Spring naar bijdragen

 • Draakie
  Draakie

  Server upgrade Duken.nl, snel sneller snelst!

  Na veel testen, voorbereidingen en duimendraaien is Duken.nl geupgrade en verhuist naar een nieuwe server. De website draait vanaf een nieuwe server waar de website is opgebouwd en geconfigureerd. Hierdoor hebben we een aantal flinke stappen kunnen zetten in de snelheid van de site door gebruik van snelle processoren en de vernieuwde versie van PHP. :proost:

  Nadat de nieuwe server was opgetuigd hebben we een backup terug kunnen plaatsen van de vorige host. Hierna zijn de database tabellen van de site geconverteerd en hebben we de overstap kunnen maken van PHP 7.0 naar PHP 7.2. Deze nieuwe versie van PHP zorgt ervoor dat de data binnen de website sneller laadt.

  De specs van de nieuwe server in het kort:

  • CPU Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2680 v3 @ 2.50GHz (4 core(s)
  • OS Ubuntu 16 LTS
  • RAM 8 GB
  • Harddisk 400 GB SSD

  We zijn dus helemaal klaar voor de upgrade naar de nieuwe forum software 4.4 aankomende maand. 

  Komen jullie problemen, fouten of andere rare dingen tegen horen we het graag in de reacties. Dan kunnen we deze verhelpen. 😅

     Terugkoppeling


  48 minuten geleden zei ShadowMaster:

  Het is inderdaad lekker snel :)

  Goed om te horen, bedankt shadowmaster. 

  Afbeeldingsresultaat voor roadrunner gif

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Ik dacht heel even dat mijn handelingen met de muis en toetsenbord sneller waren, maar het is overduidelijk de site zelf. :rofl:

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Is het een vogel? Is het een vliegtuig?! Nee het is super server! 

   

  giphy.gif

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Iemand anders toevallig ook "last" van overdreven blije grote smilies :)?

  Screenshot_20190121-204152.png

   

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites
  1 uur geleden zei Duken:

  Iemand anders toevallig ook "last" van overdreven blije grote smilies

  Jup, heb er hier ook 'last' van.

  bewerkt door Monkie

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Op mijn pc ook... Alleen op mijn telefoon knalt hij de emoji op het formaat (een aantal).

  Morgen even controleren, zo erg is het nog niet 😛

  fijne avond 🥰

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Werkt hier ook weer zoals het hoort.

  Die grote smileys doen me een beetje aan vroeger denken. In de tijd van MSN Messenger (kennen we dat nog nog nog nog...)

  Staat me bij dat ik dan vaak smileys van de website messbase (of iets in die richting) haalde en aan MSN Messenger toevoegde. 

  • Leuk 1

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Ja die kennen we nog. Maar msn Messenger kwam na icq :p

  Je had met msn ook van die buzzers dan kon je de andere storen of voorzien van springende figuren in je scherm. Gekkenhuis altijd in die chats 😂

   

  maxresdefault.jpg

  • Haha 1

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Als er iets is wat ik mis, dan is het MSN wel want dat was voor mij de manier om even snel met familie te kleppen of kennissen uiteraard. Jammer dat dit moest wijken voor Skype, want daar heb ik helemaal niets mee. Ik heb ook geen Android GSM of iPhone, dus app-jes sturen doe ik allemaal niet aan. (Ikke ben van de hele oude stempel hé!!!!!)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Ik mis ook MSN , ook al heb ik wel Skype maar doe er zeer weinig mee.
  Ik heb wel een Android telefoon en app regelmatig, maar merk wel sinds dat de whatsapp bestaat dat ik meer met werk bezig ben, omdat je regelmatig door je werk gestoord wordt of door collega's

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites
  Op 23-1-2019 om 06:40 zei Duken:

  Je had met msn ook van die buzzers dan kon je de andere storen of voorzien van springende figuren in je scherm. Gekkenhuis altijd in die chats 😂

   

  maxresdefault.jpg

  Ik heb daar heel goeie herinneringen aan, en ook leuke lange chat tijden, maar ja dit was vroeger en ik kan nu soms niet meer volgen met die vernieuwingen. Msn zou gerust mogen terugkeren van me, tja oude tijden / oude herinneringen / oude liefdes (op chat gebied dan wel) en we worden er niet jonger op.

