Spring naar bijdragen
Thijs.

Wii Softmod Handleiding (4.1 Tm 4.2)Recommended Posts

Wii Softmod Handleiding

Inleiding

Hallo Dukenaars,

Ik zag op heel veel sites handleidingen staan om je wii te softmodden.

Hier is dan de tutorial om het ook te doen.

Softmodden is dat je je wii softwarematig kunt ombouwen, en gedownloade spellen kunt spelen.

Je hebt er wel een paar dingen voor nodig

Hier zijn de benodigdheden.

-Wii (Het maakt niet uit of je een rode, zwarte of een witte hebt

-Sd Kaart

-Modpack, die je hier kan downloaden.(er zit ook alvast een startpakket in wat je nodig heb (o.a het progammatje hack mii) http://www.megaupload.com/?d=L1NIBJQ6

Opmerkingen voordat we beginnen.

Voordat we beginnen moeten alle gamecube controller's en memorycards eruit zijn.

Als je versie 4.3 hebt, klik dan hier: http://www.duken.nl/...75183#msg275183

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Begin

Stap 1: Stop je S-d Kaart in je pc en formatteer hem naar Fat32( Als je hier moeite mee hebt, probeer dan dit programmatje ) http://hotfile.com/d...tteren.rar.html

Stap 2: Ga naar Wii Opties

Stap 3: Ga naar: – Geheugenbeheer – Kanalen – SD kaart –

wii-sd-card-menu.jpg

Multi Mod Manager & Wad Manager

Stap 1:Er verschijnt nu een pop-up. Kies hier ‘Ja’. Multi Mod Manager zal nu laden. Kies nu Wad Manager en druk op A. Druk vervolgens op de 1 knop en kies ervoor om alle 'WADS' te installeren. IOS58 en IOS61 worden nu geïnstalleerd. Druk nu op een willekeurige knop en daarna op de ‘2’ knop van je Wii remote om App Manager te laden. Selecteer nu ‘HackMii_installer_v

Stap 2:Als het goed is, zal nu HackMii starten. Lees de disclaimer en druk na ongeveer 10 seconden op de '1' knop. Vervolgens krijg je te zien wat je kan installeren. Druk op 'Continue'.

Stap 3:Kies vervolgens 'Install The Homebrew Channel' en druk op 'A'. Kies vervolgens 'Yes, continue' en druk op A. Vervolgens word het Homebrew Channel geïnstalleerd. Druk daarna op een willekeurige knop om verder te gaan.

hackmii0.6.jpg

BootMii

Stap 1:Kies nu de optie 'BootMii...' en druk op A. Kies nu 'Install BootMii as Boot2' en druk weer op A (indien je een error krijgt met installeren van BootMii op Boot2, moet je BootMii installeren op IOS).

Stap 2:Kies nu 'Yes, continue' en druk weer op A. Vervolgens kies je weer 'Yes, continue' en druk je weer op 'A'.

Stap 3: Als het vervolgens met 'Succes' gelukt is, druk je op 'Continue'. Ga nu naar 'Prepare a SD Card' en druk op A. Kies 'Yes, Continue' en druk weer op A. Nadat de installatie succesvol gelukt is, druk je op A. Vervolgens ga je naar 'Return to main menu' en druk je op A. Kies daarna 'Exit' en je komt in het Homebrew Channel!

(We gaan nu een back-up maken van je NAND. Dit kan een brick voorkomen. Deze stap is verplicht indien BootMii geïnstalleerd is op boot2. Heb je BootMii geïnstalleerd op IOS? Dan kan je deze stap overslaan en verder gaan.

bootmii_screenshot.png

NAND Back-up

Stap 1:Ga naar het Homebrew Channel en druk op de home knop. Kies vervolgens 'BootMii starten'. Gebruik nu de power/reset/eject knoppen op je Wii (het systeem, dus niet je controller!) om te navigeren door BootMii.

Stap 2:Kies nu eerst het icoontje met de tandwielen. Daarna moet je het icoontje met de groene pijl die naar het SD kaartje wijst kiezen. Er wordt nu een back-up van je NAND gemaakt. Het kan zijn dat er een aantal 'bad' blocks zijn. Dit is niet erg.

Haal de SD kaart nu uit je Wii en plaats de volgende bestanden op je computer:

sd:bootmii

sd:nand.bin

sd:key.bin

sd:installer.log

Dit is de back-up van je Wii NAND en dien je goed te bewaren op je computer. Indien je Wii een brick krijgt, kan je de Wii hiermee in de meeste gevallen herstellen!

Formatteer eerst je sd kaart weer en zet het modpack erop.

bootmii2.png

Wads installeren

Stap 1:Stop de SD kaart nu weer in je Wii en ga naar het Homebrew Channel. Druk weer op de home knop en kies 'BootMii Starten'. Vervolgens zal Multi-Mod Manager starten.

