de vijf pc's had LimeWire

    Ongeveer halverwege de jaren 2000 had ongeveer een op de vijf pc's ter wereld een kopie van de software geïnstalleerd.

    De software werd de go-to-tool voor miljoenen mensen, van wie velen het gebruikten om hun mp3-spelers te vullen. Tegelijkertijd stroomden er enorm veel geld binnen dankzij mensen die voor de 'Pro'-versie hadden betaald, ook al kon een illegale kopie worden gedownload met de gratis LimeWire-versie.

    Limewire Pro
    limewire pro

    Met de eerste release van LimeWire nu twintig jaar geleden en de uiteindelijke ondergang tien jaar later, hebben we besloten om contact op te nemen met een aantal mensen die op dat moment voor het bedrijf werkten. We spraken met Angel Leon , Zlatin Balevsky en Dave Nicponski, drie leden van het LimeWire-team.

    LimeWire-ontwikkelaars kijken terug

    Door de jaren heen zijn er veel verhalen verteld over LimeWire, maar we wilden van insiders horen waarom zij denken dat hun software zo'n succes is geworden.

    Leon, die later de LimeWire-spin-off FrostWire startte , trad in 2005 toe nadat hij had gereageerd op een Craigslist-advertentie. Hij werd de webmaster voor Limewire.com en Magnetlink.com, maar beheerste zich gaandeweg ook de code van de applicatie.

    Volgens Leon was het LimeWire-ontwikkelteam erg getalenteerd en werkte de technologie zelf goed. Het succes kwam echter, zoals vaak het geval is, ook neer op de timing.

    “De technologie was heel gemakkelijk te gebruiken, te zoeken, te downloaden en te delen op één plek. Het project is ontwikkeld en onderhouden door een groep zeer getalenteerde ontwikkelaars, echt een team van wereldklasse ”, zegt Leon.

    "Maar ik denk dat ze enorm op de omstandigheden hebben gereden, kort nadat ik daar aankwam, als ik me goed herinner, was er een uitspraak tegen Grokster, ik kan me voorstellen dat ze een groot deel van hun gebruikersbasis hebben overgenomen", voegt hij eraan toe.

    Nicponski kwam in 2004 bij het LimeWire-team, maar was toen al een ervaren P2P-ontwikkelaar, aangezien hij sinds 2001 bij Bearshare werkte. Er was een gezonde concurrentie tussen de twee teams omdat beiden probeerden de beste en meest aansprekende applicatie voor het delen van bestanden te bouwen.

    Waarom LimeWire uiteindelijk de meest populaire van de twee werd, is nog steeds een raadsel voor hem en er was waarschijnlijk een beetje geluk bij betrokken

    “BearShare was in veel opzichten een technisch superieur product, maar aan het eind van de dag was dat niet de belangrijkste onderscheidende factor die de populariteit bepaalde. Ik weet niet goed wat het was. Ik vermoed een combinatie van branding en heel veel geluk ”, zegt Nicponski.

    Balevsky kwam begin 2004 ook bij het LimeWire-team, terwijl hij nog op de universiteit zat. Hij nam rechtstreeks contact op met het bedrijf om te zien of LimeWire aan het werk was, terwijl hij een oplossing bood voor een probleem dat ze probeerden op te lossen.

    "Ik droeg bij aan een open-sourceproject genaamd Freenet dat in Java was geschreven en zag dat LimeWire een probleem probeerde op te lossen dat ik al had opgelost," vertelt Balevsky ons.

    Dit eerste aanbod werd afgewezen, maar na enige tijd nodigde Greg Bildson hem uit voor een sollicitatiegesprek, waarna hij zich bij het team voegde als ontwikkelaar.

    Gratis Spyware

    Volgens Balevsky heeft het team heel hard gewerkt om de ultieme ervaring voor het delen van bestanden te creëren. Hij gelooft echter dat het succes van LimeWire ook voortkomt uit het feit dat het relatief schoon was, terwijl andere software werd gebundeld met adware en werkbalken.

    “Dat was niet altijd het geval - toen ik me voor het eerst aanmeldde, hebben we software van derden gebundeld in de 'basisversie'. Ik herinner me duidelijk dat onze populariteit binnen een maand of zo na het verwijderen van de adware explosief was toegenomen, ”zegt Balevsky.

    LimeWire was in de beginjaren ook relatief virusvrij. Dit onderscheidde het van concurrenten zoals Kazaa, wiens hash-algoritme virussen en nepbestanden toestond zich voor te doen als echt.

