Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:



Handleiding - Een iPhone-app maken, hoe gaat dat te werk?


Thijs.
 Delen


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  1.905
  • Waardering:   49
  • Prestatiepunten:  347
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  23-02-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  28

Een iPhone-app maken, hoe gaat dat te werk?

130bd8dd31ac35b4f89e026a630268dd.jpg

Inleiding

U kent het wel, een iPhone-App. Een iPhone-app kost doorgaans maar een paar eruo en voegt functionaliteit toe aan het toestel. U kunt zelf ook deze iPhone-apps ontwikkelen en verkopen. Verschillende Nederlandse ontwikkelaars - amateurs en pro's - zijn u al voorgegaan. Deze apps zijn te verkrijgen in de App Store. U hebt toegang tot deze winkel als u iTunes op uw computer hebt staan. Apps zijn er in allerlei varianten. In de appstore zijn ze overzichtelijk verdeeld in verschillende categorieën. De meeste apps kosten maar een paar euro per stuk, maar er zijn er gelukkig ook genoeg die gratis zijn te downloaden. Overigens hoeft u niet per se in het bezit te zijn van een iPhone om van een app gebruik te maken. Veel van de apps werken ook op de iPod touch, de mobiele mediaspeler van Apple.

Ontwikkeltraject

Wat komt er allemaal bij kijken bij het ontwikkelen van een iPhone-app? Allereerst is natuurlijk een leuk idee vereist. Het blijkt dat de meeste ontwikkelaars iets ontwikkelen waar ze zelf behoefte aan hebben. Als u van plan bent om uw app ook te gaan verkopen in de App Store, dan is het verstandig om eerst eens te kijken of het al bestaat. Maar zelfs als dat het geval is, bent u natuurlijk altijd vrij om een betere en uitgebreidere versie van een bepaald soort app te ontwikkelen. Heeft u een bepaalde app in uw hoofd, dan gaat u naar de site: developer.apple.com/iphone. Maak daar een account aan en download Software Development Kit (SDK). Bedenk wel dat deze SDK vooralsnog alleen werkt op een Apple-computer. Op de vraag of de SDK ook beschikbaar komt voor het Windows-platform, wilde Apple geen antwoord geven. Als Windows-gebruiker hebt u met uw account wel volledig toegang tot de ontwikkelpagina's voor de apps. Hier kunt u voorbeeldcode, uitgebreide documentatie en instructie-video's bekijken. Apple heeft tevens een aantal voorbeeldprojecten op de site staan.

iphone-aspen-simulator.jpg

iPhone Simulator.

iphone-dev-center-very-small.png 

                                                                                                      iPhone Dev Center

Programeervaardigheid

Het blijkt dat u  wel over enige programmeervaardigheid moet beschikken. Het gaat hier om de opjectgeoriënteerde programmeertaal Objective-C, die voor beginners niet even snel onder de knie te krijgen is. Verder is het ook wenselijk om wat verstand te hebben van het functioneren van webapplicaties als uw app met een externe server moet samenwerken. Niemand heeft overal evenveel verstand van en daarom blijken apps in de praktijk vaak te worden ontwikkeld door een groepje mensen, die elk hun eigen specialisme hebben. Om een zelf ontwikkelde app te testen, is het niet noodzakelijk om een iPhone of iPod touch te bezitten. De SDK bevat namelijk een virtuele iPod waarop u zelf ontwikkelde apps kunt uitproberen.

Licentie

Als u de iPhone-app ook door andere mensen wilt laten gebruiken, hebt u een licentie nodig. Deze licentie is verkrijgbaar in twee varianten. Als u de apps wilt verkopen in de App Store, dan hebt u de Standard-editie nodig van $ 99 per jaar. (Klinkt duur, maar als uw app goed verkoopt kunt u dit makkelijk terug verdienen) .