Stap 2:Kies nu 'Wad Manager' en druk op A. Druk vervolgens op de 1 knop van je Wii controller voor de optie 'Install all Wads'. Druk daarna op A om ze te installeren.

Wad_Manager.jpg

Stap 3:Let nu goed op dat alle wads zonder foutmeldingen geïnstalleerd worden. Druk na de installatie op een knop naar keuze om de installatie te voltooien.

(Bij de volgende stappen gaan we je wii menu up of downgraden naar 4.1 Heb je al 4.1? Dan mag je deze stappen uiteraard overslaan.

Even de voordelen van 4.1:

- Bannerbomb v1 & v2 werken met deze firmware

- Indien je firmware 4.1E of hoger hebt, werkt Wii Sports Resort zonder problemen en heb je het SD kaart menu!

Ik raad je aan te update/downgraden naar firmware 4.1E

Je kan systeem menu 4.1E zowel via een netwerk als zonder een netwerk installeren. Indien je internet op je Wii hebt, raden we je aan hem via een netwerk te installeren. Dit is namelijk sneller.

Let op! Volg deze stap niet eerder voordat je alle wads hebt geïnstalleerd in stap 4. Indien je dit wel doet, zal je Wii bricken!

Instructie voor updaten of downgraden naar firmware 4.1E:

Via internet: Kies in het hoofdmenu van Multi-Mod Manager 'Manage System Menu' en druk op A. Kies vervolgens 'Install System Menu 4.1E'. Vervolgens word Systeem Menu 4.1 geïnstalleerd. Na installatie druk je op B om terug te gaan naar het hoofdmenu van Multi-Mod Manager.

Zonder internet: Download dit : http://www.megaupload.com/?d=4VCETJQ5: Plaats het wad bestand vervolgens in de map 'WAD' op je SD kaart. Kies vervolgens in het Multi-Mod Manager menu 'Wad Manager' en druk op A. Kies vervolgens het bestand 'System Menu-NUS-v4.wad' en druk twee keer op A om hem te installeren. Druk na de installatie twee keer op de B knop om terug te keren naar het hoofdmenu van Multi-Mod Manager.

multimodmanager.jpg

PriiLoader

Stap 1:Zet je Wii uit en haal het SD kaartje eruit. Zet de Wii vervolgens weer aan en ga naar het Homebrew Channel. Doe nu het SD kaartje er weer in en start 'PriiLoader' vanuit het Homebrew Channel.

Stap 2:Wacht nu even tot PriiLoader geladen is. Daarna kan je op '+' van je Wii afstandsbediening drukken om PriiLoader te installeren. Vervolgens wordt PriiLoader geïnstalleerd. Nadat PriiLoader geïnstalleerd is, zet je de Wii uit, waarna je het SD Kaartje weer uit je Wii haalt!

Stap 3:Zet je Wii nu aan en houdt direct de 'RESET' knop op het Wii Systeem ingedrukt. Je krijgt nu het PriiLoader menu (zoals op het rechter plaatje te zien is. Stop de SD kaart nu weer in je Wii

Stap 4:Ga vervolgens naar 'System Menu Hacks' en zet de volgende opties op 'Enabled':

Block Disk Updates

Block Online Updates

Andere opties zijn naar keuze en mag je dus zelf weten of je het op Enabled (aan) of op Disabled (uit) zet.

PriiLoader-0.6-menu.png

De Laatste Dingen

Stap 1:Druk vervolgens op 'Save settings'. Wanneer je krijgt te zien 'Settings saved', kan je op B drukken om terug te gaan naar het PriiLoader menu. Zet daarna je Wii uit.

Stap 2: Nu kunnen we het laatste pakket op de SD kaart plaatsen. Hierdoor staan alleen de benodigdheden nog op de SD kaart die je nodig hebt om back-ups te laden, homebrew af te spelen en films te tonen op je Wii. Formatteer eerst het SD kaartje.

Download het Softmod Finish pakket: http://www.multiupload.com/F4056WYT3J

De laatste stap:Pak het softmod finish pakket uit en plaats de bestanden weer in de root van het SD kaartje.

Je moet de SD kaart voortaan in je Wii houden om de gebruik te kunnen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zou je je handleiding wat meer in alinea's verdelen en wat meer afbeeldingen erbij? Dit is namelijk nog niet prettig lezen zo. ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Idd, even de layout verbeteren (beter leesbaarmaken)

Maar wel Rep + mooi gemaakt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou het proberen.


Post samenvoeging: maart 31, 2011, 16:47:12

Het is aangepast, Vragen opmerkingen zeg het maar.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat ziet er al een stuk beter uit! O0

Wat bolddingen zou hem nog netter maken, maar dit ziet er goed uit hoor.