  Idd. meestal is het forum sneller nu, zeker bij het plaatsen van een reactie maar nog niet bij het plaatsen van een nieuwsbericht of ik zou het moeten verkeerd zien.

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites


  Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

  Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

  Account aanmaken

  Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

  Registreer een nieuw account

  Aanmelden

  Ben je al lid? Meld je hier aan.

  Nu aanmelden

 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Duken
   Zoals de update goden er voorstaan lijkt IPB de update van de forum software 4.4 in januari te willen uitgeven. Ervaring leert dat er best een maand overheen kan gaan maar zodra 4.4 is uitgeven gaan wij natuurlijk mee!
   Op dit moment draait ipb zelf 4.4 in beta. Er zitten weer veel nieuwe en verbeterde features in voor een snellere, gezelligere en actiever forum gebruik.
   De lijst vinden we hier ( Engels talig)
   https://invisioncommunity.com/news/product-updates/
   We hebben er zin in!
    
  • Door funkydog
   Hoi leden!
   Tot voor kort was ik lid van enzetbee maar deze is (zoals velen) niet meer online.
   Spijtig toch? Ik kon daar alles vinden en ben nu een beetje zoekende.
   Ik ga er van uit dat er hier moderators mee lezen van 1 van de forums die ten onder zijn gegaan.
   Misschien kan ik helpen? Ik heb 17 server waarvan ik 1 niet gebruik. Deze is 100% DMCA ignored, staat online met Ubuntu 18.04 en kan deze wel configureren als webserver.
   Ik hoef hiervoor geen geld te ontvangen, aangezien deze al betaald is voor 3 jaar, wel zou een mooie positie op het forum welkom zijn.
   Iemand die een project wil starten? Laat maar weten!
   Dit zijn de server specs:

   Groetjes!
  • Door Duken
   Dat was spannend, de site heeft een upgrade gehad van de oude versie 4.2 naar de nieuwe 4.3 ? . Er zijn nieuwe mogelijkheden geïmplementeerd waardoor onder andere de snelheid van de website omhoog is gegaan. Er zijn een aantal features welke voor de bezoekers en leden zichtbaar zijn.
   We draaien vanaf heden op de officiële invision community 4.3 software. Wij hopen dat dit zorgt voor nog meer interactiviteit tussen de leden en een nog betere ervaring voor iedereen.
   Emoji: Jezelf uitdrukken met native emoji-ondersteuning in alle editors. Alle bekende Emoji van bijvoorbeeld Whatsapp.
    
   De hele lijst met upgrades welke voornamelijk op de achtergrond werken vind je hier:
   Als jullie tips, feedback hebben of problemen / fouten tegenkomen horen we dit graag in de reacties. Dan kunnen we deze verhelpen zodat de gebruikers ervaring bij iedereen goed blijft.
 • Product Review