    "De virusschrijvers kwamen er uiteindelijk achter hoe ze LimeWire als infectievector konden gebruiken, maar dat gebeurde pas jaren later, waardoor we voldoende tijd hadden voor goede publiciteit", merkt Balevsky op.

    Limewire.com in 2004: sneller dan Kazaa, geen spyware
     
    limewire.com 2004

     

    Ondertussen was het leven goed op het kantoor van LimeWire. Er was een open source mentaliteit en het bedrijf zelf was ook heel open, waarbij alle teamleden betrokken waren en respecteerden. Er was ook geen gebrek aan geld en the sky was the limit.

    Feestjes op het dak en een waterpijp van $ 300

    Leon herinnert zich de bekende feesten op het dak van LimeWire, die ook veel buitenstaanders trokken, waaronder Casey Neistat en zijn broer. Gelegen in Manhattan, had het Limewire-gebouw een geweldige locatie met een terras van bovenaf en uitzicht op de skyline van New York .

    Het dakterras van Limewire
     
    limewire dakterras

    Dit team van jonge en getalenteerde mensen werkte hard, maar wist ook van het leven te genieten. Balevsky onderschrijft deze feeststemming, evenals de openheid van het bedrijf.

    "We waren jong, gek, hadden vrijwel geen management of toezicht omdat de bazen ons lieten doen wat we wilden", zegt hij, eraan toevoegend dat hij niet graag teveel wil delen, omdat dat sommige voormalige collega's ongemakkelijk kan maken.

    "Het feit dat we een mooie waterpijp van $ 300 op kantoor hadden - een geschenk van de eigenaar - zou je een idee moeten geven van hoe de sfeer en cultuur waren."

    "De uitvinder van Kademlia - Petar Maymunkov werkte in een ander bedrijf dat eigendom was van dezelfde eigenaar, dus we hadden veel diepgaande technische discussies over een waterpijp en poker."

    Rechtszaak sluit LimeWire af

    De schijnbaar grenzeloze uitbreiding van LimeWire kwam uiteindelijk tot een einde. Dit begon in 2006 toen een groep muziekbedrijven, vertegenwoordigd door de RIAA, Lime Group aanklaagde wegens inbreuk op het auteursrecht. Leon had het bedrijf inmiddels verlaten, maar werd toch bediend.

    'Ik kreeg op een vroege ochtend nog steeds een dagvaarding met een zeer luide en enge knal in mijn appartement in Bushwick, Brooklyn. LimeWire was destijds zo vriendelijk om voor mijn juridische rekeningen te zorgen ”, herinnert hij zich.

    Nicponski was directer betrokken bij de rechtszaak en hij werd voor ongeveer acht uur afgezet door advocaten uit New York die voor de grote muzieklabels werkten.

    "Het was een beetje onwerkelijk om voor begin twintig te moeten getuigen voor een klein leger advocaten op de top van een wolkenkrabber in Manhattan", zegt Nicponski, terwijl hij een ander belangrijk punt naar voren brengt.

    Terugkijkend denken veel mensen dat de hausse aan het delen van bestanden heeft bijgedragen aan de verandering van de muziekindustrie. Terwijl de labels getuige waren van een verlies van controle en inkomen, zien mensen, waaronder Nicponski, de dingen anders.

    “Mijn algemene gevoelens tijdens die verklaring waren dat ik had geholpen de doos met technologie van pandora te openen tegen een industrie die ik als overweldigend slecht beschouwde (en nog steeds beschouw). We hebben de scheuren in de fundering van dat bedrijf blootgelegd, en zodra de scheuren begonnen te verschijnen, begonnen ze groter te worden. "

    In zekere zin hielp het delen van bestanden om het monopolie van de muziekindustrie te doorbreken en van muziek een gemeenschap te maken. Dit betekende meer keuze voor de consument en maakte de weg vrij voor verkopen per nummer, nieuwe distributiemodellen zoals Apple's iTunes en uiteindelijk streaming.

    De LimeWire-rechtszaak werd tot op zekere hoogte verwacht en kwam niet als een schok. Omdat de juridische strijd echter enkele jaren voortduurde, groeide de onzekerheid op het kantoor van LimeWire. Terwijl Mark Gorton verschillende opties onderzocht om te overleven, was het einde altijd nabij.

    “Elke andere vrijdag was de laatste werkdag, we hadden minimaal drie 'afscheidsdiners' en over het algemeen stagneerde de ontwikkeling door de onzekerheid”, zegt Balevsky, die nog bij het team zat.