Sticky!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Thijssz: jij raad aan om je Wii eventueel te downgraden naar 4.1E als deze dus op een hogere versie zit? Downgraden is het minst verstandig want je hebt dan snel kan op een brick. Tegenwoordig zijn er ook al (goede) softmods voor 4.2 en 4.3. Misschien kan je hier nog wat info vandaan halen?: http://downloadtutorial.nl/nintendo-wii/6-softmodden/460-wii-softmodden-voor-elke-firmware

Als je dat doet, zet hem dan wel ff in een soort bronnenlijst.  ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb heel veel van dat topic zomby. ;) Maar wat zou ik dan even moeten veranderen volgens jou zomby??

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

ik zou even de titel veranderen voor welke versie deze handleiding gemaakt is.  ;)

Of even bovenaan in het topic zetten ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hij is voor alle versies. Maar ik heb bij deze de titel veranderd.  ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik wil nog wel ff melden dat dit niet klopt:

Even de voordelen van 4.1:

- Indien je een modchip in de Wii hebt zitten, kan je spellen met een andere regio dan PAL ook spelen. Dit is niet mogelijk met firmware 4.2E of hoger

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik wil nog wel ff melden dat dit niet klopt:

Even de voordelen van 4.1:

- Indien je een modchip in de Wii hebt zitten, kan je spellen met een andere regio dan PAL ook spelen. Dit is niet mogelijk met firmware 4.2E of hoger

Ik heb het weggehaald zomby. Bedankt dat je helpt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind de lay out van het topic nog een beetje vaag, het gaat je niet aan het lezen zetten. Misschien nog wat meer Plaatjes, dikgedrukt en soms een [ hr ] er tussen voor de afscheiding

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

ik wil trouwens niet heel veel zeggen maar, Alle versies? Als je 4.3E hebt moet je het toch echt met een spel doen en dat zie ik hier niet staan...

Heb dit namelijk zelf 2 weken geleden ook gedaan dus vandaar. Dat wordt er niet echt in vermeld..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

[a]wous Ik vind het nogal moeilijk om de layout aan te passen want ik weet niet heel erg goed hoe ik hem dan zou moeten maken..............

[a]Marciej123. Ik vermeld het vanaf nu , dankjewel;)


Post samenvoeging: april 01, 2011, 08:04:57

Ik heb er meer afbeeldingen ingegooid, meer tips?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Als je wilt wil ik wel een handleiding maken van 4.3E. Heb dit namelijk zelf gedaan 2weken terug dusja ;).

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat zou ik wel willen, geef maar.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

ik zal morgen wel een handleiding in elkaar zetten ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

wij hebben dit alles zo gedaan er zijn nu 180 spellen maar er speelt geen enkel van . De wii is wel nieuw van zaterdag zou het niet meer gaan met nieuwe ???

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Heb je niet versie 4.3E?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Hoi

Als ik op t sd krt druk krijg elke keer error  #004 , heb je daar n oplossing voor.

dank

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast ĐiŝaŝteɍƵaƞƴ

Heb je je sd kaart van te voren geformateerd? Voor de rest weet ik niks van de Wii af maar dat is een veel voorkomend probleem dus ik zou het even proberen als ik jou was.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

-Wii (Het maakt niet uit of je een rode, zwarte of een witte heb)

-Sd Kaart

Moet zijn -Wii (Het maakt niet uit of je een rode, zwarte of een witte hebt)?

Verder mooie duidelijke handleiding!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Thnx ik heb het veranderd.;)

Sent from my GT-S5660 using Tapatalk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Doe mee met dit gesprek....

