Jump to content

 • Spotnet 2.0

   Share


  Welkom bij de handleiding van Spotnet 2.0, een programma waarmee het mogelijk is om vanuit nieuwsgroepen direct te downloaden.

  Spotnet 2.0 is een van de meest populaire programma’s als het gaat om het downloaden vanuit nieuwsgroepen. Doordat Spotnet het mogelijk maakt om zowel te zoeken als te downloaden op nieuwsgroepen heb je geen andere applicaties of websites los van Spotnet nodig om te kunnen downloaden.

  In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en de configuratie voor het optimaal downloaden via Spotnet 2.0.

  Wat komt er aan bod deze handleiding?

  • Wat is Spotnet 2.0?
  • Voor en na-delen van het programma
  • Installatie in woord en beeld
  • Configuratie en tips van Spotnet 2.0 voor optimaal gebruik

  Wat is Spotnet 2.0

  Spotnet 2.0 is een onofficiële opvolger van Spotnet. De originele Spotnet is een programma wat in 2011 is uitgebracht waardoor het downloaden vanuit nieuwsgroepen gemakkelijk werd gemaakt. In het verleden was het downloaden uit nieuwsgroepen lastig omdat er veel handmatige acties uitgevoerd moesten worden.

  Spotnet 2.0 heeft veel verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van Spotnet “1.0”. Bekende fouten zoals “out of memory” zijn opgelost, oplossingen bij verbindings- problemen, een verbeterde layout en vele andere nieuwe toevoegingen.

  Binnen Spotnet wordt er gebruik gemaakt van het download programma NzbGet. Deze wordt meegeïnstalleerd bij de installatie. Hierdoor kan Spotnet gebruikt worden om Spots te bekijken en rechtstreeks te downloaden. Een alles in ‘e’en oplossing voor het downloaden vanuit usenet / nieuwsgroepen.

  Bij het gebruik van Spotnet 2.0 staan naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden. Het is volgens de wet niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal te verspreiden en ook niet om dit te downloaden.

  Plus- en minpunten van programma-naam

  Pluspunten

  • Grootste download database dus de meeste films, series en muziek
  • Makkelijke gebruikers interface
  • Nederlandstalig programma
  • Programma welke downloads automatisch repareert en uitpakt

  minpunten

  • Microsoft .NET framework 4.5 nodig (gratis)
  • Nieuwsgroepen server nodig (informatie)

  Installatie in woord en beeld

  Download het programma hier en start de installatie.

  Kies voor de optie “uitvoeren” om de installatie van Spotnet 2.0 te starten. (Als deze melding opkomt.)

  spotnet-20-01.png

  Indien Microsoft .NET Framework 4.5 niet is geïnstalleerd op uw PC vraagt de installatie om deze te installeren. Druk op Install. Als u Framework 4.5 al op de PC geïnstalleerd heeft kunt u deze stappen overslaan en verder gaan met de Spotnet installatie.

  spotnet-20-02.png

  Even geduld, Microsoft .NET Framework 4.5 wordt gedownload en geïnstalleerd

  spotnet-20-03.png

  Als u Spotnet voor de eerste keer automatisch start zal deze vragen voor de gebruikers gegevens van uw nieuwsserver. Dit kunnen gegevens zijn van uw internet provider of van een betaalde nieuwsserver. Indien uw provider geen nieuwsserver ondersteund dan kunt u kijken naar een betaalde nieuwsserver. Informatie over nieuwsservers vind u hier:

  Een betrouwbare en voordelige “payserver” is Extreme Usenet. Deze payserver bied diversen abonnementen aan. Voordelen van Extreme Usenet zijn: 1.200 Dagen retentie, Account delen is toegestaan, Gratis SSL, Onbeperkt downloaden en Snelheden tot 200 mbit.

