Spring naar bijdragen

  • Goedkopere Disney+ bundel gaat 4 minuten reclame per uur tonen

     Delen


    Disney+ wordt goedkoper, zo kondigde Disney in maart al officieel aan. De populaire streamingdienst krijgt naast het huidige abonnement ook een goedkopere optie, voorzien van reclame. Het gaat om 4 minuten reclame voor shows van een uur of korter.

    Bij films en series die een uur of korter duren zal 4 minuten reclame te zien zijn. Dit is minder dan sommige concurrenten. Zo is bij de Amerikaanse concurrent Peacock 5 minuten reclame per uur te zien. Disney+ belooft extra te letten op gezinsvriendelijke reclames, zodat kinderen niet bestookt worden met alcohol en politiek. Ook zullen er geen reclames van concurrerende streamingdiensten te zien zijn. De goedkopere abonnementen komen nog in 2022 beschikbaar in de Verenigde Staten. Andere landen volgen in 2023.

    Disney+ is in Nederland, sinds de prijsverhoging van een jaar geleden, beschikbaar voor €8,99 per maand. Als je dat te duur vindt, kun je geld besparen door je meteen voor een heel jaar te abonneren. Maar vanaf volgend jaar komt er nog een optie bij: Disney+ wordt goedkoper met een extra bundel mét advertenties. De duurdere versie zonder advertenties blijft ook gewoon beschikbaar.

    Disney+ goedkoper (met advertenties)

    disney-plus-groupwatch.jpgIn een persbericht kondigt Disney+ de nieuwe bundel aan, nadat eerder al het gerucht ging. Met het nieuwe goedkopere Disney+ abonnement hoopt de streamingdienst meer kijkers te trekken. De groei van de dienst is de afgelopen maanden wat afgevlakt. Hoewel er al miljoenen kijkers zijn, hoopt Disney+ met een goedkoper abonnement nog meer mensen aan zich te binden.

    Maar wat voor Disney nog belangrijker is: de mogelijkheid tot advertenties. In het persbericht zegt Disney dat adverteerders sinds de start van de streamingdienst staan te trappelen om op Disney+ te adverteren. Om aan deze wens tegemoet te komen, start Disney+ eind 2022 in de VS met een goedkoper abonnement en dus met advertenties. In 2023 wordt deze extra bundel ook buiten de VS aangeboden, waarschijnlijk dan ook in Nederland.

    Het is niet duidelijk hoeveel goedkoper Disney+ met advertenties wordt. Disney heeft wel al ervaring met een goedkopere streamingdienst met reclame. De Amerikaanse dienst Hulu (dat ook in handen is van Disney), biedt voor $6,99 per maand al een bundel met advertenties, terwijl de reclamevrije versie dan $12,99 kost. Dit is dus een prijsverschil van $6,-. Naast de advertenties krijg je bij de duurdere Hulu-versie ook offline downloads; dat kan bij de goedkopere versie niet. Het is niet bekend of de goedkopere versie van Disney+ ook soortgelijke beperkingen gaat krijgen.



    William1
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...