Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • Hoe de mp3, piraten en Apple de muziekindustrie veranderden

     Delen


    Toen de Duitse ingenieur Karlheinz Brandenburg begin jaren 90 voor het eerst het mp3-formaat uitbracht, begon het een reeks gebeurtenissen die de muziekindustrie ontwrichtten. De RIAA zag digitale muziekbestanden aanvankelijk als een kans, maar toen Napster kwam, werden ze een bedreiging. Steve Jobs kwam te hulp, maar dat was tijdelijk. Streaming veranderde al snel het hele bedrijf weer en de verstoring gaat vandaag door.

    cassettebandje piratenmuziekHet idee om muziek te comprimeren tot digitale bestanden begon decennia geleden, maar de geboorte van de mp3 was een doorbraak.

    De Duitse ingenieur Karlheinz Brandenburg en zijn collega's maakten het mp3-formaat voor het eerst openbaar in 1993. Dit maakte het mogelijk om de grootte van muziekbestanden te verkleinen zonder significant verlies van hoorbare geluidskwaliteit.

    Destijds brak de muziekindustrie dankzij de cd alle verkooprecords, maar dat zou snel veranderen.

    "Systeemschok"

    Filmmaker Jed I. Rosenberg regisseerde een documentaire voor Bloomberg genaamd " System Shock " die een intrigerend en inzichtelijk overzicht geeft van hoe de "MP3" een reeks gebeurtenissen in gang zette die de muziekindustrie volledig ontwrichtten.

    Hoewel we iedereen aanbevelen om alle drie de delen volledig te bekijken, zullen we enkele citaten in het onderstaande artikel belichten.

    Nadat Brandenburg het mp3-formaat had gepubliceerd, duurde het niet lang voordat hobbyisten het begonnen te gebruiken om cd's te rippen. Sommige mensen deelden of ruilden deze bestanden met vrienden, wat aanvankelijk grotendeels offline gebeurde. Beetje bij beetje kwamen deze mp3's echter op internet terecht.

    De muziekindustrie zag mp3 als een kans

    Deze nieuwe ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt door de muziekindustrie. De voormalige CEO van de RIAA, Hilary Rosen, herinnert zich dat ze gecomprimeerde muziek vooral als een kans zagen.

    “Eind jaren '90 begon mijn personeel de online ruimte in de gaten te houden en we zagen ineens echt een aanzienlijke hoeveelheid interesse in mp3 vanwege de mogelijkheid om een muziekbestand te comprimeren.

    “Ik denk dat er in het begin echt geen paniek in de branche was. Mijn team bekeek het en zag het als niet zozeer een bedreiging als een kans, ”zei Rosen.

    De hemelse jukebox

    Eind jaren negentig, voordat de boom van het delen van bestanden was begonnen, speelden insiders in de muziekindustrie al met het idee van een 'hemelse jukebox' die toegang zou hebben tot alle muziek ter wereld.

    De RIAA realiseerde zich dat dit jukebox-idee met compressie dichter bij de realiteit zou komen, een positie die door anderen werd gedeeld.

    "De 'hemelse jukebox' was destijds een theoretische constructie", herinnert Al Teller, een voormalig directeur bij MCA Records en CBS Records. "Elk nummer dat ooit is gemaakt, zou nu in wat we de cloud noemen, onmiddellijk beschikbaar zijn voor iedereen op de planeet door simpelweg op een knop op je gizmo te drukken."

    Terwijl de muziekindustrie erover 'nadacht', was er in die tijd weinig behoefte aan innovatie. De sterke stijging van de cd-verkoop resulteerde jaar in jaar uit in recordomzet, en computers werden door de meeste mensen gezien als spreadsheet- en tekstverwerkingshulpmiddelen.

    Het Napster-moment

    Dit veranderde allemaal toen een jonge student genaamd Shawn Fanning Napster bedacht. Op dat moment deelden Fanning en Sean Parker al mp3's op IRC-kanalen, maar Fanning had iets groters voor ogen. Een centrale database waar iedereen ter wereld toegang toe heeft.