    Balevsky begon ondertussen Leon en een andere ontwikkelaar te helpen met de FrostWire spin-off. Dit zou ervoor zorgen dat de geest van LimeWire zou overleven, zelfs nadat het bedrijf was gesloten.

    De ondergang van LimeWire kwam uiteindelijk in 2010 . Lime Group LLC, geconfronteerd met miljarden dollars aan potentiële schade, besloot de rechtszaak te schikken. Het bedrijf stemde ermee in om $ 105 miljoen aan schadevergoeding te betalen en een bericht op de officiële site drong er bij gebruikers op aan de software te verwijderen.

    Het einde van een tijdperk
     
    limewire

    Mensen die vandaag LimeWire.com bezoeken, zullen de afsluitmelding niet meer zien. Het domein werd uiteindelijk overgenomen door Balevsky, die het gebruikt om zijn eigen anonieme applicatie voor het delen van bestanden MuWire te promoten .

    De ontwikkelaar was nooit getuige van het einde van LimeWire toen hij het bedrijf verliet in 2008 na het verkrijgen van zijn groene kaart. Leon was toen ook weg en bleef werken aan FrostWire, dat ondanks problemen met Google's Play Store nog steeds bestaat.

    Nu LimeWire weg is, leeft de naam voort in de herinneringen van miljoenen mensen, en gedeeltelijk in FrostWire en MuWire . Wat er met de waterpijp van $ 300 is gebeurd, is echter onduidelijk.



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    ja zeker ken ik dat nog ook nog gebruikt en even ook nog frostwire

    tot de andere wereld voor mij open ging torrents  en een paar jaar later nzb 

    die tijdperk van limwire komt nooit meer terug maar denk wel da je toen niets anders 

    trouwens limwire vond ik wel goed voor enkel muziek bestanden mee te downloaden die kwamen redelijk snel binnen  maar voor films vond ik hem maar traag 

     

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Moderators

    Frostwire was zeker ook een mooie, we hebben er vroeger nog een handleiding van gehad. Deze is er niet meer, maar wat konden we toen genieten bij het downloaden van losse MP3 bestanden