Dan bestaat er ook nog de Enterprise-editie. Die kost $299 per jaar en deze hebt u nodig als u een applicatie alleen wilt laten gebruiken binnen een bedrijf. U kunt hierbij denken aan een groep vertegenwoordigers die met hun iPhone-app bij klanten kunnen checken hoe groot de voorraad van een bepaald product is. Het betalen van deze licentie kan alleen via creditcard. Voor veel jonge ontwikkelaars blijkt dat soms een probleem te zijn, want die zijn niet altijd in bezit van een creditcard.

apple-app-store.jpg

Keuring

Apple hanteert een hoge kwaliteitsnorm. Dit geldt ook voor apps die in de App Store te koop worden aangeboden. Voordat u iets in de App Store kunt aanbieden, moet u deze laten keuren door Apple. Dat toetst uw ontwikkelde applicatie aan de hand van een aantal criteria. Over het algemeen mag u de fatsoensnormen niet overschrijden en dit betekent dat bijvoorbeeld schuttingtaal niet goed is. De app moet verder bugvrij zijn en mag niet op de achtergrond van het besturingssysteem draaien. Als uw app wordt afgekeurd, krijgt u hiervan een motivering. Ook als u een update van een bepaalde applicatie maakt, moet u deze wederom voorleggen aan Apple. Op internet is een leuke site te vinden waar aandacht wordt besteed aan afgekeurde apps. Deze site heet de iPhone Application Graveyard en is te vinden op het internetadres: boredzo.org/killed-iphone-apps

f4ddf_20100127070205_apple.jpg

Verkopen

Als uw app is goedgekeurd door Apple, kunt u deze in de App Store aanbieden. Met deze winkel hebt u een wereldwijd bereik. Is het nu slapend rijk worden? Dat valt in de praktijk reuze tegen . Bovendien pakt Apple dertig procent marge op elke verkochte app. Als u er ook wat aan wilt verdienen, zult u over het algemeen wat aan promotie moeten doen. Zorg in de eerste plaats dat de internetmedia aandacht besteden aan uw ap. Bekende sites zijn: iphoneclub.nl, www.iphoneappreviews.net, www.appleiphoneapps.com en www.iphoned.nl/iphone-applicaties.

Deze sites bieden vaak een korte bespreking en gebruikers kunnen er hun ervaringen met anderen delen. Aandacht in de internetmedia leidt vrijwel onmiddelijk tot extra verkopen. Het blijkt wel dat deze verkopen na een tijdje vaak inzakken. Slechts enkele apps blijven over langere tijd goed verkopen. Voor zover bekend is niemand in Nederland rijk geworden met het verkopen van iPhone-apps. Vanwege het mondiale bereik van de App Store is het in theorie wel mogelijk om een grote klapper te maken, maar de kans hierop is erg klein. Van alle bijna alle Nederlandse ontwikkelaars is het vastgesteld dat niemand het voor het geld heeft gedaan. Het plezier van het ontwikkelen staat voorop en de verdiensten worden beschouwd als een leuk zakcentje.

App_Store.jpg

Gekraakte versies

De internetpiraten hebben de iPhone-apps inmiddels ook ontdekt. Nog niet zo lang geleden heeft onderzoeksbureau Medialets dit onderzocht. De conclusie was dat van zo'n twintig procent van alle iPhone-apps al een gekraakte versie bestaat. Ontwikkelaars lopen inkomsten mis als hun iPhoneapp in gekraakte vorm illegaal wordt verspreid. De gekraakte iPhone-apps werken alleen op een onofficiële iPhone. Dat zijn iPhones waarvan de beveiliging is gekraakt, om zo opgelegde technische beperkingen op te heffen. Vanwege de lage prijs van een app is het voor consumenten eigenlijk helemaal niet nodig om illegale versies te downloaden.

Slot

Momenteel zijn er ontzettend veel iPhone-apps beschikbaar. Het voordeel is dat iedereen zo'n app mag ontwikkelen. Wilt u deze app ook in de online winkel van apple verkopen, dan moet je 2 dingen in je achterhoofd onthouden. Ten eerste moet je een licentie kopen en ten tweede moet uw app wel worden beoordeeld door Apple. Domt uw app door de keuring, dan kunt u deze verkopen in de Appstore, en dat betekent een wereldwijd bereik. Als u een app verkoopt, pakt Apple hiervan dertig procent marge. Als een bepaalde app wereldwijd goed verkoopt, zou u hiervan in theorie rijk kunnen worden. Toch gebeurt dit in praktijk weinig. Nederlandse ontwikkelaars geven allemaal aan dat ze voor hun plezier een iPhone-app hebben ontwikkeld. Dat ze hier nu misschien een leuk zakcentje aan overhouden, is voor hen alleen maar mooi mee genomen.

