Jump to content

Monkie

Full members
 • Posts

  3,031
 • Joined

 • Days Won

  173

Handleiding Comments posted by Monkie

 1. 1 uur geleden zei Duken:

  Wat een slimme uitleg :) dat is nou echt een vertaling in Jip en Janneke 👍

  Inderdaad. Ik zou zelf, als ik me nu zou verdiepen in Usenet, nog niet weten wat nu een backbone precies is. Dus ik dacht, dan leg ik het op deze manier uit.

  Doet me ook weer denken aan het moment dat ik me ging verdiepen in Usenet. Ik denk dat dat nu een jaar of 13 geleden is. Toen snelheden van 10/20Mbps nog snel waren... 😂

  Handleidingen lezen, maar echt snappen deed ik het niet. Ik heb een programma om te kunnen downloaden, alles staat goed ingesteld. Maar het werkt niet. Ach, krijg de pest met dat *** usenet. 

  Op een later moment nog alles een doorgenomen, en jawel, het werkte zoals het zou moeten.

 2. 29 minuten geleden zei Lemurian:

  Dankje voor de uitleg! Dit lost al een hoop vragen op. Ik wil het namelijk vooral gebruiken voor muziek en dergelijke. Ik kom zelf van de bulletin boards / filehosting ervaring waar ik jaren lang gebruik van maak. Alleen het is tegenwoordig een beetje aan het verwateren qua content. Vandaar dat ik op zoek ben naar een nieuwe en betere oplossing voor content. 

  Ik zie veel pay servers staan op dit forum en het is nogal moeilijk om te kiezen welke het beste is qua content. En of betalen veilig is met iDeal is nog een klein puntje wat ik me afvraag. Ik ben namelijk erg voor mijn privacy online.. Ik weet niet of het mogelijk is prepaid visa te kopen in Nederland. Anders is dat misschien een optie. Ik heb iDeal voor veel filehosts al gebruikt zonder enkele problemen dus ik hoor graag wat tips over iDeal en pay servers qua veiligheid. Ik heb namelijk 0 ervaring op het gebied van usenet. En zou het graag een kans willen geven :) 

  Het is trouwens zeker de moeite waard om op deze site te kijken wat betreft payservers. Daar staat een hele lijst welke Payserver van welke backbone gebruik maakt.

  Er zijn diverse payservers die ideal als betaalmethode aanbieden. Ik heb daar prima ervaringen mee. Newsdemon is er daar bijvoorbeeld een van.  Andere Payservers maken bijvoorbeeld enkel gebruik van credit card en Paypal. 

  Het gebruik van een prepaid visa zou voor zover ik weet geen problemen mogen opleveren. 

  Ik zou zeggen, kijk welke payserver een trial heeft, of heel goedkoop is om bijvoorbeeld een maandje te proberen. 

  Is het belangrijk dat je een keer iets wilt downloaden wat bijvoorbeeld al meerdere jaren oud is, kijk dan naar een payserver met een hoge retentie. Al zegt een hoge retentie ook niet alles.

  Is het bestand niet meer te downloaden omdat het offline is gehaald, dan heb je op dat moment natuurlijk niet veel aan een hoge retentie. Kijk dan eventueel of het via een andere bron nog te vinden is.

  Als je eenmaal een beetje doorhebt hoe Usenet werkt, beslis dan voor jezelf of je een abonnement op een payserver wilt, of dat een (of meerdere) block account(s) (meer dan) voldoende is.

  Mijn situatie wat betreft payservers: Newshosting is de 'hoofdpayserver' Newsgroupdirect en Bulknews zijn back-up payservers. Alle drie maken ze gebruik van een andere backbone.

  Simpel gezegd wat betreft een backbone: Is het 'product' bij supermarkt A (hoofdpayserver) niet meer te vinden, dan kan ik kijken of bij supermarkt B en C (back-up payservers) dit 'product' wellicht nog wel te vinden is.

  • Like 1
  • Thanks 1
 3. Vroeger kon je via je internet provider ook gebruik maken van Usenet. Vaak was de snelheid een stuk minder, en had je een lagere retentie (is het aantal dagen dat iets te downloaden is). Met een Payserver los je dit dan op. 

  Je kunt een Payserver met iedere internet provider gebruiken. Je hebt uiteraard meerdere keuzes. Wil je een payserver met een onbeperkte snelheid (de maximale snelheid ligt aan je abonnement bij je internet provider) of wil een payserver waarbij je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een maximale snelheid van 400 Mbit/s.

  Een abonnement op een payserver hoeft echt niet veel te kosten. Vaak ben je voor 2 a 3 tientjes per jaar klaar. Dit zijn dan veelal wel acties die worden aangeboden.

  Downloaden via Usnet (en met een Payerver) werkt prima in combinatie met een VPN.

  Ben je van plan om niet veel te downloaden, dan kan een block account een mooie optie zijn. Je koopt bijvoorbeeld een block account van 6TB en deze kun kun je vervolgens gebruiken om te downloaden totdat je door die 6TB heen bent.

  Ik heb zelf goede ervaringen met Newsdemon, Newsgroupdirect, Bulknews en Newshosting. Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer Payservers. 

  Je hebt genoeg keuze wat betreft content die je kunt downloaden. 

  Payservers kunnen het verzoek krijgen om content te verwijderen. Dan is het handig om je niet te focussen op een bron (bijvoorbeeld Spotnet) maar op meerdere bronnen (Usenet forums bijvoorbeeld.)

  Een bepaalde download die via Spotnet bijvoorbeeld niet meer is binnen te halen, kan op een forum nog wel binnen te halen zijn.

