Spring naar bijdragen

  • Netflix moet weer stevig slikken

     Delen


    Ooit leek voor Netflix een eeuwigdurende gouden toekomst weggelegd, maar de problemen blijven zich opstapelen bij de ooit baanbrekende videostreamer.

    Maar liefst 3 miljoen Britten hebben hun abonnement op Netflix opgezegd dit jaar, zo lezen we in dit bericht van What Hi*Fi.

     

    Een jaar bovendien, dat nog lang niet ten einde is. Wat wellicht nog het meest zorgwekkende is aan deze cijfers: het zijn vooral jongeren die massaal opzeggen. Ze wijken uit naar gratis alternatieven, als TikTok en – in ‘t geval van het VK – de daar populaire BBC iPlayer.

     

    Teloorgang streaming?


    Op moment van schrijven zijn er geen specifieke cijfers bekend over hoe het met Netflix in Nederland gaat. Maar gezien de algemene tendens dat mensen abonnementen op streamingdiensten eerder cancellen dan afsluiten én deze constatering verschilt het beeld hier mogelijk niet bijzonder veel. Of het beoogde advertentie-gesponsorde goedkopere Netflix-abonnement verandering gaat brengen? De tijd zal het leren.
     
    Grootste probleem is waarschijnlijk dat er inmiddels wel erg veel streamingdiensten – zowel audio als video – zijn waaruit gekozen kan worden. Met name Amazon Prime Video met z’n significant goedkoper abonnement en een snel groeiend assortiment is een interessant alternatief. Maar onderschat ook Apple niet met z’n rustig groeiende videodienst tegen een scherpe prijs en voorzien van unieke eigen producties van hoge kwaliteit. Maar ‘abo-moe’ lijkt een eveneens groeiende trend te zijn…


    Duken
    • Leuk 1
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...