Jump to content

Private internet access is uit de download en VPN tests de beste provider en nu verkrijgbaar voor €2.60 per maand.

Los dat de dienst en client erg snel en prettig werkt is dit ook één van de goedkoopste VPN providers. We hebben ook een uitgebreide stap voor stap handleiding :)

Lees verder...


 • Duken
  Duken

  Duken.nl vernieuwd - Dag Wordpress, welkom Invision Power Board

  Sign in to follow this  

  Het heeft even mogen duren maar Duken.nl is gaan draaien in een nieuw jasje. Wie nu naar de website surft komt direct terecht op het nieuwe content systeem namelijk Invision Power Board; "vroeger" was dit Wordpress. We blijven een gezelligheids- website die door een aantal leden met veel plezier wordt onderhouden, daarom kunnen we ook best trots zijn dat we een grote migratie slag hebben overwonnen. :vriend:

  Hoewel de Wordpress site op de achtergrond nog steeds actief is word deze niet meer onderhouden. We missen nog een aantal handleidingen in het nieuwe systeem welke wel op het oude systeem beschikbaar zijn. Deze worden in de loop van de tijd overgezet, mis je dus iets? Neem even contact met ons op.  Als je zelf interesse hebt in het schrijven van een handleiding horen we het graag. Je kan deze namelijk gemakkelijk maken met de templates welke je dan tot je beschikking krijgt. 

  Bij de migratie zijn we gaan draaien op de nieuwe versie van PHP. Namelijk PHP7, deze zorgt ervoor dat de website sneller en stabieler is. Op het moment van schrijven vind er nog een herindexering plaatst waardoor de site "trager" is maar dit zou vanaf 20-08-2016 voltooid moeten zijn. :help:

  Een aantal bedankjes horen er natuurlijk ook bij, alle vaste leden die het forum maken tot wat het is. Duken word door iedereen onderhouden, dat is ook ons geheim. Alle mods, wat moest ik zonder jullie?! Onze vaste mods draaien echt al jaren mee. :wub:

  Tot zover de (kleine) introductie over de nieuwe website. Neem snel een kijkje om jullie ideeën / meningen te bespreken. 

  Hier een klein overzichtje van de oude websites, altijd leuk om weer even in te neuzen. Misschien dat je zelfs opmerkt dat wij al in 2003 zijn begonnen. Iets eerder als de bekende torrent site The pirate bay :) 

  Duken.nl in het jaar 2003:

   duken_2003.png 

  Duken.nl in het jaar 2004::

  duken_2004.png

  Duken.nl in het jaar 2005:

  duken_2005.png

  Duken.nl in het jaar 2006:

  duken_2006.png

  Duken.nl in het jaar 2007:

  duken_2007.png

  Duken.nl in het jaar 2008:

  duken_2007-2.png

  Duken.nl in het jaar 2015:

  Duken-2015.png

  Edited by Duken


  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Leuk om terug te zien. Kan er zeker nog een aantal herinneren maar mijn geheugen ga niet helemaal terug naar 2003 ^_^  Ook mijn complimenten aan jou Duken. Je enthousiasme en doorzettingsvermogen verdienen echt een pluim. :goed:

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Shadowwatch

  Posted

  Voltooit? Bedoel je voltooid? Hahaha

  wel mooi om te zien!!

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Nou dat was even verschieten toen ik op het forum kwam, ziet er gelikter uit dan het was, dat startpagina ziet er echt veel beter en mooier uit. :goed:

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Dank ^_^!

  De herindexering is ook klaar. Dus de site zou nu voor iedereen roadrunner snel moeten zijn :goed:

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Duken
   Leden,
   Dit topic wil ik gebruiken om de feedback buiten de bestaande topics te houden. Los van de rapportage functies kan je ook in dit topic met elkaar bespreken als er zaken of berichten niet kloppen binnen het forum.
   Gebruik het als positieve feedback, snel lopen zaken uit de hand omdat de context niet begrepen wordt of verkeerd overkomt via tekst. Belangrijk is om te weten dat iedereen hier is om elkaar te helpen en het naar hun zin te hebben. Elkaar op punten, comma's of kleine stukjes tekst af te vallen gaan we niet doen. Ik hou van veel vrijheid en zie het goede in berichten maar kraak elkaar niet af. Ik weet dat ik een "makkelijke" admin ben maar volgens mij kunnen we het meeste onderling prima bepraten en oplossen.
   Als je je hier niet in thuis kan vinden is het helemaal geen probleem. Kijk dan even op andere forums. 
   Dus positief, positief en positief. 
   Dank!
  • By Duken
   In dit topic houd ik eventuele storingen bij van de site.
   16.01 - 19:52
   Op dit moment hebben we een storing op de webhost. Oorzaak onbekend, site is nu traag of offline. 
   Aanpassing gedaan in PHP. Kijken hoe het nu gaat
  • By Duken
   Heren en dames,
   Ik wil dit toch even met jullie delen.... Bij een duik in het archief kwam ik op een oude database van duken.nl met een nieuwsbericht over de "nieuwe website". Dit bericht kwam uit 2011. Het ging toen van de overgang van het CMS systeem Joomla naar Wordpress. Daarbij kwam ik screenshots van de oude sites / layouts tegen. Deze heb ik weer opgeslagen zodat ze gedeeld konden worden. Vanaf 2011 draaide we de Wordpress pagina (nu niet meer... ). De screenshots na 2011 heb ik zojuist gevonden en toegevoegd. Altijd leuk !
   De wordpress site heeft vanaf 2012 heeft gedraaid tot ergens 2017. Daarna zijn we overgestapt naar dit IPB CMS gestapt. Daar zoek ik het nieuwsbericht nog van...
   2002 tot 2004 - HTML code: 

