Spring naar bijdragen

  • BREIN sluit 'Open Directory'-piraterij aan - maar wat is het?

     Delen


    BREIN zegt dat het verschillende "open directories" heeft gesloten nadat ze duizenden illegale eBooks aan gebruikers hadden aangeboden die inbreuk maakten op het auteursrecht. Aangezien sommige operators nu schikkingen moeten betalen aan de Nederlandse antipiraterijgroepering, vragen degenen die bekend zijn met modernere manieren om inhoud te verkrijgen, zich af wat deze oude vorm van file-sharing inhoudt.

    cassette bandjeDe Nederlandse antipiraterijgroep BREIN wil alle vormen van piraterij aanpakken, waar en hoe dan ook online.

    Van populaire P2P-technologieën zoals BitTorrent tot streamingportals en de gevestigde protocollen van Usenet, BREIN werkt op de achtergrond om te voorkomen dat mensen zonder toestemming inhoud verspreiden en verkrijgen.

    Deze week onthulde het bedrijf echter dat het zich richt op een van de oudste en meest elementaire methoden voor het delen van bestanden die nog steeds bestaan.

    BREIN richt zich op Open Directories

    In een aankondiging donderdag zei BREIN dat het erin geslaagd was enkele tientallen 'open directories' te sluiten die tienduizenden eBooks aan het publiek aanboden zonder toestemming van rechthebbenden. Zoals vaak het geval is, nam BREIN contact op met hostingproviders met verwijderingsverzoeken wegens auteursrechtschending, waardoor de directories offline werden gehaald.

    In sommige gevallen, waar BREIN de verantwoordelijken kon identificeren, kregen directory operators de mogelijkheid om de klacht te schikken door hun aanbod stop te zetten, de kosten van BREIN te betalen en overeen te komen in de toekomst geen inbreuk te maken op het auteursrecht.

    Dus wat zijn 'open directories' en hoe werken ze?

    Een oude, eenvoudige en toch intrigerende manier om bestanden aan te bieden

    In een notendop zijn 'open directories' precies dat - directories (of folders, om Windows-terminologie te gebruiken) gevuld met inhoud die gemakkelijk toegankelijk is voor gebruikers via het web.

    De meeste van deze mappen worden gemaakt door iemand die de leiding heeft over een website en / of server. Als er wat vrije ruimte op de harde schijf beschikbaar is, kan het individu ervoor kiezen om een aantal familiefoto's, documenten (of zelfs een hele mediacollectie) te uploaden, zodat ze overal toegankelijk zijn of worden gebruikt om inhoud aan een website te presenteren.

    Door bijvoorbeeld mappen niet met een gebruikersnaam en wachtwoord te beschermen, worden ze 'open' gemaakt, maar in veel gevallen worden deze mappen met opzet onbeveiligd gelaten, op een gewone server geplaatst om met anderen te delen, of in sommige gevallen op een onbeveiligde de server van een derde partij die dan fungeert als een ongeautoriseerde 'dump' van bestanden.

    Dit is allemaal niet bijzonder glamoureus of technologisch geavanceerd, maar wat open directories bieden, is een enorme hoeveelheid media die voor iedereen toegankelijk is om rechtstreeks naar hun machines te downloaden, met alleen een webbrowser.

    Omdat ze door hun aard geen login, wachtwoord of speciale tools nodig hebben, is het enige obstakel hoe je deze directories in eerste instantie kunt vinden. Omdat ze echter deel uitmaken van het web zelf, kan het merendeel worden gevonden met Google of een vergelijkbare zoekmachine.

    Open mappen vinden is eenvoudig

    Een van de meest basale manieren om geopende mappen te vinden, is door Google de zoekterm index / (of intitle: \ "index.of \" ) te gebruiken, gevolgd door het type gezochte inhoud. De onderstaande afbeelding toont de resultaten van Google na de meest elementaire zoekopdrachten naar mappen die verwijzen naar het afbeeldingsformaat JPG.

     

    Open Directory Search

     

    Het allerbeste resultaat is een indicatie van het soort ongebruikelijke inhoud dat je waarschijnlijk zult vinden bij zo'n eenvoudige zoekopdracht. Gevonden op ' e-hand.com/jpg/ ', lijkt de map te bestaan uit een afbeeldingenbibliotheek met vervormde, gewonde of anderszins niet-normale handen.

     

    Directory openen 2

     

    Natuurlijk zijn afbeeldingen van wankele handen een vrij niche-onderwerp, dus het is waarschijnlijk dat mensen hun benen een beetje willen strekken en meer geavanceerde technieken gebruiken om interessante inhoud te vinden. Nogmaals, Google is een geweldig startpunt en voor degenen met de juiste vaardigheden kunnen uitgebreide zoekparameters worden gecombineerd om de vereiste resultaten te produceren.

    Voor degenen die niet over de nodige 'Google-fu' beschikken of gewoon niet de moeite kunnen nemen, zijn er tools die al het zware werk doen, zoals Google Open Directory Search , de Open Directory Search Tool of meer flitsende voorbeelden zoals File Pursuit . Er zijn zelfs gemeenschappen die zich toeleggen op het onthullen van wat andere zoekers hebben gevonden.

    Waarschuwing: open mappen kunnen alles bevatten

    Ten slotte is het de moeite waard om erop te wijzen dat sommige open mappen goudmijnen zijn van populaire films, muziek, tv-shows en zeldzame en soms ongebruikelijke persoonlijke inhoud, maar dat ze ook de thuisbasis zijn van bergen 'rommel' die alleen interessant zijn voor de persoon die ze daar heeft neergezet . In sommige gevallen kunnen ze ook materiaal bevatten dat sommigen aanstootgevend vinden vanwege het volwassen karakter ervan, maar er zijn ook andere risico's.

    In tegenstelling tot sommige andere indexen, zijn deze mappen volledig ongemodereerd, wat betekent dat de 'game' of 'app' die je gaat downloaden, besmet kan zijn met malware, kwaadwillig verkeerd is gelabeld, of dat het downloaden dagen kan duren om niets interessants op te leveren . Belangrijk is dat open mappen ook niet inherent 'piraat' zijn, het zijn gewoon gedeelde mappen die zo ongeveer alles kunnen en zullen bevatten.

    Hetzelfde kan gezegd worden over open Google Drives, die je kunt vinden door de zoekterm site: drive.google.com + "drive / folders" in Google te plakken . Dit zijn geen open mappen in de pure zin van het woord, maar leveren toch vergelijkbare resultaten op, met de uitzondering dat alle bestanden daadwerkelijk worden gehost (in plaats van alleen geïndexeerd) door Google.

    In ieder geval is de inhoud die in veel van deze directories wordt aangeboden, vaak interessant voor gebruikers, ondanks dat het potentieel riskant is om aan te bieden, vooral wanneer entiteiten zoals BREIN op jacht zijn.



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...