Dit was het, veel succes een good luck.

Deel je ervaringen en misschien zelfs apps ook hier.

Met vriendelijke groet,

Thijs .

Met dank aan PCM, PersonalComputerMagazine.

Voor degene die niet over een Apple beschikken, kunnen hier even kijken: http://www.duken.nl/forums/index.php?topic=40528.0Met dank aan wous

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Reacties 16
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Top Posters In Dit Topic


  • Bijdragen:  5.250
  • Waardering:   101
  • Prestatiepunten:  50
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  19-04-06
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  40

uhm is deze tut al af?

De titel doet namelijk anders vermoeden dan de tekst die je vermeld.

Ook staan er verder geen links bij naar de sdk, en ook vermeld je er niet bij dat je een betaald account moet hebben om je apps in de appstore te krijgen ;)

Iets meer aanvullen als je wil.

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  1.905
  • Waardering:   49
  • Prestatiepunten:  347
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  23-02-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  28

Ik was nog niet klaar, drukte perongeluk al op verzenden. Mijn excuses.

Maar, hij is af. Lezen maar

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  3.912
  • Waardering:   206
  • Prestatiepunten:  17
  • Dagen gewonnen:  1
  • Lid sinds:  25-12-09
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  29

Is dit wel een handleiding? Ik zie namelijk nergens iets over hoe je nou een app maakt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  1.905
  • Waardering:   49
  • Prestatiepunten:  347
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  23-02-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  28

Ja, oke daar heb je een punt.

Maar er staat wel waar je alles nodig hebt , en uitleg .

Mag het dan : Tutorial - Programeer je eigen iPhone-app heten?

Of moet het dan : Programeer je eigen iPhone-app heten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  3.912
  • Waardering:   206
  • Prestatiepunten:  17
  • Dagen gewonnen:  1
  • Lid sinds:  25-12-09
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  29

Ja, oke daar heb je een punt.

Maar er staat wel waar je alles nodig hebt , en uitleg .

Mag het dan : Tutorial - Programeer je eigen iPhone-app heten?

Of moet het dan : Programeer je eigen iPhone-app heten?

Een tutorial is hetzelfde als een handleiding hè. En er wordt niks uitgelegd over programmeren, dus een titel als: Een iPhone app maken, hoe gaat dat nou te werk?

Hoeft niet precies zo maar in deze richting :)

Sent from my iPod touch using Tapatalk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

  • Bijdragen:  26.234
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.930
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Android

Geweldige handleiding. Ziet er erg mooi uit!

+

Ook even verplaatst naar de FAQ. Deze mag niet "verdwijnen" O0

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  603
  • Waardering:   14
  • Prestatiepunten:  306
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  10-07-09
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Kan hij niet beter "Publiceer je eigen Iphone-app" heten? Want hier staat niet echt hoe je er een maakt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  1.905
  • Waardering:   49
  • Prestatiepunten:  347
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  23-02-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  28

Titel veranderd, wordt als het goed is ook niet meer veranderd.

Helaas bezit ik niet over een Mac pc, anders had ik het graag uitgeprobeerd en er een handleiding van gemaakt.(wel hoe je er een maakt.)

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  3.912
  • Waardering:   206
  • Prestatiepunten:  17
  • Dagen gewonnen:  1
  • Lid sinds:  25-12-09
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  29

Voor de mensen die geen Mac computer hebben: http://www.duken.nl/forums/index.php?topic=40528.0

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weken later...

  • Bijdragen:  1.905
  • Waardering:   49
  • Prestatiepunten:  347
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  23-02-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  28

Dat is inderdaad handig.

Wous, mag ik hem in de s p zetten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  3.912
  • Waardering:   206
  • Prestatiepunten:  17
  • Dagen gewonnen:  1
  • Lid sinds:  25-12-09
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  29

Natuurlijk!

Sent from my iPod touch using Tapatalk

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  279
  • Waardering:   41
  • Prestatiepunten:  262
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  17-03-10
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Je kan ook apps maken in Adobe Flash...voor de windows gebruikers onder ons.

Mischien interessant om erbij te zetten ;)

Ik heb zelf een app gemaakt (gewoon voor de lol) in Flash en op m'n ipod gezet. :cool2:

De app zelf is alleen waardeloos, je kan er niets mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  1.905
  • Waardering:   49
  • Prestatiepunten:  347
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  23-02-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  28

Goede tip, maar ik ga het er niet bij zetten.