   2004 tot 2005 Joomla CMS:

   2005 tot 2006 Joomla CMS:

   2006 tot 2007 Joomla CMS:

   2007 tot 2009 Joomla CMS:

   2009 tot 2011: Joomla CMS

   2011 tot 2017 Wordpress CMS:

   En nu dus de invision Community. Daar draaien we al wat jaren vertrouwd op.
    
 • Nieuwe handleiding

 • Nu op het forum

  • Guardian. Betreft het cachen word alleen de website gecached en niet de database. Dan heb ik het over de afbeeldingen die er voornamelijk op staan. Ze kunnen niet het php file bestand uitlezen zoals in een tekst editor. Wel is het verstandig om de standaard database poort aan te passen Daarnaast is het advies om tijdens het downloaden en of uploaden een vpn te gebruiken, brein kan hun zogenaamde software wel inzetten om uploaders te pakken. Ik denk zelf dat hun zogenaamde scan software een vage torrent client is   Duken, Cloudflare haalt je website niet offline maar blijven hun dienst aanbieden.  Brein zegt er op, eigenlijk moeten de illegale diensten hier geen gebruik van kunnen maken. Het gaat nu puur om Warp de vpn dienst van cloudflare, die kun je zonder registratie gratis gebruiken. Als ze ip adressen van servers kunnen krijgen dan kunnen ze ook ip adressen van uploaders krijgen lijkt mij. Dat brein ip adressen van websites kreeg/krijgt was mij al bekend. heb het heel vaak gezegd en Brein geeft dat ook toe. Alleen rest bij mij de vraag dan wel,  als ze het ip adres hebben dan hebben ze ook de host die hun zelf niet benaderen maar cloudflare.   Tuinbever@ Je kunt een ddos op verschillende manieren oplossen. Heb gezien dat het via cloudflare gebeurde maar dan betaal je, dus gooi je gegevens bloot. Je kunt het ook via netstat en dan iptables, alleen als je in cloudflare staat is het rottig omdat steeds cloudflare ip adressen voorbij komen. Je kunt het ook oplossen door middel van een Load Balancer, op het moment werk ik ook met een load balancer omdat er nu ook continu poort scans lopen. Hierdoor is de moeder server ook buiten beeld, die kun je zelfs in de keuken neer zetten als het moet  
  • Wij hadden ook de site lopen via Cloudflare, maar inmiddels al 6 maanden gestopt, ook dit omdat een collega een soortgelijke mail ontving 😖 Wij gebruikte de CDN van Cloudflare  maar inmiddels niet meer. maar dat geld ook voor Amazon s3. Het ligt waarschijnlijk niet aan de host maar aan de Cloudflare dienst deze gebruikt wordt om te beschermen tegen Ddos en voor CDN gebruik.
  • Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen over Cloudflare waar je als (Torrent of NZB) Community eigenaar toch wel even bij stil mag staan, want waar staat die content immers die gecachet wordt en wat gebeurt er met de IP-data van de bezoekers van je website? Daar heb je geen inzicht in, en net als bij zoveel andere clouddiensten moet je er simpelweg maar op vertrouwen dat jouw data straks niet op straat ligt. De Abuse Mail die door BREIN verstuurd worden aan Cloudflare zijn wel degelijk echt, want BREIN hanteert namelijk een Blokkeerlijst met IP-Adressen en Domeinnamen die via Gerechtelijke bevelen zijn vastgelegd en het schijnt nogal regelmatig voor te vallen dat een website via een buitenlandse Host een IP-adres heeft die ook op die Blokkeerlijst voorkomt. Zodra BREIN merkt dat er via Cloudflare verkeer is naar zo’n IP-adres krijgt Cloudflare direct een mail van BREIN met het verzoek de website te laten blokkeren op dat IP-adres. Cloudflare stuurt in dat geval het bericht gelijk door naar de Host.
 • Latest nieuws

×
×
 • Create New...