Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • Hoe onderzoekers OSINT gebruiken om IPTV-piraten op te sporen

     Delen


     

    Misschien wel het belangrijkste aspect van het runnen van een piratensite of -service is niet gepakt worden. Ontmaskerd worden door antipiraterijgroepen kan juridische problemen betekenen of in het ergste geval een strafrechtelijke verwijzing. Dus hoe sporen de autoriteiten exploitanten op en identificeren ze? Volgens hun eigen trainingen draait het allemaal om OSINT. In sommige gevallen is het proces inderdaad heel eenvoudig.

     

    Iptv

     

    Maatregelen om online piraterij aan te pakken worden vaak beschreven als een spelletje whac-a-mole, in dit geval een spel waarbij piraten op het hoofd worden geslagen om ergens anders op te duiken - het aanbod van films, tv-programma's, live sport en muziek intact.

    Vanuit het perspectief van de gemiddelde piraat is het spel volledig zinloos - zinloos zelfs. Maar voor antipiraterijgroepen over de hele wereld is het betrekken van piraten bij dit irritante spel een belangrijke vorm van verstoring. Het is de op een na beste optie gezien de 0% kans om alle piraterij te doden en de kans van meer dan 0% dat ze zullen overstappen naar een juridische dienst.

    De massale verspreiding van illegale IPTV-diensten in de afgelopen jaren is een groot probleem voor veel rechthebbenden. Ze kunnen een paar irriteren met ISP-blokkering, maar achter de schermen sluiten ze er ook een paar hier af en een paar daar beneden. Hoe ze dat doen is zelden voor publieke consumptie, maar documenten die beschikbaar zijn gesteld aan TorrentFreak schijnen een beetje licht op de basis. Maar eerst een korte primer.

    OSINT - Open Source Intelligence

    Op het laagste niveau is OSINT voor iedereen beschikbaar door eenvoudig gegevens te verzamelen en te verwerken die zijn gevonden met behulp van een zoekmachine. In de wereld van OSINT vertegenwoordigen zoekmachines echter slechts een handvol tools in een extreem grote toolbox. Wanneer deze tools worden gecombineerd en verzamelde gegevens effectief worden verwerkt, is het mogelijk om zorgwekkende niveaus van informatie te verkrijgen over alle behalve de meest geharde doelen.

    De onderstaande schermafbeelding toont slechts enkele van de tools die door OSINT Framework worden vermeld, maar zelfs deze selectie krast nauwelijks het oppervlak, vooral als we de bijbehorende vaardigheden opnemen die nodig zijn om effectief gegevens te verzamelen en vervolgens te correleren.

     

    OSINT FRAMWORK

     

    Als het gaat om online antipiraterijonderzoeken, kunnen OSINT-tools en -technieken bijna op maat zijn gemaakt voor de taak die voor handen is. Elk stuk informatie over een site-exploitant (zoals een domeinnaam, IP-adres of e-mailadres) heeft het potentieel om de online voetafdruk van een persoon bloot te leggen. En aangezien de online levens van vandaag de dag onlosmakelijk verbonden zijn met die van offline, is het niet moeilijk om te zien waar dingen kunnen eindigen.

    IPTV – Voorbeelden van onderzoek

    In 2021 gaf een door de Europese Unie/EUIPO gefinancierd project een presentatie in Azië die zich richtte op het onderzoek naar verschillende spelers in het illegale IPTV-ecosysteem. De onderstaande grafiek bevat alles van contentproviders, aggregators en ontwikkelaars tot geld en 'abonnementsezels' - ook wel bekend als 'resellers'.

     

    iptv ecosysteem

     

    Een interessant onderdeel betreft serverapparaten die bekend staan als 'transcoders'. Videostreams worden naar deze servers verzonden vanaf externe bronnen (live tv- of IP-streams) en vervolgens getranscodeerd / geconverteerd naar meerdere streams voor levering aan de weergaveapparaten van meerdere gebruikers, meestal via andere netwerkinfrastructuur.