     

    uitwaaieren

     

    Om deze droom te realiseren stopte Fanning met naar school gaan. Hij legde alles maandenlang opzij en stopte pas toen de eerste versie van Napster het licht zag. Dat moment kwam in 1999. Kort daarna ging het viraal.

    De documentaire laat zien hoe miljoenen mensen massaal naar de nieuwe app kwamen. Sommige mensen, vooral tieners, waren er helemaal door in beslag genomen en downloadden duizenden mp3's alleen maar omdat ze dat konden.

    De aanvraag bereikte al snel ook de kantoren van de RIAA. Ze waren net zo onder de indruk.

    'Mijn hoofd van de antipiraterij, Frank Creighton, kwam mijn kantoor binnen en zei:' Ik heb zojuist het meest fascinerende ding gevonden. ' Het was Napster ”, herinnert Rosen zich, de voormalige CEO van RIAA.

    Rosen probeerde Napster onmiddellijk en ging op zoek naar Madonna's 'Holiday' die veel resultaten opleverde.

    "Ik had zoiets van: 'Ho, dat is best verbazingwekkend.' Dat is net als de hemelse jukebox. We praten hier al jaren over. "

    Nadat de eerste opwinding was weggezonken, realiseerde Rosen zich dat Napster een schat aan illegale inhoud was. Ze nam contact op met Napster in een poging om de inbreukmakende inhoud te verwijderen, te beginnen met de Billboard 200. Napster zei dat het zou proberen te helpen, maar er gebeurde niets echt.

    Music Titans waren doodsbang

    In de maanden die volgden, groeide en groeide de revolutie in het delen van bestanden. De muziekindustrie veranderde in paniek en in februari 2000 bespraken alle leidinggevenden van grote labels de dreiging tijdens een RIAA-bestuursvergadering in het Four Seasons Hotel in Los Angeles.

    “Ik zal deze dag nooit vergeten. Alle hoofden van de labels, letterlijk de titanen van de muziekbusiness, waren in die kamer. Ik had iemand het wiel in een pc en zette een paar luidsprekers op en ik begon een naam te maken die deuntje was, ”zegt Rosen.

    De belangrijkste muziekbazen begonnen nummers te noemen, waaronder enkele die nog niet eens waren uitgebracht, en keer op keer kwam Napster met resultaten. Onnodig te zeggen dat het bestuur doodsbang was.

    “Vroeger hadden we deze lijn in de platenbusiness dat er een soort van niets was dat een goede hit niet kon oplossen. Er was geen fout die een goede hit niet kon repareren. Er ging geen geld verloren bij een deal die een goede hit niet kon oplossen.

    "Ik denk dat dat het moment was waarop mensen zeiden: 'Ooh, misschien kan een goede hit deze niet repareren'," voegde Rosen eraan toe.

    Napster had ook voordelen

    Terwijl de grote muziekbazen bang waren, zagen anderen kansen. Niet alleen de piraten, maar ook artiesten die Napster gebruikten om hun muziek rechtstreeks naar de rest van de wereld te brengen. Onder hen was rapper Benefit , voor wie Napster een grote doorbraak was .

     

    voordeel

     

    Benefit deed mee en won een wedstrijd die werd georganiseerd door Chuck D van Public Enemy , die zelf een groot voorstander was van Napster. Hij was een van de eerste grote muzikanten die beweerde dat dit goed zou kunnen zijn voor artiesten.

    "Ik zie Napster als een nieuwe radio en mensen vinden manieren waarop je nu een miljoen artiesten en een miljoen labels zult hebben, nu allemaal in het recordspel", zei Chuck D destijds.

    De grote labels en de band Metalica waren het daar duidelijk niet mee eens en klaagden Napster aan. Dit leidde tot publieke verontwaardiging, waaronder massale protesten, maar uiteindelijk besloot de rechtbank dat Napster de inbreuk op het auteursrecht moest stoppen. Het bedrijf sloot later zijn servers af, amper twee jaar na de eerste lancering.

