Spring naar bijdragen

pinkelman

Members
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door pinkelman

  1. 15 uur geleden zei Skeletor:

    Vreemd dat het bestand zomaar verwijderd is. Je kan zelf even een nieuw bestand maken door de uitleg even te lezen op de website onder deze link. Als het bestand na opnieuw opstarten gezien wordt door je systeem, worden vanzelf ook bepaalde regels weer automatisch ingevuld.

    Ik heb dus via bovenstaande stappen een nieuw aangemaakte hosts gemaakt en wilde deze file plakken op de juiste locatie, echter krijg ik de melding dat de doellocatie al een bestand bevat met de naam 'hosts'.  Schijnbaar is met een windows update instellingen veranderd en bevind zich deze hosts file dus wel in de drivers-etc folder.

    Verborgen bestanden was echter bij me wel aan geklikt maar toch was de hosts file onzichtbaar. Er moest naast verborgen bestanden weergeven, schijnbaar ook nog 'beveiligde besturingssysteembestanden' uit gevinkt worden waarna ik nu weer het volledige hosts file zie.

    • Bedankt 1
  2. Ik gebruik de hosts file nog wel eens om er regels te plaatsen waardoor mijn software blijft draaien oa. adobe, corel, topaz,.. (afijn je kent het wel)

    Alleen ineens kan ik de hosts file niet meer vinden in C:\Windows\System32\drivers\etc folder

    Ik zie nu wel in C:\Windows\WinSxS\amd64_microsoft-windows-w..ucture-other-minwin_31bf3856ad364e35_10.0.19041.1_none_eb30aafa046f78ad een Hostfile staan alleen daar zijn de extra regels die ik er in de loop van de tijd heb toegevoegd niet in. Volgens mij isWinSxS ook een backup map? Vreemd dat de host file is verdwenen waar zou dit mee te maken hebben?

  3. Ik gebruik NordVPN al lange tijd. Maar de laatste jaren is het bijna niet meer mogelijk om te surfen via google. Ik krijg dan de melding 'Onze systemen hebben ongebruikelijk verkeer van uw computernetwerk vastgesteld. Op deze pagina wordt gecontroleerd of de verzoeken daadwerkelijk door u worden verzonden en niet door een robot'. Ik kan dan bijv. op een andere server via Nord overschakelen bijv. op een Engelse en dan kan ik wel weer surfen.  Heel irritant.

    Via de Edge browser heb ik er wel geen last van.

  4. Op 14 mei 2018 draagt het Nederlandse kabinet de Rijksoverheid op de antivirussoftware van Kaspersky Lab niet langer te gebruiken en uit te faseren.

    Er zijn voor het kabinet drie redenen om deze keuze te maken: 1. Antivirussoftware heeft uitgebreide en diepgaande toegang tot een computer. Zulke toegang kan misbruikt worden voor spionage en sabotage. 2. Als Russisch bedrijf is Kaspersky Lab volgens Russische wetgeving verplicht om bij de overheid mee te werken als de Russische inlichtingendiensten hierom verzoeken. 3. De Russische Federatie heeft een offensief cyberprogramma. Dat laatste betekent dat het land met behulp van computers actief spionage en sabotage pleegt.

     

    Dat was toen actueel in het nieuws, nu hoor ik daar met de oorlog die gaande is, er verder weinig over terwijl nog heel veel bedrijven en particulieren hun systeem met kaspersky hebben beveiligd. In Belgie draaid volgens mij de overheid nog steeds voor een groot deel op Kaspersky software en ik doe er ook nog met alle tevredenheid mijn bankzaken mee. Wel vreemd nu je overal hoort dat Russische bedrijven geweerd worden, niets over Kaspersky wordt gemeld die toch nog steeds over een groot deel van de digitale beveiliging in ons land zorgt.

  5. @Duken - Ik kan je een PM sturen met een link van een uploader die is overgeschakeld op TG (voorheen op torrents) en hele collecties op 1080p 10bit (60fps) heeft. De meeste hebben een veel lagere framerate van 23.976 fps. Zijn encodes zijn van een kwaliteit dat zelfs op een HDR beamer op zowat bioscoopachtige afmetingen nog  vlijmscherpe kwaliteit biedt. Vaak met Engels en Hindi audio, waarvan ik die laatste  altijd met MKVToolnix verwijder. 

    Wellicht kun jij eens kijken, gezien je Telegram op je mobiel hebt of het gemakkelijk gaat om een film te downloaden via de window applicatie? Ik krijg het vooralsnog niet klaar om op TG te komen.

     

     

  6. Je kunt wel degelijk films, zelfs haarscherpe HEVC 2160p hdr encodes via Telegram downloaden en ik kan je garanderen dat die wel wat hoger liggen dan 2GB.

    Je moet dan denken aan 8-12 GB maar dan heb je op je big screen ook een haar, maar dan ook een haar scherp beeld.

