Jump to content

VLC media player kan geen AVI afspelen
Recommended Posts

Als ik films wil afspelen met VLC vanuit mijn externe hardeschijf van 5 jaar oud, krijg ik de melding: "Omdat de index van dit avi bestand ontbreekt of defect is zal zoeken niet werken.

Vlc zal uw bestand niet repareren maar kan tijdelijk uw probleem oplossen door een index op te bouwen in het geheugen. Deze stap kan lang duren bij een groot bestand"

Het vreemde ervan is dat de bestanden prima werken met windows media player. Weet iemand wat ik moet doen om de bestanden toch met VLC te kunnen laten werken? Ik heb trouwens de nieuwste update van VLC al opgehaald.

Link to post
Share on other sites
 • Replies 2
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ok jongens, het is opgelost door mezelf. Het was gewoon de usb kabel eruit trekken en weer er in steken. Dit onderwerp kan worden gesloten.

ok jongens, het is opgelost door mezelf. Het was gewoon de usb kabel eruit trekken en weer er in steken. :D Dit onderwerp kan worden gesloten.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Het is overigens niet handig om een film vanaf usb of externe hdd af te spelen, beter kopieer je het eerst naar je interne hdd. Voorkom je o.a. dit soort problemen ;)

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Similar Content

  • By Murphy44
   Graag een programma om het downloaden van films of series met behoud van de Nederlandse ondertiteling
   Bedoeling is om dit dan via tv te bekijken (avi of mp4 ? )
   Ben volledig leek op dit gebit 
  • By William
   Welkom bij de handleiding van VLC media player. Met dit programma is het mogelijk om video bestanden af te spelen. VLC media player is een gratis multimediaspeler en je kunt er alle mediabestanden mee afspelen.
   In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van VLC media player.
   Wat komt er aan bod deze handleiding?
   Wat is VLC media player? Plus- en minpunten van VLC media player Installatie in woord en beeld Configuratie en tips van VLC media player na de installatie voor optimaal gebruik Wat is VLC media player
   VLC Media Player is een complete en eenvoudige video speler die goede prestaties levert. Het grote voordeel van de software is dat het alle formaten van video- en audiobestanden kan afspelen. Naast allerlei formaten speelt het ook dvd's, video-, en audio-cd's af. Naast de Windows-versie, is VLC Media Player ook voor Mac, iOs en Android beschikbaar. Om deze overige versies te verkrijgen, ga je naar de website van fabrikant VideoLAN.
   Plus- en minpunten van programma-naam
   Pluspunten
   Speelt (bijna) alle videobestanden Nederlandstalig Makkelijk in gebruik Kan ook ondertitels toevoegen minpunten
   Sobere interface Installatie in woord en beeld
   Download het programma VLC media player.
   Open het installatie bestand en druk op Ja.

   Kies de taal van het programma, in ons geval Nederlands.

   Druk op Volgende

   Druk nogmaals op Volgende

   Kies voor de optie aanbevolen en druk op volgende.

   Selecteer de locatie van de installatie en druk op Installeren.

   Het programma word geïnstalleerd. Even geduld...

   Selecteer de optie "VLC media player starten" en druk op Voltooien.

   Configuratie en tips van VLC media player na de installatie voor optimaal gebruik
   Nadat VLC media player is gestart komt de melding in beeld. Beide opties mogen aan, deze zorgen ervoor dat er automatisch afbeeldingen van media worden toegevoegd en dat eventuele updates van VLC media speler geïnstalleerd worden. Kies Doorgaan.

   VLC Media player is gestart. De interface is simpel en duidelijk. 
   Uitleg menu's
   Media: Bestanden of map openen om media af te spelen. Afspelen: Mogelijkheden om naar volgend Hoofdstuk te gaan, snelheid aan te passen en meer. Audio: Audio opties, op welk apparaat wil je media afspelen en Volume regelen. Ondertitels: Ondertitelbestand toevoegen aan media. Ondertitels kan je downloaden vanaf diversen locaties. Meer informatie op het forum. Extra: Effecten toevoegen maar ook instellingen voor de VLC media speler. Weergave: Aanpassingen in mediaspeler, zoals het verbergen van knoppen. Help: Help 
   We gaan nu een bestand welke wij hebben gedownload afspelen met VLC media speler. Kies in het menu Media - Bestand openen.

   Browse naar je bestand, selecteer deze en druk op openen.

   Het bestand word afgespeeld en de media is zichtbaar. Zonder verdere toevoegingen als installeren van lastige codecs speelt het bestand af met video en geluid. 

   Mogelijkheden bij het afspelen van media
   Media afspelen of pauzeren Vorige hoofdstuk, stoppen en volgend hoofdstuk Media op volledig scherm afspelen. Uitgebreide opties Afspeellijst (handig bij muziek) Herhalen Willekeurige volgorde Audio harder / zachter
   VLC media speler is een gemakkelijk te gebruiken media speler welke zonder problemen alles afspeelt. Het is zelfs mogelijk om films nog in bijvoorbeeld ISO formaat af te spelen. Ook de folder structuur video_ts kan gewoon in VLC worden toegevoegd. 
   VLC media player, het programma wat op elke computer moet staan. Vragen of opmerkingen kunnen in de reacties of als losse vragen in het forum van Duken.nl.
  • By Meh Meh
   Hallo,
   Als ik de VLC player gebruik om een album af te spelen, verschijnt er voor en na ieder nummer een popup... met geluid.
   Erg irritant. 🤬 Hoe kom ik er vanaf? De VLC player heeft zoveel opties dat ik door de bomen het bos niet zie.   Groetjes,

   Meneer Meh Meh 
   ,
   (my black brother, from another mother)
  • By tineke777
   Hallo weet er iemand welk programma simpel en goed is om een powerpoint naar avi te converteren?

 • Who's Online   2 Members, 0 Anonymous, 149 Guests (See full list)


×
×
 • Create New...