    Napster werd spoedig vervangen

    De problemen voor de muziekindustrie hielden daar niet op. Al snel verschenen er nieuwe en betere tools voor het delen van bestanden, en deze werden steeds meer gedecentraliseerd. Fromm Kazaa, via Morpheus naar LimeWire, het delen van muziek was opeens niet meer te stoppen.

    Het probleem was dat de muziekindustrie niet echt een goed alternatief had. Er was nog geen digitaal equivalent van de muziekwinkel, zoals Larry Kenswill, een voormalig manager bij Universal Music Group, uitlegt:

    “Het enorme, enorme probleem in die tijd is dat het erg moeilijk was om mensen te vertellen dat ze geen peer-to-peer-methoden moesten gebruiken en ze zullen zeggen: wat moeten we gebruiken? En het antwoord was: ga naar een platenwinkel en koop een cd. Dat is niet wat ze wilden horen. "

    Steve Jobs heeft een oplossing

    banen ipodDe labels waren wanhopig op zoek naar een oplossing en net rond die tijd kwam Steve Jobs, die net was teruggekeerd bij Apple, op het toneel. Apple had hun iPod en werkte stiekem aan een eigen muziekwinkel.

    Eind 2002 nam Jobs contact op met de grote labels om zijn plan te delen. Verschillende grote leidinggevenden waren uitgenodigd in Cupertino, waar de CEO van Apple persoonlijk een demo van een uur van de iTunes Store gaf.

    'Het werkte beter dan alles wat we ooit eerder hadden gezien. En het werd duidelijk dat dit een goede zaak was, ”herinnert Kenswill zich. "Het enige aan de iTunes Music Store was natuurlijk dat hij wilde dat elk nummer een cent zou opleveren."

    Ontbundeling van het album

    Met deze eis veranderde Steve Jobs de muziekbusiness waarschijnlijk meer dan piraten. Het betekende dat een nummer niet meer dan een dollar kon kosten en dat de tracks van een volledig album zouden worden losgekoppeld.

    Hoewel dit vandaag redelijk klinkt, was het toen een revolutie. Decennialang hebben artiesten volledige albums verkocht, terwijl veel mensen hoogstens in een paar nummers geïnteresseerd waren. Dit genereerde enorm veel overtollige inkomsten. Met iTunes is dat model veranderd. En het geld ook.

    "Door de ontbundeling van albums waren de inkomsten die binnenkwamen aanzienlijk lager", zegt Rosen.

    Hoewel een groot deel van de daling van de inkomsten uit muziekverkopen te wijten is aan piraterij, kan worden gesteld dat de overgang naar digitale downloads en de daarmee gepaard gaande ontbundeling een veel grotere impact hadden. Hierover hebben we al meer dan tien jaar geleden ruzie gemaakt .

    Hoewel iTunes het goed deed, waren er nog steeds genoeg mensen die muziek illegaal maakten. De Apple Store bood niet de 'hemelse jukebox'-ervaring die piraten-apps hadden, simpelweg omdat de meeste mensen het zich niet konden veroorloven hun mp3-spelers legaal te vullen.

    RIAA versus het publiek

    Geconfronteerd met een ongebreidelde explosie van muziekpiraterij besloot de RIAA opnieuw naar de rechtbank te stappen. Deze keer waren ze niet gericht op de makers van tools voor het delen van bestanden, maar op de mensen die tracks hebben gedownload.

    Dit idee was controversieel, ook binnen de RIAA, en CEO Hilary Rosen nam zelfs ontslag over de kwestie.

    “Ik wilde niet dat we tegen individuen ingingen, ook al waren ze de bron van een enorme hoeveelheid illegale activiteiten, ik had het gevoel dat ze uiteindelijk nog steeds muziekfans waren. Maar in wezen werd ik een beetje overstemd.

    "Mijn laatste dag bij de RIAA was de dag voordat de rechtszaak tegen individuen begon", voegt Rosen toe.