Want als ik het erbij zet, lijkt het net alsof ik ook weet hoe dat dan moet enzo.

Daar heb ik niet zoveel trek in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  279
  • Waardering:   41
  • Prestatiepunten:  262
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  17-03-10
  • Status:  Offline
  • Actief:  

da snap ik.  :)

Leuk topic hoor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites


  • Bijdragen:  1.905
  • Waardering:   49
  • Prestatiepunten:  347
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  23-02-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  28

Dankjewel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
 Delen

  • Wie zijn er online?  1 lid is actief


  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Topic: Wat zijn FXP servers en hoe gebruik je ze veilig? RetroDL: Hey mensen! Ik ben net begonnen met het verkennen van de wereld van downloaden en ik heb gehoord over FXP servers. Wat zijn dat precies en hoe gebruik je ze veilig? Heb er nog niet veel over gelezen, dus alle info is welkom! ExpertUser101: Hey RetroDL! FXP, ofwel File eXchange Protocol, is een manier om bestanden tussen twee FTP-servers te verplaatsen zonder dat ze via jouw computer hoeven te gaan. Dus je uploadt bijvoorbeeld niks, je maakt eigenlijk gewoon een brug tussen de twee servers. Om het veilig te gebruiken, zijn er een paar dingen waar je op moet letten: Kies betrouwbare servers: Niet elke FXP-server is even veilig. Kijk in forums en communities voor aanbevelingen van andere gebruikers. Zoek naar servers met goede recensies. Gebruik een VPN: Dit maakt je internetverbinding veiliger en helpt je anonimiteit te waarborgen. Het verbergt jouw IP-adres, wat betekent dat je minder snel door je internetprovider of andere partijen wordt gevolgd. Check de bestanden: Voordat je bestanden downloadt of overzet, zorg ervoor dat je weet wat je krijgt. Het is altijd goed om een virusscanner te gebruiken om schade aan je systeem te voorkomen. Lees de regels: Elke FXP-server heeft zijn eigen regels. Zorg ervoor dat je deze leest voordat je begint. Zo voorkom je dat je per ongeluk iets doet dat niet toegestaan is. Als je eenmaal weet hoe het werkt, is FXP een snelle en handige manier om bestanden te delen! Hopelijk helpt dit je een beetje verder! Laat maar weten als je meer vragen hebt. DannyMIRC: Thanks voor de uitleg, ExpertUser101! Dacht dat FXP ingewikkeld was, maar dit maakt het een stuk duidelijker. Als ik een VPN gebruik, welke raden jullie aan? GameFan123: Ik gebruik NordVPN en ben er eigenlijk wel tevreden over. Best snel en makkelijk in gebruik. Maar er zijn ook andere opties, dus het is slim om even rond te kijken. Cindy92: Ik heb in het verleden echt slechte ervaringen gehad met gratis VPN’s. Vaak traag en soms zelfs onveilig. Als je serieus bezig bent met FXP, zou ik echt voor een betaalde versie gaan! RetroDL: Nice, thanks voor de tips allemaal! Ik ga eens kijken naar NordVPN. Heb nog niet zo veel verstand van al die VPN’s, dus misschien kan ik wel een gids of zo vinden. ExpertUser101: Ja, dat is een goed idee, RetroDL. Er zijn heel veel gidsen online die je helpen bij het kiezen van een VPN en hoe je die moet instellen voor FXP. Neem je tijd en doe je research, het kost wat moeite maar is de investering waard! TechieTom: Jongens, vergeet ook niet dat niet elke FTP-client FXP support. Zorg ervoor dat je een goede client downloadt zoals FlashFXP of CuteFTP. Ze zijn vaak gebruiksvriendelijker! Cindy92: Klopt, TechieTom! Ik heb ook veel gehad aan FlashFXP, maar ik heb ook gehoord dat wat mensen FileZilla gebruiken. Ikzelf vind FlashFXP wat prettiger, maar dat is een kwestie van smaak denk ik. DannyMIRC: Ja, ik ga voor FlashFXP! Ziet er goed uit en lijkt niet te moeilijk te zijn. Bedankt allemaal voor de info! RetroDL: Dit is echt een ontzettende goede discussie, thanks iedereen! Als ik nog meer vragen heb, post ik wel weer! Veel succes met downloaden allemaal! Lees het volledige bericht hier
