Jump to content

 • Guest
  Guest

  Franse rechtbank beveelt Internetproviders om Torrent-sites en File-hosters te blokkeren

  Een rechtbank in Parijs heeft vijf Franse internetproviders bevolen de toegang te blokkeren tot dertien websites die linken naar illegale inhoud. Hoewel blokkades van piratensites niets nieuws zijn, is dit de eerste Europese gerechtelijk uitspraak die gericht is tegen services voor bestandshosting. De uitspraak, die ook torrent-sites beïnvloedt, werd gedaan na een klacht van de lokale anti-piraterij groep SCPP.

  Het blokkeren van piratensites is een uitstekende maatregel geworden voor de entertainmentindustrie om zich te richten op piratensites op internet. De praktijk bestaat al meer dan tien jaar en is geleidelijk uitgebreid naar meer dan 30 landen over de hele wereld.

  Dit geldt ook in Frankrijk, waar The Pirate Bay vijf jaar geleden een van de eerste doelen was, maar niet de laatste. Verschillende site-blokkeer-toepassingen volgden, meestal namens de lokale anti-piraterij groep La Société Civile des Producteurs Phonographiques, of SCPP zoals het meer algemeen bekend staat.

  De organisatie, die meer dan 2.000 muziekbedrijven vertegenwoordigt, waaronder Warner, Universal en Sony, zit ook achter de meest recente blokkeerinspanningen. In drie afzonderlijke uitspraken heeft een rechtbank in Parijs onlangs internetproviders Bouygues, Free, Orange, SFR en SFR Fiber bevolen om te voorkomen dat klanten toegang krijgen tot websites die aan piraterij zijn gelinkt.

  De eerste uitspraak is gericht op zes relatief kleine bestandshostingsservices: Nippyspace.com, Nippyshare.com, Yolobit.com, Nippybox.com, Nippyfile.com en Nippydrive.com. De sites in kwestie hebben allemaal hetzelfde eenvoudige ontwerp. De term file-hoster of cyberlocker kan een brede betekenis hebben. In dit geval hebben de sites ook een zoekfunctie, waardoor illegale inhoud gemakkelijker te vinden is. Ook is Zippyshare geen onbekende in de muziekindustrie, omdat de RIAA het eerder noemde als een 'beruchte' piratensite.

                                             nippy.jpg.005355aeb9f678756d6b6a612d9a1f4e.jpg

  Hoewel SCPP niet heeft gereageerd op een verzoek van TorrentFreak om commentaar, merkt de Finse antipiraterijgroep TTVK op dat de uitspraak uniek is, omdat het het eerste gerechtelijk bevel is waarbij ISP's een file-hostingservice in Europa moeten blokkeren. TTVK uitvoerend directeur Jaana Pihkala zegt."De uitspraak van de Franse rechtbank bevestigt het standpunt dat blokkering bevelen beschikbaar moeten zijn voor alle illegale inhoudsdiensten, ongeacht de technologie"

  De andere twee uitspraken, die op dezelfde dag werden vrijgegeven, richten zich op de torrent-sites Torlock.com, Toros.co, Bittorrent.am, Seedpeer.me, Yggserver.net en Yggtorrent.ch, evenals de koppelingssite 2DDL.vg. Interessant is dat NextInpact opmerkt dat de rechtbank suggereerde dat het gebruik van het woord "BitTorrent" een slechte bedoeling veronderstelt, omdat het protocol voor het delen van bestanden vaak wordt geassocieerd met piraterij. Dit is vrij breed, omdat er ook veel legitieme BitTorrent-services zijn.

  De uitspraken ( 1 , 2 en 3 ) zijn 18 maanden geldig. De internetproviders zullen de blokkeerkosten zelf moeten betalen, maar hebben zich niet verzet tegen de gerechtelijke uitspraken.  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Guardian

  Posted

  Hopelijk blijven dit soort uitspraken nog even weg in Nederland, maar het komt wel heel eng steeds dichterbij. Goede vertaling van het originele artikel overigens @Drifter :goed:

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Censuur is coming .... :(

  En straks in het nieuws (2020)

  bij 80% van de internet provider wordt er een VPN provider meegeleverd om alle diensten te kunnen benaderen.... ;)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Waar gaat dit heen. :(

  Haha, inderdaad. Ze ruiken dan weer geld. Ik zie de reclames van de providers al voor me. 'Als je nu overstapt naar provider X, krijg je naast naast korting ook het eerste jaar een VPN-provider van ons cadeau.'

  Of nog leuker: 'Wordt je ook zo gek van  internetcensuur? Stap dan nu over en omzeil deze internetcensuur met onze VPN-provider'

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Iedereen weet dat dit niet mag dus dan is het meer dan logisch dat de wetgever hier tegenop treedt. Ik durf te wedden dat 99,9 procent van dit forum nog nooit had gehoord van deze Peppi en Kokki sites. 😂 Het heeft niets met censuur te maken maar met wetgeving. Continue door het rood rijden is ook niet slim maar we doen het allemaal wel is een keer en worden boos als we worden betrapt, nietwaar?

   Veilig downloaden met VPN dmv een torrentclient op je eigen netwerk is een optie maar neem dan een VPN aanbieder buiten de EU. Wil je het echt veilig dan zet je de account op naam van ene Vladyslav of Li. 

  Of neem een seedbox/server ( shared niet dedicated ) en zet die op naam van ene Vladyslav of Li. Harkt de meuk binnen met Filezilla ( encrypted ) en je bent 200 procent veilig.

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Guardian

  Posted

  1 uur geleden zei sweet11:

  Ik durf te wedden dat 99,9 procent van dit forum nog nooit had gehoord van deze Peppi en Kokki sites.

  Dat zou best eens kunnen, maar alle Nederlandse NZB Community's en nog bestaande Torrentsites zijn vast ook niet bekend bij de Franse burgers. Neemt niet weg, dat in een groot aantal landen de wetgeving en in dit geval het recht op Privacy aan alle kanten wordt geschonden en aangepast voor Commercieel gewin. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Guardian

  Posted

  1 uur geleden zei sweet11:

  Wat bedoel je met privacy welke wordt geschonden en misbruikt wordt voor commercieel gewin?

  Elke Europese burger heeft het recht op privacy, wat alleen door het wijzigen en aanpassen van wetgeving geschonden kan worden. Je kan daar heel simpel over nalezen bij Gegevensbescherming en online-privacy 

  Stichtingen die beweren op te komen ter bescherming van Content doen niet anders dan proberen via de Rechterlijke macht de wetten zodanig aan te passen dat het recht op Privacy geschonden moet worden om in dit geval Providers te verplichten data gegevens te overhandigen zodat de zogenaamde Content eigenaren hun aanzienlijke hogere inkomsten op kunnen strijken waar ze dan recht op zouden hebben.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  9 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...