Spring naar bijdragen

  • Nieuwste Kodi 18.0 versie "Leia" is na 2 jaar hard werken gereed

     Delen


    Het team van Kodi is verheugd om de beschikbaarheid van Kodi 18.0 "Leia" aan te kondigen voor alle ondersteunde platforms. Het gereed maken van deze versie heeft langer geduurd dan aanvankelijk de bedoeling was, maar het team heeft de tijd genomen om onderstaande punten te verwerken; 

    *Benaderen van 10.000 commits (codebunks gewijzigd)

    *Meer dan 3000 pull-requests (verzameling commits die in één keer werden opgenomen)

    *Bijna 9.000 gewijzigde bestanden

    *Bijna een half miljoen coderegels toegevoegd, en vrijwel hetzelfde aantal verwijderd

    *Meer dan 36 open source-ontwikkelaars

    In eerdere blogberichten hebben ze al veel van de gedetailleerde wijzigingen in deze release behandeld, maar hieronder volgt een korte samenvatting van wat u in deze nieuwe versie kunt vinden:

    *Retroplayer-gaming en bijbehorende gamebesturing ondersteuning

    Een van de grote functies van deze release: ondersteuning voor gaming-emulators, ROM's en besturingselementen. Dit is een belangrijk onderwerp op zich, dus pas op voor toekomstige berichten hierover, maar het volstaat om te zeggen dat je nu een hele wereld van retro-games binnen handbereik hebt, allemaal vanuit dezelfde interface als je films, muziek en tv-shows. Voor de echte ervaring hebben we ook ondersteuning voor joysticks, gamepads en andere platform specifieke besturingselementen geïntroduceerd, zodat de spellen precies zo werken als was bedoeld.

    *Ondersteuning voor decryptie van Digital Rights Management

    In vele opzichten nog pril, maar dit opent een hele nieuwe wereld van inhoud voor Kodi. Afhankelijk van uw hardware en licenties, kan Kodi nu toegang krijgen tot externe DRM-handlers en vervolgens abonnementscontent afspelen net als andere lokale media. Dit is belangrijk in een tijd waarin zoveel mensen overschakelen naar beveiligde streaming-inhoud; er zijn al verschillende add-ons beschikbaar die gebruik maken van deze functionaliteit en ze hopen oprecht dat we in de toekomst ondersteuning van andere content providers zullen zien. 

    *Muziekbibliotheek - nieuwe manieren om uw muziekverzameling te verkennen en ervan te genieten

    Aanzienlijke verbeteringen, waaronder betere filtering (mediabron, geslacht van kunstenaar, type enz.); Artiesten naam; verbeterde illustraties; snellere API-toegang (vooral handig als je Kodi op afstand bestuurt terwijl de tv uit staat). Het maken en gebruiken van de muziekbibliotheek is zelfs soepeler dan voorheen. Als je nog nooit de moeite hebt gedaan om de muziekbibliotheek te gebruiken of Kodi misschien nooit als muziekspeler hebt gebruikt, raden we je aan deze functie in Leia te proberen!

    *Verbetering van Live TV, inclusief ondersteuning voor nieuwe back-ends

    Ondersteuning voor RDS (Radio Data System), automatische selectie bij opstarten ("boot naar live TV / radio", als u dat wilt), verbeterde OSD- en PVR-informatie, verbeterde EPG- en PVR-acties en nog veel meer. Back-end ondersteuning is over de hele linie geactualiseerd, met nieuwe ondersteuning voor Zattoo, Teleboy en Sledovanitv.cz.

    *Binaire addon-ondersteuning en de binaire add-onrepository

    Hoewel ze al enige tijd platform specifieke binaire add-ons gebruiken - denk aan PVR-addons en screensavers - is er veel werk aan de winkel gedaan om deze functionaliteit uit te breiden en naar een meer modulaire architectuur te evolueren. Hierdoor is het belangrijkste Kodi-installatieprogramma effectief in omvang gehalveerd, omdat je nu de mogelijkheid hebt om sommige van deze functies te installeren wanneer je ze nodig hebt in plaats van ze vooraf gebundeld te laten komen. De architectuur opent nu ook de deur voor andere soorten vooraf samengestelde binaire bestanden, misschien om toegang te bieden tot verschillende mediabronnen. De binaire repository is momenteel beschikbaar voor Android, OSX en Windows; Linux-gebruikers moeten nog steeds de PPA gebruiken, terwijl iOS en UWP de binaire add-ons in het installatieprogramma zullen blijven gebruiken vanwege platform beperkingen.

