Spring naar bijdragen

  • Piraterij is moeilijk om tegen te concurreren en groeit snel volgens Netflix

     Delen


    Piraterij blijkt toch een taaie concurrent voor Netflix en andere legale streamingplatforms. Netflix heeft zich altijd gepositioneerd als een alternatief voor piraterij, door een legaal en handig streamingplatform aan te bieden. In het begin leek dit goed te werken, aangezien Netflix honderden miljoenen abonnees aantrok, van wie sommigen stopten met de piraterij.

    Echter, de afgelopen jaren is piraterij weer toegenomen, zelfs in goed-bediende markten zoals de Verenigde Staten. Dit zorgt voor moeilijkheden voor Netflix in de concurrentiestrijd met andere legale platforms. Piraterij is aantrekkelijk voor consumenten vanwege het feit dat het gratis is, wat het erg lastig maakt om tegen te concurreren.

    Netflix heeft de piraterijproblematiek openlijk aangekaart in zijn SEC-aanvraag, waarin staat dat piraterij een bedreiging vormt voor het bedrijf. ( Netflix: “In light of the compelling consumer proposition, piracy services are subject to rapid global growth” ) Hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn dat Netflix op dit moment aan het afbrokkelen is, blijft piraterij een punt van zorg. Het bedrijf benadrukt dat als ze niet succesvol kunnen concurreren met andere platforms, inclusief piraterij, dit een nadelig effect kan hebben op hun marktaandeel, inkomsten en winstgevendheid. 

    sec-netflix.webp

    Hoewel Netflix nog niet in de buurt van zijn ondergang is, geeft het bedrijf aan dat hun inspanningen om de groei van piraterij te voorkomen mogelijk ontoereikend zijn. Ze wijzen erop dat piraterijdiensten wereldwijd snel groeien, en het is moeilijk voor Netflix om deze groei te stoppen. Het is een uitdaging waar ze mee te maken hebben als een leidende speler in de videostreamingmarkt.

    Het is ook interessant op te merken dat andere bedrijven vergelijkbare zorgen hebben geuit over piraterij in hun SEC-deponeringen. Dit benadrukt het feit dat piraterij een bredere industrie-uitdaging is, waar veel bedrijven mee te maken hebben.

    Het is echter duidelijk dat piraterij een punt van zorg is voor Netflix. Terwijl Reed Hastings zich tien jaar geleden geen zorgen maakte over piraterij, besteedt het bedrijf nu miljoenen dollars aan het aanpakken van het probleem.

    De streaminggigant sloot zich een paar jaar geleden aan bij de MPA en is ook lid van de antipiraterijcoalitie ACE. Daarnaast heeft Netflix ook een interne antipiraterijafdeling die piraterij dreigingen in de gaten houdt.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Sharing is caring... 

    En hou dat maar eens tegen... 

    Pas op het moment dat films, series, muziek, cursussen, boeken/Comics en software gratis te krijgen zijn zal de piraterij afnemen. 

    Tot die tijd.... Pirate 4ever.

     

    Arrrhh... 🤣 🤣 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Na zo'n 25 jaar hebben de labels en maatschappijen er nog niets van begrepen. Kom met 1 centraal systeem zoals Crunchyroll (Anime) dat vrijwel alle shows aanbied tegen betaling van €15 per maand. Klanten blij, studio's ook blij is win win. Helaas willen de grote baasjes meer blijven verdienen over de rug van acteurs, muzikanten etc en onnodig decennia lang piraterij tegen gaan.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    The_Achouffe

    Geplaatst

    hoi Marcel, misschien is die site waar je de nzb's zoekt niet meer goed, dat had ik destijds ook met nzbserver.com  via https://www.clubnzb.com/ lukte het toen wel, misschien is dat voor jou ook de oplossing.

    Drifter

    Geplaatst

    Beste @Marcel1962, ik heb deze nieuw gestelde vraag met je 1e vraag samengevoegt, want het heeft geen nut om in 2 vragen te proberen dezelfde oplossing te vinden voor jouw probleem.  Het is duidelijk dat je een beginner bent en gebruik maakt van Spotlite, maar je hebt je duidelijk niet goed ingelezen in het hele NZB downloadproces. Onder deze link staat de volledige handleiding van Spotlite (aan de onderzijde van de pagina staat ; Naar het volgende hoofdstuk >) Lees dat nu eerst eens goed door, of maak gebruik van mijn eerder gegeven tips om een programma als SABnzbd of NZBget te installeren op de PC en je NZB downloads te zoeken en aan te klikken op de Webversie (Indexers) van Spotnet of probeer een account te krijgen op een Nederlandse NZB Community als ze de registratie open gooien.

    Monkie

    Geplaatst

    Mooie analyse. $10 per maand (ik gebruik het professional plan) is natuurlijk een flinke prijs, maar dat is het me tot nu zeker waard.  Als dit echt een blijvertje wordt, dan stap ik over op een jaarlijkse betaling. Scheelt weer 10%. We zouden het natuurlijk ook wat breder kunnen trekken dan alleen zoekmachines. Zelf ben ik al een tijdje aan het kijken naar (open-source) privacy-vriendelijke alternatieven. Het begon een paar jaar geleden met e-mail. Outlook > Protonmail Youtube > Piped video (overstap mede door blokkeren van adblockers door Youtube) Safari > Orion browser (macOS, iPadOS & iOS)- Gebasseerd op Safari (WebKit). Zero telemetry. 1st party ads/trackers & 3rd party ads/trackers worden standaard geblokkeerd. Maps (Google / Apple) -  OpenStreetMap & Organic Maps (iOS).
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...