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • DennisRar Hallo allemaal! Ik heb een best wel simpel probleem. Ik heb een bestand gedownload, maar als ik het probeer te openen, krijg ik telkens een foutmelding. Het lijkt wel alsof het bestand beschadigd is ofzo? Kan iemand me helpen? Wat moet ik doen om het te openen? Alvast bedankt! TechieTom Hey DennisRar! Dit soort dingen zijn vaak super frustrerend, maar geen zorgen, ik kan je helpen. Hier zijn een paar dingen die je kunt checken: Bestandstype: Kijk even naar de extensie van het bestand (dat is het stukje achter de punt, zoals .pdf of .mp3). Zorg ervoor dat je de juiste software hebt om dat bestand te openen. Soms probeer je een bestand te openen met het verkeerde programma. Download opnieuw: Soms gaat er iets mis tijdens het downloaden. Probeer het bestand opnieuw te downloaden. Dit kan de problemen vaak oplossen. Antivirusprogramma: Werkt je antivirus programma misschien te streng? Soms kan dat programma per ongeluk normale bestanden blokkeren. Kijk even in je antivirus instellingen of het zoiets mogelijk heeft gedaan. Bestand beschadigd: Als het bestand beschadigd is, kan je het vaak niet meer openen. Probeer een andere bron om het bestand te downloaden, of vraag de persoon waarmee je het bestand hebt gedeeld om het opnieuw te sturen. Update software: Zorg dat je software up-to-date is. Als je bijvoorbeeld een oudere versie van een app gebruikt, kan het zijn dat hij het bestand niet herkent. Hopelijk lukt het zo! Laat je even weten of het werkt? Miriam73 Dank voor de tips, TechieTom! Een andere reden kan ook zijn dat het bestandstype niet goed is. Soms kan iemand per ongeluk het verkeerde bestandstype opslaan. Dus het zou goed zijn om daar ook even naar te kijken! MikeTech Ik had een vergelijkbaar probleem. Ik kon een filmpje niet openen en het bleek dat mijn videospeler niet het juiste formaat ondersteunde. Heb je het bestand al eens in een andere app geprobeerd? VLC Media Player werkt vaak wonderen voor video’s! DennisRar Thanks voor de reacties! Ik heb het bestand opnieuw gedownload, maar krijg nog steeds een foutmelding. Het is een .zip bestand. Misschien dat ik het met een andere unzip-programma moet proberen. Iemand ervaring daarmee? TechieTom Ah, dat maakt het nog iets duidelijker! Probeer eens WinRAR of 7-Zip. Beide zijn gratis en doen het goed met .zip bestanden. Soms kan het standaard bestand uitpakprogramma niet goed overweg met bepaalde compressieformaten. Laat maar weten of dat helpt! Yvonne89 Ik had die 7-Zip gedownload, maar het was zo makkelijk! Dank voor de tip, TechieTom! Dat heeft echt verschil gemaakt. CoolDude123 Even kort: als het met een nieuwe app niet lukt, kan je nog altijd kijken of er alternatieve versies van het bestand zijn. Gewoon even googelen voor de naam van het bestand, misschien vind je het ergens anders. DennisRar Jaa, ik heb het met 7-Zip geprobeerd en het openen lukt nu! Bedankt allemaal! Wat een verschil! Jullie zijn geweldig! Miriam73 Yes! Fijn dat het opgelost is. Als je nog meer vragen hebt, kom gerust terug. Forums zijn er om elkaar te helpen! MikeTech Goed om te horen, Dennis! En altijd blij om te helpen. Vergeet niet backups te maken van belangrijke bestanden, dat kan je in de toekomst een hoop gedoe schelen! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Downloaden via Nieuwsgroepen & Spotnet Gebruiker: JanDeDownloader Hey allemaal! Ik heb een vraag over wachtwoorden. Hoe kies ik een sterk wachtwoord zonder het te vergeten? Ik gebruik vaak verschillende sites en het wordt een beetje een rommel. Alvast bedankt! Expert: WachtwoordWiz Hey JanDeDownloader, goeie vraag! Een sterk wachtwoord is super belangrijk, vooral als je zo vaak verschillende sites gebruikt. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen: Lengte en complexiteit: Zorg dat je wachtwoord minimaal 12-15 tekens heeft. Gebruik een mix van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. Bijvoorbeeld: "G0ldfish!23$". Zinnen gebruiken: Denk aan een korte zin die voor jou makkelijk te onthouden is, maar moeilijk voor anderen. Iets als: "MijnKatIsZwart&Snel!" is heel sterk, maar makkelijk voor jou om te onthouden. Vervang letters: Maak bepaalde letters in je wachtwoord uniek. Bijvoorbeeld, vervang de ‘A’ door ‘@’ of de ‘S’ door ‘5’. Hierdoor wordt het moeilijker te raden. Password managers: Overweeg om een password manager te gebruiken. Deze programma’s kunnen je wachtwoorden veilig opslaan en helpen bij het genereren van sterke wachtwoorden. Zo hoef je ze niet zelf te onthouden! Dweilen met de kraan open aanpak: Dus gebruik voor elke site een ander wachtwoord. Als je dat vergeet, zou het pijn doen, maar met een password manager is dat geen probleem meer. Hopelijk helpt dit! Als je nog meer vragen hebt, laat maar weten! Gebruiker: Annemieke84 Top tips, WachtwoordWiz! Ik gebruik zelf vaak zinnen. Heb een zin van een liedje gepakt en die in een wachtwoord omgezet. Werkt goed voor mij! Gebruiker: Robbertje Ik vind die password managers wel handig, maar ik ben altijd bang dat ik ze kwijt raak. Hoe weet je dat alles veilig is? Expert: WachtwoordWiz Goede vraag, Robbertje! Een betrouwbare password manager versleutelt je gegevens. Dat