  In bovenstaand geval kan het ook handig zijn om meerdere payservers te gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld 1 payserver abonnement en 2 block accounts. Krijgt Payserver 1 iets niet meer binnen, dan proberen nummer 2 en 3 het.

   

  • Thanks 1
 4. 10 minuten geleden zei William:

  Dat klopt hoor, maar wat ik fijn vind aan PIA is dat ze ook bij rechtszaken nooit logs hebben kunnen overhandigen ook na verzoek. ( https://torrentfreak.com/best-vpn-anonymous-no-logging/#pia ) Dus ze hebben ook echt geen logging van de gebruikers om te overhandigen. En tot nu toe zijn ze zo sterk geweest om nooit logging te activeren vanuit overheid etc 

  Private Internet Access has verified in court multiple times that we keep no logs. Our company would fight a court order that requires us to do any sort of logging.

  Update: ook hier komt PIA goed uit de test --> https://restoreprivacy.com/vpn/reviews/private-internet-access/

  Dat is inderdaad een pluspunt van PIA. Dat is wel eens anders. Ik kan even niet op de naam van de VPN-provider komen. Maar die gaf ook aan geen logs bij te houden, maar deed dit uiteindelijk wel.

  Begrijp me ook niet verkeerd beste mensen, ik zeg met bovenstaand bericht niet dat Cyberghost en PIA slecht zijn.  Ik wou het enkel even vermelden dat het jammer blijft dat een bedrijf dat VPN-providrs heeft overgenomen, er vroeger (onder reen ander naam) bekend om stond malware te verspreiden. 

 5. Doet me qua spelling ook weer denken aan de nep mailtjes van de banken. Die stonden jaren geleden ook altijd vol met spelfouten. Tegenwoordig zijn ze vaak niet van echt te onderscheiden. Uiteraard ook niet intrappen, natuurlijk. 

  Ik moest even zoeken, maar het stond me bij dat ik 'iets' over het bedrijf achter CyberGhost had gelezen. Inmiddels gevonden. 

  Het enige wat ik dan wel weer jammer vind, is dat CyberGhost in 2017 (en PIA dacht ik ook op een later moment) is overgenomen door Kape Technologies.

  Dit bedrijf werd eerder beschuldigd van het verspreiden van malware.

  Uiteraard zegt dit niet direct iets over CyberGhost (en PIA) zelf, het gaat er immers om hoe een VPN-provider bij jou werkt. Maar het blijft jammer dat het bedrijf hier toch aan gelinkt wordt.,

  Ook zullen er vast mensen zijn die deze VPN-providers bijvoorbeeld om bovenstaande reden links laten liggen.

 6. 16 minuten geleden zei vuurvogel76:

  Ik persoonlijk ben niet zon spotnet fan meer een newzbin downloader etc

  simpel weg content is er goed en wordt goed bijgehouden

  Helemaal mee eens. Ik gebruik Spotlite zelf ook niet.  En ik ga er vanuit me collega nu ook niet meer :) 

  Ook mijn voorkeur gaat onder andere uit naar Newzbin.

  @Duken Wellicht een idee om bovenstaande site toe te voegen aan de startpost? Wellicht met deze handige Usnenet-tree.

  • Like 1
 7. Mooi lijstje van NL providers inderdaad. Wellicht dat ik er ooit een zal testen (puur uit interesse).

  Extremeusenet valt inderdaad onder Highwinds. En ja, die staan bekend om snel iets offline te halen. Al hoeft het natuurlijk niet te betekenen dat jij er ook last van moet hebben.

  Goede indexers, backup payserver op een andere backbone en eventueel automatisch downloaden (CouchPotato, Sonarr, SickBeard etc..) kan veel schelen.

  • Like 1
 8. Tot nu toe hoor je me totaal niet klagen. Alles komt netjes binnen met Newsdemon. Al zijn goede indexers ook belangrijk.

  Laatst nog een appje gekregen van een collega. Hij kon een serie niet meer binnenkrijgen met Newsdemon.

  'Ik neem een andere payserver' hoor ik dan al vrij snel. Volgens mij maakt hij alleen gebruik van Spotlite om te zoeken.

  Als ik het dan via een andere indexer probeer, lukte het  zonder problemen. Ik geef vervolgens deze indexer door, en er ging geloof ik een wereld voor hem open. :)

 9. 13 uur geleden zei bruchlee:

  moet ik VPN aanzetten als ik naar deze site kijk en een spelletje speel zoals tellen en galgje

  Zelf heb ik me VPN altijd aanstaan.  Stel dat ik hem op sites als Duken uitzet, en 10 minuten later iets ga downloaden. Dan weet ik nu al dat ik vergeet om de VPN weer aan te zetten.

  Ik zou er ook gek van worden om me VPN continue uit/aan te zetten. 'Oh, ik wil nu naar duken.nl, VPN uit' 'Ik wil nu naar website A, VPN aan' 'Toch weer even terug naar duken.nl, VPN uit'.

  Ik zou dus zeggen: Fijn aan laten staan. Je hebt er totaal geen last van.

   

  • Haha 1
 10. PFMonkey.com stopt er helaas mee. :(

  Citaat

  Site Closing November 19th

  I am regretfully announcing the closure of PFM.  There are multiple reasons as to why I am closing the site, but the most important is the lack of time to dedicate to the site. 

  I am not much on writing out long good-byes but I would like to thank everyone for their support over the past 6 years.

  Toch jammer. Ik maakte er vaak gebruik van.

×
×
 • Create New...