    Het specifieke model dat in de dia's wordt genoemd (TBS8520) kan worden beheerd met behulp van een systeem genaamd 'Kylone' dat toegankelijk is via een webbrowser. Dus toen de onderzoekers naar 'Kylone' zochten met behulp van 'ZoomEye' (een OSINT-zoekmachine voor het 'Internet of Things') kon het systeem informatie verstrekken over meer dan 141 transcoders. (Opmerking: Shodan gebruiken is ook een optie)

     

    jacht transcoders

     

    Weten waar deze servers zich bevinden, is om voor de hand liggende redenen nuttige informatie. Een IP-adres (zoals het eerste resultaat in de bovenstaande grafiek) heeft het potentieel om met behulp van eenvoudige hulpmiddelen naar een hostnaam of zelfs een fysieke locatie te leiden.

    (Opmerking: hostingbedrijven, inclusief die in het voorbeeld, hebben misschien geen idee dat een klant betrokken is bij illegale activiteiten en in elk geval is de klant in kwestie waarschijnlijk al lang verdwenen)

    Ulango.TV: een les in hoe je betrapt kunt worden

    In januari 2020 ontdekten we dat de Alliance for Creativity and Entertainment Ulango.tv, een 'IPTV-oplossing' die duizenden live kanalen aanbiedt via een app, had verwijderd. Voor zover we weten, heeft ACE nog steeds geen verantwoordelijkheid opgeëist, maar het lijdt geen twijfel dat ze het hebben neergehaald of op de een of andere manier betrokken waren.

    Volgens dia's in de EU/EUIPO-presentatie was het kraken van de zaak de eenvoud zelve. Gewapend met de domeinnaam van de site (ulango.tv) en een WHOIS-service, konden de onderzoekers een IP-adres en de gegevens van het bedrijf dat de server hosten verkrijgen.

    Vervolgens maakten ze een kaart van de ulango.tv site met behulp van deze tool, die een lijst met externe sites produceerde waaraan het .tv-domein was gekoppeld. Dat omvatte een link naar een Twitter-account en een ander stukje van de puzzel.

    Toen we ons tot Hunter.io wenden, een zeer krachtige service voor e-mailgerelateerde onderzoeken, zochten ze naar het Ulango.tv domein en vonden ze een e-mailadres dat ermee verbonden was. Op dit punt lijken ze een klein beetje schedelduggery te hebben gebruikt.

    Met behulp van de diensten Fakemail en Fake Person Generator maakten ze een account aan op Ulango.tv met valse informatie. Het is duidelijk dat er redenen zijn waarom onderzoekers zichzelf niet willen blootstellen in situaties als deze, omdat dat contraproductief kan zijn.

     

    ulango nep

     

    Zoals de dia laat zien, was de volgende stap om over te gaan naar een aankoop van de premium service van de site voor het prinselijke bedrag van twee euro. Vervolgens kregen ze, nadat ze op de knop 'afrekenen' hadden geklikt, de mogelijkheid om met een creditcard of bankoverschrijving te betalen.

    Uit noodzaak werd een IBAN-nummer verstrekt samen met de naam van de rekeninghouder, een naam die ook al eerder in het onderzoek was verschenen. Het was niet moeilijk, maar het lijkt effectief te zijn geweest.

    IPTV-onderzoek met behulp van meerdere tools

    Ten slotte beschrijven de dia's een ander onderzoek, maar aangezien onze controles aangeven dat het platform nog steeds live is, zijn we niet van plan het hier te noemen. In plaats daarvan lopen we gewoon door de stappen.

    Met behulp van de domeinnaam van de site gebruikten onderzoekers Viewdns.info om een WHOIS-zoekopdracht uit te voeren om de naam van de domeinregistrant te onthullen. Gewapend met die naam voerden ze een omgekeerde WHOIS-zoekopdracht uit, waarbij andere domeinen worden weergegeven die door dezelfde persoon zijn geregistreerd.

    In totaal leverden deze stappen een naam, een e-mailadres, een potentieel fysiek adres en 10 extra domeinen op, meestal verbonden met piraat IPTV-services.

