Spring naar bijdragen

  • Binnenkort webpagina installeren als desktop-app in Google Chrome

     Delen


    Binnenkort zal Google Chrome een nieuwe functie introduceren waarmee gebruikers elke webpagina kunnen installeren als een desktop-app, vergelijkbaar met de functionaliteit die beschikbaar is in Safari. Deze nieuwe functie is voor het eerst opgemerkt door de gebruiker Leopeva64 in de nieuwste Chrome Canary-build op Windows. Met deze functie kunnen webpagina's als apps worden geïnstalleerd en vervolgens vanaf het bureaublad worden gebruikt.

    Om deze functie te activeren, moeten gebruikers twee specifieke flags (browserinstellingen) inschakelen: chrome://flags/#web-app-universal-install en chrome://flags/#shortcuts-not-apps. Na het inschakelen van deze flags kunnen gebruikers de functie vinden onder Instellingen -> Opslaan en delen. Het is belangrijk op te merken dat deze functie alleen beschikbaar is in de bètaversie, Canary.

    Binnen de geïnstalleerde webapp kunnen gebruikers verschillende functionaliteiten gebruiken, zoals afdrukken en casten. Daarnaast is er een eenvoudige werkbalk om te navigeren. De exacte releasedatum voor het grote publiek is nog niet bekend.

    Wat betreft de Chrome Web Store, Google's browser had ooit een eigen app store, maar stopte met het aanbieden van apps vanwege problemen met malware. Momenteel is er wel een nieuwe versie van de Chrome Web Store beschikbaar, maar deze richt zich voornamelijk op het aanbieden van extensies en thema's. In de toekomst is het echter mogelijk dat we opnieuw apps kunnen gebruiken via de webbrowser, zij het op een andere manier.



    Drifter
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...