    De rechtszaken werden een treinwrak, vooral omdat duizenden mensen willekeurig het doelwit leken te zijn. Sommigen waren misschien productieve downloaders, maar de RIAA klaagde ook 'dode mensen', oma's en andere onwaarschijnlijke doelen aan.

    Rechtszaken maakten de zaken erger

    Ondertussen hield piraterij niet op. Stephen Witt, auteur van het boek "How Music Got Free", stelt dat de rechtszaken de zaken alleen maar erger hebben gemaakt. Dit wordt bevestigd door muzikant Nick Koenig, die destijds een van de doelwitten van de RIAA was.

    'Ik moest uiteindelijk ongeveer duizend dollar betalen aan de RIAA. Maar uiteindelijk heb ik mijn verliezen goedgemaakt door overuren te downloaden en te verdubbelen ”, zegt Koenig.

     

    koenig brief

     

    Rond het midden van de jaren 2000 waren de rechtszaken beëindigd. Het was de tijd dat torrent-sites de piraterijscene begonnen te domineren en deze werden zelfs nog populairder toen LimeWire stopte.

    Het Spotify-moment

    Een BitTorrent-client genaamd uTorrent werd bijzonder populair, tot het punt waarop de maker, Ludvig Strigeus, het verkocht. Dat geld werd vervolgens gebruikt voor een andere startup die de muziekindustrie wakker zou schudden: Spotify.

    Toen Spotify eind 2008 voor het eerst naar de beurs ging in een paar geselecteerde landen, sloten we ons aan bij het 'alleen op uitnodiging'-platform om te zien waar het allemaal over ging. We werden overweldigd .

    Alle muzieknummers beschikbaar hebben om te streamen was een ander Napster-moment. Of misschien was het beter dan Napster. Het was de 'hemelse jukebox' waar de muziekindustrie een decennium eerder alleen maar van kon dromen.

    Waar is het geld?

    Hoewel Spotify en andere platforms geweldig zijn voor gebruikers, zijn niet alle artiesten tevreden. Vooral degenen die een groot deel van hun inkomsten met labels moeten delen. Maar zelfs voor onafhankelijke artiesten zijn de inkomsten eerder beperkt.

    De documentaire laat zien hoe de verkoop van opgenomen muziek transformeerde van de belangrijkste bron van inkomsten naar meer een promotiemiddel. In toenemende mate moesten muzikanten een beroep doen op andere middelen, zoals concerten, merchandising, Bandcamp of zelfs Patreon om een behoorlijk inkomen te verdienen.

     

    Jack Conte Patreon

     

    Voor oudere muzikanten is dit niet gemakkelijk. Er is een idee dat muziek zijn waarde heeft verloren. Tegelijkertijd worden ontbundeling en on-demand streaming gezien als het ontheiligen van de kunst van een album als geheel.

    Voor labels zijn er ook dingen veranderd. Hun monopolies beginnen af te brokkelen. Hoewel ze nog steeds een doel dienen, kunnen kunstenaars het steeds vaker alleen redden. Dit is gedeeltelijk te danken aan de vele openbare verkooppunten die tegenwoordig beschikbaar zijn, waar ze hun werk gemakkelijk kunnen opnemen, publiceren en promoten.

    Die onafhankelijke artiesten kunnen meer inkomsten voor zichzelf houden. Dit is een onderwerp dat we in het verleden hebben besproken en in de documentaire brengt rapper RA the Rugged Man dit ook ter sprake.

    “Het kwam op het punt dat ik mijn label haatte. Dus ik zei: Hé, ik ga rennen en doe dit zelf. En toen ik begon met het maken van onafhankelijke platen, begon al mijn geld binnen te komen. En daar begon al mijn succes binnen te komen. En dat is waar al mijn fans begonnen binnen te komen. "

    Nieuwe kansen

    Tegelijkertijd biedt nieuwe technologie ook kansen die tot voor kort nooit bestonden. Diensten zoals Spotify kunnen bijvoorbeeld concertpromoties richten op een specifieke groep fans, worden gebruikt om talent voor festivals te scouten en gebruikers helpen nieuwe inhoud te ontdekken op basis van hun muzikale smaak.

