Jump to content

McAfee heeft me pc gemold - PC start niet op - Windows word niet geladen - BSOD


Recommended Posts


  • Content Count:  4,321
  • Reputation:   20
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/19/2006
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

't schijnt bekend te zijn. maar ik kan nu dus niks met me pc online . het is zo dat macafee iets uit windows heeft gegooid wat er wel thuis hoort! please help. eagles alles moet nu per gsm dus geen plaatjes aub

Link to comment
Share on other sites

  • 20
  • 4.3k
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic


  • Content Count:  4,321
  • Reputation:   20
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/19/2006
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

ben nu afee eraf aan 't gooien. morgen weer erop en dan maar hopen dat ie het doet :(

Link to comment
Share on other sites

  • 20
  • 4.3k
  • Oud-beheerder

  • Content Count:  26,218
  • Reputation:   2,930
  • Achievement Points:  24,955
  • Days Won:  264
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Nou Eagles... ik lees net je bericht en ik hoor op het RTL4 nieuws over "McAfee verwijdert essentieel Windows-bestand na fout in virusupdate"

Je bent dus niet alleen. Het gaat om een wereld wijd probleem.

McAfee heeft de woede van klanten over zich afgeroepen nadat het bedrijf per abuis een foute virusupdate heeft verspreid. Systemen die worden voorzien van de update kunnen hierdoor beschadigd raken. De antivirusfabrikant heeft al een fix.

Volgens McAfee gaat het om update 5958 die woensdagmiddag is vrijgegeven. Systemen met de antivirussoftware van de fabrikant waarop de update is geïnstalleerd kunnen een BSOD krijgen of te kampen krijgen met willekeurige herstarts. McAfee adviseert logischerwijs de update niet te installeren als deze nog niet is geïnstalleerd en dan auto-update uit te schakelen.

McAfee heeft inmiddels een speciale pagina op zijn website ingericht waarop wordt bevestigd dat er een probleem met de laatste update is. Ook meldt het bedrijf een oplossing (mirror) te hebben ontwikkeld en geeft het instructies hoe deze oplossing, bestaande uit een zip-bestand, kan worden toegepast.

Op het forum van Tweakers.net melden bezoekers dat de problemen zich vanaf ongeveer 16.00 uur voordoen, waarbij de problemen beperkt lijken tot systemen met Windows XP SP3, al worden ook Windows 2000 en Windows Vista genoemd. Als gevolg van de foute update denkt de McAfee-software in het Windows-bestand svchost.exe het virus w32/wecorl.a te hebben ontdekt waarna deze in quarantaine wordt geplaatst of verwijderd. De machine herstart hierdoor, waarna het in een opstart-loop blijft hangen.

Het is niet bekend welke antiviruspakketten van de softwarefabrikant gebruikmaken van de bewuste update. Wat wel duidelijk is, is dat wereldwijd zowel consumenten als bedrijven door de fout zijn getroffen. Mogelijk zijn door de fout enkele tienduizenden pc's getroffen.

http://tweakers.net/nieuws/66912/mcafee-verwijdert-essentieel-windows-bestand-na-fout-in-virusupdate.html

Hier is een oplossing:

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB68780

Succes man!

Link to comment
Share on other sites

  • 2.9k
  • 26.2k
  • 264

  • Content Count:  2,626
  • Reputation:   29
  • Achievement Points:  261
  • Days Won:  0
  • Joined:  03/20/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

om welke mcafee versie gaat het als ik vragen mag?

Want ik heb ook mcafee maar nergens last van?

Ik heb wel windows 7.. kan het daar aan liggen?

Link to comment
Share on other sites

  • 29
  • 2.6k
  • Oud-beheerder

  • Content Count:  26,218
  • Reputation:   2,930
  • Achievement Points:  24,955
  • Days Won:  264
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Volgens mij McAfee 8.5 en 8.7. Het speelt ook voornamelijk onder Windows XP. Maar de als je het probleem nu niet hebt zal je het ook niet meer krijgen. De update met de bug is stop gezet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2.9k
  • 26.2k
  • 264

  • Content Count:  4,321
  • Reputation:   20
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/19/2006
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

het zit vooral bij xp ja. ik kijk zo op mijn werk wel even naar de oplossing. bedankt alvast

Link to comment
Share on other sites

  • 20
  • 4.3k
  • Oud-beheerder

  • Content Count:  26,218
  • Reputation:   2,930
  • Achievement Points:  24,955
  • Days Won:  264
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Op de zaak ben ik ook al een keer of 6 gebeld door laptop gebruikers. Deze hebben allemaal problemen en komen in de loop van de dag nog langs. Bah....

Ik heb er dus nog geen 1 in me handje gehad voor het uitvoeren van de oplossing.

Link to comment
Share on other sites

  • 2.9k
  • 26.2k
  • 264

  • Content Count:  2,097
  • Reputation:   74
  • Achievement Points:  575
  • Days Won:  0
  • Joined:  03/08/2009
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Het probleem is enkel bij Windows XP machines.

Bedrijven die niet via een EPO werken of via de EPO de updates automatisch toestaan zijn gewoon de pineut. Daar sta je dan even met 2000 werkstations die niet meer werken. Stel je voor.

Slecht geregeld bij McAfee, dit soort grapjes zag ik voorheen alleen bij AVG. Nu dus ook bij die prutsers.

Link to comment
Share on other sites

  • 74
  • 2.1k
  • Oud-beheerder

  • Content Count:  26,218
  • Reputation:   2,930
  • Achievement Points:  24,955
  • Days Won:  264
  • Joined:  12/17/2011
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Ik heb hier zelf een EPO server onder het beheer voor alle servers. De werkstation vallen niet meer onder mijn beheer wegens migratie. Deze vallen onder een EPO server in Zweden... maar gelukkig hadden we geen werkstation met dit euvel.

Link to comment
Share on other sites

  • 2.9k
  • 26.2k
  • 264

  • Content Count:  4,321
  • Reputation:   20
  • Achievement Points:  0
  • Days Won:  0
  • Joined:  04/19/2006
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

ok oplossing heeft gewerkt, even cdtje branden, opstarten in veilige modus enz.....

mag dicht  O0

Link to comment
Share on other sites

  • 20
  • 4.3k

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Who was online  10 Users were Online in the last 4 hours

Announcements


×
×
  • Create New...