Spring naar bijdragen

Storm: Letters van Vuur - Download / Torrent / NZB


Aanbevolen reactie

  • Moderators

  • Bijdragen:  2.641
  • Waardering:   605
  • Prestatiepunten:  2.557
  • Dagen gewonnen:  38
  • Lid sinds:  22-08-16
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  42
  • Was actief op:  Windows

Storm: Letters van VuurJAAR, LAND 2017 Nederland
GENRE Familie Avontuur
SPEELDUUR Onbekend
REGISSEUR Dennis Bots
ACTEURS Davy Gomez, Juna de Leeuw,  Yorick van Wageningen
RELEASEDATUM (NEDERLAND) Bioscoop: 19 januari 2017

Synopsis

'Storm' speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.

Recensie 

Het boek Storm: Letters van Vuur van Karin van Holst Pellekaan mocht al flink wat lovende recensies in ontvangst nemen. Met zulke kritieken was het onvermijdelijk dat het verhaal vertaald zou worden naar het witte doek. Dat moment is nu hier, alleen weet Storm: Letters van Vuur niet dezelfde spanning naar de bioscoopzalen te brengen.

Brief van Luther

Het avontuur speelt zich af in Antwerpen, in het jaar 1521 ten tijde van de reformatie. De 12-jarige Storm (Davey Gomez) is de zoon van Klaas (Yorick van Wageningen), een succesvolle drukker. Hij helpt maar al te graag in de drukkerij van zijn vader, alleen zit zijn onhandigheid hem nog aardig in de weg. Wanneer zijn vader zich steeds geheimzinniger begint te gedragen, kan Storm zijn eindeloze nieuwsgierigheid niet onderdrukken. Hij komt erachter dat zijn vader zich bezighoudt met het afdrukken van documenten over protestantisme, wat in die tijd extreem illegaal was. Als de soldaten van de katholieke kerk de drukkerij binnenvallen en Klaas oppakken, weet de handige Storm te ontsnappen met het drukzetsel van de laatste brief van Maarten Luther. De brief die weleens de Katholieke kerk op zijn knieën kan dwingen. Tijdens zijn ontsnapping wordt hij geholpen door de mysterieuze Marieke (Juna de Leeuw). Een meisje van dezelfde leeftijd dat woont in het ondergrondse riool van Antwerpen. Als ze zich schuilhouden in het riool komen ze erachter dat de hele kerk van Antwerpen achter het jonge duo aanzit. Al snel merkt Storm dat niet iedereen te vertrouwen is.

Storm: Letters van Vuur

Jonge onbekende cast

De twee hoofdrollen worden vertolkt door jonge onbekende acteurs. Een dappere keuze van regisseur Dennis Bots (Achtste-groepers huilen niet, Spangas) en dit zorgt dan ook voor een frisse wind door de film. Het is alleen wel aan het spel van de twee jongelingen af te zien dat zij nog weinig ervaring hebben met grotere speelfilms. De dialogen lijken af en toe te worden opgedreund zonder dat er veel interactie met elkaar plaatsvindt. Voor de wat oudere kijker zou dit kunnen storen, maar het is te betwijfelen of het de jongere bezoeker zal opvallen. Van Wageningen zet daartegenover een erg sterke vaderrol neer, en laat zien waarom hij een van Nederlands internationale gerenommeerde acteurs is. Hiernaast is Peter Van Den Begin perfect gecast voor de rol van Van der Hulst, de kwaadaardige inquisiteur. Met nagenoeg geen dialoog weet hij toch een erg overtuigende boosaard te spelen.

Weinig spanning

Het is jammer dat de film weinig spanning weet te creëren in zijn duur van 100 minuten. Het verhaal leent zich er goed voor, maar verder dan een paar uiterst clichématige scènes komt het niet. Zoals een scène waarin een executie op het nippertje wordt onderbroken, wat je toch al ver van tevoren ziet aankomen. Maar zoals eerder aangehaald, zal dit voor de wat jongere kijker weinig uitmaken. En dat is toch het publiek waar deze film op is gericht. Storm: Letters van Vuur verschaft het jongere publiek een middeleeuws avontuur in combinatie met een kleine geschiedenisles, die er in zal gaan als koek.

http://www.filmvandaag.nl/recensies/440-storm-letters-van-vuur

Informatie over de film / download

Links naar een NZB, Torrent of download bestanden zijn hier niet te vinden en mogen niet worden geplaatst op Duken.nl. Discussiëren, overleggen en tips over de film zijn toegestaan. Meer informatie in onze huisregels

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 605
  • 2,6k
  • 38
  • Reacties 0
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...