    De volgende stap was om het hoofddomein te laden en de bron te bekijken met behulp van een gewone browser. Door in die broncode te zoeken naar de term 'UA-', konden ze de Google Analytics-ID van de site vinden. Door een reverse Google Analytics-zoekopdracht uit te voeren, werden andere sites met dezelfde ID onthuld en verbonden met de eerste site.

    Toen was het een kwestie van proberen te betalen voor een abonnement op de eerste site en opmerken dat de betaling door een andere werd verwerkt. Die site werd (en wordt nog steeds) gepresenteerd als een legitiem bedrijf en is als zodanig opgericht als een naamloze vennootschap in het VK.

    Alle naamloze vennootschappen in het Verenigd Koninkrijk hebben een notering bij Companies House (een andere geweldige OSINT-bron) en een zoekopdracht daar gaf de naam van de directeur (een vreemdeling), een geboortedatum en een adres in Londen op. De laatste is een bekend virtueel kantoor en de thuisbasis van veel mensen die hun echte adres liever niet opgeven.

    Op dit moment onthullen de dia's niet meer, dus het is onduidelijk of het onderzoek daar is geëindigd of nog steeds loopt. De sites in kwestie lijken alleen voor educatieve en entertainmentdoeleinden te zijn, we zullen zien of de zaak kan worden gekraakt met behulp van de ongelooflijke mogelijkheden van Maltego en Spiderfoot.

    Met deze tools kunnen gebruikers hun OSINT-query's en -onderzoeken automatiseren, maar zo'n korte beschrijving bewijst hen beiden een enorme slechte dienst. Ze hebben allebei een gratis optie, dus er is geen excuus om ze niet te proberen, bij voorkeur in een virtuele machine en zeker achter een VPN, vooral in het geval van de laatste.

     



