Spring naar bijdragen

  • Beste antivirus software 2021

     Delen


    Laten we eerlijk zijn, een van de beste antivirus pakketten geïnstalleerd op je PC of laptop blijft noodzakelijk. We zijn tenslotte niet dichterbij een overwinning op cybercriminelen en hackers die het internet teisteren dan een decennium geleden. Het is dan ook veel te riskant om je laptop, smartphone en andere tech zonder virusbescherming te laten.

    Sterker nog, cybercriminaliteit is aanzienlijk toegenomen de laatste jaren, wat betekent dat het blijkbaar veel belangrijker is dan ooit om ervoor te zorgen dat je gadgets de bescherming krijgen van de beste antivirus die er is, of het nu gratis of betaald is.

    Als je op zoek bent naar volledige bescherming tegen de nieuwste cyberdreigingen, dan is het investeren in het sterkste programma de beste oplossing waar je op kunt hopen, en we hebben ook de beste zakelijke antivirus programma's, als je bescherming zoekt voor je bedrijfscomputers. Dat betekent niet dat je er veel geld voor opzij moet leggen. Onze gids geeft je namelijk de best beschikbare prijzen voor de beste software. En als het de beste gratis antivirus is waar je naar zoekt, dan hebben we een aantal hele goeie aanbevelingen voor je.

    1268777569_BitdefenderAntivirusPlus.jpg.d8508386f4074c1350adcdcd822625f4.jpg

    1. Bitdefender Antivirus Plus

    Rotsvast en betrouwbare bescherming

    Besturingssysteem: Alleen voor Windows | Maximum aantal apparaten beschermd: 10 | Opvallende functies: Ransomware bescherming en herstel, privacy tools, VPN, Safepay

    • + Accuraat
    • + Wachtwoord manager
    • + Goedkope inschrijving
    • - Vraagt om veel rekenkracht

    Bitdefender is volgens ons de beste antivirus software die je op dit moment kunt gebruiken. In een hevig concurrerende markt wil dat zeker wat zeggen. Een belangrijke factor is de prijs; Bitdefender is vrij uitgebreid, maar dit zie je niet meteen terug in de prijs. Het basisplan is niet bepaald prijzig.

    In onze Bitdefender review valt terug te lezen dat de antivirus software excellent werkt tegen malware. Bij enkele dreigingen van ransomware had het programma wel wat moeite. Nooit kwam onze beveiliging echter in het geding, en van AV Comparatives kreeg het eveneens een hoge waardering voor de stootkracht die het programma levert bij geavanceerde dreigingen.

    De enorme hoeveelheid functies van Bitdefender is indrukwekkend. Zelfs het instapniveau van Bitdefender Antivirus Plus biedt uitstekende webbeveiliging en eersteklas verdediging tegen phishing en kwaadaardige koppelingen in het algemeen.

    Je krijgt Safepay-bescherming voor online bankieren, wat in wezen een veilige browser is die jou van alle kanten beschermt. Een echt top toevoeging. Er is ook een wachtwoordmanager die zeer redelijk werkt, en een kwetsbaarheidsscanner die is verbeterd in de 2021 versie van Bitdefender Antivirus Plus. Oh, en een VPN van goede kwaliteit is aanwezig, zij het met een addertje onder het gras: een dagelijkse verkeerslimiet van 200MB. Toch kan het van pas komen voor incidenteel gebruik in een noodsituatie.

    Bitdefender is zeer gebruiksvriendelijk, met een gepolijste en goed uitgebalanceerde interface die even geschikt is voor volledige beginners in de antiviruswereld als voor experts die dingen willen aanpassen.

    Het bedrijf biedt ook uitgebreidere opties, waarbij Bitdefender Internet Securityal het bovenstaande biedt plus een firewall, een spamfilter van hoge kwaliteit en ouderlijk toezicht, plus privacy-extra's zoals tegenmaatregelen tegen webcam- en microfoonkaping.

    Bitdefender Total Security is het vlaggenschip van Bitdefender en wordt compleet geleverd met een reeks hulpprogramma's voor PC-onderhoud, plus ondersteuning voor Android- en iOS-apparaten en voor Windows- en Mac-computers. Welke versie van Bitdefender je ook kiest: je krijgt waar voor je geld. Vooral met Total Security als je veel verschillende apparaten hebt (of een gezin dat je moet beschermen).

    838949780_NortonAntivirus.jpg.d7334091e00de4918f23ee69e1c40344.jpg

    2. Norton AntiVirus

    Solide bescherming met handige functies

    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS opties | Maximum aantal beschermde apparaten: 5 | Opvallende functies: Slimme firewall, PC onderhoudsfuncties, back-up tool met online opslag.

    • + Tal van functies
    • + Handige back-up tools
    • + Indrukwekkende browserbescherming
    • - Relatief grote impact op prestaties vergeleken met de toprivalen

    Norton AntiVirus Plus is een sterke antivirus-applicatie van het beveiligingsbedrijf wat ooit doorging onder de noemer NortonLifeLock. Het beste aan Norton is zonder meer de lading aan functies die je krijgt, zelfs als je alleen het instappakket neemt. Ook de kwaliteit van de functies is om over naar huis te schrijven.

    Onder de functies vinden we onder meer een zeer slimme firewall terug, welke echt een meerwaarde heeft wat betreft het controleren van je systeem, alsook een sterke browserbeveiliging om veilig op het web te kunnen surfen.