  Indien u meer wilt weten over betaalde nieuwsservers kunt u dit vragen op ons forum. Als u niet weet of uw provider zelf een nieuwsserver ondersteund kunt u dit achterhalen op de website van uw provider. Voor alle gegevens juist in en druk op “VERBINDEN”.

  spotnet2-01.png

  Spotnet 2.0 word opgestart. Bij de eerste keer starten moet spotnet zijn database waar alle downloads in staan updaten. Dit kan enige tijd duren (afhankelijk van uw internet snelheid).

  spotnet2-02.png

  Spotnet 2.0 wordt automatisch bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is. Nieuwe versies bevatten verbeteringen en oplossingen. Als er een nieuwe versie beschikbaar is geeft Spotnet 2.0 dit aan. Druk op de “HIER” knop om Spotnet te herstarten en te voorzien van de update. De update heeft dan automatisch plaatst gevonden.

  spotnet2-03.png

  Vervolg de handleiding als Spotnet de volledige database heeft gedownload en als deze is bijgewerkt. Even geduld…

  spotnet-20-07.png

  Nadat spotnet alles heeft bijgewerkt ziet deze er als volgt uit. Druk op “Overzicht” om alle nieuwe downloads / Spots te kunnen zien. Onder de knop Downloads staan lopende downloads. In dit geval nog geen. We gaan nu beginnen met de Configuratie van Spotnet 2.0.

  spotnet2-04.png

  Configuratie en tips van Spotnet 2.0 voor optimaal gebruik

  We gaan eerst onze download folder instellen. Dit is de locatie waar de download bestanden zich bevinden. Druk op “Bewerken” → “Downloadmap

  spotnet-20-09.png

  Selecteer een map naar keuze waar de downloads zich moeten bevinden.

  spotnet-20-10-1.png

  Om de instellingen te kunnen aanpassen ga je naar “Bewerken” → “Instellingen” . Standaard staan de instellingen voor mijn gebruik goed. Wellicht dat u sommige opties wilt in of uitschakelen. Omdat alle instellingen in het Nederlands zijn uitgeschreven hebben deze geen verdere uitleg nodig. Eventuele vragen over instellingen kunnen in de reacties.

  spotnet2-05.png

  Mijn voorkeur gaat uit naar een Spot overzicht met details. Dit zorgt ervoor dat er een afbeelding en informatie wordt geladen bij het aanklikken van een “Spot” . De beeld weergave met details kunt u selecteren zoals onderstaande voorbeeld.

  spotnet-20-10.png

  Wij gaan in deze handleidingen opzoek naar een DVD's met Nederlandse ondertiteling. In het FILTERS overzicht kunt u zoeken naar media naar keuze. De getallen tussen de ( *** ) zijn het aantal nieuwe gevonden Spots.

   spotnet-filters.png

  Wij gaan zelf een filter maken voor films met Nederlandse ondertiteling. Open “FILTER TOEVOEGEN” . Ik geef deze de naam “DVD Films met NL ondertitels” .  Bij bron selecteren wij Retail (Officiële DVD’s). bij Taal de gewenste opties en ondertitels. Daarnaast nog het formaat DVD5 / DVD9. (Meer informatie over formaten vind u hier. Als je klaar bent druk je op het “ + “ icoontje naast de naam welke je het filter hebt gegeven.

  spotnet-20-11.png

  Het nieuwe filter is aangemaakt en actief in Spotnet 2.0

  spotnet-20-12.png?resize=898%2C547

  In dit voorbeeld gaan we de film “Knights of the Round Table” Downloaden. Dubbelklik op de film als deze gewenst is zodat de spot wordt geopend en worden gedownload.

  spotnet-20-13.png?resize=889%2C502

  Diversen informatie over de download / spot word getoond.

  spotnet-20-14.png?resize=740%2C543

  Onder in de Spot staan reacties. Als de film bijvoorbeeld problemen heeft of niet werkt staat dat hier ook vaak. Ook kunt u zelf een reactie achter laten.

  spotnet-20-15.png

  Om de film te downloaden drukken we op de “grote” download knop bovenin de Spot.

  spotnet-20-16.png

  Hierna word de “Downloads”  tab geopend en kunt u de status zien van uw lopende download. In dit geval word de film met een snelheid van 6.1 MB/s gedownload en duurt het 9 minuten en 36 seconden voordat hij is gedownload.

  spotnet-20-17.png

  Als de download klaar is zal Spotnet deze zelf uitpakken en eventueel repareren. De download is gereed en staat in de door u gekozen download folder. Vanuit hier kunt u de film afspelen, branden of gebruiken voor andere toepassingen.

  spotnet-20-18.png

  Tot zo ver de handleiding van Spotnet 2.0. Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft over de handleiding kunt u deze kwijt in de reacties.

