Jump to content

 • Trizomu
  Trizomu

  Zo krijg je Windows 10 toch gratis na 29 juli

  Wanneer Windows 10 zijn eerste kaarsje uitblaast, vervalt het aanbod om gratis te upgraden.Toch zijn er nog enkele manieren die je een gratis kopie opleveren. Het is bijna gedaan met gratis te upgraden naar Windows 10. Op 29 juli blaast Microsofts laatste besturingssysteem ooit’ zijn eerste kaarsje uit, wat betekent dat iedereen die daarna nog wenst over te stappen, het volle pond zal moeten betalen. De prijs bedraagt 119 dollar, en waarschijnlijk zal dat in euro hetzelfde getal blijven. Wie toch een kopie van Windows 10 wenst te reserveren – om ooit in een verre toekomst alsnog te upgraden – kan dat.

  Howtogeek heeft twee manieren gevonden waarop het mogelijk is. In beide gevallen gaat het erom dat je je computer eerst nu al upgradet naar Windows 10, om vervolgens weer te downgraden naar je huidige versie. Op die manier staat je computer ‘geregistreerd’ als houder van een geldige licentie, waardoor je later op eender welk moment gewoon kan overstappen. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat je begint vanaf een geldige versie van Windows 7 of 8.x.

  Nog belangrijk om te weten: de geldige licentie is verbonden aan je computer, en niet aan je Microsoft-account. Je kan de upgrade dus enkel uitvoeren op een toestel dat je nu in dienst hebt. Bovendien vervalt de licentie als je een nieuw moederbord in je computer zou steken. Er zijn twee methodes om de truc uit te halen, eentje die makkelijk is, maar onvolledig; en eentje die iets moeilijker is, maar je wel de garantie geeft dat je later kan terugkeren naar de exacte staat van je computer zoals die nu is.

  1.png

  Optie 1: Snel en makkelijk

  Beginnen doen we door de Upgrade Tool van Microsoft te downloaden. Start de tool op en ga akkoord om te upgraden. Doorloop de stappen – het proces wijst zichzelf uit.

  2.png

   

  Windows 10 registratie controleren

  Wanneer de installatie voltooid is, ga je via Start naar je Instellingen. Navigeer vervolgens naar Update & Security, en kies het submenu Activatie. Kijk hier zeker goed na of er bij productsleutel staat “Windows 10 on this device is activated with a digital entitlement” (al dan niet in het Nederlands of Engels). Dat wil zeggen dat je computer met succes geregistreerd staat als rechthebbend op Windows 10.

  3.png

   

  Terugzetten

  Eens je dat gecontroleerd hebt, ga je naar de tab Recovery en klik je op ‘Get Started’ onder de kop Terugkeren naar Windows X. Windows 10 wordt dan automatisch weer verwijderd, terwijl je vorige systeem weer in ere wordt hersteld. Je bent nu weer bij af, maar je kan te allen tijde weer gratis upgraden naar Windows 10.

  4.png

  Optie 2: Uitgebreid

  Wie zeker wilt zijn dat hij zijn computer na het downgraden weer in exact dezelfde staat als ervoor ontvangt, moet deze methode gebruiken. Die duurt iets langer, maar is vollediger en veiliger voor je kostbare programma’s en bestanden. Je gaat hierbij eerst je systeem klonen, zodat je de kopie later gewoon weer moet terugzetten. Hiervoor heb je een externe harde schijf nodig die minstens zo groot is als je systeemschijf, en een tooltje dat je toestaat je schijf te klonen. In dit voorbeeld wordt Macrium Reflect gebruikt, een programma dat gratis te downloaden is. Start Macrium en start met ‘Rescue Media’ aan te maken. Dit is de kopie die je straks wilt terugplaatsen. Laat je gidsen door de wizard en kies het medium waar je de kopie wilt stallen. Kies voor USB-medium.

  5.png

   

  Macrium Reflect

  Vervolgens ga je naar het volgende Macrium-venster, waar je klikt op ‘Create an image of the partition(s) required to backup and restore Windows'. Vervolgens verschijnt er een scherm genaamd Disk Image, waar je goed moet controleren of je volledige schijf is aangevinkt onder Source. Bij Destination kies je vervolgens je externe harde schijf. Klik nu herhaaldelijk op Next – de uitgebreide opties mag je negeren. Op het einde klik je op Finish en laat je het programma zijn werk doen. Indien je enige problemen tegenkomt, kan je ook een ander programma proberen, zoals EaseUS Partition Manager.

  6.png

  Installatie Windows 10

  Wanneer je kopie klaar is, volg je opnieuw de stappen uit de eerste methode: je downloadt de Upgrade Tool, en doorloopt de instellingen.