betekent dat het alleen toegankelijk is voor jou. Zorg ervoor dat je een sterk hoofdwachtwoord kiest voor de manager zelf. Kijk ook even naar reviews voordat je er eentje kiest! Gebruiker: Goofball Zinnen zijn wel slim, maar wat als je die zelf ook vergeten? Ik dacht dat ik goed kon onthouden, maar nu raak ik soms al in de war met mijn Netflix wachtwoord. Gebruiker: Joris123 Haha Goofball, dat herken ik! Soms ook gewoon een kluwen van wat ik alweer gebruikte. Maar ik heb nu een appje dat me helpt, dat chillt echt! Gebruiker: ChantalTips Ik gebruik altijd een combinatie van een zin + iets persoonlijks. Het is een beetje een ding, maar “MijnHondRoeptAltijd!2013” werkt voor mij. Gewoon echt iets dat je zelf leuk vindt! Gebruiker: Roderik4Life Ja, ik vind die cijfers en symbolen ook wel lastig. Soms is het zo’n gedoe om al die dingen te onthouden. Heb je tips voor kortere wachtwoorden die toch veilig zijn? Expert: WachtwoordWiz Goede vraag, Roderik! Probeer iets korter, maar met een twist, zoals "Zomer2023!W1nter". Kort, maar nog steeds ingewikkeld. En het blijft persoonlijk! Gebruiker: RianneLachen Echt goeie tips iedereen! Wist niet dat ik zo creatief kon zijn met wachtwoorden. Ik ga meteen een paar updaten! Gebruiker: JanDeDownloader Dank jullie wel voor de tips! Ik ga een paar dingen uitproberen. Voelt toch goed om meer controle te hebben over mijn wachtwoorden. Einde van de discussie Lees het volledige bericht hier
    • Forumonderwerp: Hoi allemaal! Ik ben Techie123 Bericht van: Techie123 Hey allemaal! Ik ben Techie123 en ik ben net nieuw hier! Ik kom uit Haarlem, Nederland, en ik ben echt een tech fan. Ik houd van alles wat met gadgets en software te maken heeft. Van computers en smartphones tot de nieuwste trends in AI—ik vind het allemaal super interessant! Wat mij een echte tech fan maakt? Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn leven makkelijker te maken met techniek. Vorige maand heb ik bijvoorbeeld een slimme thermostaat geïnstalleerd, en wauw, wat een verschil! Het is zo vet om te zien hoe technologie ons dagelijks leven kan verbeteren. Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik meer wil leren en mijn kennis wil delen met andere tech-liefhebbers. Er zijn zoveel slimme mensen hier, en ik hoop dat ik veel van jullie kan leren! Ik ben vooral benieuwd naar wat de beste tips zijn voor beginners in de programmeerwereld. Waar moet ik beginnen? Hebben jullie leuke bronnen of projecten die ik kan proberen? Ik kijk ernaar uit om met jullie allemaal te kletsen! Groetjes, Techie123 Antwoord van de expert: GadgetGuru Hey Techie123! Wat leuk dat je je hebt aangemeld! Welkom in onze tech community! Je bent absoluut niet de enige die gefascineerd is door technologie. Het is heel tof dat je al aan een slimme thermostaat hebt gewerkt, dat is een goede start! Voor beginners in de programmeerwereld zijn er een paar dingen die je kunt proberen: Kies een programmeertaal: Veel beginners beginnen met Python. Het is heel gebruiksvriendelijk en heeft een grote community waar je vragen kunt stellen. Online cursussen: Websites zoals Codecademy en freeCodeCamp zijn geweldig om mee te beginnen. Ze hebben veel gratis lessen! Projecten: Probeer iets te maken wat jou interesseert. Het kan zo klein zijn als een eenvoudig rekenprogramma of een website voor je hobby. Door dingen te bouwen leer je het snelst. Community: Blijf betrokken bij forums zoals deze. Vraag vragen, deel je ervaringen, en leer van anderen! Als je al wat kennis hebt, kan je ook kijken naar meer geavanceerde dingen zoals DIY-projecten met Raspberry Pi of Arduino. Het is een leuke manier om praktijkervaring op te doen. Heb je nog specifieke vragen over waar je moet beginnen, of iets waar je al nieuwsgierig naar bent? Veel succes en plezier! Reacties van andere gebruikers: User1: Hey Techie123! Welkom! Ik vind het super dat je jezelf al bezig houdt met slimme apparaten. Als je meer wilt weten over programmeren, check eens YouTube tutorials! User2: Hi! Wat leuk dat je uit Haarlem komt! Ik ben trouwens ook een techie. Heb je ook interesse in gaming? User3: Welkom Techie123! Goede tips, GadgetGuru! Python is zeker de moeite waard. Ik ben er ook mee begonnen en het is echt leuk om te leren! User4: Hey, ik heb een paar jaar geleden met Arduino gewerkt. Echt een te gekke manier om met techniek bezig te zijn! Heb je daar al van gehoord? User5: Techie123, ik raad je aan om te kijken naar GitHub. Daar kun je veel code projecten vinden en die gebruiken voor je eigen ontwikkeling! User1: User2, ik ben ook gek op gamen! Techie, welke games speel jij? Techie123: Dank voor de tips, iedereen! Ik speel wel eens wat games, vooral strategische spellen. Maar ik wil me meer richten op programmeren. Heb jij nog tips voor een goed spel dat ook educatief is? User6: Een goed educatief spel? Probeer eens ‘Human Resource Machine’. Het leert je basale programmeerconcepten op een leuke manier! User3: En ‘CodeCombat’ is ook cool! Gewoon gamen en tegelijkertijd leren programmeren. Dubbel voordeel! User2: Haha, ik ga die ook eens proberen! Techie, je zit goed. Dit forum is super. Iedereen helpt elkaar hier altijd! Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...