Spring naar bijdragen

  • Stream-rippen is populair

     Delen


    Steeds meer piraten maken gebruik van sites en tools om muziek en video te downloaden van streamingsites en streamingdiensten als Spotify en Youtube, vaker dan dat mensen naar illegale downloadsites gaan, blijkt uit een onderzoek van de IPO in het Verenigd Koninkrijk.

    15 procent van volwassen internetgebruikers en 33 procent van jongeren tussen de 16 en 24 jaar maakt gebruik van illegale diensten om streams en online-content mee te rippen zodat deze opgeslagen kunnen worden op de harde schijf. Het gebruik van stream-ripping sites is met 141,3 procent toegenomen tussen 2014 en 2016.

    Uit het onderzoek van het Intellectual Property Office en de PSR For Music blijkt verder dat in september vorig jaar 498.681 keer gebruik is gemaakt van sites, en apps om muziek van bijvoorbeeld Spotify en Youtube-videoclips te rippen. Zogenaamde Cyberlocker-sites als Dropbox en Rapidshare zijn 104.898 gebruikt en BitTorrent-sites "slechts" 23.567 keer.

    "Elke keer als wij denken een innovatieve oplossing te hebben gevonden voor piraterij, lijken de piraten met een innovatievere manier te komen om toch illegaal content te kunnen binnenhalen," vertelt Pippa Hall van de IPO in een interview met de BBC.

    Geen spijt

    Ondanks alle campagnes lijken veel gebruikers niet echt door te hebben dat zij fout bezig zijn of praten het goed. Slechts 56 procent van alle streamrippende piraten liet weten in een enquête illegaal bezig te zijn. De piraten spraken het gedrag goed omdat zij:

    • De muziek al in bezit hadden in een ander formaat
    • Muziek offline willen (kunnen) beluisteren
    • Muziek onderweg willen (kunnen) luisteren
    • Niet bereid zijn voor muziek te willen/kunnen betalen
    • Officiële muziek te duur vinden

    Toch is niet het niet allemaal kommer en kwel, Uit het onderzoek blijkt ook dat het bedrag dat de gemiddelde consument uitgeeft aan muziek is gestegen van 68 naar 75 pond per jaar.



    William1
    • Leuk 2
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...