    Dankzij nieuwe technologieën kunnen fans en muzikanten ook rechtstreeks in contact komen. En zonder tussenpersonen kan het hebben van 1000 gepassioneerde fans al genoeg zijn om een behoorlijk inkomen te verdienen, merkt dj en muziekjournalist Dani Deahl op.

    En wie zegt dat het hier zal stoppen? Platforms voor streaming-abonnementen zijn tegenwoordig de norm, maar deze kunnen in de toekomst weer verouderd zijn. Terugkijkend lijkt het redelijk om te concluderen dat piraterij de muziekindustrie niet heeft vernietigd, maar vooral heeft geholpen om dichter bij de 'hemelse jukebox' te komen.

    De mp3 speelde daarbij een cruciale rol. Het was de katalysator die hielp om de bevoegdheden in de muziekbusiness te verschuiven. Dit heeft sommige bedrijven en muzikanten pijn gedaan, maar ook vele anderen.

    De documentaire "System Shock" eindigt passend met een citaat van mede-uitvinder van de mp3, Karlheinz Brandenburg, die terugkijkt, dus we zullen hetzelfde doen.

    “Ik had het gevoel dat dit niet goed is voor de muziekindustrie. Maar uiteindelijk denk ik dat het ten goede is veranderd ”, zegt Brandenburg.



    William1
    • Leuk 2
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Ja, wat gaat de tijd toch snel. Weet nog goed dat ik op mijn slaapkamertje halsbrekende toeren aan het uithalen was om muziek van mijn pickupje over te zetten op een cassettebandje 😛

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Moderators

    Je lekker opnemen van de radio en bij reclame op opname stoppen. Wat konden we extra veel genieten van muziek omdat er ook meer werk in zat voor jezelf. Mooie tijden.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Alleen die afbeelding van Winamp al: Leuk om weer eens te zien.

     In die tijd liep ik nog rond met een walkman (zo'n geel ding had ik) en later een discman. Voor me discman had ik altijd zo'n speciaal tasje voor onderweg.