  7.png

  Registratie controleren

  Wanneer de installatie voltooid is, ga je ook hier via Start naar je Instellingen. Navigeer vervolgens naar Update & Security, en kies het submenu Activatie. Kijk opnieuw goed na of er bij productsleutel staat “Windows 10 on this device is activated with a digital entitlement”.

  8.png

  Kopie terugzetten

  Vervolgens gaan we je oude kopie weer herstellen naar zijn volle glorie. Sluit je computer af en weer op. Tijdens het opstarten moet je naar je boot menu of je BIOS, zodat je computer opstart vanaf de externe schijf. Eens je in het recovery tool zit, selecteer je de tab Restore. Klik op ‘Browse for an image file’ en zoek naar de kopie die je eerder gemaakt hebt. Klik vervolgens op 'Restore Image' om de kloon over te zetten naar je systeemschijf. Let op dat je geen andere schijf kiest; dat kan je kostbare data kosten.

  9.png

  Kopie terugzetten

  Ten slotte klik je op ‘Copy selected partitions’, waarna je alle nodige partities selecteert. De wizard zal nu zijn werk doen en je oorspronkelijke systeemversie helemaal herstellen.

  windows-usb

  Toch naar Windows 10

  Wil je later nog gratis kunnen overschakelen naar Windows 10, dan moet je altijd eerst beginnen met de installatiebestanden van Windows 10 te downloaden. Nu is dat nog niet nodig, omdat Microsoft de installatiebestanden standaard downloadt naar elke computer die in aanmerking komt. Wanneer Windows 10 betalend wordt, worden deze bestanden echter weer van je computer gewist. Wil je leren hoe je Windows 10 dan kan installeren vanop een usb-stick, dan kan dat hier.  User Feedback

  Recommended Comments

  Even het bericht in de goede layout geplaats. Maar goede toevoeging! Hier kunnen veel bezoekers gebruik van maken. 

  Tipje: In het reactie formulier, waar ik nu ook deze reply in schrijf is een knop "opmaak verwijder". De knop helemaal rechts. Als je alle tekst selecteert en dan hierop drukt is de tekst mooi binnen het forum. :)

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Hiermee kan je veilig internetten en anoniem downloaden. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Trizomu
   Microsoft heeft geen einddatum vastgesteld voor een mogelijkheid waarmee consumenten alsnog gratis hun computer kunnen upgraden naar Windows 10, meldt een woordvoerder namens het bedrijf aan NU.nl.

   Het gaat om een hulpprogramma met de naam Media Creation Tool (MCT) dat door Microsoft op zijn website wordt aangeboden. Consumenten kunnen met het programma hun computer met een geldige licentie voor Windows 7 of Windows 8 gratis upgraden naar Windows 10.
   Formeel bood Microsoft klanten tot 29 juni 2016 de mogelijkheid om hun computer gratis naar Windows 10 te upgraden, maar het hulpprogramma is de afgelopen maanden beschikbaar gebleven voor consumenten.
   Meerdere gebruikers van reactieplatform NUjij hebben aan NU.nl laten weten dat zij op die manier hun Windows 7-computer succesvol hebben weten te upgraden. Zo ook Marie Louise Kutík-Veldman, systeembeheerder van beroep, die het hulpprogramma zowel zakelijk als voor privégebruik heeft gedownload.
   "Er wordt niet om een productcode gevraagd, tenzij er geen geactiveerde productcode op de machine aanwezig is", zegt zij. "Ik had toevallig maandag zo'n geval, maar als het goed is heb je die wel in je bezit. In mijn geval stond die op een sticker op de machine. Zonder deze code kom je niet verder in het proces, aangezien de MCT de code direct verifieert."
   De Microsoft-woordvoerder benadrukt dat de Media Creation Tool formeel niet voor consumenten bedoeld is, maar alleen voor zakelijke klanten. "We raden consumenten echt af om Windows 10 via deze tool te activeren, omdat het een niet-ondersteunende route is."
   Consumenten ontvangen ook Windows 10-updates
   Gebruikers die hun Windows-versie upgraden wordt aangeraden om voor de zekerheid een back-up te maken. De NUjij'ers die van de het hulpprogramma gebruik hebben gemaakt, laten in aanvullende reacties in alle gevallen weten vervolgens ook de beveiligingsupdates te ontvangen.
   Ook krijgen zij de tweejaarlijkse updates met nieuwe functies als daar in hun situatie al sprake van was. Microsoft geeft Windows 10 doorgaans in het voor- en najaar zo'n grote update.
   "De Media Creation Tool wijst zichzelf en is erg makkelijk in gebruik", zegt Kutík-Veldman. "Met het programma voer je een volledige update van het besturingssysteem uit.
   Je installeert dus een volledige versie, zoals je ook zou hebben als je deze los zou kopen. Uiteraard horen hier beveiligingsupdates bij, want het gaat hier om een legitieme volledige Windows 10-versie die Microsoft gewoon onderhoudt."
   Vanaf 2023 wordt alleen Windows 10 nog ondersteund
   Op 14 januari stopte Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Daardoor ontvangen apparaten met het besturingssysteem geen beveiligingsupdates meer. Vanaf 2023 geldt dat ook voor Windows 8. Vanaf dat moment is Windows 10 het enige systeem dat nog door Microsoft met updates ondersteund wordt.
   Microsoft benadrukt dat gebruikers die Windows 10 installeren zonder gebruik te maken van een geldige licentie wel beveiligingsupdates missen en daardoor een verhoogde kans op risico's lopen.
    