    *Android Leanback en spraakbediening

    Kodi kan nu de inhoud van de bibliotheek weergeven op de belangrijkste Android TV-interface, met volledige stemfunctionaliteit: onbeklede willekeurige films en niet-bijgewerkte albums, suggesties voor binge-kijken en meer. Met spraakintegratie kunt u inhoud zoeken met de Google Assistent, waarbij dezelfde functie wordt gebruikt voor 'spraaktypering' waar u ook het traditionele Kodi-toetsenbord op het scherm ziet.

    *Verbeteringen bij het afspelen (audio en video), inclusief verbeterde Blu-ray-ondersteuning

    De videospeler is de kern van zoveel van wat Kodi doet, en er zijn een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd in de architectuur om ervoor te zorgen dat ze beter in staat zijn om met 4K, 8K, HDR en dergelijke om te gaan, en om de verscheidenheid aan Codec's die er zijn. Er zijn wijzigingen aangebracht in de prioriteit, om ervoor te zorgen dat video de meeste aandacht krijgt van de CPU / GPU voor een zo vloeiend mogelijke weergave. Elementen zijn verplaatst naar binaire add-ons, dus componenten kunnen mogelijk worden bijgewerkt buiten de hoofddatabase van Kodi.

    *Ze hebben ook Blu-ray-ondersteuning verbeterd op het gebied van schijfdetectie en metadata, BD-J-menuondersteuning (afhankelijk van Java-ondersteuning op het apparaat), er zijn bijgewerkte externe interfaces voor bijvoorbeeld MPEG DASH en RTMP-invoer en er zijn verbeteringen aan 3D-weergave (inclusief in 2D-modus) en verschillende wijzigingen in specifieke Codec's.

    Aan de audiozijde is er een schat aan verbeteringen en nieuwe ondersteuning voor alle soorten afspeelsystemen: ALSA, PulseAudio, OSS, Pi Audio, DirectSound, WASAPI, Darwin, SndIO

    *"Estuary" uiterlijke aanpassingen en wijzigingen in de GUI / Interface

    Veel van de andere veranderingen die hier worden vermeld, hebben een duidelijk rimpeleffect op de Kodi-interface, dus we hebben wijzigingen aangebracht om deze te ondersteunen: de spelmodules en bijbehorende bibliotheken en de PVR-wijzigingen, bijvoorbeeld. We hebben ook toetsenbordindelingen bijgewerkt voor meer talen, bijgewerkte beeldresources, gewijzigde API-aanroepen, verbeterde responstijden met optimalisaties voor bijvoorbeeld schaalverdeling en herinrichting.

    *Herziene codebase en handleidingen maken

    Vanaf deze release worden onze handleidingen up-to-date gehouden tegen de huidige codebasis - actueel, zoals in (hopelijk!) Up-to-date tegen één pull-aanvraag of -code-commit. Dat betekent dat we geen How-Tos en stand-alone gidsen hoeven te onderhouden en dat u op betrouwbare wijze op elk moment een versie handleiding kunt vinden, zelfs achteraf.

    *Platform specificaties

    Als een multi-platform toepassing moest Kodi onvermijdelijk op verschillende manieren worden bijgewerkt voor verschillende besturingssystemen. Android krijgt API-hobbels, spraak-naar-tekst, ondersteuning voor SD-kaarten, onder andere; BSD krijgt een allround verbeterde ondersteuning, met name aan de video (VAAPI / VDPAU); Linux krijgt DRM, Mir / Wayland-ondersteuning, talrijke videoverbeteringen en systeemveranderingen; iOS krijgt ondersteuning voor iOS 10, verbeterde ondersteuning voor VTB-decoders en algemene verbeteringen voor arm64; en Windows krijgt uiteindelijk 64-bits binaire bestanden, samen met een verbeterde UWP-compilatie, verbeteringen in de beeldweergave en nog een hele reeks algemene platform specifieke verbeteringen aan de manier waarop ze omgaan met bibliotheken en API's



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...