    Heb heb wel een paar goede encoders die overgestapt zijn van torrents naar TG. Ook hevc-club is zo onlangs  geleden met de meeste van hun encodes overgestapt op TG.

    • Eens 1
  7. Ik heb de desktop versie gedownload. Als ik dan de applicatie start (begin met chatten) krijg ik een QR code te zien en wordt er gevraagd of ik deze wil inscannen vanaf Mobiele Telegram of in te loggen met je telefoonnummer. Gezien ik geen internet op mijn samsung heb gaat dit niet lukken. Is er geen optie zonder internet verbinding op je mobiel als je enkel via de desktop er gebruik van wilt maken?

  8.  

    Blijft wel een beetje bizar; met ons allen dan maar op een ander ip adres begeven en de situatie blijft weer het zelfde. Dat zet voor de betreffende instanties dus ook geen zoden aan de dijk. Gewoon weer thuiskopie op geluids- en video-opslagmedia heffen is misschien wel het eerlijkst. De enigste die er nu echt garen bij spinnen zijn die VPN bedrijven. Zo zijn er slimme jonge knapen die vroegtijdig in dit gat zijn gesprongen er rijk mee geworden.

    Overigens kan ik me niet voorstellen dat gezinnen met kinderen die wekelijks niets vermoedend  downloaden ineens na maanden/jaren worden overvallen met grote boetes doordat zij in die tijdsspanne hebben gedownload en men daardoor nog  flink in de schulden kan geraken. Er zullen in een land als Nederland lijkt mij eerst op zijn minst waarschuwingen de deur uit gaan. Overigens nog bizarder dat betreffende torrentsites door blijven gaan en de downloaders de dupe worden. Dan zijn de boetegevers zo lijkt er onderhand nog flink bij gebaat om die sites in leven te houden!

    • Bedankt 1
  9. Maar hoe zit het nu met al die torrentdownloaders die al jaren onder een vast account daar op sites zitten en nu op VPN overgaan maar wel verder gaan onder hun account. Dan ben je volgens mij toch niet anoniem. Brein en dergelijke kunnen immers die accountnaam op de betreffende sites zodat ze dit snel kunnen kopppelen ook al zit men dan nu onder een ander IP adres via VPN.

  10. Piratebay gewoon te benaderen met VPN staat vermeld, maar Piratebay is toch wereldwijd geblokkeerd?

    Dan heeft het toch geen zin om een ip adres uit Nederland, België, polen, Australië, etc. te kiezen gezien al deze landen geblokkeerd worden.

    Trouwens als je al jaren een account hebt op torrentsites en je schakelt nu in op een VPN kan je dan het beste een nieuwe account aanmaken anders ben je volgens mij nog niet anoniem gezien je altijd onder dat account bent geweest.

    • Leuk 1
  11. Vraag me af hoe 't gaat met de grote buitenlandse sites die gebruik maken van mega.nz, uploaded, shareonline, etc. dus waar men met rarfiles werkt en er dus ook niet gedeeld wordt, de files haal je binnen door diverse premiumleech sites en dus stukken moeilijk te traceren is.

    Die lijken me nu ineens een stuk veiliger want je weet natuurlijk nooit of het zover komt dat zo'n VPN providers ook nog onder druk worden gezet net zoals de internet providers.

  12. Om Ip adressen van downloaders te verzamelen, geld neem ik aan alleen van open trackers, niet van gesloten trackers?

    Immers men moet toch akkoord gaan bij het registreren dat je niet voor Brein& co werkt, IP adressen verkregen via deze sites zou dus op niet correcte manier verkregen zijn.

    Ik meen dat ik op een Nederlande torrentsite ook zoiets heb gelezen dat het downloaden nog altijd veilig is zonder je zorgen te hoeven te maken.

  13. Is er in Nederland nu al iemand beboet voor het illegaal downloaden van een film?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Nog niet zolang geleden kwam het nieuws naar buiten dat Filmdistributeur Dutch Filmworks mensen die illegaal hun films downloaden een schikkingsvoorstel van 150 euro wil sturen. The Hitman’s Bodyguard was de eerste film waarbij illegale downloaders zijn opgespoord. Eerder kreeg het bedrijf toestemming van de Nederlandse privacywaakhond om de ip-adressen van illegale downloaders te verzamelen wat wordt gedaan door de Duitse partij Tecxpio. 

    Men heeft het over open trackers zoals de piratebay. Maar in Nederland zijn de torrentsite toch veelal gesloten trackers, waar om je te registreren toch met de voorwaarde moet instemmen dat je niet voor Brein of dergelijke werkt. In hoeverre mag men dan van deze sites gebruik maken om de ip adressen te verzamelen gezien men akkoord is gegaan met de voorwaarde om op de betreffende site te komen?  

     

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...