    Vampire Inspector
    • Bedankt 2
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Forumdiscussie: Is NordVPN beter dan Surfshark voor beginners? Wat zijn jullie ervaringen? Gebruiker: Janneke123 Hey allemaal! Ik ben net begonnen met het kijken naar VPN’s en ik twijfel tussen NordVPN en Surfshark. Ik heb gehoord dat ze allebei goed zijn, maar welke is nu eigenlijk beter voor beginners zoals ik? Zijn er dingen waar ik op moet letten? Alvast bedankt! Expert: VPNGuru Hey Janneke! Goede vraag, en het is logisch dat je twijfelt, want beide VPN’s zijn populair. Laat me het eenvoudig uitleggen. NordVPN heeft een lange geschiedenis en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface. Het is makkelijk te installeren, zelfs voor niet-techneuten. Als je connectieproblemen hebt of gewoon niet weet wat je moet doen, kun je altijd op hun klantenservice rekenen. Bovendien hebben ze een stevige beveiliging en zijn ze snel, wat handig is. Surfshark daarentegen is relatief nieuw, maar heeft ook een goede reputatie opgebouwd. Het is vaak wat goedkoper dan NordVPN, wat heel aantrekkelijk kan zijn. Ze bieden ook een functie genaamd "Camouflage Mode", waarmee je internetverkeer ‘verbergt’, zodat niemand kan zien dat je een VPN gebruikt. Dat is handig als je ergens bent waar VPN’s niet worden toegestaan. Een belangrijk punt is dat Surfshark onbeperkte gelijktijdige verbindingen biedt. Dit betekent dat je het kunt gebruiken op al jouw apparaten tegelijk, wat handig is als je bijvoorbeeld een gezin hebt. NordVPN heeft er een limiet op, meestal tot 6 apparaten. Wat betreft gebruiksvriendelijkheid: beide platforms zijn redelijk eenvoudig, maar veel beginners vinden NordVPN nét iets intuïtiever. Dus, als je echt nog geen ervaring hebt met VPN’s, zou ik NordVPN aanraden. Kortom, als je budgetvriendelijk wilt zijn en meerdere apparaten wilt gebruiken, ga dan voor Surfshark. Als je iets meer waarde hecht aan ervaring en klantenservice, kies dan voor NordVPN. Hopelijk helpt dit! Laat maar weten als je nog meer vragen hebt! Gebruiker: Dave88 Thanks @VPNGuru! Ik heb ook een paar keer het idee gehad om NordVPN te proberen, maar zag dat de prijs soms wat hoog is. Is het dat echt waard? Gebruiker: Emma021 Jaa, ik vind NordVPN geweldig! Ik gebruik het nu al een jaar en heb nog nooit problemen gehad. Hun klantenservice is echt top. Altijd snel geholpen! Gebruiker: Bartje Ik wil wel eens zeggen, Surfshark is ook heel goed! Ik heb geen problemen gehad en het is super snel. Voor de prijs vergelijkbaar met Netflix, topdeal! Gebruiker: Anouk Leuk om te zien dat zoveel mensen hier al ervaring mee hebben. Ik heb nu een trial van Surfshark en vind het makkelijk te gebruiken. Had ooit NordVPN, maar de prijs was echt een ding voor mij. Gebruiker: Janneke123 Bedankt voor jullie reacties! Het klinkt alsof NordVPN meer opties biedt voor beginners, maar de prijs van Surfshark is echt aantrekkelijk. Ik ga het nog even goed overdenken! Gebruiker: Timmy Tja, het blijft een keuze maken. Maar soms zijn de reviews over NordVPN wat overrated? Heb daar ook negatieve dingen over gehoord. Surfshark lijkt echt een goede keuze te zijn als je Beginner bent. Gebruiker: Hilde Van wat ik heb gelezen, kun je echte deals vinden als je wat tijd investeert in zoeken. Soms zijn er kortingen voor NordVPN. Dan wordt het weer een betere optie! Gebruiker: KellyC Ik heb NordVPN en ben er erg tevreden over! Maar eerlijk gezegd, Surfshark lijkt ook een goede keuze. Wat ik wel een groot voordeel vind van Nord is dat je hun servers kunt gebruiken in meer landen, dat kan soms best handig zijn. Gebruiker: Binkie Klopt! Ik heb ook meerdere VPN’s geprobeerd en NordVPN heeft altijd goed gewerkt voor streaming. Dat uitschakelen van geo-blokkeringen is handig! Gebruiker: Dave88 Ik ga denk ik toch voor NordVPN. Toch iets wat mij meer aanspreekt. Bedankt allemaal voor de tips! Een leuke en levendige discussie, waar beginners zeker iets van kunnen leren! Lees het volledige bericht hier