    Verder vinden we de nodige extra's terug die je lang niet bij elke antivirus software terugvindt. Zo is er een gebundelde back-up tool aanwezig die 2GB aan online opslag biedt (het is ook zeer gebruiksvriendelijk), en diverse handigheidjes om je PC mee te onderhouden.

    De centrale antivirus programma's waar het om draait werken goed, zo merkten we tijdens onze testperiodes. Ook onafhankelijke testlabs waren doorgaans te spreken over de prestaties (op een enkeling na positief). 

    Iets minder te spreken zijn we over het feit dat Norton nogal het nodige vraagt van onze apparatuur. In de AV-Comparatives-test bleek ook dat Norton ergens onderaan bungelt in de meest recente prestatietest vergeleken met de rivalen. Dat is teleurstellend, aangezien dit een vlak is waar Norton voorgaande jaren juist in excelleerde. 

    Toch zul je bij normaal gebruik waarschijnlijk niet veel merken van prestatievermindering, en je krijgt zeker een sterke set functies voor je geld wanneer je Norton AntiVirus Plus koopt.

    Als je meer wilt, biedt NortonLifeLock een aantal pakketten van een hoger niveau aan. Norton 360 Standard voegt een aantal handige extra functies toe, waaronder een geïntegreerde volledige VPN-service, meer back-up opslag (10 GB) en bewaking van dark web (voor sommige landen). Er zijn ook sterke mobiele apps voor Android en iOS.

    Als je echter dekking voor meer dan één apparaat nodig hebt, moet je upgraden naar Norton 360 Deluxe. Dit biedt bescherming voor maximaal vijf apparaten, samen met nog meer back-up ruimte (50 GB) en een geavanceerd systeem voor ouderlijk toezicht.

    1982291900_KasperskyAnti-Virus.jpg.e6af2379657bd2dd85fc7d8bac184c13.jpg

    3. Kaspersky Anti-Virus

    Een no-nonsense product met eerstegraads beveiliging

    Besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS opties | Maximum aantal beschermde apparaten: 10 | Opvallende functies: Automatische scans, drive-by cryptominale infectiepreventie, vereenvoudigde beveiligingsmanagement

    • + Sterke antivirus beveiliging
    • + Virusscans snel en makkelijk configureerbaar
    • + Indrukwekkende anti-ransomware opties
    • - Niet ontzettend veel functies

    Kaspersky Anti-Virus is het instappakket voor Windows PC's, waarmee je tot wel 10 computers kunt beveiligingen. In het pakket zitten niet zo veel functies als bij menig concurrent, maar Kaspersky focust zich dan ook op de essentiële elementen. Gezien de hoge plek op deze lijst kun je raden dat Kaspersky dit dan ook goed voor elkaar heeft.

    De kerntaken van een antivirus programma zijn allemaal razend sterk bij Kaspersky. In de relevante tests eindigt de antivirus software altijd in de bovenste regionen of helemaal bovenaan. In onze tests bleek ook dat Kaspersky Anti-Virus ook ontzettend goed werkt tegen ransomware. Verder vernietigt de software de onbekende dreigingen vrijwel onmiddellijk en wist het bestanden die getroffen waren door de ransomware volledig te herstellen. Kaspersky geniet ook het voordeel van enkele zelfbeschermingsroutines. 

    Er is niet veel nieuws geïntroduceerd door Kaspersky in het afgelopen jaar of zo, en dus is een nadeel hier dat - zoals we in het begin al zeiden - er niet een enorme hoeveelheid extra's present is.

    Sommige van die extra mogelijkheden zijn ook niet erg nuttig. Kaspersky's browserconfiguratie ondersteunt bijvoorbeeld alleen Internet Explorer (zelfs Edge niet, laat staan Chrome, wat verreweg de meest populaire browser is). Er is een gebundelde VPN, maar die is zeer beperkt (geen locatiekeuze, en een dagelijkse limiet van 200MB), hoewel het nog steeds van pas kan komen in een krappe situatie.

    Het goede nieuws is dat als het op extra's aankomt, de grotere pakketten interessantere functionaliteiten bundelen. Kaspersky Internet Security introduceert een slimme firewall (die jou bijna nooit lastig valt met vragen) plus een veilige browser, en het biedt dekking voor Macs, samen met mobiele apparaten die draaien op Android of iOS.

    Kaspersky Total Security voegt daar nog meer aan toe, waaronder slim ouderlijk toezicht, een volwaardige password manager en geautomatiseerde lokale (of Dropbox-) back-ups. Dat zijn handige extra's, en aangezien Total Security meestal (met kortingen) niet veel meer kost dan Internet Security is eerstgenoemde waarschijnlijk de slimmere koop van de twee.

    Het volledige nieuwsbericht is te vinden op de webstie van Techradar.



    Monkie
    • Leuk 1
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Bitdefender al weer een paar jaar als beste getest. Jammer dat deze top Software zo moeilijk te verkrijgen is als goedwerkende illegale content. B)

    Ik kijk er wel van op dat Eset nu op de 9e plaats uitkomt terwijl Eset toch al een groot aantal jaren domineert op deze markt. Norton heb ik altijd al een veel te zwaar en indringend stuk software gevonden. Al een aantal malen standaard van een door de Fabriek voor geïnstalleerde nieuwe desktop moeten verwijderen met een tooltje.

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...