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.  • Recent nieuwsbericht

  • Nu op het forum

    • De top 10 meest gedownloade films van de periode 25 maart tot 31 maart. Deze week staat de film ‘Bumblebee’ bovenaan, gevolgd door ‘Aquaman’ en ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ maakt de top drie weer compleet. Week 13 zijn er vier nieuwkomers in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Bumblebee is voor de eerste keer de meest gedownloade film. Alle films in de lijst zijn Web-DL Webrip HDRip BDrip of DVDrip tenzij anders vermeld. Op deze pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden. Het bekijken van films kan via op verschillende manieren, bekijk daarvoor de sectie Downloaden onder handleidingen. Vergeet je VPN verbinding niet bij het downloaden of streamen van films en series. Plaats Vorige wk. Film IMDb / Trailer   1 (…) Bumblebee 7.0 / trailer 2 (1) Aquaman 7.7 / trailer 3 (3) Spider-Man: Into the Spider-Verse 8.6 / trailer 4 (5) Triple Frontier 6.6 / trailer 5 (…) Triple Threat 6.0 / trailer 6 (4) Mary Poppins Returns 7.1 / trailer 7 (…) Dragged Across Concrete 7.5 / trailer 8 (…) The Mule 7.1 / trailer 9 (9) Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 6.8 / trailer 10 (6) The Lego Movie 2: The Second Part 7.0 / trailer Toon volledig nieuwsbericht
    • Beste allemaal, Er is een nieuwe toevoeging op het forum waarmee je makkelijk film, serie en acteurs informatie kan toevoegen aan topics. Op dit moment is het actief op het gehele forum, in de toekomst alleen op specifieke forum's maar die mogelijkheid is er nog niet.  Bij het aanmaken van een topic krijg je onderin de knop "Film / serie informatie toevoegen aan het topic?" Bij het toevoegen van een film, serie of acteur wordt het topic automatisch voorzien van de informatie. (Dit is pas zichtbaar na het plaatsen). De informatie wordt automatisch wekelijks bijgewerkt vanuit themoviedb. Voorbeeld (engelstalig) Veel plezier met deze toevoeging op het forum! In dit topic is als voorbeeld Captain Marvel meegenomen
    • Retrospekt (2019) Review Guus Schulting op Filmkrant.nl op 20 februari 2019: "Tien jaar na het succes van Kan door huid heen, komt Esther Rots met Retrospekt. Net als haar debuut is het een beeldende en non-lineaire film over de verwerking van een trauma. Alsof de grond onder haar bestaan wordt weggetrokken. Zo heftig voelt de zenuwinzinking van dertiger Mette (Circé Lethem), hoofdpersoon van Esther Rots’ labyrintische psychologisch drama Retrospekt. Net als haar indrukwekkende debuut Kan door huid heen (2009) is het een zintuiglijke film waarin de filmmaker de existentiële crisis van haar hoofdpersonage op indringende wijze vastlegt. Letterlijk: want met de fragmentarische en non-lineaire montage, Lennert Hillige’s zwiepende cameravoering en artificiële aankleding, kijkt Retrospekt als een zoektocht door Mettes getraumatiseerde geheugen. Ergens lijkt iets niet te kloppen aan het verhaal en het is aan de kijker om uit te zoeken wat. Directe aanleiding voor Mettes inzinking is een incident tijdens haar vakantie. In het pashokje naast haar kleineert een Franse driftkikker zijn vrouw hardhandig. Wanneer Mette er iets van zegt, komt hij achter haar aan. Waar bemoei je je mee, wil hij weten. Ook zijn vrouw vindt dat ze zich afzijdig moet houden. Het voorval laat diepe sporen na. Niet veel later treffen we Mette zwaargehavend in een revalidatiecentrum. Iets met een auto-ongeluk en de ex van Miller (Lien Wildemeersch), een cliënt bij het blijf-van-mijn-lijf huis waar Mette werkt. Over het hoe en waarom blijft Rots bewust vaag – net als Mette zelf moet de kijker die gebeurtenissen door middel van half betrouwbare herinneringen en flarden informatie tot een begrijpelijk verhaal zien te maken.Retrospekt doet denken aan Kierkegaards existentiële inzicht dat we naar voren leven en naar achteren begrijpen. Rots vraagt zich af wat dat eigenlijk inhoudt, je leven begrijpen in retrospectief. Want vanuit welk punt doe je dat? Hebben we altijd alle puzzelstukjes? En veranderen die niet constant van vorm door de grilligheid van ons geheugen? Rots monteerde de film nadrukkelijk als een psychologische puzzel, waarmee ze de structuur van Mettes getraumatiseerde geest lijkt te spiegelen. Wat moet de kijker bijvoorbeeld maken van een op zichzelf staande scène waarin Mette zich bedreigt voelt door een onbekende man tijdens een trip naar de supermarkt? Of waarom schrikt ze zo nadrukkelijk over het feit dat haar dochtertje misschien het ongeluk gezien heeft? Net als Rots’ debuut is Retrospekt visueel ambitieus en compromisloos in z’n vorm . Als kijker raak je emotioneel overdonderd. Misschien zelfs meer. Want waar Marieke in Kan door huid heen door een traumatische gebeurtenis achtervolgd werd, is Mettes kwelgeest haar oude geluk. De film opent met het jonge gezin op vakantie. Man, vrouw en kind in een camper door Frankrijk. Een beeld dat als een idylle door de film blijft heen spoken – en waarvan de kijker gaandeweg beseft dat het voor Mette altijd onbereikbaar zal blijven." Retrospekt (2019) Download - Torrent / NZB en Stream Directe links naar websites voor een NZB, Torrent, stream of download bestand van de Nederlandse film Retrospekt zijn en mogen op Duken.nl niet worden geplaatst. Discussiëren, overleggen en tips zijn wel toegestaan.    Meer informatie in onze huisregels.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...