Spring naar bijdragen

 • Draakie
  Draakie

  HBO bezwijkt onder druk van lekkende hackers

  HBO heeft het even moeilijk. Nadat eerder al tot twee keer toe Game of Thrones scripts gelekt waren door de hackers en er ook nog intern mailverkeer is gestolen lijkt het er nu op dat HBO van plan is te gaan betalen. Het draait ook alleen maar om geld voor de hackers, zo vertelden ze zelf tegen Hollywood Reporter.

  De hackers lekten nu ook een email van HBO naar hen die aanbiedt om 250.000 dollar (in Bitcoin natuurlijk) over te maken als teken van goede wil. De televisiemaker heeft namelijk meer tijd nodig om de miljoenen die volgens de geruchten gevraagd zijn door de hackers om te zetten naar de digitale munteeinheid. Met de 'geste' van een kwart miljoen willen ze een week extra speling krijgen voordat er gelekt wordt uit de 1,5 Terabyte aan gegevens die de hackers hebben buitgemaakt.

  Tijd?

  Het zou natuurlijk kunnen dat HBO helemaal niet van plan is om te betalen en dat dit een tactiek is om de hackers even stil te houden. Hoe dan ook, doordat de hackers de email gelekt hebben ligt alles weer op straat. HBO wil natuurlijk niet reageren, maar als ze niet betalen zou dat vermoedelijk weer betekenen dat er scripts en misschien emails gelekt gaan worden.

  Het moet een angstbeeld zijn voor alle mediabedrijven in Hollywood: als blijkt dat er betaald is wordt iedereen die aan een succesvolle serie of film werkt opeens een doelwit. Hoe pijnlijk het ook zal zijn, het is alleszins een betere strategie om maar alles te laten lekken, want hoe veel schade dat ook doet, het is beter dan betalen en dan maar hopen dat het ook echt overgaat.

  • Verdrietig 1


  Terugkoppeling


  Dit heeft niets meer te maken met copyright, wat bestanden delen of iets dergelijks.
  De lui hierachter zijn gewoon zware criminelen. Ik hoop dat ze gepakt worden.

  • Leuk 2

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Ja, dit is gewoon afpersing. Als HBO daaraan mee werkt is het wel een mooi signaal voor hordes andere hackers om ze aan te vallen, ze gaan toch wel betalen. Slechte zaak voor HBO.

  • Leuk 1

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites


  Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

  Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

  Account aanmaken

  Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

  Registreer een nieuw account

  Aanmelden

  Ben je al lid? Meld je hier aan.

  Nu aanmelden

 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door NISSANGTR
   Goedemorgen allemaal,
   er is laatst een jailbreak verschenen voor de ps3 ofw 4.82 is er iemand die mij in Jip en Janneke taal kan uitleggen hoe dit moet? Ik vraag het even omdat ik ook had gelezen dat er veel neppe jailbreaks zijn.
    
   groetjes
  • Door Duken
   Game of Thrones-kijkers, opgelet! De vierde aflevering van het zevende seizoen staat op internet. Hackers hebben de aflevering gestolen van HBO en vroegtijdig online gezet. Winter is coming early this week...
   Gestolen
   Het gaat om de vierde aflevering van seizoen zeven, genaamd The Spoils of War. Eigenlijk zou deze aanstaande zondag pas in de Verenigde Staten worden uitgezonden. Hackers hebben echter diverse bestanden van de zender HBO gestolen, waaronder de aflevering van de populaire fantasy serie.
   It's legit
   Het Britse mediamerk The Telegraph bericht dat de aflevering legitiem en volledig is. De scènes komen overeen met de eerder uitgekomen trailer en afbeeldingen. De kwaliteit van de aflevering is echter slecht. Game of Thrones-fans die de aflevering in HD willen zien, kunnen wellicht beter wachten tot HBO de aflevering officieel uitzendt.
   Twitter
   Er is een download link van de aflevering gedeeld op Twitter. Verschillende Twitteraars denken door het logo bij het bestand dat het om een Indiase televisieversie gaat.
   Nog meer
   Naast de vierde aflevering zijn er ook andere bestanden gestolen. Er zouden documenten, foto’s, video’s, geluidsbestanden en zelfs persoonlijke informatie van een HBO-directeur verworven zijn. Wie de hackers zijn en wat ze met de andere bestanden willen doen, is (nog) niet bekend.  
    

   Toon volledig nieuwsbericht
×