 • Nieuwe handleiding

 • Nu op het forum

  • Ik denk dat het wel uit te leggen is @Barbabas, want er is een verschil tussen Legaal en Illegaal Downloaden. Alles wat uitgezonden wordt op TV, of dat nou via een betaalde zender is of via een publieke zender, wordt auteursrecht betaald door de Omroep of bijv. Netflix / HBO / Videoland. Jij mag met de huidige opname mogelijkheden (Mediabox of Horizon) alles kopiëren en later afspelen of kijken als het maar voor thuisgebruik is. De thuiskopie in het Nederlands auteursrecht Op grond van artikel 16b en 16c Auteurswet 1912 mag men enkele exemplaren van een werk maken voor eigen oefening, studie of gebruik. Dit heet een thuiskopie. Een dergelijke kopie mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Het is niet vereist dat je het origineel zelf gekocht hebt om een thuiskopie van een werk te mogen maken. Het downloaden uit illegale bron valt echter niet (meer) onder deze wetsartikelen. Hoewel onze wet altijd zo werd uitgelegd, heeft in april 2014 het Hof van Justitie bepaald dat een auteurswet geen downloaden uit illegale bron mag toestaan. Nederland heeft dus een downloadverbod. Voor een thuiskopie op een drager, zoals een beschrijfbare CD of een harde schijf, van een muziekwerk is een vergoeding verschuldigd. Deze moet de fabrikant van de (lege) drager betalen.  Sinds er mogelijkheden tot kopiëren op de markt zijn, is er dus wettelijk vastgesteld dat in de prijs van de (Blanco) Cassette bandjes, Videotape's of DVD en CD schijfjes een vastgesteld percentage auteursrecht zit dat afgedragen moet worden door de fabrikant. Onder deze link staat nog even duidelijk omschreven wat de afspraken zijn.
  • ... Mmm... Nooit over nagedacht eigenlijk. Maar je zegt daar wel wat waar ik nooit bij heb stilgestaan. Zo was de film "taken" laatst op TV. Ik kijk die via mijn Ziggo box en hij neemt deze automatisch op. Omdat ik geen reclame meer wilde kijken heb ik hem later aangezet op Netflix. Maar waarom mag ik hem dan niet downloaden?  In mijn geval betaald SBS6 de licentie. Betaal ik Ziggo om de film te kijken via SBS6 en wil ik hem morgen kijken dus neemt de Ziggo box hem op. Maar downloaden is niet toegestaan.... ik kan het helaas niet uitleggen
  • Ik blijf erbij dat er niks mis is met downloaden, het word al jaren gedaan met cassette bandjes muziek met vhs / betamax films en series, tegenwoordig met de ingebouwde opname functie in de decoders. Alleen met downloaden kan je zelf beslissen hoe en waar je het afspeelt, niks geen gemiste inkomsten voor de makers maar puur gebruikers gemak. Iemand mag mij echt eens duidelijk proberen te vertellen wat het verschil is als ik een gedownloade aflevering big bang theory kijk of opneem van tv.
  • 20 februari

   Gocomma Intelligent MCU Control Alcohol Tester - BLACK

   voor €11,45 met coupon code: Flash Sale

   Xiaomi Electric Scooter Pro 12.8Ah Battery 8.5inch Two Wheels Scooter - Black Chinese Plug (2-pin)

   voor €519,85 met coupon code: Flash Sale

   Gocomma Intelligent MCU Control Alcohol Tester - BLACK

   voor €11,45 met coupon code: Flash Sale

   Utorch Remote Control Candle LED Light 3pcs - White

   voor €6,16 met coupon code: Flash Sale

   Gocomma Built-in 400 Game Console Frosted Appearance - Blue

   voor €13,21 met coupon code: Flash Sale

   Gocomma 168 in 1 Nostalgic Handheld Game Console - Yellow

   voor €14,09 met coupon code: Flash Sale

   FEIYUE 1 : 12 2.4G Four-wheel Drive High Speed Car Truck Toy

   voor €80,17 met coupon code: GBSZTOY01

   FY003AB Classic Retro All Terrain Off-road Vehicle

   voor €39,64 met coupon code: GBSZTOY02

   Lightly Tricycle Bicycle Baby Trolley Stroller - Blueberry Blue

   voor €64,31 met coupon code: GB$TH72LTB

   iHealth AG - 607 Blood Glucose Tester Set from Xiaomi youpin - White

   voor €37,88 met coupon code: GB-HBZIHEAXT
 • Laatste nieuws

×