    Toen kwam ik de iPod tegen Stond echt versteld dat zo'n klein apparaatje ervoor kon zorgen dat je muziek kon luisteren. Letterlijk in broekzakformaat 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Our YouTube converter to mp3download tool alone offers multiple bitrate options, ranging from 64kbps to 320kbps. You're free to choose between tiny files for your handheld devices or bigger MP3 tracks with the highest possible quality. Users of all those choices benefit from the universal compatibility the MP3 format brings.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Onderwerp: Waarom heb ik een VPN nodig bij het downloaden van torrents? Gebruiker123: Hey allemaal! Ik heb een vraag over torrents. Waarom heb ik eigenlijk een VPN nodig als ik torrents wil downloaden? Ik snap er niet zoveel van en wil het gewoon veilig houden. Alvast bedankt! ExpertTorrents: Hey Gebruiker123! Goede vraag! Laten we het een beetje simpel houden. Een VPN, of Virtual Private Network, is basically een soort schuilplek voor je internetverbinding. Hier zijn een paar redenen waarom je het zou willen gebruiken bij torrents: Privacy: Zonder VPN kan iedereen zien wat je doet op internet. Je internetprovider (ISP) kan je downloaden volgen, en dat willen we niet, toch? Met een VPN worden je gegevens versleuteld, dus niemand kan zien wat je downloadt. Veiligheid: Torrents kunnen soms gevaarlijk zijn. Je weet nooit wie er aan de andere kant van de verbinding zit. Een VPN helpt om te voorkomen dat kwaadwillenden je IP-adres of persoonlijke info te pakken krijgen. Geoblocking omzeilen: Sommige torrents zijn mogelijk geblokkeerd in jouw land of regio. Met een VPN kun je je locatie veranderen, zodat je toegang hebt tot meer inhoud. Voorkomen van throttling: Soms beperken ISP’s je snelheid als ze zien dat je torrents downloadt. Met een VPN ziet je ISP niet wat je doet, waardoor je normaal gesproken je snelheid behoudt. Dus samengevat: een VPN beschermt je privacy, biedt meer veiligheid, laat je toegang krijgen tot meer bestanden, en helpt je om je internetsnelheid op peil te houden. Dus, zeker de moeite waard om er eentje te gebruiken! Karel1984: Thanks voor de tips, ExpertTorrents! Ik had ook gehoord dat sommige torrents niet werken als je een VPN aan hebt. Klopt dat? SarahP: Ja, dat klopt Karel. Sommige torrents zijn inderdaad moeilijk te downloaden met een VPN aan. Maar meestal kun je gewoon een andere server proberen of de instellingen van je VPN aanpassen. Je moet gewoon even uitproberen wat het beste werkt! JeroenV: Ik ben nog niet echt bekend met VPN’s. Heb je er eentje nodig voor elke download? Of is het speciaal voor torrents? ExpertTorrents: Goede vraag, JeroenV! Een VPN is niet alleen voor torrents, maar het is gewoon handig voor bijna alles wat je online doet! Of je nu streamt, surft, of iets anders doet, je kunt er altijd wel voordeel uit halen. Maar voor torrents is het extra belangrijk vanwege de privacy! Marieke1999: Ik download eigenlijk nooit torrents, maar deze info is echt nuttig! Denk dat ik ook maar een VPN ga proberen. Heb je nog aanbevelingen voor goede VPN’s? Jasperthegamer: Ja, zeker! Er zijn veel goede VPN’s, zoals NordVPN en ExpressVPN. Die hebben meestal goede reviews en zijn makkelijk te gebruiken. Maar let op dat je een betrouwbare kiest, anders kan je beter zonder! Liesje: Haha, ik vond het altijd zo’n gedoe om een VPN aan te zetten. Maar na wat ik heb gelezen, ga ik het zeker proberen. Thx guys! Maxu: Zou het ook werken als ik een gratis VPN gebruik? Of zijn die echt niet veilig? ExpertTorrents: Maxu, veel gratis VPN’s zijn niet veilig! Ze kunnen je gegevens verkopen of je snelheidslimieten opleggen. Ik zou aanraden om voor een betaalde optie te gaan voor betrouwbaarheid en veiligheid. Karel1984: Thanks voor het antwoorden! Ik ga deze tips zeker volgen. Gebruiker123: Super bedankt iedereen voor de info! Voelt een stuk zekerder nu. Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Sabalenka hekelt gejuich Anisimova tijdens Wimbledon-duel: ‘Maakte me kwaad’ Gebruiker: TennisFan1990 Hey allemaal, heeft iemand meer info over wat er precies gebeurde tussen Sabalenka en Anisimova tijdens hun Wimbledon-duel? Ik hoorde dat Sabalenka niet blij was met het gejuich van Anisimova. Wat was de aanleiding? Expert: TennisWizz Hey TennisFan1990! Goed dat je dit vraagt. Het gebeurde tijdens een spannende wedstrijd op Wimbledon. In tennis is het gebruikelijk om je te concentreren, vooral in wedstrijden op zo’n hoog niveau. Nu, Anisimova, die jong en energiek is, juichte dus luid zodra ze een goede punt scoorde. Deze vreugde-uitingen zijn normaal, maar het lijkt erop dat Sabalenka zich hierdoor stoorde. De reden? Beide speelsters zijn concurrenten en in de hitte van het moment kan dat gejuich als irritant worden ervaren. Sabalenka gaf aan dat het haar kwaad maakte, omdat ze zich niet kon concentreren. In tennis is mentale focus cruciaal. Denk aan het zoals een speler in voetbal; als je met je tegenstander praat of brult tijdens een wedstrijd, kan je afgeleid raken en fouten maken. Een voorbeeld: stel je voor dat je aan het studeren bent terwijl er iemand naast je heel hard muziek aan het luisteren is. Het maakt het moeilijker om je te concentreren, toch? Dat is wat Sabalenka waarschijnlijk voelde. Het is een onderwerp dat vaker voorkomt in tennis; het gaan vaak over de ‘etikette’ op het court. Aan de ene kant wil je jezelf natuurlijk uiten, maar aan de andere kant zijn er ongeschreven regels. Hopelijk helpt dit wat meer duidelijkheid geven! Gebruiker: Sportliefhebber87 Interessant! Ik snap dat je je kan irriteren aan zoiets, maar ik vind het ook een beetje overdreven van Sabalenka. Het is tennis, laat die emoties maar zien! Wat denken jullie? Gebruiker: TennisGeek123 Ja, ik ben het met je eens, Sportliefhebber87! Emoties horen erbij. Ik vind dat het ook bij de sport hoort. Anisimova is gewoon jong en enthousiast. Ik beleef het altijd leuk als spelers zichzelf kunnen zijn op de baan. Gebruiker: oude tennisser Tennis is inderdaad een emotionele sport. Je moet met druk omgaan en jezelf in de hand houden. Maar ik begrijp ook Sabalenka. Soms ben je zo gefocust dat elk klein dingetje je uit je concentratie kan halen. Het gaat om de balans, denk ik. Gebruiker: VraagTekst71 Maar is het niet een beetje hypocriet? Sabalenka juicht ook als zij punten maakt, toch? Of mag ze dat wel doen en Anisimova niet? Gebruiker: SportMom Dat is een goede vraag, VraagTekst71! Het is zeker waar dat spelers vaak juichen. Maar als je kijkt naar de context, moet je bedenken dat het ook om respect gaat. Iedere speler heeft zijn eigen grenzen. Misschien gaat het meer over het moment dan de actie zelf. Gebruiker: Tennis4Life Ik vind dat Anisimova gewoon haar stijl moet blijven volgen. Het maakt de wedstrijden levendiger! En eerlijk, als je het kijkt, is dat wat tennis zo leuk maakt. Iedereen heeft een andere manier van spelen en emotie tonen. Gebruiker: focus-freak True, Tennis4Life! Maar je moet ook respect hebben voor je tegenstander. Iedereen komt voor de winst en dat betekent soms dat je het spel moet laten spelen zonder extra drama. Gebruiker: TennisFan1990 Dank voor de uitleg en reacties allemaal! Het is interessant om te zien hoe meningen kunnen verschillen. Ik vind het mooi dat tennis zo’n sprankelende sport is, met veel emotie. Gebruiker: pepernoot Tennis is inderdaad meer dan alleen een spel. Het zijn de verhalen en emoties die het speciaal maken. Laat die unieke stijlen maar komen! Expert: TennisWizz Chapeau voor de inzichten, iedereen! Wat een levendige discussie. Dit laat zien hoe divers tennis is, en dat is wat het zo’n prachtige sport maakt. Blijf vooral je gedachten delen! Lees het volledige bericht hier