    
  • By Trizomu
   Microsoft heeft geen einddatum vastgesteld voor een mogelijkheid waarmee consumenten alsnog gratis hun computer kunnen upgraden naar Windows 10, meldt een woordvoerder namens het bedrijf aan NU.nl.

   Het gaat om een hulpprogramma met de naam Media Creation Tool (MCT) dat door Microsoft op zijn website wordt aangeboden. Consumenten kunnen met het programma hun computer met een geldige licentie voor Windows 7 of Windows 8 gratis upgraden naar Windows 10.
   Formeel bood Microsoft klanten tot 29 juni 2016 de mogelijkheid om hun computer gratis naar Windows 10 te upgraden, maar het hulpprogramma is de afgelopen maanden beschikbaar gebleven voor consumenten.
   Meerdere gebruikers van reactieplatform NUjij hebben aan NU.nl laten weten dat zij op die manier hun Windows 7-computer succesvol hebben weten te upgraden. Zo ook Marie Louise Kutík-Veldman, systeembeheerder van beroep, die het hulpprogramma zowel zakelijk als voor privégebruik heeft gedownload.
   "Er wordt niet om een productcode gevraagd, tenzij er geen geactiveerde productcode op de machine aanwezig is", zegt zij. "Ik had toevallig maandag zo'n geval, maar als het goed is heb je die wel in je bezit. In mijn geval stond die op een sticker op de machine. Zonder deze code kom je niet verder in het proces, aangezien de MCT de code direct verifieert."
   De Microsoft-woordvoerder benadrukt dat de Media Creation Tool formeel niet voor consumenten bedoeld is, maar alleen voor zakelijke klanten. "We raden consumenten echt af om Windows 10 via deze tool te activeren, omdat het een niet-ondersteunende route is."
   Consumenten ontvangen ook Windows 10-updates
   Gebruikers die hun Windows-versie upgraden wordt aangeraden om voor de zekerheid een back-up te maken. De NUjij'ers die van de het hulpprogramma gebruik hebben gemaakt, laten in aanvullende reacties in alle gevallen weten vervolgens ook de beveiligingsupdates te ontvangen.
   Ook krijgen zij de tweejaarlijkse updates met nieuwe functies als daar in hun situatie al sprake van was. Microsoft geeft Windows 10 doorgaans in het voor- en najaar zo'n grote update.
   "De Media Creation Tool wijst zichzelf en is erg makkelijk in gebruik", zegt Kutík-Veldman. "Met het programma voer je een volledige update van het besturingssysteem uit.
   Je installeert dus een volledige versie, zoals je ook zou hebben als je deze los zou kopen. Uiteraard horen hier beveiligingsupdates bij, want het gaat hier om een legitieme volledige Windows 10-versie die Microsoft gewoon onderhoudt."
   Vanaf 2023 wordt alleen Windows 10 nog ondersteund
   Op 14 januari stopte Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Daardoor ontvangen apparaten met het besturingssysteem geen beveiligingsupdates meer. Vanaf 2023 geldt dat ook voor Windows 8. Vanaf dat moment is Windows 10 het enige systeem dat nog door Microsoft met updates ondersteund wordt.
   Microsoft benadrukt dat gebruikers die Windows 10 installeren zonder gebruik te maken van een geldige licentie wel beveiligingsupdates missen en daardoor een verhoogde kans op risico's lopen.
    
    

   Toon volledig nieuwsbericht
  • By Ismail Antar
   Goedenavond allemaal. Ik heb hier al een weekje een heel irritante probleem mijn laptop wil maar niet normaal opstarten. Na vandaag ben ik er achter gekomen dat dit een oneindige automatisch herstel loop is. Alleen wil ik nu graag weten hoe ik dit moet oplossen zodat ik gewoon weer normaal in mijn account kan komen.
×
×
 • Create New...