    • Onderwerp: Waar kan ik gratis e-books downloaden zonder gedoe? SmurfFan88: Hey allemaal! Ik ben echt een boekliefhebber en ik ben op zoek naar manieren om gratis e-books te downloaden zonder al te veel gedoe. Zijn er goede websites of tips die jullie hebben? Ik wil gewoon wat relaxen met een goed boek. Alvast bedankt! BoekExpert99: Hey SmurfFan88! Super leuk dat je van lezen houdt! Er zijn zeker een paar opties waar je gratis e-books kunt downloaden, en ik help je graag verder. Project Gutenberg: Dit is een van de oudste en grootste bronnen voor gratis e-books. Je vindt er meer dan 60.000 boeken, vooral klassieke literatuur. De boeken zijn volledig gratis en legaal. Gewoon even zoeken op de site en je kunt ze in verschillende formaten downloaden, zoals ePub of PDF. Open Library: Dit is een geweldig initiatief waarbij je gratis e-books kunt ‘lenen’. Je hoeft je wel even te registreren, maar het is helemaal gratis. Ze hebben een enorme collectie, variërend van klassiekers tot moderne boeken. ManyBooks: Deze site biedt gratis e-books in verschillende genres. Ze hebben een handige zoekfunctie en je kunt boeken vinden die soms wat minder bekend zijn maar echt leuk om te lezen zijn. Free eBooks: Je kunt hier ook een grote selectie aan gratis boeken vinden. Ze vragen soms om je te registreren, maar als je regelmatig leest, is dat het wel waard. Bibliotheek Apps: Vergeet niet dat je ook via je lokale bibliotheek vaak e-books kunt lenen. Apps zoals Libby of Hoopla maken het super makkelijk. Je hoeft alleen je bibliotheekkaart te koppelen en je hebt toegang tot duizenden boeken. Hopelijk heb je hier wat aan! Veel leesplezier! BoekVerslaafde22: Thanks voor de tips, BoekExpert99! Ik heb Project Gutenberg al een paar keer gebruikt voor mijn studie, maar had nog niet aan die andere gedacht. Tijd om ze uit te proberen! LezenIsLeuk: Ja, dit is echt handig! Vroeger gebruikte ik ook altijd alleen maar Amazon, maar nu weet ik dat er zoveel meer opties zijn. Ik ga ook die bibliotheek apps checken. FantasyFan1000: Ik gebruik vaak ManyBooks! Soms zijn de reviews op hun site echt goed om te weten of een boek de moeite waard is. SmurfFan88: Bedankt voor alle reacties! Ik ga zeker eens kijken naar die andere sites. Heeft iemand toevallig nog een aanrader qua genre? Ik hou van fantasy en science-fiction. BoekExpert99: Als je van fantasy houdt, zou je de boeken van Tolkien eens moeten checken! En in science-fiction is Dune een klassieker. Beide vaak te vinden op de genoemde sites. Veel leesplezier! RozijntjesLezer: Ik vind de klassiekers op Project Gutenberg geweldig. Maar soms mis ik wel de moderne boeken. Zijn er ook specifieke moderne auteurs die we kunnen vinden op die sites? LezenIsLeuk: Bij Open Library kun je ook moderne auteurs vinden, maar soms moet je een klein beetje zoeken. Gewoon even de titels intypen die je leuk vindt. De app is echt chill ook! SmurfFan88: Super, ik ga gelijk eens zoeken! Bedankt voor de hulp iedereen! Je wordt helemaal enthousiast van al die opties. FantasyFan1000: Ik ben benieuwd naar wat je gaat lezen, SmurfFan88! Laat ons weten wat je ervan vindt! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Hoe kan ik makkelijk tv kijken met mijn Android box? Gebruiker: TVlover1987 Hallo allemaal! Ik heb sinds kort een Android box, maar ik weet niet zo goed hoe ik er makkelijk tv mee kan kijken. Kan iemand me helpen? Wat moet ik downloaden en instellen? Dankjewel! Expert: TechTovenaar Hey TVlover1987! Geen zorgen, het is helemaal niet zo ingewikkeld. Ik zal je een paar stappen geven zodat je snel aan de slag kunt. Instellen van de Android Box: Zorg ervoor dat je box is aangesloten op je tv en dat je internetverbinding goed werkt. Tijdens de setup moet je je aanmelden met een Google-account. Dit is nodig om apps te kunnen downloaden. Apps downloaden: De eerste app die ik aanraden is Kodi. Dit is een gratis mediaplayer die je kunt gebruiken om tv-zenders en films te streamen. Ga naar de Google Play Store op je Android box, zoek naar Kodi en installeer het. Add-ons voor Kodi: Na het installeren van Kodi kun je add-ons toevoegen. Dit zijn extra functies die je helpen om tv-programma’s en films te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld de add-on "PVR IPTV Simple Client" gebruiken. Hiermee kun je live tv bekijken. Zoek naar tutorials op YouTube over hoe je deze add-ons installeert – dat helpt vaak veel! Alternatieve apps: Als Kodi niet helemaal jouw ding is, probeer dan apps zoals Netflix, Disney+ of de NPO Start app voor Nederlandse content. Deze zijn eenvoudig te gebruiken en werken goed met de meeste Android boxes. Problemen oplossen: Mocht je tegen problemen aanlopen, dan zijn forums zoals deze heel handig. Vaak hebben anderen dezelfde vragen en kun je daar de antwoorden vinden. Ik hoop dat dit je helpt! Als je meer vragen hebt, vraag gerust! Gebruiker: Rob1975 Hey, goede tips! Heb zelf ook Kodi, maar het installeren van die add-ons kan een hoop gedoe zijn. Heeft iemand een aanrader voor een goede tutorial? Gebruiker: JufMarianne @Rob1975 Ik heb laatst een fijne video gevonden op YouTube. Gewoon ‘Kodi add-ons installeren’ en je hebt heel wat opties. Er zijn echt goede tutorials die het stapsgewijs uitleggen. Succes! Gebruiker: KevinCool Ik zweer bij de NPO Start app! Gewoon lekker terugkijken. Geen gedoe met add-ons. Vond het altijd vervelend als je ineens alles weer moest updaten ofzo. Plus: de interface is super. Gebruiker: TVlover1987 Bedankt, iedereen! Heb nu Kodi en de NPO app gedownload. Het werkt al een stuk beter. Die add-ons ga ik binnenkort ook proberen. Gebruiker: SlimmeRia Hee, hebben jullie ook een goede VPN aanbevolen voor als je buitenlandse zenders wilt kijken? Soms heb je die nodig, geloof ik! Gebruiker: BennyB @SlimmeRia Ja! Ik gebruik ExpressVPN en dat werkt prima. Gewoon de app download en je kan lekker streamen zonder dat je geblokkeerd wordt. Het is een beetje duur, maar het werkt top! Gebruiker: GeenZorgen Persoonlijk gebruik ik NordVPN en dat is ook heel goed. Maar let wel op, soms is de snelheid een beetje traag. Gewoon even testen welke voor jou het beste werkt! Gebruiker: Lucie2k Dank voor de tips, mensen! Ik heb een Android box voor mijn ouders gekocht en ze zijn niet zo tech-savvy. Moet ik dan voor de NPO app gaan, of zou Kodi ook te doen zijn voor hen? Gebruiker: TechTovenaar @Lucie2k Als je ouders niet zoveel ervaring hebben, zou ik echt voor de NPO app gaan! Die is super gebruiksvriendelijk. Kodi is leuk als je zelf een beetje wilt knutselen, maar NPO is echt plug-and-play. Gebruiker: TVlover1987 Jullie zijn de beste! Dit forum is goud waard. Heb nu een plan en kan mijn box eindelijk gebruiken. Tot de volgende keer! Zo zie je, het kan echt simpel zijn om tv te kijken met je Android box. Heb je nog meer vragen of tips? Laat het weten! Lees het volledige bericht hier
  • Recente prestatie

    • donnybreskens heeft zojuist een badge verdient
      Eén maand actief
  • Recente actieve topics

  • Populaire bijdragers

    Deze week heeft niemand nog waardering gekregen.

  • Willekeurige films

  • Willekeurige link

×
×
  • Nieuwe aanmaken...