  Aanbevolen is om Spotnet 2.0 te gebruiken in combinatie met een VPN verbinding. Hierdoor zorg je ervoor dat je anoniem download. Informatie en een handleiding voor het gebruik van een VPN verbinding vind je hier.

   


  Edited by Duken


  Duken
  • Gebruiksgemak: Makkelijk Snelheid: Snel Aanbod bestanden: Alles Taal: Nederlands, Engels OS: Windows Stream mogelijkheid: Nee
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Ziggo zegt: Retentie op binary Maximaal 30 dagen

  Onze ervaring leert dat je twee tot drie weken moet aanhouden. Alles wat ouder is staat er vaak al niet meer volledig op.

  Extra info, goed om te weten: per 13 april 2015 is Ziggo gestopt met het product Nieuwsgroepen. Gebleken is dat ze zeer weinig werden gebruikt. Gebruikte je al Nieuwsgroepen? Dan blijft dat gewoon mogelijk. De toegang tot nieuwsgroepen vervalt als je van Alles-in-1 overstapt naar Connect & Play. 

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  11 minuten geleden zei Gast database bijwerken mislukt:

  Ik heb de nieuwste versie van spotnet erop staan. 

  Helaas blijf ik de melding krijgen database bijwerken mislukt!!!

  Wat kan ik hier aan doen?

  Spotnet 2.0.0.210 geeft dat inderdaad soms weer. Even Spotnet afsluiten en opnieuw laten starten of in Spotnet zelf even opnieuw de database laten bijwerken moet voldoende zijn.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Start Spotnet eens als Administrator => rechtermuisknop op de snelkoppeling klikken en kiezen voor: Als administrator uitvoeren.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ik gebruik spotnet. 2.0 via sunny 
  Database bijwerken geeft aan mislukt is.
   

  Inlog gegevens werken goed.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Spotnet is een Nederlands programma waar voornamelijk spots/post vanuit Nederland aangemeld worden. Spotnet is gebaseerd op het usenet/nieuwsgroepen wat voornamelijk in Nederland, Belgie en Duitsland veel gebruikt wordt. Natuurlijk worden er vanuit diverse landen dingen op het usenet gegooid maar de verwijzingen hiervoor zal je dan moeten zoeken op buitenlandse fora. Ook kan je handmatig de newsservers doorzoeken maar dan weet je nooit precies wat je binnenhaalt. Ook worden er vaak onherkenbare bestandsnamen gebruikt waardoor je niet weet wat het is. Voorbeelden van deze newsservers zijn o.a. Binsearch en Nzbindex.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Hoi Ben, 

  Je kan maar 1 item tegelijk downloaden. Dit is in verband met het aantal verbindingen welke je hebt met je usenet provider. Er zit binnen Spotnet geen mogelijkheid om meerdere downloads tegelijk te downloaden. Helaas.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Je moet waarschijnlijk eerst de oude versie helemaal opschonen. Een volledige de-installatie zal waarschijnlijk werken samen met de Spotnet cleanup tool.

  1 verwijder spotnet via add/remove programs van windows
  2 herstart de computer
  3 draai de Spotnet_removal_tool-1.3.zip
  4 herstart de computer
  5 installeer spotnet :)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Mijn probleem is opgelost ( met het binnen halen van de database) ..heel spotnet er afhalen en opnieuw installeren ..zie hierboven..en het vinkje van 

  "Gebruik compressie voor de database bijwerken"uitzetten ..en hoppa alles werkt weer 

  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  7 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...