    • Onderwerp: Hoe open ik een magnet link en wat heb ik daarvoor nodig? Gebruiker1: Hey allemaal! Ik ben nieuw hier en heb een simpele vraag. Hoe open ik een magnet link? Wat heb ik daar precies voor nodig? Ik hoor er vaak over, maar ik snap het nog niet helemaal. Alvast bedankt! ExpertUser: Hey Gebruiker1! Welkom op het forum! Geen zorgen, ik leg het je graag uit. Een magnet link is een soort link die je kan gebruiken om bestanden te downloaden via torrents. Het verschil met normale links is dat je geen specifieke file downloadt, maar eigenlijk een ‘aanvraag’ doet voor het bestand. Hiervoor heb je een torrentclient nodig. Dat is een programma dat de magnet link kan begrijpen en het bestand voor je kan downloaden. Hier zijn de stappen die je nodig hebt: Installeer een torrentclient: Er zijn verschillende goede opties zoals qBittorrent, uTorrent of BitTorrent. Ik raad qBittorrent aan omdat het gratis is en geen advertenties heeft. Kopieer de magnet link: Dit is meestal een link die begint met "magnet:". Je vindt deze vaak op torrent sites. Open je torrentclient: Start het programma dat je hebt gedownload. Voeg de magnet link toe: In qBittorrent kun je dat doen door op het plus-icoontje te klikken (meestal "Voeg torrent toe" genoemd) en dan de magnet link in te plakken. Een andere manier kan zijn om met je rechtermuisknop op de link te klikken en ‘Openen in [jouw torrentclient]’ te selecteren, als die optie er is. Downloaden maar! De torrentclient begint nu met het downloaden van het bestand. Houd er rekening mee dat de snelheid hangt af van hoeveel mensen het bestand beschikbaar hebben (de ‘seeds’). Hopelijk helpt dit je verder! Vragen? Stel ze gerust! Gebruiker2: Dit is echt handig, bedankt! Ik wist niet dat je een speciale programma nodig had. Kan je ook een magnet link openen in je browser? ExpertUser: Ja, dat kan soms! Sommige browsers hebben extensies die een magnet link rechtstreeks in een torrentclient kunnen openen. Maar het is meestal makkelijker om het in je torrentclient te doen voor een soepelere ervaring. Gebruiker3: Ik gebruik altijd uTorrent, maar ik heb gehoord dat dat niet zo veilig is. Klopt dat? ExpertUser: Ja, dat hoor je vaak. uTorrent heeft in het verleden wat vervelende zaken gedaan, zoals advertenties en tracking. Het is daarom goed om alternatieven te overwegen. qBittorrent is een fijne keuze, omdat het open-source is en geen gedoe heeft. Gebruiker4: Haha ik dacht altijd dat magnet links voor muziek waren. Gewoon een bestand met een paar Grateful Dead nummers ofzo . Maar ik begrijp nu dat het voor van alles kan zijn! Gebruiker1: Wauw, thanks voor de uitleg! Ik ga nu meteen een client downloaden. Zijn er nog tips om te kijken of een torrent veilig is? ExpertUser: Zeker! Kijk naar het aantal seeds en leechers (hoeveel mensen het delen). Meer seeds betekent doorgaans een snellere en betrouwbaardere download. Check ook de comments of ratings op de website waar je de link hebt gevonden. Dat geeft je vaak een idee van de kwaliteit en veiligheid. Gebruiker5: Oh, dat is ook een goeie tip! Ik ben altijd zo bang voor virussen als ik iets download. Dus ik ga dat zeker in de gaten houden. Gebruiker6: Ik zat nog te denken, is het illegaal om te downloaden via torrents? ExpertUser: Dat kan afhankelijk zijn van wat je downloadt. Veel films en muziek zijn beschermd door auteursrecht. Het is goed om dat in je achterhoofd te houden. Maar er zijn ook veel legale torrents beschikbaar, zoals open source software en Creative Commons materiaal! Gebruiker7: Net een magnet link geprobeerd en het werkt super! Thanks allemaal voor de hulp. Nu kan ik eindelijk de serie binge-watchen die ik al zo lang wilde zien! Gebruiker8: Haha leuk om te horen! Wat voor serie ben je aan ’t kijken? Misschien moet ik ook eens beginnen! Gebruiker7: Oh, ik ben bezig met "The Expanse". Echt een aanrader als je van sci-fi houdt! Gebruiker9: Ik las dat die serie echt goed is! Maar ben je niet bang om torrent sites te gebruiken? Dat kan toch een risico zijn? ExpertUser: Ja, dat is een risico. Gebruik altijd een VPN als je torrents downloadt. Dat maakt je internetverbinding veiliger en helpt je privacy te beschermen. Gebruiker1: Thanks allemaal voor de reacties! Ik voel me nu al een stuk slimmer over torrents! Ga alvast een VPN uitzoeken en dan aan de slag met die magnet links! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Wat is Kodi precies en hoe kan ik het gebruiken zonder technische voorkennis? Gebruiker: Janneke21 Hey allemaal! Ik heb gehoord van iets genaamd Kodi, maar ik weet eigenlijk niet wat het is of hoe ik het kan gebruiken. Kun je het zonder technische kennis aan de gang krijgen? Alvast bedankt! Expert: TechTimo Hoi Janneke! Geweldig dat je dit vraagt. Kodi is eigenlijk een soort mediacentrum. Stel je voor dat je al je films, series, muziek en zelfs foto’s op één plek kunt verzamelen en bekijken. Het is een gratis softwareprogramma dat je op verschillende apparaten kunt installeren, zoals je pc, smartphone of zelfs een smart TV. Je kunt Kodi gebruiken om allerlei soorten content te streamen. Dat kan zijn van je eigen bestanden (denk aan video’s op je computer) of van het internet. Misschien heb je wel gehoord van ‘add-ons’ — dat zijn extra dingen die je kunt toevoegen aan Kodi om meer content te bekijken, zoals Netflix, YouTube, of zelfs live tv. Geen technische voorkennis nodig! Je hoeft echt geen techneut te zijn. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen: Download Kodi: Ga naar de officiële Kodi-website en download de versie voor jouw apparaat. Installeer het: Volg de instructies die verschijnen. Dit is meestal gewoon een paar keer op "volgende" klikken. Voeg media toe: Open Kodi en kies de optie om je eigen bestanden toe te voegen. Dit kan een map op je computer zijn met films of muziek. Zoek naar add-ons: In Kodi zit een sectie voor add-ons. Hier kun je heel makkelijk populaire add-ons vinden en installeren. Meestal is het gewoon klikken en dan “Installeer”. Als je iets niet snapt, laat het gerust weten! Ik help je graag verder. Gebruiker: Mark76 Thanks voor de uitleg Timo! Maar hoe zit het met die add-ons? Is dat niet lastig om in te stellen? Expert: TechTimo Mark76, goede vraag! In het begin lijkt het misschien wat lastig, maar het is eigenlijk best simpel. Zodra je in de add-on sectie bent, zie je vaak een soort zoekbalk. Typ daarin de naam van de add-on die je wilt hebben (zoals ‘Netflix’), en meestal krijg je dan een paar opties. Klik gewoon op de juiste en druk op "Installeren". Sommige add-ons hebben misschien wel extra stappen, maar daar wordt je meestal goed doorheen geleid. Gebruiker: LindaD Ik heb Kodi een tijdje geleden geprobeerd, maar ik vond het best overweldigend. Zijn er geen simpele alternatieven? Expert: TechTimo LindaD, ik snap je punt. Kodi kan inderdaad in het begin wat overweldigend zijn. Als je echt iets eenvoudigers zoekt, kun je apps zoals Plex of VLC overwegen. Deze zijn ook gebruiksvriendelijker voor beginners. Gebruiker: Freekster Wat ik leuk vind aan Kodi, is dat je het helemaal kunt aanpassen! Maar je moet wel even geduld hebben met die instellingen. Gebruiker: Nadine-92 Het enige waar ik me zorgen over maak, is of het legaal is om alles te streamen via Kodi. Weet iemand dat? Expert: TechTimo Goede vraag, Nadine! Kodi zelf is volledig legaal, maar het hangt er echt vanaf welke add-ons je gebruikt. Sommige bieden content aan die auteursrechtelijk beschermd is. Het is altijd goed om te kijken of de add-ons die je gebruikt legaal zijn. Doe je huiswerk, en als je twijfelt, zoek iets dat betrouwbaar is! Gebruiker: Rick417 Ik heb al een tijdje Kodi en vind het super handig, vooral met mijn eigen filmcollectie. Gewoon perfect om al je ‘huisgemaakte’ dingen bij elkaar te hebben. Gebruiker: MerelM Afgelopen weekend een toffe filmavond gehad met Kodi! Via een add-on mijn favoriete films kunnen kijken. Het is echt een aanrader! Maar ik blijf soms hangen met het toevoegen van nieuwe add-ons. Iemand tips? Gebruiker: Bartjes MerelM, dat toevoegen gaat echt met vallen en opstaan. Gewoon rondkijken en vooral de reviews van add-ons checken. Dat helpt! Gebruiker: Janneke21 Wow, dank allemaal! Dit is superhelpend. Ik ga Kodi downloaden en proberen. Fingers crossed! Zo, dat was de discussie over Kodi! Hopelijk voelt iedereen zich nu een beetje meer op zijn gemak. Heb je vragen, schroom niet om ze te stellen! Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...