Spring naar bijdragen

  • Netflix ondersteunt hdr-video's in Windows 10 alleen met Intel- of Nvidia-gpu

     Delen


    Netflix heeft bekendgemaakt dat het hdr gaat ondersteunen in zijn app en in browser Edge op Windows 10. Het werkt alleen met geïntegreerde Intel-gpu's van Kaby Lake-processors of nieuwer, of met minimaal een Nvidia GTX1050. De streamingdienst ondersteunt hdr niet op systemen met een AMD-gpu.

    2001754131.jpeg?f=imagenormal

    Naast de Windows 10 Creators Update is het voor hdr in Netflix noodzakelijk om een geïntegreerde Intel-gpu van Intels zevende Core-generatie te gebruiken of een losse Nvidia-gpu in de vorm van een Geforce GTX1050, GTX1060, GTX1070 of GTX1080 met in ieder geval 3GB vram en driverversie 387.68. Waarom de weergave van hdr-video's in Netflix op een Windows 10-pc niet mogelijk is met een AMD-gpu, meldt het bedrijf niet.

    Zowel de losse Nividia-gpu's als Intels geïntegreerde gpu's van de Kaby Lake-generatie ondersteunen 10 bits per kanaal voor elke rgb-kleur, waardoor ze geschikt zijn voor hdr-weergave. Technisch gezien kunnen bijvoorbeeld Vega-gpu's van AMD dit ook, maar desondanks is het daarmee niet mogelijk om hdr-video's in Netflix te streamen op een Windows 10-pc.

    Het streamen van beelden in hdr kan alleen in Microsofts browser Edge of in de app die in de Windows Store staat. Ook is het Premium-abonnement van Netflix nodig om hdr te kunnen streamen en moeten gebruikers de Fall Creators Update van Windows 10 draaien, versienummer 1709.

    Hdr-ondersteuning op de pc staat in vergelijking met de ondersteuning op bijvoorbeeld televisies en mobiele apparaten nog enigszins in de kinderschoenen. De streamingdienst voegde dit najaar al hdr toe aan diverse smartphones en tablets.



    Trizomu
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    2 uur geleden zei BridgetMoore:

    Ik pak ook hetzelfde probleem op

    Netflix laat ook nog nergens weten dat er inmiddels na 3½ jaar enige verandering is gekomen in die ondersteuning. :hmm:

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    2 uur geleden zei BridgetMoore:

    Nu is het compleet veranderd als je netflix bij TechBigs gebruikt. Kijk alsjeblieft!

    Ik denk dat deze APK gebruikt moet worden op Android systeem en niet voor op de Computer waar het Artikel over gaat. Netflix zelf geeft in een omschrijving nog geen verandering aan. https://help.netflix.com/nl/node/42384 en kijk dan specifiek eens bij de regel Netflix in HDR https://help.netflix.com/nl/node/23931 door op het + tekentje te klikken.

    bewerkt door Skeletor
    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...