    • Forum Discussie: Hoe werkt 2-staps verificatie eigenlijk en waarom zou ik het gebruiken? Gebruiker: JohnDoe1985 Hallo allemaal! Ik heb gehoord over iets dat ‘2-staps verificatie’ heet, maar ik snap er niet veel van. Kan iemand uitleggen hoe dat precies werkt en waarom ik het eigenlijk zou moeten gebruiken? Dank alvast! Expert: CyberWijs Hey JohnDoe1985! Goede vraag, ik help je graag verder! 2-staps verificatie (ook wel 2FA genoemd) is een extra beveiligingslaag voor je online accounts. Het is een manier om te zorgen dat alleen jij toegang hebt, ook al zouden anderen je wachtwoord weten. Hier is hoe het werkt in simpele stappen: Inloggen met je wachtwoord: Je begint met het invoeren van je gebruikelijke wachtwoord, bijvoorbeeld voor je e-mail of sociale media. Tweede stap: Na het invoeren van je wachtwoord krijg je een tweede verificatieverzoek. Dit kan een sms zijn met een code, een e-mail, of een melding van een authenticator app zoals Google Authenticator of Authy. Jij hebt alleen toegang tot deze code, omdat die naar jouw telefoon of apparaat gestuurd wordt. Toegang krijgen: Zodra je die code invoert, weet het systeem dat jij het echt bent en krijg je toegang tot je account. Waarom zou je dit gebruiken? Hier zijn een paar redenen: Veiliger: Zelfs als iemand je wachtwoord heeft, kunnen ze niet inloggen zonder die tweede stap. Bescherming tegen hackers: Er zijn veel manieren waarop hackers proberen jouw gegevens te stelen. 2FA maakt het veel moeilijker voor hen. Rustiger gevoel: Je blijft beter beschermd, vooral bij belangrijke accounts zoals je bank of e-mail. Stel je voor: je hebt een geweldig wachtwoord, maar iemand steelt je telefoon. Zonder 2FA kan die persoon gewoon inloggen op jouw account. Maar met 2FA hebben ze niet genoeg. Dus, is 2-staps verificatie de moeite waard? Absoluut! Het is een eenvoudige, maar krachtige manier om je online veiligheid te vergroten. Gebruiker: TechFan99 Wauw, dat klinkt echt nuttig! Waarom gebruiken niet meer mensen het eigenlijk? Is het te ingewikkeld? Gebruiker: JessicaV Ja, dat vroeg ik me ook af. Hebben mensen gewoon geen zin om het in te stellen, of denken ze dat het niet nodig is? Expert: CyberWijs Hé TechFan99 en JessicaV! Goede punten! Veel mensen denken dat het te ingewikkeld is of hebben geen idee hoe ze het moeten instellen. Soms is het gewoon een kwestie van gemak; mensen willen snel inloggen zonder extra stappen. Maar dat kan je kwetsbaar maken. Een ander probleem is dat sommige mensen niet goed weten wat ze moeten doen als ze hun telefoon kwijtraken of niet meer toegang hebben tot hun authenticator app. Maar veel platforms bieden vaak back-up codes dan kan je het nog steeds redden! Gebruiker: AnjaLovesCats Ik heb het nu ingesteld! Het gaf me een veilig gevoel, maar ik heb wel een keer zitten stressen omdat ik mijn telefoon kwijt was. Gelukkig had ik die back-up codes! Gebruiker: GamerDude2020 Ik vind het soms wel irritant, elke keer die code invoeren, maar als het zo veilig is, doe ik het maar. Beter veilig dan sorry, toch? Gebruiker: OldSchoolUser Haha, ja ik ben eigenlijk een oude rot in dit spel. Maar ik gebruik het nu al een tijdje, en ik moet zeggen dat ik er aan gewend ben geraakt. Je kunt het zelfs sneller maken met bepaalde apps! Gebruiker: MovieBuff22 Ik gebruik het echt alleen voor mijn bank en e-mail. Voor andere dingen vind ik het soms overdreven. Maar goed om te weten dat het zo makkelijk is om het in te stellen! Gebruiker: CyberWijs Dat is ook prima, MovieBuff22! Belangrijke accounts zouden altijd een extra laag bescherming moeten hebben. Doet me denken dat je net zo goed ook van die beveiligingsvragen kunt instellen! Gebruiker: 2FAN4U Kan iemand een goede authenticator app aanbevelen? Ik las veel over Google Authenticator, maar zijn er betere? Expert: CyberWijs Hey 2FAN4U! Google Authenticator is populair en betrouwbaar. Maar er zijn ook anderen zoals Authy en Microsoft Authenticator. Authy is fijn omdat je het ook kunt gebruiken op verschillende apparaten. Kijk maar wat het beste bij jou past! Gebruiker: JohnDoe1985 Thanks allemaal! Dit heeft me echt geholpen. Ik ga het vanavond meteen instellen. Gebruiker: TechFan99 Graag gedaan, JohnDoe1985! Succes ermee! Dit is dus een mooi voorbeeld van hoe 2-staps verificatie werkt en waarom het belangrijk is. Blijf safe online, iedereen! Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...